Artefakti grafike na laptopu

poruka: 8
|
čitano: 2.149
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,imam laptop Dell Inspiron N7110 (i5,8gb RAM,nvidia 525m...) i općenito sam vrlo zadovoljan performansama ali u zadnje vrijeme nakon nekog vremena slika se izobliči,postane siva,suzi se na pola ekrana i bude prepuna artefakata i kao takav ekran nije upotrebljiv.Tek kada zaslon spustim skoro do kraja slika se normalizira.Prvo na pamet mi je onda pao da bi u pitanju mogao biti neki konektro između ekrana i kućišta ili možda pregrijavanje grafike.Nedavno je bio poslan na čišćenje u servis i nakon čišćenja (iznutra i izvana) čiko je rekao da je promijenio i termo pastu na grafičkoj...je li možda to uzrok.Zahvaljujem unaprijed na odgovorima

-------Ovo je potpis-------
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Provjeri temperature s HW monitor, stavi sliku na forum.

Svakako paralelno optereti laptop npr. nekim Youtube videom.

Life is about passions. Thank you for sharing mine.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zasad su ovdje OK ali čim ga stavim na noge i upalim npr Adobe illustrator ili bilo koji program koji zahtjeva da se on malo pomuči slika nestane,makar mi je to na početku činio i odmah nakon paljenja,čim prikaže pozadinu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Artefakti grafike na laptopu
veki je car kaže...

Nosi to na servis, neka ga pregledaju i naprave dijagnostiku.

Life is about passions. Thank you for sharing mine.
16 godina
neaktivan

Imam još jedno offtopic pitanje...Na drugom laptopu Dell Inspiron 3537 sam instalirao win 7 64 bit i imam probleme s grafikom.U njegga je grafička AMD Radeon  HD8670m (bar mi tako piše u device manageru).U device manageru je kod njenog imena prikazan trokut i kad ja kliknem na svojstva on kaže da je uređaj isključen zbog nečega(drivera čini mi se)ali koliko god ja puta skinuo novi amd catalyst i nanovo instalirao drivere jednostavno nema pomoći...Što bi moglo biti uzrok tome.Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Valentin17 kaže...
veki je car kaže...

Nosi to na servis, neka ga pregledaju i naprave dijagnostiku.

-servis. (očigledno nisi pc-guru). Već je bio i nije jasno dali je 'čiko s pastom' zapravo išta popravio.. reklamiraj.

-drugo pitanje, hardware mora biti ispravan, odgovarajući driver instaliran, tek tad može raditi. OS, BIOS, driver.. sve treba znati podesiti, npr driver tražiš na str. proizvođala notebooka (intel+ati=swichable ako je noviji model, stariji su drugačiji).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Ovo mi nije prva instalacija ni sustava ni drivera.Kad kažem da sam pokušao sve znači pokušao sam sve.Od ukljanjanja uređaja u device manageru,automatske detekcije grafe,skidanja drivera sa amd ove stranice,skidanje kompletnog catalysta + drivera...jednostavno ništa...

javlja grešku (code 43)

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 21:53 (veki je car).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
veki je car kaže...

..skidanja drivera sa amd ove stranice,skidanje kompletnog catalysta + drivera...jednostavno ništa...

javlja grešku (code 43)

-prvo mjesto je proizvođač notebooka, tamo traži driver. Korak prije je BIOS, chipset, ispravan HW i dobar soft-OS.

-sve se kvari, eliminacija dali je sw-hw npr boot live OSa pa nastaviš.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 23:13 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice