Python - koja verzija

poruka: 4
|
čitano: 1.940
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Python - koja verzija

Htio bih se upoznati sa Pythonom ali me zbunjuje koju verziju skinuti. Vidim da najnovija počinje s 3 a starija s 2.7

Potrebno mi je za srednji stupanj težine korištenja pa ne bih da si previše zakompliciram sa pretjeranim mogućnostima IDE-a.

može savjet koja mi je verzija najpogodnija za osnovni rad

hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Python - koja verzija

Skini ti 3.0.
Ako si početnik imaš bitnijih stvari od IDE-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.2.2012 14:29 (royalhero).
16 godina
Python - koja verzija

Za početak učenja ti je svejedno, kasnije kada ćeš koristiti neke biblioteke ili frameworke budeš morao paziti da budu kompatibilni s određenom verzijom.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Python - koja verzija
Bill kaže...

Htio bih se upoznati sa Pythonom ali me zbunjuje koju verziju skinuti. Vidim da najnovija počinje s 3 a starija s 2.7

Potrebno mi je za srednji stupanj težine korištenja pa ne bih da si previše zakompliciram sa pretjeranim mogućnostima IDE-a.

može savjet koja mi je verzija najpogodnija za osnovni rad

hvala

Sigurno misliš na Python 2.7.2 i Python 3.2.2. Hmm,pa pošto je Python 3.2.2 relativno novi,imaš manji izbor editora oliti DE-ova u kojima možeš raditi s njime. Pošto sam učio jedno vrijeme oba dva,mogu reći da je 2.7.2 lakši (po meni) ali nema tu neke prevelike razlike. Recimo u Python 2.7.2 je recimo

print "Ovdje neki tekst"A u pythonu 3.2.2 je

print("Ovdje neki tekst")Znaći nema neke prevelike razlike...imaš i na pythonovoj stranici "Python 2 or 3?" pa pročitaj..

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice