C# - Problemi i rješenja izdvojena tema

poruka: 2.151
|
čitano: 704.553
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: C# - Problemi i rješenja

Zašto pobogu dvaput otvarati konekciju i lupati dva selecta???

var persons = new List<person>();

string sql = "Select * from profili where ime=@ime and prezime=@prezime";

var cmd = new mysqlcommand(sql, conn);

cmd.parameters.add("@ime", ime);

cmd.parameters.add("@prezime", prezime);

mysqldatareader reader = cmd.ExecuteReader();

while(reader.Read())

{

person p = new person();

p.ime = reader["ime"].ToString();

p.prezime = reader["prezime"].ToString();

persons.add(p);

}

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Zašto pobogu dvaput otvarati konekciju i lupati dva selecta???

Zato što ne znaš za bolje  Tnx 

16 godina
C# - Problemi i rješenja

Kako se iz SQL Server Management Studija spojiti na neku bazu? Imam bazu na nekom besplatnom hostingu, ali nikako me ne želi spojiti. Imam podatke : ime host-a, ime baze, usename, password i port. Studio me traži da upišem server name, pokušao sam upisati ime servera, ili tcp:<ime_servera>,port ali ne želi se spojiti. Može pomoć?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Ti besplatni hostinzi ti u 98% slučajeva ne dopuštaju "vanjske" konekcije. HelioHost je free i ima opciju remote mysql

0 0 hvala 0
16 godina

Meni bi trebao baš MSSQL.

15 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pardon, površno čitam ali to ti je sigurno problem, konfiguracija servera ne dopušta vanjske konekcije, samo localhost

0 0 hvala 0
16 godina

Ok, a vanjsku konekciju mogu jedino raditi na plaćenom hostingu? Kada bi se spojio iz aplikacije na tu besplatnu bazu sve bi dobro funkcioniralo?

15 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Ne mora biti, imam na studio4web plaćeni, isto ne dozvoljavaju vanjske konekcije, samo putem SSH. Neki dozvoljavaju, neki ne, najbolje ti je pitati kod hostera

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Eto mene opet 

Radim jednu jednostavnu aplikaciju koja bi bila kao neka vrsta adresara i imam sljedeći problem. Kada se glavni prozor otvara imam ovaj kod:

private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
{

mysql baza = new mysql();
if (baza.ifconnectionok())
{
dataGridView1.DataSource = baza.dohvati_bazu();
}
else
MessageBox.Show("Problem sa vezom");
}

Znači učitavam sadržaj baze i prikazujem ga u dataGridView. Kada želim dodati novi upis u bazu, otvaram novu formu u koju upisujem podatke. Ti podaci se spremaju i forma se zatvara. Problem je što ja taj upis u bazu ne vidim sve dok ne napravim "refresh" ovog "dataGridView1.DataSource". Na koji način napraviti da se taj "refresh" dogodi automatski? Da odmah nakon dodavanja nove osobe ona bude vidljiva u ovom glavnom prozoru?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Eventualno nekim triggerom ali to je prekomplicirano za početnika... Radije nakon svakog update/insert/delete pozovi funkciju ReloadGrid koja će sadržavati obični select na tipa, top 100, kako bi bio brz. Ako moraš taj grid pretraživati, zoveš novi select ali on nema top 100 ili što već, nego traži po kriterijima.

I zašto MySQL?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

U ovom slucaju lista "activeChunks" ima jedan clan, a int "i" je nula. Ima li itko ideju sto se ovdje zbiva?

Puno hvala na idejama.

http://luka-ivankovic.from.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

A što kaže sam array (activeChunks)...?

14 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Kaže da ima 1 član. Sredio sam, malo okolo, al radi. Zašto se ovo dogodilo i dalje ne znam.

edit: nije array, lista je

http://luka-ivankovic.from.hr/
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 18:10 (Luka Ivanković).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Eventualno nekim triggerom ali to je prekomplicirano za početnika... Radije nakon svakog update/insert/delete pozovi funkciju ReloadGrid koja će sadržavati obični select na tipa, top 100, kako bi bio brz. Ako moraš taj grid pretraživati, zoveš novi select ali on nema top 100 ili što već, nego traži po kriterijima.

I zašto MySQL?

Hvala, pokušat ću tako.. ( a i u budućnosti istražiti što su triggeri  )

MySQL čisto iz edukativnih razloga. Napravio sam prvo sa sqlite pa reko idem vidjet koja je procedura ako želim da baza bude online...

Usput mi je pala na pamet jedna ideja ali imam problema sa njenom realizacijom. Čisto pojednostavljen primjer:

SLIKA

Buttoni "+1" uvećavaju vrijednost za 1 koja se ispisuje na label. ( preko gumba pozivam funkciju koja uvećava ) Problem je što ne mogu (ne znam) kroz Form2 uvećati vrijednost na label unutar Form1. Kako tako nešto izvesti?

16 godina

Pitanjce vezano za Entity Framework. Radio sam iz baze modele i u modelima su mi za sve foreign keyeve stvorene kolekcije, mogu nekako to maknuti?

16 godina
odjavljen
Zoko kaže...

Hvala, pokušat ću tako.. ( a i u budućnosti istražiti što su triggeri  )

Malo su zeznuti...

Zoko kaže...

MySQL čisto iz edukativnih razloga. Napravio sam prvo sa sqlite pa reko idem vidjet koja je procedura ako želim da baza bude online...

Onda ti je bilo bolje da si išao na MSSQL, ne MySQL. MSSQL više voli C# i Windowse nego MySQL. Kasnije, ako naletiš na problem, imat ćeš daleko manje informacija o toj kombinaciji nego MSSQL + .Net

Zoko kaže...
Buttoni "+1" uvećavaju vrijednost za 1 koja se ispisuje na label. ( preko gumba pozivam funkciju koja uvećava ) Problem je što ne mogu (ne znam) kroz Form2 uvećati vrijednost na label unutar Form1. Kako tako nešto izvesti?

Trebaju ti delegati i event handleri za to.

17 godina
emerik kaže...

Pitanjce vezano za Entity Framework. Radio sam iz baze modele i u modelima su mi za sve foreign keyeve stvorene kolekcije, mogu nekako to maknuti?

Zasto ti to smeta? Ako zelis ugasiti lazy loading samo makni virtual ispred definicije Collectiona...

Rvat katolik!
16 godina

Smeta mi kad mi klase bezveze imaju ta polja a ne koristim ih. Ako se to može maknuti, maknuo bih.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 15:40 (emerik).
17 godina
C# - Problemi i rješenja

Mislim da ne mozes maknuti jer ti se nece dobro mapirati na bazu...

Rvat katolik!

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav svima,

imam par početničkih pitanja. Upoznat sam pomalo sa C# (općenite stvari,npr. petlje) i zanima me(iako je prije pisano,ali su postovi stari nekoliko godina ) : 1.koja bi knjiga bila "biblija" za C#? 2. za baze podataka šta koristiti(MySql?) 3. Vježbati izradu WPF ili univerzalnih aplikacija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Lokalna baza mi je dosta spora, više od pola sekunde za unos jednog zapisa u praznu tablicu. Je to normalno?

17 godina
C# - Problemi i rješenja

nije. Pokusaj proanalizirati di je tocno problem... Novi VS ti ima odlican performance profiler...

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2016 16:42 (tnakir).

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav,

Imam richtextbox koji se stalno update, i htio bi napraviti da broji koliko linija ima u Richtextboxu. Kako da to napravim? Probao sam label3.Text = richTextBox1.Lines.Length.ToString(); , ne znam zasto nece

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2016 17:29 (tireN1337).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
tireN1337 kaže...

Pozdrav,

Imam richtextbox koji se stalno update, i htio bi napraviti da broji koliko linija ima u Richtextboxu. Kako da to napravim? Probao sam label3.Text = richTextBox1.Lines.Length.ToString(); , ne znam zasto nece

private void richTextBox1_TextChanged(object sender, EventArgs e)
{
var lineCount = richTextBox1.Lines.Count();
label1.Text = lineCount.ToString();
}

11 godina
neaktivan
Dema kaže...
tireN1337 kaže...

Pozdrav,

private void richTextBox1_TextChanged(object sender, EventArgs e)
{
var lineCount = richTextBox1.Lines.Count();
label1.Text = lineCount.ToString();
}

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2016 18:28 (tireN1337).
13 godina
neaktivan

Prvi line broji kao 1, nakon prelaska u novi line (što te je možda zbunilo) ponovno se vrati u prvi i vidjet ćeš da broji kao 1. 

9 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Ljudi,imam jedan problem...

Naime,imam 13 godina i jako bih htio naučiti programiranje,pa sam danas iz knjižnice posudio knjigu za programiranje u C# 4.0.

Uglavnom,došao sam do primjera sa mjerenjem koliko krugova je ostalo F1 autu prije nego ostane bez goriva

Evo moj kod:

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;

namespace RaceINFO
{
class Program
{
static void Main()

{
Double Kmtraveled = 5.14;
Double fuelkilosconsumed = 2.7;
Double fuelTankcapacityKilos = 120;
double laplenght = 5.141;
double fuelkilosperkm = fuelkilosconsumed / Kmtraveled;
double fuelkilosremaining = fuelTankcapacityKilos - fuelkilosconsumed;
double PredictedDistanceoutoffuel = fuelkilosremaining / fuelkilosperkm;
double Predictedlapsoutoffuel =
PredictedDistanceoutoffuel / laplenght;
Console.ReadLine();
if (Predictedlapsoutoffuel < 4)
{
Console.WriteLine("lowonfuel. lapsremaining: " +
Predictedlapsoutoffuel);

}
}
}
}

(vitičaste zagrade su drukčije tj. pravilno postavljene u VS2010)

Imam takav problem da kad pokrenem svoju konzolnu aplikaciju(u knjizi piše da ne još windows aplikacija),samo piše Press any key to continue...

I onda izađe...

Probao sam i postaviti argumente u Properties-Debug,stavio sam brojeve 141.95 2156.2 75.6

Uglavnom,htio bih da mi napiše moj rezultat,jer nebi trebalo biti problema pošto nemam niti warninga niti errora,probao sam debug ali ništa.

Molim prmoć!!!

tomo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Kakve god si ti brojeve stavljao, ne treba ti to. Makni.

Treba ti samo Console.ReadKey() nakon ovog tvog Console.WriteLine(....)

9 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Kakve god si ti brojeve stavljao, ne treba ti to. Makni.

Treba ti samo Console.ReadKey() nakon ovog tvog Console.WriteLine(....)

Ma evo probao sam...,ali neće

Evo skrinsi pa ako ti bude lakše...

I ne znam zašto je ovako loša slika ispala,slika je FHD

kod,nakon+tvog+savjeta kod,nakon+tvog+savjeta
programski+error programski+error
o ovim brojevima pričam(ali sad sam ih maknuo) o ovim brojevima pričam(ali sad sam ih maknuo)
tomo
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2016 23:10 (gettogangster).
15 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Tebi će rezultat ispisati samo u slučaju ako je "Predictedlapsoutoffuel < 4"

kod tebe je Predictedlapsoutoffuel veći od 4 pa program ni ne ulazi u taj if nego ga preskače. Probaj naštimati da je Predictedlapsoutoffuel manji od 4, onda bi trebao ispisati rezultat

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice