Nikako ne mogu naći posao izdvojena tema

poruka: 997
|
čitano: 688.583
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Nikako ne mogu naći posao
Hrvatska je PREMALA ZEMLJA da bi se u njoj svako bavio onim za što se školovao. Potreba za visoko obrazovanim i/ili specijaliziranim kadrom gotovo da ne postoji, osim u onim djelatnostima za koje se zbog jako teškog i dugotrajnog školovanja rijetki odluče, a još manje ih izgura do kraja. Problem naše države je u tome da nije iskrena prema mladima i daje im lažnu nadu da ih nakon dugotrajnog i skupog obrazovanja čeka posao iz snova. Realnije bi bilo da im se objasni kako su u više od 90% slučajeva nakon svečanog uručenja magičnog papira tek još jedno zrno riže u pakiranju i da su jako male šanse da steknu nekakvo iskustvo u odabranom zanimanju kojim bi mogli konkurirati za neko ozbiljnije radno mjesto, ukoliko se ne odluče na volontiranje ili rad bez plaće. Poslodavci danas traže i ovce i novce. Nitko nema vremena ni volje da financira nekoga tko se uči poslu.
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
14 godina
neaktivan
The Man kaže...
Hrvatska je PREMALA ZEMLJA da bi se u njoj svako bavio onim za što se školovao. Potreba za visoko obrazovanim i/ili specijaliziranim kadrom gotovo da ne postoji, osim u onim djelatnostima za koje se zbog jako teškog i dugotrajnog školovanja rijetki odluče, a još manje ih izgura do kraja. Problem naše države je u tome da nije iskrena prema mladima i daje im lažnu nadu da ih nakon dugotrajnog i skupog obrazovanja čeka posao iz snova. Realnije bi bilo da im se objasni kako su u više od 90% slučajeva nakon svečanog uručenja magičnog papira tek još jedno zrno riže u pakiranju i da su jako male šanse da steknu nekakvo iskustvo u odabranom zanimanju kojim bi mogli konkurirati za neko ozbiljnije radno mjesto, ukoliko se ne odluče na volontiranje ili rad bez plaće. Poslodavci danas traže i ovce i novce. Nitko nema vremena ni volje da financira nekoga tko se uči poslu.

Zašto je hrvaCka "premala zemlja"? (Po meni nije bila prije 10ak godina) Zato što nema apsolutno nijedan projekt da bi postala "veća" i zato što je previše mrtvih konjića gore na Markovom trgu, ne znam zašto ga ne ograde i naprave ranč.

17 godina
odjavljen
The Man kaže...

Pa valjda je svima jasno da je obrazuvni sustav sam sebi svrha .Učenici su njihov posao te na njihov konto dobivaj kruh na stol .također im je u interesu da program bude što nebulozniji kako bi mogli dodatno zarađivati na instrukcijama .Vi ste njima samo izvor zarade , boli njih za tržište rada {#} .

15 godina
neaktivan
Nikako ne mogu naći posao

Lijep pozdrav, Udruga virtualnih igara trazi 2 hostese za vrijeme trajanja InfoReboot gamer sajma od 13.-18.11.2012. u 7. paviljonu Zagrebackog Velesajma. 

Molimo sve zainteresirane djevojke da se jave direktno na info@vfa-masters.com za ostale detalje ili na facebook profil Udruga virtualnih igara. 

Ispricavam se ako je ovo postano pod krivu, nisam pronasao prigodniju

0 0 hvala 0
17 godina

Ma da, najbolje mjesto za oglasavanje. Samo imas jedan problem. Na cijelom forumu imas jednu jedinu zenu. Ona ima posao. Radi u Bugu. U marketingu :)

Rvat katolik!

18 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Bolje da ste si zaposlili nekoga vičnijeg engleskom jeziku da vam:

1) kaže da se veli "soccer", a ne "football"

2) ne prevede naziv u "Udruga Virtualnih Igara" jer nema veze s originalnim nazivom na engleskom.

Ali, j3beš mene, ja sam samo hejter, pravim se pametan, ne volim nogomet i ne dajem logične i koncizne savjete.

5 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
gwammz0r kaže...

možda u američkim filmovima, ali ne i u Engleskoj.

13 godina
protjeran

Sport se zapravo zove "association football", a uzevši u obzir da se još nekoliko sportova naziva "football" - "soccer" je tu jednoznačan i, samim time, ne ostavlja mjesta zabuni i krivoj interpretaciji.

0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
gwammz0r kaže...

gwammz0r kaže...

Sport se zapravo zove "association football", a uzevši u obzir da se još nekoliko sportova naziva "football" - "soccer" je tu jednoznačan i, samim time, ne ostavlja mjesta zabuni i krivoj interpretaciji.

U engleskom nije pogrešno reči football, tak da si ti malo vičniji engleskom ne bi ispravljao(u gornjem postu) pogrešnim informacijama.

13 godina
protjeran

Da, toliko sam nevičan engleskom da ne znam kako se "football" koristi za nekoliko različitih sportova. Kaj se tvrdnji o pogrešnim informacijama tiče, pozvan si argumentirano pobiti ono što sam napisao, a ti nazvao pogrešnim informacijama. U protivnome trkeljaš bez veze i potrebe. No, dosta o meni, pričajmo malo o tvojoj vičnosti logičkom zaključivanju: svatko prosječan bi skužio da je moj post samo nastavak na tjeranje maka na konac koje si ti, nepotrebno, započeo.

P.S. Ni hrvatski ti nije jača strana; veli se reći, a ne reči. {#}

xoxo

3 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
gwammz0r kaže...

Da, toliko sam nevičan engleskom da ne znam kako se "football" koristi za nekoliko različitih sportova. Kaj se tvrdnji o pogrešnim informacijama tiče, pozvan si argumentirano pobiti ono što sam napisao, a ti nazvao pogrešnim informacijama. U protivnome trkeljaš bez veze i potrebe. No, dosta o meni, pričajmo malo o tvojoj vičnosti logičkom zaključivanju: svatko prosječan bi skužio da je moj post samo nastavak na tjeranje maka na konac koje si ti, nepotrebno, započeo.

P.S. Ni hrvatski ti nije jača strana; veli se reći, a ne reči. {#}

xoxo

Čovjek nije pogriješio kada je za nogomet napisao "football" i to stoji bez obzira koliko ti sad filozofiraš o tome. Uzmi rječnik engleskog jezika pa provjeri, nije sve u američkim filmovima.

Ovo za pravopis je istina i slažem se s tobom. Ali ako ti je pravopis jedini argument onda je to poprilično jadno.

13 godina
protjeran

Još uvijek ne toliko jadno koliko opetovano bezrazložno spominjanje američkih filmova.

{#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Off topic ste.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR

4 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

A trazim posa, bilo koji, Imotski ili Split, ma nema sanse...ali bilo sta, zavrsena 4 godisnja skola, (upr.referent)...al posla nema da ga jb...

Odi na google i upiši SEARCH...:)
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Vodeći svjetski servis za streaming elektronske glazbe di.fm, već neko vrijeme traži programere. Ako volite elektronsku glazbu i znate RoR / mysql itd  eto prilike da radite za amere..

http://www.di.fm/jobs#backend

http://www.di.fm/jobs#frontend

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Malo komično mi je  koje novce tražiš da radiš kao pripravnik, evo moje iskustvo je tražio sam posao nekih 5 mjeseci ( kao dipl.ing.građ), našao sam posao jedino da prodajem osiguranja šta sam odbio , da sad radim stručno osposobljavanje  za 1600 kn  i to 70 sati tjedno... budi sretan da nađes posao 3000 kn uz 40 sati tjedno, i uzmi bilo koji posao koji ti se nudi jer bas nemas izbora.

2 0 hvala 0
12 godina

http://www.iracing.com/job-opportunities/

ovi ovdje vam zaposljavaju pa ko je kvalificiran nek se prijavi {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Što je to posao? I ovo što ima natječaja je namješteno opako, i to za 2 mjesta znam iz prve ruke. Gadi mi se to sve.

Kakav je Hrvatski Telekom po tome pitanju? Što sam čuo, čuo sam da su dobri, da idu naječaji i da gledaju papire, ima tko iskustva jer ima nekih natječaja za posao. 

VipNET, Optima, Bnet? Neki od ISP-ova?

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.4.2013 2:35 (vision19).

0 0 hvala 0
15 godina

Sry ako dižem staru temu.

Na burzi više od pola godine otkako sam diplomirao. Ing. zaštite na radu, srednja tehničar za računalstvo, ecdl certifikat, džaba.

Ma di god šta pošalješ ili se javiš, zaboli nekog qurac za tebe, ne tražim da mi netko podilazi, ali da bar napiše hvala na prijavi ali imamo kandidata ili tako nešto.

ali ok,čovjek se pomiri sa time i bok. Zbog više škole nemrem dobiti ni neki posao klasični di se samo srednja traži iako svugdje pišem da mi je plaća i pozicija nebitna, e.g. radio bi i kao smetlar da mi netko da.

Ali eto, tako je kako je, doma, sa starom ujutro pit kavu i smijat se sam sebi.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
protjeran
fila2208 kaže...
 radio bi i kao smetlar da mi netko da.

Si ti puko? Pa smetlari imaju placu kakvu ti ne bi imao ni da u struci radis. Taj posao je san snova, moja zivotna zelja, sjest na onaj biciklin s kanticom i metlom i cjeli dan lagano mesti.

Mozak na pasu, ni brige ni pameti ni neke odgovornosti.

A iskreno bas si nasao i sta ces studirati, zastitu na radu...sorry ali da si isao na pravi faks i nastvaio nesto u skladu sa srednjom prije bi posao nasao.

15 godina
VedranOo kaže...
fila2208 kaže...
 radio bi i kao smetlar da mi netko da.

Si ti puko? Pa smetlari imaju placu kakvu ti ne bi imao ni da u struci radis. Taj posao je san snova, moja zivotna zelja, sjest na onaj biciklin s kanticom i metlom i cjeli dan lagano mesti.

Mozak na pasu, ni brige ni pameti ni neke odgovornosti.

A iskreno bas si nasao i sta ces studirati, zastitu na radu...sorry ali da si isao na pravi faks i nastvaio nesto u skladu sa srednjom prije bi posao nasao.

Hvala ti na konstruktivnom postu.

Prvo, nisam htio nikog vrijeđati, znaš i sam što ljudi misle o smetlarima i krivo misle, kao što si i naveo, ali opet malo je onih koji bi to zbilja radili. Ne plaća se džaba u bogatijim zemljama naknada za sramotu posla.

Što se tiče ove tvoje rečenice kako sam našao šta ću studirati, hvala ti što si se našao kompetentan da mi prodikuješ šta sam studirao, jer znaš, svi smo mi rođeni da budemo doktori, elektrotehničari, fizičari i stručnjaci. Zaštita na radu je kod nas jadna i nepostojeća, pa sam razmišljao da kad u EU uđemo možda i bude šanse za mene i takve kao ja.

I zamolio bih te kad se već nalaziš tako visoko iznad mene koji nisam išao na ''pravi'' fax, da mi malo objasniš koji je to pravi fax, pa možda odem ga upisati da budem pravi stručnjak, pretpostavljam kao i ti. Pozdrav.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
12 godina
protjeran

hahah mozes se ti ljutiti koliko god hoces, cinjenica je da sa tim faksom sanse da nadjes posao su ti skoro pa nikakve ako nemas krvnicku vezu.

Da si studirao bilo sto vezano uz tvoju struku imao bi bolje sanse, ah well, lako se uvrede ljudi danas. Ja mozda i nemam faks ali gle cuda, posao ipak imam, dobar sam u tom poslu, cijene me u firmi, i znam da ako hocu mogu preci u drugu firmu bilo kad. 

Pa sad ti sam prosudi koliko ta tvoja diploma zapravo vrijedi, mozes li ti reci isto za sebe?

0 11 hvala 1
15 godina
VedranOo kaže...

hahah mozes se ti ljutiti koliko god hoces, cinjenica je da sa tim faksom sanse da nadjes posao su ti skoro pa nikakve ako nemas krvnicku vezu.

Da si studirao bilo sto vezano uz tvoju struku imao bi bolje sanse, ah well, lako se uvrede ljudi danas. Ja mozda i nemam faks ali gle cuda, posao ipak imam, dobar sam u tom poslu, cijene me u firmi, i znam da ako hocu mogu preci u drugu firmu bilo kad. 

Pa sad ti sam prosudi koliko ta tvoja diploma zapravo vrijedi, mozes li ti reci isto za sebe?

Gle stvarno je stanje danas da netko sa srednjom školom će imati/ima veću plaću od mene, radi već godinama i sretan je. Zašto sam otišao studirati, i zašto baš to? Zanimalo me, a i nisam uspio upasti na neke jače informatičke fakultete, tj. jesam, ali sa plaćanjem, a novac ne raste na drveću.

Nisi ti mene uvrijedio, ne vrijeđam se ja lako, samo me zanima, kad mi se postavljaš sa visoka, tko i što si, jer volim znati donekle s kim pričam i diskutiram.

Problem je diplome moje, a i vjeruj mi dosta mojih prijatelja, drugih struka, informatičar, ekonomist, elektrotehničar...svi smo nezaposleni i nema posla. Radili bi što god, ali eto ti primjera: Traži se srednja škola za neki posao, ja se prijavim sa višom, on me uzeti neće. Iako zadovoljavam to sve, neće, jer ja sa diplomom ne mogu raditi na cnc stroju, ne mogu, nedaju mi jer me ne žele plaćati više radi diplome. Ja to ne želim, ja bi da me plaćaju koliko posao vrijedi, i koje je znanje potrebno, srednja škola.

I onda ti meni sad tu možeš soliti pamet, kako si car, kako se ljudi trgaju za tebe, i vjeruj mi drago mi je radi tebe, da mladi čovjek može raditi i radi i da ga cijene radi toga, ali mi se ne sviđa tvoj prepotentni stav da sad radi toga ti nešto više vrijediš od mene i pametuješ mi koji fax sam trebao upisati, ali ok je shvaćam te, jer nezaposleni su kao niža rasa u HR pa ih svi mogu šikanirati i pametovati ih zašto nisu ovo ili ono, i srat im u stilu da hoće radit našo bi si posla.

Sretno majstore sa tim firmama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.6.2013 15:21 (fila2208).
12 godina
protjeran
fila2208 kaže...

Gle stvarno je stanje da netko sa srednjom školom će imati/ima veću plaću od mene, radi već godinama i sretan je. Zašto sam otišao studirati, i zašto baš...

OK ja ti se izvinjavam zbog onoga "pravi faks si nasao" krivi izbor rijeci mozda, ono sto sam mislio s time je da si nasao studirati bas onu stvar koja je mozda najmanje trazena i najmanje bitna u firmama.

Ne kazem da nam ne treba ljudi iz zastite na radu, treba nam, daleko od toga. Ali je nazalost cinjenica da sa takvim faksom kao da ga ni nemas, isto kao i oni poljporivredni fakulteti.

Gdje ce jedan takav naci posao, znam zenu koja ima taj faks nema ni dana staza u struci radi kao trgovkinja vec 20 godina.

Oprosti sto sam te omalovazavao na racun fakulteta nije mi bila namjera. Znam kak je to kad odes na razgovor pa ti covjek veli da te nece uzeti jer si prekvalificiran, jer zna da ti nemas sansu napredovati a htjet ces napredovati htjet ces nakon nekog vremena vecu placu.

Ja sam elektrotehnicar po struci. Imam mozda 2 godine staza, jer je najbolje sto se nudilo bilo montiranje klima i razvlacenje cijevi za instalacije po gradilistima.Nikakva sansa za naucit nesto konkretno, nikakva sansa da ces napredovati. A narintas se kao majmun.

Dobio sam posao u pekari i nasao se u tom poslu.

Sretno u trazenju posla, i jos jednom izvini za bilo koju uvredu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.6.2013 15:28 (VedranOo).
15 godina
VedranOo kaže...

OK ja ti se izvinjavam zbog onoga "pravi faks si nasao" krivi izbor rijeci mozda, ono sto sam mislio s time je da si nasao studirati bas onu stvar koja je mozda najmanje trazena i najmanje bitna u firmama.

Ne kazem da nam ne treba ljudi iz zastite na radu, treba nam, daleko od toga. Ali je nazalost cinjenica da sa takvim faksom kao da ga ni nemas, isto kao i oni poljporivredni fakulteti.

Gdje ce jedan takav naci posao, znam zenu koja ima taj faks nema ni dana staza u struci radi kao trgovkinja vec 20 godina.

Oprosti sto sam te omalovazavao na racun fakulteta nije mi bila namjera. Znam kak je to kad odes na razgovor pa ti covjek veli da te nece uzeti jer si prekvalificiran, jer zna da ti nemas sansu napredovati a htjet ces napredovati htjet ces nakon nekog vremena vecu placu.

Ja sam elektrotehnicar po struci. Imam mozda 2 godine staza, jer je najbolje sto se nudilo bilo montiranje klima i razvlacenje cijevi za instalacije po gradilistima.Nikakva sansa za naucit nesto konkretno, nikakva sansa da ces napredovati. A narintas se kao majmun.

Dobio sam posao u pekari i nasao se u tom poslu.

Sretno u trazenju posla, i jos jednom izvini za bilo koju uvredu.

Eto sad pričamo kao ljudi, nisam se ja toliko uvrijedio, jer vjeruj mi navikao sam već na to. Sjednem u društvo di svi i rade i onda me šikaniraju pola sata kako još posla nemam.

Znam stanje zaštite i znam da me čeka muka, ali eto valjda sam ja sizifov igrač, mučim sam sebe :)

ma brate ja bi u pekari radio, slao sam i ko pomoćni radnik u stolariji nekoj, čak sam išao tako daleko da sam se prijavio na neki internetski tarot program poruka di mi se lik javlja da imaju već kandidate, lol to me dotuklo.

Ali eto nema predaje, dan po dan listaš oglase i gledaš i šalješ zoveš pitaš...traženje posla ti postane posao :)

Ništa, sretno i tebi, pozdrav.

17 godina
neaktivan

Realnost je takva da posla u ovom trenutku nema, neovisno o struci, i da ćemo se svi dobrano namučiti u slučaju traženja posla.  Gotovo sve što se nudi svodi se na privremene i honorarne poslove, a od toga se ne živi.

Sigurnost je kod nas trenutno u lošem stanju, ali navodno bi nakon ulaska u EU, kao što si pretpostavio, trebalo bit znatno bolje.

Inače, u tvojoj mi struci rade 3 bliske osobe (stari, bratić i prijatelj). Stari je još više-manje informatički nepismen a radi to tako da nije baš da je struka nepostojeća i nepotrebna. Samo eto, osim ako si konobar ili vrhunski kuhar kod nas si trenutno voda.

Samo budi uporan i nešto ćeš već naći.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR

3 0 hvala 1
15 godina
Danny_HR kaže...

Realnost je takva da posla u ovom trenutku nema, neovisno o struci, i da ćemo se svi dobrano namučiti u slučaju traženja posla.  Gotovo sve što se nudi svodi se na privremene i honorarne poslove, a od toga se ne živi.

Sigurnost je kod nas trenutno u lošem stanju, ali navodno bi nakon ulaska u EU, kao što si pretpostavio, trebalo bit znatno bolje.

Inače, u tvojoj mi struci rade 3 bliske osobe (stari, bratić i prijatelj). Stari je još više-manje informatički nepismen a radi to tako da nije baš da je struka nepostojeća i nepotrebna. Samo eto, osim ako si konobar ili vrhunski kuhar kod nas si trenutno voda.

Hvala na potpori i podršci, ti bf3 frende.

Jako loše stanje, jer ljudi kod nas na to gledaju, a to je ono na što odemo svi i dođe dečko i kaže nam što da zaokružimo, a ne znaju da im glavu može spasiti.

A vidjet ćemo što Unija nosi, bit će tu puno iznenađenja, svakako.

Vidjet ćemo, ne gubim ja volju, ali svakim danom se pitaš, a što sam išao studirat, zar nisam mogao negdje na baušteli ostat :)

Još jednom hvala na podršci :)

p.s. što se tiče samih izvora traženja posla, pregledavam hzz, mojposao, posaohr, mojprviposao....ima tko još neki portal ili nešto te tematike da dodam u to, hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.6.2013 15:48 (fila2208).
17 godina
neaktivan

Baci oko povremeno na Narodne Novine. To ti je otprilike to, oglasi se ionako ponavljaju.

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Svima nam je tako u "lijepoj nasoj" opljackanoj.

Nadam se da ce EU uvesti red tako da se cijene radnici i rad a ne kriminal i korupcija. Dosta su se bogati bogatili a mi nemamo ni za k...

Zalosno je to sve, a svijet samo jos dublje tone i tone.

Meni je prioritet kroz 2 godine pronaci svoj dom u nekoj drugoj drzavi, francuska mi recimo ostala u dobrom sjecanju po potpori i brizi za radnike tako da je to prva opcija.

A onima koji nisu mislili o tome neka se malo raspitaju pa mozda nadu bolju buducnost negdje drugdje.

Zelim vam svima srecu u nalazenju posla, i zelim vam da zaradujete mjesecno malo vise nego sto vam je dovoljno, samo ostanite na zemlji, nemojte postati pohlepni jer nista necete ponjeti u grob.

Ja bi bio presretan kao i svi ostali sa 10K mjesecno, i nemoram imati vise, ali sa tim bih imao mogucnost da zivim i uzivam a ne da svaki mjesec prezivljavamo.

Ako imam za auto, stan, hranu, 2 puta godisnji odmor, rezije, odjecu i obucu, za izaci na kavu, nekada van na veceru a da nerazmislajm dali cu imati do iduce place za kruh, tek onda bih mogao reci da zivim, jer ovo nije zivot nego borba za opstanak.

Jos jednom, zelim vam svima srecu. {#}

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Danny_HR kaže...

Hvala na potpori i podršci, ti bf3 frende.

Jako loše stanje, jer ljudi kod nas na to gledaju, a to je ono na što odemo svi i dođe dečko i kaže nam što da zaokružimo, a ne znaju da im glavu može spasiti.

A vidjet ćemo što Unija nosi, bit će tu puno iznenađenja, svakako.

Vidjet ćemo, ne gubim ja volju, ali svakim danom se pitaš, a što sam išao studirat, zar nisam mogao negdje na baušteli ostat :)

Još jednom hvala na podršci :)

p.s. što se tiče samih izvora traženja posla, pregledavam hzz, mojposao, posaohr, mojprviposao....ima tko još neki portal ili nešto te tematike da dodam u to, hvala.

bika.hr i studentski poslovi. Puno ljudi tamo traze radnike jer studenti pristaju na mizernu zaradu (citaj: milostinju), mozda ti nesto upali, sretno.

Što hladnije to bolje...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice