Ovih dana treba da mi stigne maticna ploca ASUS M5A97 EVO R2.0. Nameravam da zamenim staru MSI 760GM-P21FX. E sad, nisam ovo do sada radio, pa bi mi dobro dosao neki praktican savet oko demontaze-montaze (na sta posebno obratiti paznju da nesto ne krene naopako) Pretpostavljam da nakon prvog ukljucivanja treba instalirati drajvere koji stizu na CD-u uz plocu. Da li treba izvrsiti i neka podesavanja u BIOS-u? Ako neko ima neki koristan savet bio bih mu veoma zahvalan. Razume se da cu pre montaze detaljno procitati uputstvo ali bih voleo da mi neko skrene paznju na bitne detalje prilikom montaze.
Sam deo demontaze i montaze hardvera mi ne izgleda previse komplikovan, uputstvo za plocu, koje se moze nci na netu, je vrlo jasno i detaljno. Brine me sta ce se dogoditi kod prvog ukljucivanja. U Winu su instalirani drajveri za staru plocu. Da li ce se sistem uopste podici? Kako da instaliram drajvere za novu plocu ako se sistem ne podigne? Ako se podigne i ja ubacim CD sa drajverima za novu plocu, da li ce oni "pregaziti" stare drajvere ili ce s dogoditi nesto drugo? Da li je neophodna ili samo pozeljna reistalacija windowsa? Voleo bih da, ako je moguce, izbegnem reinstalaciju Windowsa. Ima tu verovatno jos pitanja koja ja u ovom trenutku ne vidim, pa mi slobodno skrenite paznju na njih. Voleo bih da mi neko pomogne da nadjem odgovor na ova pitanja pre nego sto se upustim u posao zamene ploce. Unapred hvala.