Da, ali često za IDE koriste termin kompajler, što je pogrešno, ali iz njegovog posta da se zaključiti da je tražio IDE, nema veze.
Ako ti svaki IDE izbaciva problem, onda nema koristi bježati dalje, nego vidjeti u čemu je problem?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
da, u code blocksu namjestim novi projekt, stavim gnu gcc compiler i stavim kod, lupim gumb, izbaci invalid compiler, isto i sa visual c++ compilerom.
ako odem na empty file bez stvaranja projekta, ništa se ne događa.
http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/tutorialide-pocetnika-podesavanje/125989.aspx
Da li si siguran da imaš compiler?
da, u code blocksu namjestim novi projekt, stavim gnu gcc compiler i stavim kod, lupim gumb, izbaci invalid compiler, isto i sa visual c++ compilerom.
Pa dobro, stavis. To sto ti stavis, ne znaci da je on uistinu i instaliran na tvojem racunalu. FYI, Code::Blocks se moze skinuti S ili BEZ kompajlera. Ako si skinuo onu verziju koja je manja, skinuo si verziju bez kompajlera. Ako skidas s ove stranice trebas skinuti codeblocks-10.05mingw-setup.exe, a ne onaj manji od 20 MB.
Pa dobro, stavis. To sto ti stavis, ne znaci da je on uistinu i instaliran na tvojem racunalu. FYI, Code::Blocks se moze skinuti S ili BEZ kompajlera. Ako si skinuo onu verziju koja je manja, skinuo si verziju bez kompajlera. Ako skidas s ove stranice trebas skinuti codeblocks-10.05mingw-setup.exe, a ne onaj manji od 20 MB.
nabavio sam onaj veći, isti problem.
new project-console app-imeime-gcc compiler-ok ok-kod-sranje
Napravi SS Compiler Settingsa.
Napravi SS Compiler Settingsa.
ovo?
oh, mislim da sam skužio. odo testirat
radi. auto detect foldera.
Znate možda imaju li negdje u Zagrebu ili Varaždinu vježbe ili pripreme za natjecanje iz informatike?
di mogu nac besplatnu verziju visual studia, moram sutra instalirat na server u skoli radi natjecanja u ponediljak.
Pa zašto su stavili dev c++? zar nisu mogli code::blocks, open source je i puno bolji od ovog.......
Pročitaj napomenu da ne bi došlo do nekih nesuglasica.KLIK
Za Visual Studio trebaš posebno dopuštenje.
da , vidia sam sad, a jel mogu koristit trial u ponediljak samo za natjecanje
Pošto si učenik,i dobio si od CarNET-a one svoje podatke,na jednoj stranici(ne znam točno kojoj) možeš s tim accountom skinuti potpuno besplatno punu verziju Visual Studia.
Pošto si učenik,i dobio si od CarNET-a one svoje podatke,na jednoj stranici(ne znam točno kojoj) možeš s tim accountom skinuti potpuno besplatno punu verziju Visual Studia.
ma dobro reka je profesor da cemo ga crackat i da smo mirni
Pa zašto su stavili dev c++? zar nisu mogli code::blocks, open source je i puno bolji od ovog.......
I Dev C++ je open source. Nemoj da moramo ponovno tu raspravu ozivljavati. Bila je prije par mjeseci i ispotavilo se da ljudi ne znaju tocno nabrojati sto im to smeta u Dev C++, ali su nekako sigurni da je program sranje. :D Sto tebe sprijecava da koristis Code Blocks? Pise samo da ovi programi moraju biti instalirani, a ne da ih i moras koristiti.
I Dev C++ je open source. Nemoj da moramo ponovno tu raspravu ozivljavati. Bila je prije par mjeseci i ispotavilo se da ljudi ne znaju tocno nabrojati sto im to smeta u Dev C++, ali su nekako sigurni da je program sranje. :D
Zadnja verzija Dev C++-a je stara skoro 7 godina. I da - program je sra*e. Ne trebaš ga braniti, nema razloga - takoreći je mrtav. Samo treba vrijeme da ga svi preostali korisnici zamijene s Code::Bloxom i svijet će biti ljepše mjesto.
[rant]
Ako radi sve ono sto ti treba, onda ne vidim smisao promjene. 7 godina k'o nijedna, ne pricamo o antivirusu ili firewallu. Ako ti ne radi kako treba - mijenjaj, pa taman bio i najsvjeziji. Koristim i Code::Blocks i Dev C++ i iskreno ni ne primjecujem kada se s jednog prebacim na drugi. Oba su mi podesena na identican kompajler i daju mi iste rezultate, kao sto mi je i syntax highlighting jednako namjesten u oba (u devcpp sam prenio boje iz C::B jer su mi ljepse).
Kada sam ja isao u skolu po skolama se koristio context, a sada odjednom srednjoskolcima jedan IDE kakav je DevCpp nije dovoljno dobar. Bogami napredni neki ucenici... :D
Znam da kada ti kazes da je DevCpp sranje da imas tocan spisak stvari koje ti se ne svidaju u njemu, ali nekako sumnjam da i CRT recimo ima taj isti "spisak". Taj me rekla-kazala stav zivcira, "ne znam sto nije dobro, ali cuo sam od drugih..."
Kad smo vec naceli tu temu, nek se zna:
http://orwellengine.blogspot.com/2011/12/dev-c-5100-released.html
[/rant]
Sad sam se malo ispucao
ako cemo tako, mozemo i web stranice radit u notepadu; slike umjesto u photoshopu, uredivat također u notepadu i radit ih ASCII artom (evo, i bug je preporucio jedan program takve vrste).
ako cemo tako, mozemo i web stranice radit u notepadu;
Pretjerujes, imas syntax highlighting, code completion, debugger, tabove. sto ti jos treba? Mislim da ni sam ne znas...
Osim toga, znam par ljudi koji doista i pisu HTML u notepadu, i prilicno su dobri u tome. Ja ne bih, jer sam smotan i jer mi se ne da uciti markup, ali ja sam ja, a oni su oni. Alat ne cini majstora.
Ovdje ja sada ispadam kao nekakav pobornik DevCpp-a, ali ja to doista nisam. Samo ne shvacam toliko pljuvanje po necemu sto meni djeluje prilicno adekvatno. No sto ljudi sto cudi, nesto sto je meni adekvatno ne mora biti nekome drugome. U biti to i jest ono s cime imam problem, ne volim jednoumlje.
evo da se pofalim rijesia u nekih 45 minuta 1. zadatak sa proslogodisnjeg natjecanja tocno xd, uopce nije tezak bia, veceras cu probat 2.
evo tu skinite u pdf-u 2. skupinu za srednje skole, skolsko natjecanje, 1. zadatak, pozor da oni koji vjezbaju te zadatke ne gledaju rjesenje prije nego rijese xd:
https://www.infokup.hr/natjecanje/dogadjaj/62/rezultati
#include <iostream>
#include<string>
#include<vector>
using namespace std;
int main ()
{
string dan;
int datum;
int daninsira;
int brojdana = 30;
int nikoliniodlasci = 19;
int lucijiniodlasci = 11;
cout << "upisite koji je dan 1. lipnja" << endl;
cin >> dan;
cout << "upisite broj dana nemasnog sira, neka bude od 0 do 20" << endl;
cin >> daninsira;
cout << "upisujte datume n-sira" << endl;
for ( int i = 0; i < daninsira; i++)
{
cin >> datum;
if (datum % 2 == 0)
{
lucijiniodlasci ++;
nikoliniodlasci --;
}
}
cout << "nikola je otisao u trgovinu" << " " <<nikoliniodlasci << " " << "puta, a lucija je otisla u trgovinu" << " " <<lucijiniodlasci << " " << "puta" << endl;
}
Algoritam je dobar.
Algoritam je dobar.
a cujes,najjednostavnije sta mi je palo na pamet :D,btw upravo sam u skoli, javljam vam se iz kutije sa 2 servera jer instaliram visualstudio na jednog :D
Hej haj bugovci, ima jedan zadatak koji treba rješit (za prijatelja) pa ako možete to sredit bio bih vam zahvalan, a on još masu puta više XD...zadatak glasi ovako:
Napišite program koji učitava prirodni broj n ≤ 17, te n cijelih brojeva i zatim:
a) sortira i ispisuje brojeve uzlazno po vrijednosti zadnje znamenke
b) ispisuje sve brojeve koji su veći ili jednaki zadnjem učitanom
c) ispisuje umnožak svih brojeva koji su veći ili jednaki predzadnjem učitanom (pretpostavite da je n > 1).
Hvala lijepa unaprijed.
jel mi moze netko samo rec kako se piše ovakva rava crta xd ||
LOL. To ti je pipe, a piše se kombinacijom AlgGr+W. Pogledaj si na tipkovnici, pogledaj i druge znakove ako te zanimaju.
Ako ti HR Layout onda Alt Gr+w, a ako ti je us layout onda shift+ž.
LOL. To ti je pipe, a piše se kombinacijom AlgGr+W. Pogledaj si na tipkovnici, pogledaj i druge znakove ako te zanimaju.
Ako ti HR Layout onda Alt Gr+w, a ako ti je us layout onda shift+ž.
fala xd
hello :)
ovako, dobila sam jedan zadatak da uradim za seminarski, ali ne znam stvarno odakle da počnem, pa ko ima koja dobra duša da mi pomogne, bila bih jako zahvalna
Primjer izvršavanja:
Ulaz:
4
‐1 1
0 5
2 3
5 9
Izlaz:
3
Napomena: U programu je neophodno implementirati f‐ju koja provjerava da li dva intervala imaju
zajedničke tačke: bool provjera(int p1, int k1, int p2, int k2).
Unaprijed hvala :)
Gdje točno zapneš?