Evo ja sam u jednoj velikoj dilemi, pa molim vas dajte prijedloge, mišljenja i savjete.
......
Rizik ili ne, šta da se radi?Hmmm.... postavio si vrlo zanimljivo pitanje, koje debelo ovisi o karakteru covjeka.
Logicki i razumno, DannyHR je dao najbolji odgovor, ali.... ALI...
Ja, koliko znam za sebe, uvijek sam se vodio sa motom "Necu rijesavati problem unaprijed, nego tek kad se problem pojavi". Po mojoj 'filozofiji', ako covjek zeli nesto vise, mora 'skupit muda' na hrpu i jednostavno zagrist i napravit nesto. Sad, bitno je pitati se - mijenjas li posao samo radi vise novaca??? Jer ako da, tnakir ti je dao najbolji savjet. Ako ti je opcenito dosta posla koji radis... pa, mijenjaj.
Budi spreman na to da ce slijedeci posao mozda biti JOS GORI. To se bez problema zna dogoditi. Iz moje perspektive, to je totalno nebitno, jer kad ja mijenjam posao, mijenjam ga za bilo sta drugo.
Dakle... sve ovisi sto zelis postici. Ako vjerujes da si mlad i da mozes bolje i da si sposoban - iskreno, ne znam sta cekas. No lijepo stani ispred ogledala, pogledaj se u oci i odluci da li stvarno mozes bolje ili ne. Nemoj pritom biti kukavica, nego jednostavno iskren.
Neki ljudi zele izazove. Ja sam dao otkaz u svojoj firmi u inostranstvu, bez da sam nasao drugi posao. Dodatna komplikacija je ta, sto otkazom s jednom firmom, istjece mi radna dozvola za tu firmu.
No ja uglavnom znam sto mogu i znam kakve su mi sposobnosti, i nasao sam drugi posao za vrijeme otkaznog roka bez vecih komplikacija, i to bogme posao s puno boljim uvjetima... veca placa, vise godisnjeg, vlastiti ofis, auto...
Tako da, iz mojeg zivotnog iskustva, sve ovisi o tome koliko snazno mozes stegnuti zube.
Jedna moja bivsa cura je imala istetovirano "Luck serves courageous". Ima nesto u tome.