S cime poceti?

poruka: 77
|
čitano: 16.688
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: S cime poceti?
rustweaver kaže...

Mislim da si me krivo shvatio, znam ja sto je klasa, konstruktor, dekonstruktor, kako se pristupa elementima klase i slicne tehnikalije. Problem je sto ne znam razmisljati na taj nacin (objektno). Proceduralno mi je jednostavno prirodno... :S

Ali hvala na ovim linkovima proucit cu ih malo pa cu vidjeti sto ce biti...

Definitivno se slažem sa čovjekom. Ako prvo kreneš s proceduralnim programiranjem (kao što sam ja krenuo sa Pascal-om, Basicom, Assemblerom i C-om), kad sam se kasnije trebao prebaciti na Javu, C# bilo je muka i muka. Dok se jednom "navikneš" na proceduralni način (da ne postoje generics, reflection, naslijeđivanje itd), onda neke probleme u OOP jezicima rješavaš na proceduralni način, umjesto da rješiš pomoću OOP načina. Znam kolko dugo mi je trebalo samo da skužim ćemu služe generics i gdje se mogu primjeniti. Sjećam se koliko sam u početku koristi FOR petlje i nepotrebno loop-anje, umjesto da si uzmem neku uređenu strukturu itd...

Moj frend je krenuo odmah sa OOP jezicima, istina da je sad "izgubljen" kad treba nešto low level napraviti, ali zato mu OOP ide isto kao i meni (čak možda i bolje, jer njega ne sputava proceduralno razmišljanje). Mislim da je bolje da čovjek odmah krene sa OOP jezicima, a lagano se kasnije vrati na proceduralne, jer to je ustvari downgrade razmišljanja koji je lakše napraviti nego upgrade. Bar po meni.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
15 godina
neaktivan
S cime poceti?

A mozes i sa necim zabavnim-HACKANjE!

Evo ti jedan moj prijedlog,moj "HACK"U biti to i nije hack nego navlakusa.

Odavno sam shvatio da je net prepun kretena,koji nasjedaju na sve i svasta,a tu se moze dobro zaraditi!

Pogledajte dobro "video" i vidjeti cete da je video totalna idiotarija."Kao" ja nudim hack ili bug,besplatnog kupovanja,raznoraznih svidalica u igri Dekaron.

Kao sto vidis,moras dati ID i PASS od svoga acc da bi "naravno" besplatna svidalica stigla na tvoj acc,naravno tu je i "necitljivi" binarni kod cjelog postupka,tako

da slucajno vas acc ne bude hackan!I vi lipo besplatno dobijete sve sto zelite!

ALI MAUNA!

Ova e-mai adresa je ustvari moja i svi acc meni stizu u binarnom kodu,kojega ja samo konvertiram u citljiva slova.

Fino promjenis pass i ACC je tvoj.Ako je acc dobar(100LV+),fino ga prodam drugima za prave pare.Recimo 100 lv-100KN,150LV-200€......

Vjeruj mi ima hrpa ljuti koji kupuju visoke acc.

Nakon 200-tinjak acc,prestao sam vise provjeravati e-mail,NOOBOVI i dalje salju i nasjedaju unatoc TD na Youtubeu.

Do sada sam prodao oko 50-tak acc i time zaradio oko 5000KN.

Ovaj "hack" je zaista naivan i blesav,ali jako ucinkovit i cisti je dokaz koliko su ljudi naivni.

Znam da je neeticno ovo hackanje acc,ali shvati to ovako:Tko igra posteno,nema opasnosti,tko zeli hackati,tko ga jebe,neka nauci.

Tako da sam ja ustvari "dobar hacker" jer poucavam druge ono sto ne smiju i sto ne valja-naravno uz malu nadoplatu{#}

Eto probaj se i ti nesta takvoga sjetiti!

Ikominator
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ikominator kaže...

A mozes i sa necim zabavnim-HACKANjE!

Evo ti jedan moj prijedlog,moj "HACK"U biti to i nije hack nego navlakusa.

Odavno sam shvatio da je net prepun kretena,koji nasjedaju na sve i svasta,a tu se moze dobro zaraditi!

Pogledajte dobro "video" i vidjeti cete da je video totalna idiotarija."Kao" ja nudim hack ili bug,besplatnog kupovanja,raznoraznih svidalica u igri Dekaron.

Kao sto vidis,moras dati ID i PASS od svoga acc da bi "naravno" besplatna svidalica stigla na tvoj acc,naravno tu je i "necitljivi" binarni kod cjelog postupka,tako

da slucajno vas acc ne bude hackan!I vi lipo besplatno dobijete sve sto zelite!

ALI MAUNA!

Ova e-mai adresa je ustvari moja i svi acc meni stizu u binarnom kodu,kojega ja samo konvertiram u citljiva slova.

Fino promjenis pass i ACC je tvoj.Ako je acc dobar(100LV+),fino ga prodam drugima za prave pare.Recimo 100 lv-100KN,150LV-200€......

Vjeruj mi ima hrpa ljuti koji kupuju visoke acc.

Nakon 200-tinjak acc,prestao sam vise provjeravati e-mail,NOOBOVI i dalje salju i nasjedaju unatoc TD na Youtubeu.

Do sada sam prodao oko 50-tak acc i time zaradio oko 5000KN.

Ovaj "hack" je zaista naivan i blesav,ali jako ucinkovit i cisti je dokaz koliko su ljudi naivni.

Znam da je neeticno ovo hackanje acc,ali shvati to ovako:Tko igra posteno,nema opasnosti,tko zeli hackati,tko ga jebe,neka nauci.

Tako da sam ja ustvari "dobar hacker" jer poucavam druge ono sto ne smiju i sto ne valja-naravno uz malu nadoplatu{#}

Eto probaj se i ti nesta takvoga sjetiti!

Od takve gluposti nema kruha.

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti
16 godina
neaktivan

je ti teško nabavit dil-a u dekaronu. ostaviš igru preko noći i zaradiš 50mil

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
15 godina
odjavljen
S cime poceti?

Vječna dvojba...s čime početi.Isprobao sam VB.NET no iz srednje skole sam vicniji C porodici jezika.Danas radim(učim) C++ jezik, no povremeno imam dvojbe oko čistog C-a.OOP je jakom jako apstraktan no u sprezi sa određenim frameworkovima omogućava RAD ili ti ga nekakav brzi razvoj aplikacija sa korištenjem gotovih klasa i metoda.Vidim da se dosta developera zalaže za proceduralno programiranje u C i zagovornici su LOW LEVEL spike(memory managment, stack overflow, memory leakovi itd.)Takav razvoj je dobar za brze, portabilne programe koji će raditi na svim platformama(upitnik) i ukoliko želite imati potpunu kontrolu nad izvođenjem programa i znati što se događa pod haubom.Zalažem se za poznavanje procedura i OOP-a, no pitanje je koliko je smisleno "povezivati" poznavanje C-a i C++?Aplikaciju koja se spaja na bazu, upis podataka u istu i generiranje izvještaja iz tablice je puno jednostavnije napraviti koristeći c++.

Autori koji imaju viđe dodira sa oba svijeta molim vaše komentare, zaključke, kritike koji će malo razjasniti ovu dvojbu(koja uopće i nije dvojba), tu prvenstveno mislim na autore EnlightenedPhoenix i na autora Buffer Overflow, i ostali su dobrodošli{#}.

Bez rasprava tipa gdje će se širiti međuplatformska mržnja.

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
S cime poceti?

Moje je mišljenje da je najbolje započeti s knjigom, i to "Naučite programirati uz C++", autora K. Ćosića (moja malenkost) i P.Marendića.

Pozdrav!

K. Ćosić

(Sad, pitanje je da li je samooglašavanje etički ispravno ili nije, ali ovo što sam napisao jest moje mišljenje)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kresoc kaže...

Moje je mišljenje da je najbolje započeti s knjigom, i to "Naučite programirati uz C++", autora K. Ćosića (moja malenkost) i P.Marendića.

Pozdrav!

K. Ćosić

(Sad, pitanje je da li je samooglašavanje etički ispravno ili nije, ali ovo što sam napisao jest moje mišljenje)

Nije samooglašavanje neetično, nisam čitao tvoju knjigu, pa ne mogu ništa kazati, međutim uvidio sam da bez knjige koja nema dosta zadataka (i to riješenih primjera) a ne baš puno teorije za početak učenja nema baš puno.

Dakle , prva knjiga bi uvijek trebala naglasak stavljati na riješene primjere i zadatke za vježbu (što više to bolje).

Kad se prođe ta prva stepenica, onda tek dolazi na red neka opširna knjiga sa detaljnom razradom teorije.

16 godina
neaktivan
S cime poceti?

nabavio sam ovu knjigu u pdf izdanju..

jel valja knjiga? hoće li me dosta naučiti? na što se više oslanja, konzolne aplikacije ili windows forme? na koju stranu vuče(mreže ili offline programi..)? hoće li me naučiti napraviti zanimljive programe, korisne..?

koji je još dobar izvor informacija osim ove knjige?

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
djdomi kaže...

jel valja knjiga? hoće li me dosta naučiti? na što se više oslanja, konzolne aplikacije ili windows forme? na koju stranu vuče(mreže ili offline programi..)? hoće li me naučiti napraviti zanimljive programe, korisne..?

Pogledaj sadržaj <.<

16 godina
neaktivan
Dr. Zoidberg kaže...
djdomi kaže...

Pogledaj sadržaj <.<

u sadržaju mi je toliko nepoznatih pojmova da bih znao kakva je knjiga...

odo ju nastavit čitat...

16 godina
neaktivan
djdomi kaže...

u sadržaju mi je toliko nepoznatih pojmova da bih znao kakva je knjiga...

odo ju nastavit čitat...

evo pogledah sadrzaj

1. upoznavanje sa .net platformom i C# (pretpostavljam malo povjesti i malo kako to sve radi)

2.Klase objekti i tipovi podataka, pisanje prvog programa i uvod u debagiranje (dakle neki osnovni pojmovi i pisanje prvih linija koda)

3 Osnove jezika (sto su varijable, tipovi istih, operatori (+, - i stvari poput bitshifta i bla bla) i tako to)

4. Klase i objekti, osnova objektnog programiranja, i prilicno opsezna tema

5. Nasljedjivanje i polimorfizam, stvari koje cine klase mocnima :P

6. Overlodanje operatora, kako da re/definiraš sam svoje operatore ( dodati neko drugo svojstvo uobičajenim operatorima kao + - / bla bla)

7. strukture (skoro kao klasa a ni blizu :P)

i tako gomila o samom C# jeziku

a onda imaš windows forme (prozori jej!)

Vezanje aplikacija sa bazom podataka (access, msSQL)

Web forme (asp.net) dakle web aplikacije

Web servisi (aplikacije kojima možeš pristupiti šaljući upite   u obliku xml poruka i dobiti odgovore u obliku xml poruka)

i jos bla bla

možda ti je sada malo jasnije?

17 godina
neaktivan
S cime poceti?

Hm, nakon podužeg razmišljanja, zaključio sam da bi najbolje bilo da kreneš s asemblerom.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
S cime poceti?

Python.točka.

prof.dr.ing.sc.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Hm, nakon podužeg razmišljanja, zaključio sam da bi najbolje bilo da kreneš s asemblerom.

xD

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
neaktivan
kresoc kaže...

Pozdrav!

K. Ćosić

Prvo knjigu dat nekom lektoru onda na drugo izdanje pa ce tek onda bit etički ispravno samooglašavanje.

I prestat izmišljat pojmove ;)

15 godina
neaktivan
sweetchuck kaže...

Prvo knjigu dat nekom lektoru onda na drugo izdanje pa ce tek onda bit etički ispravno samooglašavanje.

I prestat izmišljat pojmove ;)

Pa ako se knjiga prodaje valjda je logicno da ju je lektor pregledao.

A sada moje pitanje, offtopic, koje pojmove je covjek izmislio?

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
neaktivan
djdomi kaže...

Od istih autor/a samo programiranje u C#-u ,valjda se tako nekako zove ,više se bazira na konzolnom programiranju i objašnjava pojam objektog programiranja ,klase ,delegate i slično ...vrlo dobra za početak učenja u C#-u.Ima nekih privatnih linkova do kojih sad trenutno ne mogu ali stavim ti ih za neke druge knjige (pp)...

Private
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice