C++ umnozak

poruka: 12
|
čitano: 3.328
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
C++ umnozak

Dobili smo domaci iz c++ nekih dvadesetak programa a ja se jos nisam maka od prvoga. Nemogu nikako natirat c da mi ispise umnozak. Jel mozete vidit u cemu grijesim. thxia

#include <stdio.h>
int main ()
{
    int n;
    n=30;
    int umnozak;
    umnozak=n*2;
    printf("Dvostruka vrijednost od %d iznosi: %f\n",n ,umnozak);
}

AATF DarkSons.com 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
C++ umnozak

printf("Dvostruka vrijednost od %d iznosi: %f\n",n ,umnozak);

zamijeni %f sa %d

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: C++ umnozak

hvala

jeli mi mozes rec sto je %d a sto je %f

AATF DarkSons.com 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Cokaric kaže...

hvala

jeli mi mozes rec sto je %d a sto je %f

%d ti je cjelobrojni tip podataka iliti integer. Ti si gore varijablu umnozak stavio kao int pa ti tako treba biti i u ispisu(printf). %f ti je float tip podataka tj. brojevi s decimalama.
Znači ako definiraš s "int" onda koristiš %d
ako definiraš s "float" onda koristiš %f
Eto tako je najjednostavnije što se može objasniti.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2009 15:48 (scorpion667).
16 godina
neaktivan
C++ umnozak

Možeš i kraće napisat

...

int n=30;

....

ostalo je dobro objašnjeno. Ak imaš zadatke na kompu daj mi ih pošalji na e-mail i ja to učim pa bi moro malo vježbat...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
C++ umnozak

int - - cijelobrojni

float - - realni

double - - realni dvostruke preciznosti

char - - znakovni

void - - bez vrijednosti

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
C++ umnozak

hvala svima sad mi je puno jasnije, cjelo jutro sam pokusava to shvatit, najveci je problem sto mi nemamo knjigu iz koje bi ucili ili po kojoj bi radili, vecinom profesor izmislja iz glave pa mi doma trebamo shvatit sami kako to funkcjonira jel ono sto na satu radimo to je stvarno malo

Seky kaže...

Možeš i kraće napisat

...

int n=30;

....

ostalo je dobro objašnjeno. Ak imaš zadatke na kompu daj mi ih pošalji na e-mail i ja to učim pa bi moro malo vježbat...

Evo ja cu napisat ove svoje zadatke pa ti posaljem sve sto smo mi dobili za domaci + rjesenja sto stignem, moze

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2009 15:57 (Cokaric).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala, sa rješenjima se nemoraš mučit i pisat ih ak nekaj nebude išlo samo ću nastavit temu, lol...

16 godina
neaktivan

ok skeniram to poslije Housa, sad je na FoxLife

16 godina
neaktivan
C++ umnozak
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
C++ umnozak

Zahvaljujem

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kompletno rjesenje prvog zadatka + povrsina trokuta + hw + zadaci

http://rapidshare.com/files/180502333/Projects.rar

Znaci

Zadaci

+

svi primjeri za n=30

svi primjeri za n=19

svi primjeri za n=99

+

provrsina trokuta

+

hw

Mozda je ovo iskusnijima jako lagano te mogu rijesiti u nekih 5 min, ali ce pocetnicima (kao i meni) jakooo dobro doc. Nadam se da ce vam koristit.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice