C program - greška kad dođe do % u printf

poruka: 409
|
čitano: 99.118
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
RE: C programiranje- pomoć
Floki kaže...
Odavno nisam čuo bolju foru{#}

Još da tvoja asistentica zna da si ovdje pokupio instrukcije u 5 do 12, rekla bi ipak da je to char{#}

Pa i nije baš 5 do 12. Zadnja moja poruka je bila u 11:19 prijepodne. Ma rekla bi da je to niz, veliiki niz. {#}

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
17 godina
vexx5555 kaže...
Floki kaže...
Odavno nisam čuo bolju foru{#}

Još da tvoja asistentica zna da si ovdje pokupio instrukcije u 5 do 12, rekla bi ipak da je to char{#}

Pa i nije baš 5 do 12. Zadnja moja poruka je bila u 11:19 prijepodne. Ma rekla bi da je to niz, veliiki niz. {#}

Opss, zamjenio sam te sa dancy-jem, on je u 5 do 12 tražio pomoć

ali ovo sa long double ti je stvarno bilo dobro{#}

14 godina
neaktivan
C programiranje- pomoć

Pokušavam tri tjedna napraviti program koji riješava dvije jednadžbe sa dvije nepoznanice.

Formula je ax+by=c ....

Jel zna neko nešto o ovome?

peki2able

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lycus kaže...

Pokušavam tri tjedna napraviti program koji riješava dvije jednadžbe sa dvije nepoznanice.

Formula je ax+by=c ....

Ja se već 2 dana učim o c-u, ovo je za mene prekomplicirano...{#}

Živi svaki dan kao da ti je zadnji !! Komjuteri su budućnost svijeta...-.-'
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 19:55 (MarinGoldstein_CRO).
16 godina
neaktivan
Lycus kaže...

Formula je ax+by=c ....

Imaš već o tome 2 teme na forumu ako se ne varam. U jednoj od njih je riješeno.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
15 godina
neaktivan
C programiranje- pomoć

Može li mi itko pomoći, imam par pitanja...

1) Za što je komanda int?

2) Za što je komanda float?

3) Za što je komanda char?

4) Što je to blok?

Malo mi to objasnite...našao sam jedan tutorial ali mi nije do sad nigdje pojašnjeno a stalno mi se to javlja u kodovima....pa vas molim za pomoć.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 20:20 (MarinGoldstein_CRO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja učim od 7og mjeseca ali jbg...nekako mi je nerazumljiva razrada unutar blokova naredbi...

peki2able
16 godina
neaktivan
MarinGoldstein_CRO kaže...

Može li mi itko pomoći, imam par pitanja...

1) Za što je komanda int?

2) Za što je komanda float?

3) Za što je komanda char?

4) Dali mi kod varijable x uvjek u printf komandi mora stajati %d? ili može biti i %a? (radi se o int)

5) Dali mi kod varijable y uvjek u printf komandi mora stajati %f? ili može biti i %b? (radi se o float)

6) Dali mi kod varijable c uvjek u printf komandi mora stajati %c? ili može biti i %e? (radi se o char)

Malo mi to objasnite...našao sam jedan tutorial ali mi nije do sad nigdje pojašnjeno a stalno mi se to javlja u kodovima....pa vas molim za pomoć.

1) int nije komanda. int je TIP i označava cjelobrojni tip podatka. Cjelobrojno znači -5, -1, 0, 1, 500 i sl. Dakle ako napišeš int a; znači da će varijabla a biti cjelobrojnog tipa.

2) isto ko gore, float nije komanda, nego je oznaka TIPA. Tip float označava realan broj u jednostrukoj preciznosti.

3) char je također TIP i označava znak. Charovi se pišu u jednostrukim navodnicima, npr char c='a'; pa nam je varijabla c znak 'a'

4) za ispisivanje intova se koristi format %d, no moguće su svakakve igre sa formatima, što još ne trebaš znat niti se zamarat.

5) za ispisivanje floatova se koristi %f i %g. %g će dati uredniji ispis, npr %f bio dao 2.000000, a %g bi dao 2

6) charovi se ispisuju sa %c.

Skripta, možda ti pomogne (kreni od poglavlja 4, tj 59.stranice)

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
14 godina
neaktivan
Luuka kaže...
Lycus kaže...

Formula je ax+by=c ....

Prelistao sam po forumu ali ne vidim gdje to već bilo objašnjeno pa bih te zamolio da (kad već znaš gdje je) kopiraš taj text pa ga prebaci ovdje kao odgovor da vidim već jednom kako je to riješeno...

peki2able
16 godina
neaktivan
Lycus kaže...
Luuka kaže...
Lycus kaže...

Formula je ax+by=c ....

Prelistao sam po forumu ali ne vidim gdje to već bilo objašnjeno pa bih te zamolio da (kad već znaš gdje je) kopiraš taj text pa ga prebaci ovdje kao odgovor da vidim već jednom kako je to riješeno...

Tu ima, samo je c++. No skužit će se kaj se radi. (cout i cin su ispis i unos podataka, to nek te ne brine)

17 godina
C programiranje- pomoć

Luuka, jel znaš red realiziran listom, zapeo sam 

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 20:43 (Floki).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Floki kaže...

Luuka, jel znaš red realiziran listom, zapeo sam 

Uff davno je to bilo {#}

Kaj te muči? Kako implementirat? Tu bi ideja bila čuvat pointer na prvi element liste i zadnji valjda, tako bi trebalo biti najefikasnije... (i naravno ovi između su povezani pointerima, dovoljan je pointer na idućeg)... kad ulazi novi onda se samo doda na kraj, a kad prvi izlazi, samo se poiner na prvi element shifta, i pointer od tog elementa na NULL. Tak nešto :D

15 godina
neaktivan
C programiranje- pomoć

Kako idu komande za unos podataka u c-u? Recimo, napravim test u kojem se traži unos točnog odgovora...kako ide komanda za unos?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kako idu komande za unos podataka u c-u? Recimo, napravim test u kojem se traži unos točnog odgovora...kako ide komanda za unos?

Sve imaš u skripti na koju sam dao link. Polako čitaj i programiraj. S ovakvim pitanjima možemo do sutra kad očito nisi vidio nikad niš od toga.

17 godina
C programiranje- pomoć

Aha, našao sam nešto što će mi pojednostaviti stvari

Thanks{#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Floki kaže...

Aha, našao sam nešto što će mi pojednostaviti stvari

Thanks{#}

Evo i ovo

16 godina
odjavljen
C programiranje- pomoć

Imam preporuku za knjigu o programiranju za sve početnike i one koji žele obnoviti znanje. Danas sam ju kupio. Zove se "C programer za 15 dana", autora Tihomira Tucakovića a izdaje ju PRO-MIL. Knjiga me došla 50 kn tako da mislim da bi si ju svi mogli priuštiti. Odlična je jer nema onog glupog sr*nja i blebetanja na 50 stranica pa onda svega par redova koda kao u nekim skriptama i knjigama.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

slažem se sa ovime. ja sam ju kupio prije 3 tjedna. knjiga je fenomenalna. nakon što sam ju pročitao, sve mi je puno jasnije

i btw, danas sam na labosu rasturio, dobio sam 3 boda!!! Cool

Atomska bubamara
16 godina
odjavljen
jurluk kaže...

slažem se sa ovime. ja sam ju kupio prije 3 tjedna. knjiga je fenomenalna. nakon što sam ju pročitao, sve mi je puno jasnije

i btw, danas sam na labosu rasturio, dobio sam 3 boda!!! Cool

Tri??? Kako tri? Max. je 2 boda. Danas nam je asistentica rekla da se ne boduje više priprema nego da zadatak nosi oba boda.

16 godina
neaktivan

aiii, da, da. 2 boda, jer se onaj ulazni ne boduje. my bad Sramim se

Atomska bubamara
16 godina
odjavljen
jurluk kaže...

aiii, da, da. 2 boda, jer se onaj ulazni ne boduje. my bad Sramim se

Sram te bilo. Šta me plašiš. {#}

15 godina
neaktivan
C programiranje- pomoć

tražim c programera koji zna programirati u c-u...molio bih da se javi na msn: dinkecc@windowslive.com

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
C programiranje- pomoć

Kako da postavim da mi se može upisat najviši broj 5 a najmanji broj 1? kako ide kod za to?

#include <stdio.h>
int main()
{
 float ocjena;
 float ocjena2;
 float ocjena3;
 float ocjena4;
 float rezultat;
 float prosjek;

printf("Ovo je program za racunanje prosjeka tvojih ocjena!\n"); 
 printf("Unesite prvu ocjenu:");
 scanf("%f",&ocjena);
 printf("Unesite drugu ocjenu:");
 scanf("%f",&ocjena2);
 printf("Unesite trecu ocjenu:");
 scanf("%f",&ocjena3);
 printf("Unesite cetvrtu ocjenu:");
 scanf("%f",&ocjena4);

rezultat = ocjena + ocjena2 + ocjena3 + ocjena4;
 prosjek = rezultat/4;

printf("Prosjek tvojih ocjena je: %f\n", prosjek);
 return 0;
}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako da postavim da mi  se može upisat najviši broj 5 a najmanji broj 1? kako ide kod za to?

#include <stdio.h>
int main()
{
  float ocjena;
  float ocjena2;
  float ocjena3;
  float ocjena4;
  float rezultat;
  float prosjek;

printf("Ovo je program za racunanje prosjeka tvojih ocjena!\n"); 
  printf("Unesite prvu ocjenu:");
  scanf("%f",&ocjena);
  printf("Unesite drugu ocjenu:");
  scanf("%f",&ocjena2);
  printf("Unesite trecu ocjenu:");
  scanf("%f",&ocjena3);
  printf("Unesite cetvrtu ocjenu:");
  scanf("%f",&ocjena4);

rezultat = ocjena + ocjena2 + ocjena3 + ocjena4;
  prosjek = rezultat/4;

printf("Prosjek tvojih ocjena je: %f\n", prosjek);
  return 0;
}

Jesi probao sa If naredbom? Da odrediš raspon od 1 do 5 a ako korisnik ne unese pravi broj da mu ispiše poruku "Molimo unesite brojeve od 1 do 5"?

I see dead people
15 godina
neaktivan
C programiranje- pomoć

ma znao sam da treba ići if, ali sam totalni početnik, našao sam neke tutorial na netu i učio 2-3 dana...ovo mi je prvi samostalni rad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

While je možda čak i bolji izbor jer s while možeš držati korisnika na unosu ocjene dok ne unese ispravnu vrijednost. Postoji još rješenja tipa i finesa tipa brisanje starog unosa i sl, ali ideš korak po korak, prvo prouči malo while i napravi da ponavlja unos dok ne zadovolji uvjet. Mogu ti dati i gotovi kod, ali tako se ne uči.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

While je možda čak i bolji izbor jer s while možeš držati korisnika na unosu ocjene dok ne unese ispravnu vrijednost. Postoji još rješenja tipa i finesa tipa brisanje starog unosa i sl, ali ideš korak po korak, prvo prouči malo while i napravi da ponavlja unos dok ne zadovolji uvjet. Mogu ti dati i gotovi kod, ali tako se ne uči.

Ne, ne želim gotovo kod. Treba mi samo mala pripomoć da mi kažete s kojom komandom da radim, ne trebam kod, hvala!

16 godina
neaktivan

Ne, ne želim gotovo kod. Treba mi samo mala pripomoć da mi kažete s kojom komandom da radim, ne trebam kod, hvala!

Treba ti if naredba on izgleda nekako ovako

if (neki uvjet)

{

radi nesto

}

Kazes korisniku da unese broj i onda odma provjeris jeli broj veci od 5 i manji od 1 ako je radi nesto ako nije nesto drugo

Trebas prvo prouciti  if naredba ka nju shvatis onda else (tada ces bez problema moc rjesit ovaj zad)

EDIT: sad vidim da je i netko gore preporucio if, ako vec naucis kako pisat if onda preporucam da odma nauic i else i else if naredbu jer se isto pise samo imaju malo drukcije znacenje (primjenu) u kodu

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.11.2010 10:58 (Orinem).
16 godina
odjavljen
Orinem kaže...

Treba ti if petlja on izgleda nekako ovako

if (neki uvjet)

{

radi nesto

}

Kazes korisniku da unese broj i onda odma provjeris jeli broj veci od 5 i manji od 1 ako je radi nesto ako nije nesto drugo

If nije petlja. Da bi nešto bilo petlja mora se moći izvršiti više puta ukoliko je uvjet za to zadovoljen (while, for...).

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

If nije petlja. Da bi nešto bilo petlja mora se moći izvršiti više puta ukoliko je uvjet za to zadovoljen (while, for...).

Nemogu rec da nisam falia, ali kad vec ides govorit o gresci i napises kako if nije petlja zasto nisi napisao sto je ?

Ako se vec i napravi greska postoje normlani nacini da se  covjeku kaze napisa si krivo ne ga odma razapet na kriz (sto je cest obicaj na ovom forumu), post je editan sad tocno pise

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice