C program - greška kad dođe do % u printf

poruka: 409
|
čitano: 99.116
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: C program - greška kad dođe do % u printf

fwrite je za binarne datoteke, a fprintf za tekstualne. tako da u ovom slučaju treba ić fprintf

a mene zanima sljedeće. recimo sa nekoliko printf-ova ispišem nekoliko raznih redaka, mogu li se ja kako vratiti na neki red iznad, a da ovo ostane napisano. znam da se sa \r mogu vratit na početak reda trenutnog, ali može li se kako ići prema gore? Neodlucan

Atomska bubamara
15 godina
neaktivan
jurluk kaže...

a mene zanima sljedeće. recimo sa nekoliko printf-ova ispišem nekoliko raznih redaka, mogu li se ja kako vratiti na neki red iznad, a da ovo ostane napisano. znam da se sa \r mogu vratit na početak reda trenutnog, ali može li se kako ići prema gore? Neodlucan

Ne bez vanjskih biblioteka (npr. curses).

Ili ako imas direktan pristup videomemoriji (samo u windowsima9x i DOS-u)

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
16 godina
neaktivan

mah, ništa onda od tog...

Atomska bubamara
16 godina
neaktivan

ovak, dobio sam zadatak da napišem program, u bilo kojem programskom jeziku, znaci vlastiti odabir, samo da radi, sad me zanima dali bi mi neko mogao to napisati, ili barem pomoci, je bi neki najjednostavniji jezik

evo zadatka:  Napisati program koji u unosu prima cijeli pozitivni troznamenkasti broj. Program treba ispisati sve djeljitelje unesenog broja u rastućem redoslijedu (od najmanjeg prema najvećem)

Unos i ispis možete prilagoditi i uljepšati prema izboru

hvala

dancy_94@hotmail.com
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
dancy kaže...

ovak, dobio sam zadatak da napišem program, u bilo kojem programskom jeziku, znaci vlastiti odabir, samo da radi, sad me zanima dali bi mi neko mogao to napisati, ili barem pomoci, je bi neki najjednostavniji jezik

evo zadatka:  Napisati program koji u unosu prima cijeli pozitivni troznamenkasti broj. Program treba ispisati sve djeljitelje unesenog broja u rastućem redoslijedu (od najmanjeg prema najvećem)

hvala

#include <stdio.h>

int main()

{

int i=0,x;

ponovi:

printf("Unesi troznamenkasti broj: ");

scanf("%d",&x);

if(x>99 && x<1000){

do{

i++;

if((x%i)==0) printf("%d\n",i);}

while(i<x);

}

else goto ponovi;

}

11 godina
neaktivan

mozes optimizirati program tako da se "i" inkrementira do x/2 jer ni jedan broj poslije nece biti djelitelj. tako se program izvrsi u upola manje koraka.

16 godina
neaktivan
patch123 kaže...
dancy kaže...

hvala

#include <stdio.h>

int main()

{

int i=0,x;

ponovi:

scanf("%d",&x);

if(x>99 && x<1000){

do{

i++;

while(i<x);

}

else goto ponovi;

}

to je za c++, ak se ne varam, hvala, sam još jel mi možeš objasnit što linije koj znace, neš ugrubo 

dancy_94@hotmail.com
15 godina
neaktivan
dancy kaže...
patch123 kaže...
dancy kaže...

hvala

#include <stdio.h>

int main()

{

int i=0,x;

ponovi:

scanf("%d",&x);

if(x>99 && x<1000){

do{

i++;

while(i<x);

}

else goto ponovi;

}

to je za c++, ak se ne varam, hvala, sam još jel mi možeš objasnit što linije koj znace, neš ugrubo 

printf ispisuje naredbu korisniku da unese troznamenkasti broj
scanf uzima broj koji korisnik upiše i sprema ga u varijablu x
unutar petlje provjeravaš da li je broj djeljiv sa i,točnije rečeno if(x%i==0) znači "ako je ostatak dijeljenja broja x sa brojem i jednak nuli onda ispiši broj i jer je on djeljiv sa x
ovo goto i ponovi vraća korisnika na unos broja ako je unio broj koji nije troznamenkast 

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.12.2013 2:14 (patch123).
16 godina
neaktivan
patch123 kaže...
dancy kaže...
patch123 kaže...
dancy kaže...

hvala

#include <stdio.h>

int main()

{

int i=0,x;

ponovi:

scanf("%d",&x);

if(x>99 && x<1000){

do{

i++;

while(i<x);

}

else goto ponovi;

}

printf ispisuje naredbu korisniku da unese troznamenkasti broj
scanf uzima broj koji korisnik upiše i sprema ga u varijablu x
unutar petlje provjeravaš da li je broj djeljiv sa i,točnije rečeno if(x%i==0) znači "ako je ostatak dijeljenja broja x sa brojem i jednak nuli onda ispiši broj i jer je on djeljiv sa x
ovo goto i ponovi vraća korisnika na unos broja ako je unio broj koji nije troznamenkast 

a kako da uredim program da mi ispisuje u obrnutom redu te brojeve, npr. od najveceg do najmanjeg

dancy_94@hotmail.com
12 godina

Ako je i djelitelj od x, onda je i x/i djelitelj od x. Ako i ide od najmanjeg do najveceg, sto se dogadja s x/i?
Gornji program se moze modificirat s 2 znaka da dobijes od najveceg k najmanjem. Iako bi ja maknuo i onaj goto...

16 godina
neaktivan
CyberK kaže...

Ako je i djelitelj od x, onda je i x/i djelitelj od x. Ako i ide od najmanjeg do najveceg, sto se dogadja s x/i?
Gornji program se moze modificirat s 2 znaka da dobijes od najveceg k najmanjem. Iako bi ja maknuo i onaj goto...

kako, mozda me nisi skuzio, on treba ispisat sve djeljitelje nekog broja x (troznamenkastog), i kad ih ispiše ja ocu da mi ispiše od najveceg k manjem, ovako ih ispisuje od najmanjeg k vecem

dancy_94@hotmail.com
13 godina
neaktivan

promjeni uvjet for petlje

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 8:26 (TaG).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

hvala, napravio sam kak treba, puno hvala

#include <stdio.h>

int main()

{

int i,x;

upis:

scanf("%d",&x);

if(x>99 && x<1000){

do{

printf("Djelitelji broja %d su: \n",x);

for (i=x; i>=1; i--)

if((x%i)==0) printf("%d,",i);}

while (i>x);    

}

else

{

printf("Doslo je do pogreske \nPokusajte ponovo \n");

goto upis;

}

system("PAUSE");

return 0;

}

dancy_94@hotmail.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 10:12 (dancy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dancy kaže...
CyberK kaže...

kako, mozda me nisi skuzio, on treba ispisat sve djeljitelje nekog broja x (troznamenkastog), i kad ih ispiše ja ocu da mi ispiše od najveceg k manjem, ovako ih ispisuje od najmanjeg k vecem

Radit ce i s promjenom petlje kako si napravio.
No ja sam imao drugaciju ideju kad vec imas program koji ispisuje od najmanjeg k najvecem. Recimo da je x=12. Onaj program ce testirat i ispisivat 'i': 1, 2, 3, 4, 6, 12.
Ako bi samo umjesto 'i' ispisao 'x/i' dobio bi: 12 (12/1), 6 (12/2), 4 (12/3), 3, 2, 1. Tocno ono sto trebas. Procitaj jos jednom sto sam rekao i sto sam pitao, i bit ce ti jasno.
Dakle samo trebas dodat boldano u liniji u pocetni program i radit ce kako trazis:
if((x%i)==0) printf("%d\n",x/i);}

Pocetni program i ovaj se razlikuju u 2 znaka, kako sam i rekao {#}

11 godina
neaktivan

koristim geany pa me zanima jedna stvar. kad pokrenem program i kad trebam upisivati neke decimalne (float) brojeve mogu ih upisivati samo s decimalnom tockom. ako ih upisem s decimalnim zarezom onda program poludi. da li se to moze popraviti?

EDIT: da li postoji neki tip podataka s kojim mogu prikazati vece brojeve od int-a? imam funkciju koja mi racuna faktorijele pa trenutno mogu izracunati najvise za broj 12.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 1:04 (Cartman93).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cartman93 kaže...

koristim geany pa me zanima jedna stvar. kad pokrenem program i kad trebam upisivati neke decimalne (float) brojeve mogu ih upisivati samo s decimalnom tockom. ako ih upisem s decimalnim zarezom onda program poludi. da li se to moze popraviti?

EDIT: da li postoji neki tip podataka s kojim mogu prikazati vece brojeve od int-a? imam funkciju koja mi racuna faktorijele pa trenutno mogu izracunati najvise za broj 12.

1. Unesi broj kao string pa ga onda formatiraj po volji.

2. Od int-a (4 bajta) je veći long long (8 bajtova).

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
11 godina
neaktivan
dancy kaže...

hvala

Davno si postavio ovo pitanje, ali nisam mogao da ne odgovorim jer vidim da su ti ljudi pokušali pomoći, i donekle su i uspjeli, ali su radili neke greške koje se ne bi trebale radit, tipa da koriste "goto" što je "zabranjeno" u svijetu c-a. Stoga, evo program sa komentarima koji radi što želiš i koji je potpuno ispravan na sve načine. Moguće da ga nećeš ni pročitati, ali eto ako nekome drugom bude trebalo. 

#include <stdio.h> 

int main(void) { /*funkcija main ne prima ništa, zato je u zagradi void*/

int i,x; /*deklaracija varijabli i,x koje su tipa integer*/

char j; /*deklaracija varijable j koja je tipa char(znak), služi nam za elegantan završetak zadatka*/

printf("Unesi troznamenkasti broj: "); /*kažemo računalu da ispiše ovo što piše u navodnicima*/

do {   /*do-while petlja radi tako da ponavlja neku radnju sve dok uvjet poslje while nije zadovoljen*/

scanf("%d",&x); /*korisnik upisuje broj*/

if (x<100 || x>999) { /*dodatni if uvjet koji će koristiti tome da ispišemo odgovarajuću poruku ukoliko upisani broj nije troznamenkast*/

printf ("Doslo je do pogreske \nPokusajte ponovo \n"); /*ispis poruke ukoliko je je if zadovoljen*/

} /*vitičaste zagrade koristim da je preglednije, ova zagrada je završetak ifa*/

} while (x<100 || x>999); /*uvjet do-while petlje, dakle ponavljaj skeniranje broja sve dok je on manji od 100 ILI veći od 999, dakle izlazimo iz petlje nakon što se unese troznamenkast broj*/

do { /*opet do-while petlja*/

printf("Djelitelji broja %d su: \n",x); /*ispis na zaslon odgovarajuće poruke*/

for (i=x; i>=1; i--) /*for petlja*/

if((x%i)==0) /*provjera da li je broj djeljiv sa brojem koji je 1. put jednak samom sebi dakle 999%999 što je 0 dakle if je zadovoljen*/

printf("%d,",x/i); /*ispisuje brojeve tako da kreće od najmanjeg, zato piše x/i, npr. u prvom koraku biti će 999/999 = 1 i ta jedinica se ispisuje */

} while (i>x);   /*uvjet koji sve kontrolira i koji se provjerava nakon što program prođe kroz cijelu for petlju*/ 

printf("\n"); 

printf("\n"); /*printf("\n"); služi za ispis novoh retka da bude preglednije*/

printf("\n");

printf("pritisnite bilo koju tipku za kraj programa..."); /*elegantan završetak programa*/

printf("\n");

scanf("%c", &j); /*prvo je skeniranje znaka za kraj retka*/

scanf("%c", &j); /*skeniranje znaka koji korisnik unese*/

return 0; /*kraj programa, operativnom sustavu vrati 0, inače, tu se može staviti broj po želji, ali nekako je praksa da se stavi 0*/

moguće je da sam i ja napravio negdje grešku, samo me ispravite :)

proguglaj moj nick :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 21:21 (vratinulu).
14 godina
neaktivan
vratinulu kaže...
int main(void) { /*funkcija main ne vraća u pravilu ništa, zato je u zagradi void*/

Netočno. Funkcija main vraća int.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
11 godina
neaktivan

Ispravljeno, lapsus calmi

proguglaj moj nick :)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice