Gdje točno zapneš?
Pa rekla ti je gdje je zapela, ne zna od kud početi.
Daj joj koncept ako kužiš tu terminologiju, ja nemam blage što u stvari traži.
Gdje točno zapneš?
Pa rekla ti je gdje je zapela, ne zna od kud početi.
Daj joj koncept ako kužiš tu terminologiju, ja nemam blage što u stvari traži.
Niti ja.
Postoji N intervala koji se moraju usporediti a za usporedbu se mora koristiti funkcija dana u zadatku. Funkcija za usporedbu intervala nije problem za napisati. A dalje.. Ja bih išao dvostrukom for petljom - usporediti svaki interval sa svakim i brojati koliko ih se ne preklapa u svakoj iteraciji vanjske petlje. Prvi broj ne-preklapanja deklarirati kao maksimalni i onda u ostalim ispitivanjima provjeriti da li ima koji veći broj ne-preklapanja od njega.
Barem sam ja tako shvatio zadatak..
Ako su to točke na pravcu, a izgleda da jesu, onda napraviti parove (prvaTocka, zadnjaTocka), poredati ih po kriteriju početne točke i kroz dvostruku petlju raditi usporedbu:
if(promatranaZadnjaTocka <= tekucaPrvaTocka )
brojac++;
else
if(promatranaZadnjaTocka < tekucaZadnjaTocka)
promatranaZadnjaTocka = tekucaZadnjaTocka;
Mislim da bi ovako trebalo ići jer ako imamo interval (-1, 1), pošto je on povezan sa intervalom (0,5) , dakle povezan je i sa intervalom (2,3)
ne shvatam ja taj zadatak nikako, ali našla sam isti taj zadatak na netu bolje objašnjen
Na brojnom pravcu dato je svojim krajevima n intervala. Interval ne sadrži svoje krajnje tacke. Napisati program koji nalazi najveci broj intervala koji se mogu izabrati tako da nemaju zajednickih tacaka.
Ulazni podaci:
U prvom redu standardnog ulaza nalazi se cijeli broj n (0 < n <= 5000), broj intervala. U sljedecih n redova nalaze se po dva cela broja li i di (-10000 < li < di < 10000) redom lijevi i desni kraj intervala i (1 <= i <= n ).
Izlaz programa:
Na standardni izlaz ispisati traženi najveci broj intervala koji se mogu izabrati tako da nemaju zajednickih tacaka.
Primjer:
Ulaz
4
-1 1
0 5
2 3
5 9
Izlaz
3
Mozete li mi preporuciti sto poslije ovoga: http://tutoriali.org/C_plus_plus_za_apsolutne_pocetnike.html ??
Evo ponovno pitam u nadi za da ce netko iskusan dat konkretan odgovor.
Necu sad ja ic na yt i upisivat c++ i tamo mi izbaci nesto nikad vidio, ili nesto sto sam vec presao, nego hocu lekciju po lekciju, najbolje ako ima neka dobra stranica di je sve to poredano. Malo sam guglo, ali ako je netko vec imao iskustva s dobrim stranicama, nek napise.
Ajmo ovako, ovdje imamo dva nadittervala, nadinterval (-1,5) i nadinterval (5,9)
prvi nadinterval ima tri člana, a drugi nadinterval ima jedan član.
Možemo uspoređivati samo članove različitih nadintervala.
Temeljem te logike nam je ogledni output 3.
Po toj logici bi input
4
-1, 1
0, 5
2,6
5 9
dao output 0 jer svi intervali pripadaju jednom nadintervalu.
ako griješim nek me netko ispravi.
Pozdrav , ako ima neko slobodnog vremena da mi uradi jedan zadatak za skolu bio bih mu puno zahvalan , sutra trebam predati , a nikako ne kontam , evo zadatak .. :
Uzmimo u obzir sekvencu nastalu spajanjem susjednih stepena po bazi 10 krećući od eksponenta 0, dobit ćemo sljedeću sekvencu:1101001000100001000001000000... Napisati program koji za unešeni N pozicija ispisuje N cifara na datim poziciji u pomenutoj sekvenci. Primjer izvršavanja: Ulaz: 4 3 14 7 6 Izlaz: 0 0 1 0 Napomena: U programu je neophodno implementirati f‐ju koja vraća cifru za datu poziciju: int cifra(int pozicija).
0 dana na forumu, nisi pokazao nikakav trud niti zanimanje da to sam riješiš i sad bi netko trebao trošiti svoje vrijeme vikendom da tebi riješi zadatak. I naravno, u zadnji tren jer već "sutra" treba .
Mislim da bi trebalo staviti u pravila na ovom forumu da je zabranjeno tražiti rješavanje domaćih zadaća, seminara i sl. bez da prethodno dotični nisu pokazali ništa sa svoje strane da bi sami sebi pomogli. Članovi ovog foruma nisu programerska express služba koja samo sjedi kod kuće za forumom i čeka nekoga da mu riješi zadaću. Štoviše, izgovori tipa "ništa to ne kužim" samo govore da se dotični nisu potrudili niti da sami pokušaju naučiti gradivo pa je tako upitna i sama korisnost tog rješenja jer ga oni sigurno neće biti sposobni niti razumijeti.
0 dana na forumu, nisi pokazao nikakav trud niti zanimanje da to sam riješiš i sad bi netko trebao trošiti svoje vrijeme vikendom da tebi riješi zadatak. I naravno, u zadnji tren jer već "sutra" treba .
Mislim da bi trebalo staviti u pravila na ovom forumu da je zabranjeno tražiti rješavanje domaćih zadaća, seminara i sl. bez da prethodno dotični nisu pokazali ništa sa svoje strane da bi sami sebi pomogli. Članovi ovog foruma nisu programerska express služba koja samo sjedi kod kuće za forumom i čeka nekoga da mu riješi zadaću. Štoviše, izgovori tipa "ništa to ne kužim" samo govore da dotični se nisu potrudili niti da sami pokušaju naučiti gradivo pa je tako upitna i sama korisnost tog rješenja jer ga oni sigurno neće biti sposobni niti razumijeti.
Ja sam pitao fino ako ima neko , ako mozes da mi do veceras posalje kod , il ovdje il na mail , nebitno . Pozdrav
To bi bilo čisto bacanje mog truda i vremena jer tebe ne zanima da to naučiš već da se toga samo riješiš.
To bi bilo čisto bacanje mog truda i vremena jer tebe ne zanima da to naučiš već da se toga samo riješiš.
Upravo tako , da se ovog rijesim , jer ovaj ne znam rijesit a hitno mi treba rijesenje :S
Mozda za koji dan budem i trazio objasnjenje tog zadatka , jer ce mi trebati , al sad ne , sad mi treba samo rjesenje . Hvala
A zašto bi ti netko baš poslao kod, za tvoje "hvala", pametan si
A zašto bi ti netko baš poslao kod, za tvoje "hvala", pametan si
Ja sam samo zamolio , ako ima neko slobodnog vremena da uradi , jer za vas profesionalce mislim da je ovo lagan zadatak , al ako ne zelite ili ne mozete , razumijem ;)
Pozdrav , ako ima neko slobodnog vremena da mi uradi jedan zadatak za skolu bio bih mu puno zahvalan , sutra trebam predati , a nikako ne kontam , evo zadatak .. :
Uzmimo u obzir sekvencu nastalu spajanjem susjednih stepena po bazi 10 krećući od eksponenta 0, dobit ćemo sljedeću sekvencu:1101001000100001000001000000... Napisati program koji za unešeni N pozicija ispisuje N cifara na datim poziciji u pomenutoj sekvenci. Primjer izvršavanja: Ulaz: 4 3 14 7 6 Izlaz: 0 0 1 0 Napomena: U programu je neophodno implementirati f‐ju koja vraća cifru za datu poziciju: int cifra(int pozicija).
Upravo tako , da se ovog rijesim , jer ovaj ne znam rijesit a hitno mi treba rijesenje :S
Mozda za koji dan budem i trazio objasnjenje tog zadatka , jer ce mi trebati , al sad ne , sad mi treba samo rjesenje . Hvala
Ljudi ce ti na ovom forumu zasigurno pomoci ako pokazes zelju da nesto naucis gdje god da zapnes ili ne znas nesto. Instant rjesenja zadaca i slicnih zadataka ti nece proci. Prolistaj si temu malo, vec je par puta bilo ovakvih rasprava.
Za instant rjesenja isto postoji nacin: '$$$' i sve se mozemo dogovoriti, ljudi smo, nismo zene xD
Ovo sam i ja primjetio. Isto pitanje cesto bude postavljeno i na forum.hr i ovdje u prakticki isto vrijeme.
lijenost i nestrpljivost...
Recite necemo vam uraditi dzabe i gotovo ;)
ovi koji mogu, neće ni za lovu
pokušaj , sumnjam da sam se prevario
Ako ko moze da uradi , eto nek javi na pm ..
Nije stvar u lovi, for free smo ionako ovdje. Nego nećemo biti iskorištavani od ljudi.
Tebi ne treba pomoću u učenju programiranja, tebi treba riješiti program brzinski bez da skužiš.
Nismo ti mi robovi, mi iskorištavamo svoju inteligenciju za tvoju zadaću?
Ja ću ti pomoći ovako:
ZAGRIJ STOLICU!!!
Trebao bih pomoć sa zadatkom.Riješio sam ga i daje točna rješenje,jedino nešto nije u redu sa sortom.Prvi i treci primjeri rade,a drugi mi ne radi.Ne znam zašto.Hvala.
Zadatak:
U propozicijama ovog natjecanja piše: “Za svako kolo natjecanja bit će pripremljeno 8 zadataka. Svaki
natjecatelj može rješavati bilo koji zadatak po svom izboru, ali ukupni broj osvojenih bodova bit će jednak
zbroju bodova 5 zadataka koji tom natjecatelju ukupno donose najviše bodova.”
Kako su organizatori bili zauzeti smišljenjem zadataka za ovo kolo, jednostavno su zaboravili riješiti
problem određivanja ukupnog broja bodova za svakog natjecatelja. Učini to ti umjesto njih! Hvala!
Napiši program koji za zadan broj bodova koji je natjecatelj dobio na svakom zadatku ispisuje ukupan
broj bodova tog natjecatelja na ovom kolu te redom oznake onih 5 zadataka koji su u zbroju dali taj
ukupan broj bodova. Natjecatelj nikad neće na neka dva zadatka dobiti isti broj bodova.
ULAZNI PODACI
U osam redaka ulaza se nalazi po jedan prirodan broj X (0 ≤ X ≤ 150). Pri tome je vrijednost u i-tom
retku broj bodova koje je natjecatelj dobio za svoje rješenje i-tog zadatka. Brojevi su međusobno
različiti.
IZLAZNI PODACI
U prvi redak izlaza treba ispisati ukupan broj bodova dotičnog natjecatelja na ovom kolu.
U drugi redak treba ispisati oznake traženih pet zadataka, poredane od manje oznake prema većoj i
odvojene razmakom. Oznake zadataka su prirodni brojevi od 1 do 8.
PRIMJERI TEST PODATAKA:
ulaz ulaz ulaz
20 20 20
30 0 30
50 50 50
48 80 80
33 77 110
66 110 11
0 56 0
64 48 85
izlaz izlaz izlaz
261 373 355
3 4 5 6 8 3 4 5 6 7 2 3 4 5 8
#include<iostream>
#include<algorithm>
using namespace std;
int zadatak[8];
int najbolji[5];
int pom;
int main() {
for ( int i = 1;i <=8;++i)
cin>>zadatak[i];
int najveci = 0;
int suma = 0;
int j = 1;
while(j<6) {
for ( int i = 1; i <=8;++i)
if (zadatak[i] > najveci) {
najveci = zadatak[i];
najbolji[j] = i;
}
for ( int i = 1; i <=8;++i)
if (zadatak[i] == najveci){
suma+=najveci;
zadatak[i] = 0;
}
najveci = 0;
j++;
}
cout<<suma<<endl;
sort(najbolji,najbolji+6);
for ( int i = 0; i < 5;++i)
cout<<najbolji[i];
system("PAUSE");
return 0;
}
Hmm,baš čudno.Kad isključiš sort onda ispiše dobre brojeve,al onda očito nije nešto u sortu dobro.Govorim za drugi primjer,prvi i treci rade.Zbilja ne znam u čem je problem.
ajme mrtav sam, ne mogu više, nakon sta sam tocno rijesia 1. zadatak sa proslogodisnjeg natjecanja upustia sam se u drugi i unistia me, radia sam ga 4-5 sati jucer i danas,prvo na skroz krivom principu,onda shvatia kako bi treba pa sve opet, pa kad sam dovršia ima 1000000 bugova pa ispravlja, palia debugger 70000 puta i na kraju kad sam sve dovršia, dobia tocan rezultat za 1. i 2. testni primjer ,program radia sve kako je treba i kako je bilo u opisu rjesenja, ubacim 3. testni primjer, tj najveci i on izbaci 13 umjesto 8,
https://www.infokup.hr/natjecanje/dogadjaj/62/rezultati
evo tu skinite zadatke sa škoskog 2011, 2. skupina 2. zadatak, zove se "baloni" i evo moje mukotrpno napaćeno rješenje u kupusu od dobre 2 stranice, nada se da ce te se snac, teško da če neko skužit šta koji dio radi a kamoli nac u cemu je problem za 3. testni primjer:
#include<iostream>
#include<string>
#include<vector>
using namespace std;
int manjioddva ( double a,double b)
{
double manji;
if (a < b)
{
manji = a;
}
else
{
manji = b;
}
return manji;
}
int vecioddva ( double a,double b)
{
double veci;
if (a > b)
{
veci = a;
}
else
{
veci = b;
}
return veci;
}
int main()
// BALONI
{
vector <double> promjeribalona;
double brojbalona;
double promjeri;
double minute = 0;
cout << "upisi koliko si balona kupio" << endl;
cin >> brojbalona;
cout << "upisi promjere balona" << endl;
for (int i = 0; i < brojbalona; i++)
{
cin >> promjeri;
promjeribalona.push_back(promjeri);
}
double j = 0;
double k = 1;
double ponavljanje = brojbalona;
for (int i = 0; i < ponavljanje ; i++)
{
if (promjeribalona.size() == 1)
{
cout << "filipe ako kupis" << " " << brojbalona << " " << "balona,zabava ce ti trajati" << " " << minute << " " << "minuta" << endl;
return 0;
}
double trenutnavelicinavectora = promjeribalona.size();
if (k > trenutnavelicinavectora - 1)
{
j = 0;
k = 1;
minute++;
for (int i = 0; i < trenutnavelicinavectora; i++)
{
promjeribalona[i]++;
}
}
double manji = manjioddva(promjeribalona[j],promjeribalona[k]);
double veci = vecioddva(promjeribalona[j],promjeribalona[k]);;
double promjermanjeg = manji;
double polumjerveceg = veci/2;
double pozicijaveceg = 0;
for (int d = 0; d < promjeribalona.size() ; d++)
{
if (promjeribalona[d] == veci)
{
pozicijaveceg = d;
}
}
if (promjeribalona[j] == promjeribalona[k])
{
if (j == 0)
{
promjeribalona.erase(promjeribalona.begin()+j);
}
else
{
promjeribalona.erase(promjeribalona.begin()+j - 1);
}
}
else if (promjermanjeg >= polumjerveceg)
{
promjeribalona.erase(promjeribalona.begin()+pozicijaveceg );
}
else
{
j++;
k++;
if (promjeribalona.size() != 1)
{
ponavljanje ++;
}
}
}
}
vektore /nizove/polja znam ,liste jos nisam ucia, dinamicku alokaciju memorije jesam , tj pokazivace al nisam to vjezba jer prelazim na c# cim natjecanje zavrsi ionako.
(uspio sam rjesit stavio sam na release u build configuration)Imam problem app sta sam napravaio na drugom pc javlja eror fali MSVCP100.dll prije sam znao nekad taj problem rješiti u properties-code generation-runtile libarary-Promjeni u (/MD),sada kad to napravim pojavi mi se 2 erora (lnk1120:1 i lnk 2019),dali zna ko kako da rjesim problem tnx :D
kako da napišem liniju koda u funkciji koja vraca (returna) dvije varijable tipa int (dakle funkcija je tipa int)? Pokusavam izbjegavati deklariranje funkcije vectorom.
kako da napišem liniju koda u funkciji koja vraca (returna) dvije varijable tipa int (dakle funkcija je tipa int)? Pokusavam izbjegavati deklariranje funkcije vectorom.
Mozes je deklarirati kao int* pa vratis obicno polje tj. pokazivac na prvi clan.
Mozes i funkciji proslijediti reference na varijable pa unutar funkcije dati vrijednost tim varijablama umjesto vracati ih.