Pozdrav,imam laptop Dell Inspiron N7110 (i5,8gb RAM,nvidia 525m...) i općenito sam vrlo zadovoljan performansama ali u zadnje vrijeme nakon nekog vremena slika se izobliči,postane siva,suzi se na pola ekrana i bude prepuna artefakata i kao takav ekran nije upotrebljiv.Tek kada zaslon spustim skoro do kraja slika se normalizira.Prvo na pamet mi je onda pao da bi u pitanju mogao biti neki konektro između ekrana i kućišta ili možda pregrijavanje grafike.Nedavno je bio poslan na čišćenje u servis i nakon čišćenja (iznutra i izvana) čiko je rekao da je promijenio i termo pastu na grafičkoj...je li možda to uzrok.Zahvaljujem unaprijed na odgovorima
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Provjeri temperature s HW monitor, stavi sliku na forum.
Svakako paralelno optereti laptop npr. nekim Youtube videom.
Nosi to na servis, neka ga pregledaju i naprave dijagnostiku.
Imam još jedno offtopic pitanje...Na drugom laptopu Dell Inspiron 3537 sam instalirao win 7 64 bit i imam probleme s grafikom.U njegga je grafička AMD Radeon HD8670m (bar mi tako piše u device manageru).U device manageru je kod njenog imena prikazan trokut i kad ja kliknem na svojstva on kaže da je uređaj isključen zbog nečega(drivera čini mi se)ali koliko god ja puta skinuo novi amd catalyst i nanovo instalirao drivere jednostavno nema pomoći...Što bi moglo biti uzrok tome.Hvala unaprijed
Nosi to na servis, neka ga pregledaju i naprave dijagnostiku.
-servis. (očigledno nisi pc-guru). Već je bio i nije jasno dali je 'čiko s pastom' zapravo išta popravio.. reklamiraj.
-drugo pitanje, hardware mora biti ispravan, odgovarajući driver instaliran, tek tad može raditi. OS, BIOS, driver.. sve treba znati podesiti, npr driver tražiš na str. proizvođala notebooka (intel+ati=swichable ako je noviji model, stariji su drugačiji).
Ovo mi nije prva instalacija ni sustava ni drivera.Kad kažem da sam pokušao sve znači pokušao sam sve.Od ukljanjanja uređaja u device manageru,automatske detekcije grafe,skidanja drivera sa amd ove stranice,skidanje kompletnog catalysta + drivera...jednostavno ništa...
javlja grešku (code 43)
..skidanja drivera sa amd ove stranice,skidanje kompletnog catalysta + drivera...jednostavno ništa...
javlja grešku (code 43)
-prvo mjesto je proizvođač notebooka, tamo traži driver. Korak prije je BIOS, chipset, ispravan HW i dobar soft-OS.
-sve se kvari, eliminacija dali je sw-hw npr boot live OSa pa nastaviš.