Nikako ne mogu naći posao izdvojena tema

poruka: 997
|
čitano: 688.577
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Nikako ne mogu naći posao

to ti uopće ne stoji, naime prvo poram popuš.... nekom političaru da bi došli na "TI" pa da mu onda ponudiš neku veliku proviziju da bi uopće razmotrili da uzmo tvoj proizvod......

mislim u sl brodu se proizvodi vojna oprema..... koja se onda izvozi nekim fincima, a onda hrvatska takvu istu vojnu opremu kupuje od čeha...... mislim stvarno tko tu koga je....

jer je poznato da se kod nas sve radi radi provizije..... pa zašto su brodogradilišta propala...

jednim dijelom radi sposobnih managera.... koji dogovaraju proizvodnju broda po fiksnim cijenama tone željeza... a ona se u 2 godine promijeni 300%....

a recimo neki se brodovi prave od 2-5 godina..... na kraju sa proizvodnjom nemogu prokit ni nabavu sirovine....

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 8:50 (Robert_84).
15 godina
neaktivan

a što se tiče informatike.... tko je sa informatikom u hrvatskoj napravio išta bez kapitala..... nemojte mi spominjat Msan... to je trgovina i jako sam dobro i osobno upoznat sa nastankom te tvrtke....

šta god da hoćeš napravit.... moraš znat - ŠTA, TKO, GDJE, I KAD..... a onda dolazi do kapitala kojeg ovdje nema.... a nisam baš vidio da će netko dat nekim nurdovima novce što mu ovaj dođe i ispriča nešto o nečemu što još uvijek nepostoji.....

mislim pa ni facebook nebi postojao da nisu imali novaca za krenut.... spojili bi se 100 ljudi i sve bi se srušilo, a za server treba imat novac.......

a da ne spominjem da je čitava IT grana naše države u zagrebu.... u ostatku hrvatske najveće su IT tvrtke bolnice jer imaju preko 300+ računala... i neke qvazi programerske tvrtke koje prave knjigovodstvene programe u DOS-u..... mislim da ne nabrajam dalje......

17 godina
Nikako ne mogu naći posao

Ako napraviš konkurentan i kvalitetan proizvod / aplikaciju isti možeš prezentovati NATO savezu, bez da 'popušiš' hrvatskim političarima. Početni kapital možeš tražiti pomoć od Poslovnih Anđela domaćih i stranih, ili ponuditi proizvodnju svog proizvoda / softvera nekoj od velikih  tvrtki koje rade za NATO (BEA Systems,..) , dogovoriš proizvodnju u tvom rodnom mjestu itd.. Ogromne su mogućnosti za nezaposlene informatičare, inžinjere itd

http://vimeo.com/19176601

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :( http://clientsfromhell.net/
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 9:27 (Nix).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

i kakav si ti software proizveo pa nam govoriš o svom iskustvu.... mislim ne kužim... stvarno

ja radim u građevinskoj tvrtci i znam da se sve tu planira... iako tako ništa ne ispadne kako se planira....

po tvome i onaj tko ide radit će dobit plaću, al u našoj državi baš i nije tako....

treba velika podrška, i opet ti treba početni kapital.... i ponavljam toga ovdje nema...

ako nemaš novaca kako ćeš doć kod mene u brod i da nešto radimo... nećemo baš mi napravit software preko noći... od čeg planiraš živjet....

17 godina

Dao sam ti video poveznice gdje se govori kako doći do početnog kapitala i ljudi koji će ti pomoći da uspiješ. Novac neće pasti sa neba, moraš ga tražiti, da bi ga dobio moraš imati kvalitetan projekat i ne biti sanjar ;).. Pogledaj video objavljen na vimeo.com možda ti neke stvari budu jasnije.

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :( http://clientsfromhell.net/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Nikako ne mogu naći posao
marija01 kaže...

Hvala svima na komentarima,stavila sam ja oglas i na specijalizirane sajtove,ali nadala sam se i ovako naći nekog tko bi mi odgovarao.Zamisli nisam ni gledala koliko je muških a koliko ženskih na forumu.

Ništa dečki odoh ja na "ženski" forum.

A svako od nas poznaje neku žensku , pa možda predložimo kome XD...

WP
15 godina
odjavljen

Pozdrav!

Našao sam oglas za posao u Hitnoj PC službi, pa me zanima da li se isplati prijaviti.

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
računalac kaže...

Pozdrav!

Našao sam oglas za posao u Hitnoj PC službi, pa me zanima da li se isplati prijaviti.

Unaprijed hvala!

Koja ti pitanja postavljaš to je strašno.

Dali se isplati? Pa ako te prime isplatit će ti se.

15 godina
odjavljen

Zato pitam jer se radi na telefonu.

16 godina
neaktivan
računalac kaže...

Zato pitam jer se radi na telefonu.

ako su to ovi i ako im posao izgleda kao web stranica ( a oni su kao stručnjaci ) onda je to jača firma...

stranica izgleda kao najprostija navlakuša + komentari majko mila

15 godina
odjavljen

Piše vlasnik Pavel Đuga.

16 godina
neaktivan
računalac kaže...

Piše vlasnik Pavel Đuga.

koristi google i dobit ćeš o njemu svašta...

1

2

3

itd...

mani se toga

15 godina
odjavljen

Piše da je iz Ivanca, a radi se u Zagrebu. Probao sam google. U imeniku ga uopće nema.

15 godina

Neeee, Hitna-PC Sluzba....hahahaha... Jednom sam radi fore napravio slicnu stranicu njegovoj i stavio oglas na newse, lik se totalno polasio, uzrujao se totalno, slao mi mailove da ga nemam pravo kopirat, na newsima je odmah pisao da je njegova PC-Sluzba ona "prava" i "jedina"...bar me nasmijavao par dana, ali fakat je bio dosadan na newsima no stranica sve govori o njemu i tom silnom "uspjehu".

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Na takve stranice nasjedaju oni manje informatički pismeni, a takvih ima stvarno jako puno tako da vjerojatno čovjek nešto i zaradi {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hi

ja sam nedavno poslao životopis za Links u Sl brodu.... dobio odbijenicu da nisam zadovoljio.... iako mi životopis nije baš slab.... imam 10+ godina IT iskustva.... MS akademiju i trenutno idem polagat certifikate....

sad jedva čekam da odem do linksa kad se otvori u brodu da vidim tko to tamo radi.... a vjerovatno ću nać bivše vemilovce koji su u vemilu stajali pored polica i dokučivali robu kupcima.... a o IT iskustvu da nepričam....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Robert_84 kaže...

hi

ja sam nedavno poslao životopis za Links u Sl brodu.... dobio odbijenicu da nisam zadovoljio.... iako mi životopis nije baš slab.... imam 10+ godina IT iskustva.... MS akademiju i trenutno idem polagat certifikate....

sad jedva čekam da odem do linksa kad se otvori u brodu da vidim tko to tamo radi.... a vjerovatno ću nać bivše vemilovce koji su u vemilu stajali pored polica i dokučivali robu kupcima.... a o IT iskustvu da nepričam....

Mozda si prekvalificiran :)

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
15 godina
neaktivan

možda, tko će znat...

samo više ne znam kome kakav životopis poslat

15 godina
odjavljen

Bok!

Taj oglas sam našao na stranici HZZ-a.

16 godina
neaktivan

Na tvome mjestu ja bih poceo uciti ponesto o programiranju, web stranicama i to... to ce ti ubuduce kao sto i sam znas vjerovatno jako pomoc oko posla :) ako vec nemas posao barem uci sto vise dodatno o svemu opcenito u racunalstvu dodatno znanje je veliki + kod ljudi :D

[url=http://"http://www.mybannermaker.com/link.php?nurl=http%3A%2F%2Fbelisce-gaming.ucoz.com%2F"][img width=400 height=49]http://img3.imageshack.us/img3/8711/mybanner4a32b4bfe5e10.pn

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Neznam kako vi stojite sa Inf. naobrazbom, ali ja sam dosta toga prošao i opet imam problema sa zaposlenjem.

Neki dan čitam oglase i sve nevjerujem, posebno jedan mi je upao u oči.

Kaže:

obvezno odlično poznavanje ASP-a, ASP.Net-a, MSSQL-a Office tools: MS Office, Adobe photoshop, Corel Draw
Java Script, C#, Visual Basic, PHP, Java, HTML,

Uvjeti:

- nužno iskustvo sa C# jezikom i .NET platformom
- znanje ostalih jezika (C/C++, Java) je prednost
- tečno znanje engleskog jezika u govoru i pismu

- AIX, HP-UX, Linux i Windows platforme, Oracle, DB2, PostgreSQL i MS SQL baze podataka te C i Java (Eclipse, WebSphere, Tomcat, Java EE, ULC) razvojna okruženja.

Prednost posjedovanje CISCO ,MICROSOFT, ECDL certifikata

Engleski i njemački aktivno pisano i govorno

5. godina iskustva an sličnim poslovima

Traži se 1 osoba za obavljanje ovog posla.

E sad!

prvo meni to ništa nije jasno i nema mi smisla!To je ili neki idiot pisao ili šta????

Prvo od kuda nekome tolike pare da pozavršava sve to

drugo wtf ajde mi nađite tu 1 osobu koja sve to ima u glavi i 5 godina radnog iskustva na svim tim područjima!!

Šta je naša država toliko debilna da nemamo jedan normalan zakon o nekim pravima zapošljavanja?

A ne da moram gledati ovakve nebuloze i deprimirati se iz dana u dan i klet što se nisam sa 15 godina zaposlio kao smetlar več završio inf fakultet.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I ja sam se nervirao oko takvih oglasa, ali kad pocnes zaposljavati, onda skuzis da ih poslodavci sastavljaju na taj nacin da bi odbili ljude koji stvarno nemaju pojma i napravili prvi "filter".

Naravno da je sasvim moguce drzati sve te tehnologije u glavi i imati 5 godina radnog iskustva, to nije neki problem ni najmanje.

No oglas je sastavljen zato da bi se na njega javili ljudi koji misle da uopce imaju neku sansu - tebe je oglas odbio u startu, i to je upravo ono sto oni zele. Ne zele gubiti vrijeme na interview s ljudima koji ni sami ne vjeruju da mogu obavljati taj posao.

Back off I'll take you on, headstrong to take on anyone, I know that you are wrong, headstrong, I'm headstrong...
17 godina
neaktivan
Zoljadin kaže...
Prvo od kuda nekome tolike pare da pozavršava sve to

drugo wtf ajde mi nađite tu 1 osobu koja sve to ima u glavi i 5 godina radnog iskustva na svim tim područjima!!

A plaća minimalac ili nešto blizu toga jer sam siguran da nisu spremni platiti koliko takav čovjek vrijedi. Da jesu, onda ni ne bi tražili jednog koji to sve zna nego tri-četiri specijaliste, po jednog za svako područje.

17 godina
protjeran
Robert_84 kaže...

samo više ne znam kome kakav životopis poslat

ma samo napiši da si marljiv, da ćeš raditi i prekovremeno bez naknade ako treba, da pristaješ prvih 6 mjeseci raditi za minimalac, da imaš svoj automobil kojim se mogu svi koristiti, da poštuješ autoritete.

reci da ti uopće nije bitno ako gazda nema koji mejsec za iplatiti plaću, jer si ti izdržljiv i najbitnija ti je u svemu dobrobit firme.

reci i da ćeš prijaviti kolege koji ne rade ko konji, obaveži se da ćeš uvijek prijaviti nemarne i one koji nešto gunđaju zbog neisplate redovitog minimalca.

pa tko te još danas pita koje su ti kvalifikacije !?

Sinu sam dao ime ŠOKRE ! Sad mu je u školi nadimak KREŠO.
17 godina
neaktivan

Tek onda neće dobiti ništa plaćeno nego otkaz kad zatraži plaću.

0 0 hvala 0
17 godina

Malo offtopic, ali moram, ne mogu izdrzati:{#}

Jel na kraju racunalac nasao posao???

Ili je odlucio malo podici svoju razinu znanja iz SSS strucne spreme prema VSS-u ili slicno ...{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Pozdrav!

Danas sam  iz Ivore-škole informatike dobio poziv za besplatno obrazvovanje tijekom tri godine s time da nakon toga vraćam stipendiju mjesečnim uplatama. Da li tko od vas ima kakva iskustva s time?

Unaprijed vam hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 14:25 (računalac).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Početni kapital možeš tražiti pomoć od Poslovnih Anđela

Mislim da je Prpa iz Šrota također "poslovni anđeo" kako mu se u medijima tepa. Čudno kako takav poslovni anđeo ne može firmu koju je osnovao izvaditi iz govna usprkos velikom poslovnom talentu.

Pozdrav!

Unaprijed hvala!

Bwahahahaha, vrhunski, legendarno. Imaju i reklame na Youtube-u:

I ja sam se nervirao oko takvih oglasa, ali kad pocnes zaposljavati, onda skuzis da ih poslodavci sastavljaju na taj nacin da bi odbili ljude koji stvarno nemaju pojma i napravili prvi "filter".

Svakako i ovako nadrobiti, sve i svašta:

nužno iskustvo sa C# jezikom i .NET platformom
- znanje ostalih jezika (C/C++, Java) je prednost
- tečno znanje engleskog jezika u govoru i pismu

- AIX, HP-UX, Linux i Windows platforme, Oracle, DB2, PostgreSQL i MS SQL baze podataka te C i Java (Eclipse, WebSphere, Tomcat, Java EE, ULC) razvojna okruženja.

Valjda bi trebao raditi za kikiriki, dok će menadžeri igrati džepni biljar i igrati se poslovnih ljudi dok prava ekipa i mozgovi nešto konkretno rade. Najbolji primjer je Nokia.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
hitman047 kaže...

Malo offtopic, ali moram, ne mogu izdrzati:{#}

Jel na kraju racunalac nasao posao???

Ili je odlucio malo podici svoju razinu znanja iz SSS strucne spreme prema VSS-u ili slicno ...{#}

Mo's se i sa VSS-om da ne pisem sto... Pa i sa FER-om.

Ponuda poslova u toj 'bransi' je minimalna, a broj ljudi koji traze posao ogroman. Vise ne cvjetaju ruze niti u inozemstvu. Konkurencija je ogromna i kvalitetna.

Dobro da ne traze da znas voziti unatraske od Zagreba do Londona zavezanih ociju i istovremeno 'rjesavati' problem hladne fuzije...

Naravno, moze im se...  Da se razumijemo i u drugim 'granama' je slicno, tako da, ako imate nesto na selu, ne prodavati to niti pod razno. Asfalt se ne jede...

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2011 3:36 (Mrgud Veliki).
15 godina
odjavljen

Pozdrav!

Našao sam oglas za posao (anketar) prema mjestu stanovanja, da li da se javim?

Unaprijed hvala!

0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice