Mislim da si me krivo shvatio, znam ja sto je klasa, konstruktor, dekonstruktor, kako se pristupa elementima klase i slicne tehnikalije. Problem je sto ne znam razmisljati na taj nacin (objektno). Proceduralno mi je jednostavno prirodno... :S
Ali hvala na ovim linkovima proucit cu ih malo pa cu vidjeti sto ce biti...
Definitivno se slažem sa čovjekom. Ako prvo kreneš s proceduralnim programiranjem (kao što sam ja krenuo sa Pascal-om, Basicom, Assemblerom i C-om), kad sam se kasnije trebao prebaciti na Javu, C# bilo je muka i muka. Dok se jednom "navikneš" na proceduralni način (da ne postoje generics, reflection, naslijeđivanje itd), onda neke probleme u OOP jezicima rješavaš na proceduralni način, umjesto da rješiš pomoću OOP načina. Znam kolko dugo mi je trebalo samo da skužim ćemu služe generics i gdje se mogu primjeniti. Sjećam se koliko sam u početku koristi FOR petlje i nepotrebno loop-anje, umjesto da si uzmem neku uređenu strukturu itd...
Moj frend je krenuo odmah sa OOP jezicima, istina da je sad "izgubljen" kad treba nešto low level napraviti, ali zato mu OOP ide isto kao i meni (čak možda i bolje, jer njega ne sputava proceduralno razmišljanje). Mislim da je bolje da čovjek odmah krene sa OOP jezicima, a lagano se kasnije vrati na proceduralne, jer to je ustvari downgrade razmišljanja koji je lakše napraviti nego upgrade. Bar po meni.