Pojma nemam, prodati najvjerojatnije. Vidim da ti koristiš tu Arctic Cooling MX-2 jel valja to? Baš sam si mislio tu uzeti.
Pojma nemam, prodati najvjerojatnije. Vidim da ti koristiš tu Arctic Cooling MX-2 jel valja to? Baš sam si mislio tu uzeti.
NAjbolja pasta koju sam koristio i ništa više od toga.
Evo skinuo i očistio sve, stavio pastu i hladnjak nazad. I opet ista stvar. Nakon 20 min Prime-a temperatura je 64-65°C. Iznad 65°C nije išlo. Ali to je isto previše? Pa nemogu vjerovati da taj Freezer ne može bolje ohladiti tog athlona, pa nije valjda da se on toliko grije....
Evo skinuo i očistio sve, stavio pastu i hladnjak nazad. I opet ista stvar. Nakon 20 min Prime-a temperatura je 64-65°C. Iznad 65°C nije išlo. Ali to je isto previše? Pa nemogu vjerovati da taj Freezer ne može bolje ohladiti tog athlona, pa nije valjda da se on toliko grije....
Provjeri napon na procesoru koliki ti je u Biosu postavljen. Freezer 7 je u biti kao Freezer 64 samo što se može orjentirati da vuče zrak odolje ili odgore a ne od memorije/čitaća ka stražnjoj strani kućišta. Meni Freezer 64pro bez problema hladi mog PII 550BE otključanog u x3 s podignutim naponom (1,375V u Biosu, ploča pod opterečenjem overvolta i do 1,468V prema programima), temperatura ne prelazi 52°C.
U biosu mi je napon 1,35V dok u CPUZ čitavam 1,376V. Ne znam dal da probam smanjiti napon? Svejedno mi je čudno da ga ne može ohladiti.
U biosu mi je napon 1,35V dok u CPUZ čitavam 1,376V. Ne znam dal da probam smanjiti napon? Svejedno mi je čudno da ga ne može ohladiti.
Čudno je i meni. Koliki ti TDP procesora pokazuju programi?
Ne kontam šta mi oš s time pokazati?
Mene samo zanima dal ja moram ipak kupovati novi hladnjak i hoće li onaj Hyper 212 biti dovoljan za to. Očito da ovaj Freezer ne može to gurati....
Ne kontam šta mi oš s time pokazati?
Mene samo zanima dal ja moram ipak kupovati novi hladnjak i hoće li onaj Hyper 212 biti dovoljan za to. Očito da ovaj Freezer ne može to gurati....
Hyper 212+ hladi bez problema i puno "toplije" procesore odnosno procesore s znatno višim TDP-om.
A ništa, onda ću sutra otići do Linksa pa uzeti taj Hyper. Mal gledam po netu i vidim da u pakiranju dolazi i neka njihova coolermaster pasta. Jel to šta valja ili da uzimam posebno drugu?
A ak mi se ne sviđa kako hladi jel ja to mogu vratit naad u Links? Kakvi su po tom pitanju?
A ništa, onda ću sutra otići do Linksa pa uzeti taj Hyper. Mal gledam po netu i vidim da u pakiranju dolazi i neka njihova coolermaster pasta. Jel to šta valja ili da uzimam posebno drugu?
A ak mi se ne sviđa kako hladi jel ja to mogu vratit naad u Links? Kakvi su po tom pitanju?
Valja ta Cooler Master pasta. Nije da nema boljih, no to te ne bi trebalo zabrinjavati pošto je dovoljno dobra.
Mislim da u roku od 7 dana možeš vratiti proizvod/uređaj i dobiti drugi ili novce, no nisam 100% siguran.
Valja ta Cooler Master pasta. Nije da nema boljih, no to te ne bi trebalo zabrinjavati pošto je dovoljno dobra.
Mislim da u roku od 7 dana možeš vratiti proizvod/uređaj i dobiti drugi ili novce, no nisam 100% siguran.
To vrijedi samo za webshopingiranje.
Ako odeš u trgovinu, vidiš šta kupuješ, nema zamjene.
Uređaj radi. Ako nisi zadovoljan, nisi se dovoljno informirao.
Ako ne radi, dobiješ novi. Uostalom, može, ili povrat u istom stanju kao prije kupnje (teško moguće),
ili nekakva naknadna, od recimo 10% cjene sa minimalnom naknadom od 50kn. Najs? Malo pravo trgovaca,
potrošači su prezaštićeni.
CPUZ i Core Temp mi pokazuju 126W. Hm, pa tolko imaju čistokrvni phenomi!? Čudno mi je to sve stvarno...
Nemoj se zabrinjavat time, meni otključani Phenom II pokazuje 158W TDP, ali temperature su ti previsoke jer ja svoga hladim istim cooler-om i u idle-u je na 39-40°C, dok nakon uru Prime-a ne ide preko 55°C, možda se ta otključana jezgra previše grije, kolike su ti temp kad nije unlockan ?
Evo kupio danas Hypera 212+. Sklopio sve bez nekih problema. Temperatura je u idleu sa 42°C (Freezer) pala na 28°C (Hyper) dok je nakon sat vremena Prime-a nije prešla 50°C (65°C sa Freezerom). To mi se čini ok?
Vidim da se na taj Hyper može staviti dva venta od 120mm. Ako hoću još jedan staviti kako ga treba okrenuti? Da oba dva pušu prema heatpipeovima ili da drugi stavim da izvlači zrak?
Kontam prodati tog Freezera, kolko da tražim za njega, jel 100kn puno?
Dobre temperature. Nisam mislio da češ imati toliku ogromnu razliku, očekivao sam da ćeš imati u IDLE možda par stupnjeva manje a u loadu možda 10ak manje najviše.
Ako hoćeš još jedan, staviš ga da ispuhuje a ne da i on puše ka sredini hladnjaka.
Ako je u dobrom stanju taj Freezer 7, onda je 100 Kn OK cijena.
Pa da, baš su velike razlike. Ma ja sam prezadovoljan sad, super je hladnjak! Dok sam ga montirao uplašio sam se da mi neće stati u kućište ali ipak je, ima možda milimetar između bočne stranice i hladnjaka. :)
Ma Freezer je u super stanju, sve sam fino očistio, nema nikakvih oštećenja, zapakirao ga u njegovu ambalažu i sad je ko nov! :)
Eto, zahvaljujem se na svemu!
100kn je ono "baš taman" cijena !
Pozdrav
Imam jedan problemcic kod update-a bios-a za maticnu Asrock aod790gx.
Odem na asrock-ovu stranicu,pronađem model moje maticne i skinem update 1.70
Sve otpakiram lijepo i pokrenem A790GXH1.exe i pojavi mi se error:File ROOm ID incorrect.
Jel imao netko slicnih problema?
Hvala
Pozdrav
Imam jedan problemcic kod update-a bios-a za maticnu Asrock aod790gx.
Odem na asrock-ovu stranicu,pronađem model moje maticne i skinem update 1.70
Sve otpakiram lijepo i pokrenem A790GXH1.exe i pojavi mi se error:File ROOm ID incorrect.
Jel imao netko slicnih problema?
Hvala
Imaš odi na bugovom forumu sve lipo objašnjeno kako se flasha bios i ako ne znaš što radiš onda nađi nekoga ko zna, jer možeš napraviti više štete nego koristi. Najbolje je to raditi direkt iz biosa sa usb-a...Malo si daj truda čitaj, informiraj se, guglaj itd...sritno!
Evo update-ao bios uspjesno i sve normalno radi :)
da li neko ima procesor phenom ii X4 960 da nam kaze da li se daju odkljucati preostale dvije jezgre?
da li neko ima procesor phenom ii X4 960 da nam kaze da li se daju odkljucati preostale dvije jezgre?
Ne. Samo na modelima s oznakom T nakon broja (a koji imaju manje od 6 jezgri) daju se otključati jezgre.
Navodno se u Protisu prodaju 960-tke Zosme, odnosno sa zaključanim jezgrama, al to bi bilo najbolje da provjere Don ili Cele preko dobavljača!?
Ne. Samo na modelima s oznakom T nakon broja (a koji imaju manje od 6 jezgri) daju se otključati jezgre.
pa sta nisu to 960t verzije procesora u protisu?
jedan sa pc ekspert foruma navodno odkljuco u 6 jezgri
Druzio sam se sa x4 960T 3 dana pa da podjelim neke dojmove. Na kutiji stoji: "Phenom X4 Black Edition", a na sigurnosnoj naljepnici: "Phenom X4 960T" i dolazi sa hladnjakom kao i athloni, znaci bez heatpipea. Ima otkljucan mnozitelj i turbo. Otkljucao sam ga i tada ga maticna prijavljuje kao unknown procesor, a Cpu-Z ovako:
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2073003
Na otkljucanom procu su instalirani windowsi i testran je OCCT-om 3h bez gresaka.
Digao sam mu mnozitelj sa 15x na 16x i turbo sa 17x na 18x, (original frekvencija X6 1090T), dalje ga nisam dizao, jer nije moj proc vec sam sklapao comp za frenda. Hladjen je sa Thermaltake Contac 29 hladnjakom i temp je idleu oko 29 C, a pod OCCT-om ne prelazi 50 C u zatvorenom kucistu.
Ostatak konfe:
MBO Asrock 870 Extreme3 v2.0
Ram Kingston blue cl9 2x2 Gb
GPU VTX3D HD6870
HDD WD Caviar Blue
PSU Corsair GS 500W
Druzio sam se sa x4 960T 3 dana pa da podjelim neke dojmove. Na kutiji stoji: "Phenom X4 Black Edition", a na sigurnosnoj naljepnici: "Phenom X4 960T" i dolazi sa hladnjakom kao i athloni, znaci bez heatpipea. Ima otkljucan mnozitelj i turbo. Otkljucao sam ga i tada ga maticna prijavljuje kao unknown procesor, a Cpu-Z ovako:
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2073003
Na otkljucanom procu su instalirani windowsi i testran je OCCT-om 3h bez gresaka.
Digao sam mu mnozitelj sa 15x na 16x i turbo sa 17x na 18x, (original frekvencija X6 1090T), dalje ga nisam dizao, jer nije moj proc vec sam sklapao comp za frenda. Hladjen je sa Thermaltake Contac 29 hladnjakom i temp je idleu oko 29 C, a pod OCCT-om ne prelazi 50 C u zatvorenom kucistu.
Ostatak konfe:
MBO Asrock 870 Extreme3 v2.0
Ram Kingston blue cl9 2x2 Gb
GPU VTX3D HD6870
HDD WD Caviar Blue
PSU Corsair GS 500W
mislim da kupujem 960t jer protis nema 1090t.imat ce ga tek za 10 dana.nadam se da je to bozji znak da kupim 960t.
drzi te mi fige sutra ili u ponedjeljak
Sretno sa kupovinom i preporucujem ti da odmah kupis i cooler, ako vec nemas, jer njegov stock ne moze drzati otkljucan proc sa normalnim temperaturama.
Sretno sa kupovinom i preporucujem ti da odmah kupis i cooler, ako vec nemas, jer njegov stock ne moze drzati otkljucan proc sa normalnim temperaturama.
imam hladnjak Thermaltake Contac 29
imam hladnjak Thermaltake Contac 29
Onda nemas brige, sretno jos jednom i naravno javi dojmove.