Update Biosa na gigabyte ploci

poruka: 7
|
čitano: 4.635
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Dakle imam OVU plocu kupujem proc koji treba q6600 g0 FC verziju biosa (na stranici pise da i moj sadasnji e7500 treba FC a imam FF I RADI)

Nikad nisam flashao bios, procitao sam manual skino @Bios i skino FC verziju biosa kliknem update from file i izbaci neku gresku,da se fajlovi ne podudaraju,i odustao sa pokusavanjem, sta da radim, dal da to odnesem u servis,il sta?

Sta ako mi u servisu zeznu vindows i prave se ludi da nisu?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Update Biosa na gigabyte ploci

-pogrečno tumačenje. Verzija BIOSa od FC (podrazumijeva se) i svaka novija. Pošto imaš FF naravno da radi. Besmisleno je ići na stariju verziju (tj vidi changelog..)

-druga stvar, uvjek provjeri sve, vrlo je važno i točna revizija ploče, (gore-lijevo, uz rub). Tek kad si siguran i kad imaš opravdani razlog možeš flashirati.

-Sad razloga nemaš (osim ako želiš imati posljednju verziju.. 'FI', po izmjenama je nevažna.)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
protjeran
ihush kaže...

-pogrečno tumačenje. Verzija BIOSa od FC (podrazumijeva se) i svaka novija. Pošto imaš FF naravno da radi. Besmisleno je ići na stariju verziju (tj vidi changelog..)

-druga stvar, uvjek provjeri sve, vrlo je važno i točna revizija ploče, (gore-lijevo, uz rub). Tek kad si siguran i kad imaš opravdani razlog možeš flashirati.

-Sad razloga nemaš (osim ako želiš imati posljednju verziju.. 'FI', po izmjenama je nevažna.)

Znaci quad ce radit sa ovom mojom FF verzijom?

14 godina
protjeran

Aha sad sam skuzio, FA je prva verzija a ovo su update-i a meni treba minimalno FC verzija ili iznad u mom slucaju je FF, sto znaci da nema potrebe za flashom..

Hvala ti puno,opet sam naucil nest novog..

1 0 hvala 0
17 godina

Hexadekadski brojevni sustav: 1, 2, 3, 4, ..., 8, 9, A, B, C, D, E, F, 11, 12, 13, 14, ..., 19, 1A, 1B, ...

Dekadski brojevni sustav: 1, 2, 3, 4, ..., 8, 9, 10, 11, 12, 13, ...

Kužiš?

SteelSeries nagradna igra - osvojite fantasticnu periferiju po izboru: http://steelseries.com/10?code=9FAXJR39
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
191x7 kaže...

Hexadekadski brojevni sustav: 1, 2, 3, 4, ..., 8, 9, A, B, C, D, E, F, 11, 12, 13, 14, ..., 19, 1A, 1B, ...

Kužiš?

Ma kuzim,nego sam bio u desetom filmu pa opce nisam obracao paznju na to,da sam se boljezagledao vjerovatno bi skuzio, svejedno, hvala vam oboma

16 godina
191x7 kaže...

Kužiš?

- inače bi bio u pravu, osim u ovom slučaju.. jer GigaByte tako označava rezličite revizije, da se izbjegne flashanje pogrešnog BIOSa, pa recimo rev.1 ima oznaku npr F10, dok rev 2. možda FI...

već slova iza F (g-h-i..) govore da nije hex, obična abebceda...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice