Temperatura matične i CPU-a

poruka: 11
|
čitano: 3.877
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Bok, imam asrock 970 extreme 3, i   temperatura mi je 55 kad igram npr nfs undeground2   na max detaljima i rezoluciji, u idlu je temperatura 33-40, a temperatura CPU-a kad igram istu igru bude 50-55, da li je to normalno, i da li se može pregrijat, kolko bi recimo došao ventilator(Ako mi treba), da bolje hladi? hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Temperatura matične i CPU-a

Ma ne brini sto se tice temperatura to su odlicne temeprature,meni je kuciste zatvoreno i imam temperature u idleu 50 stupnjeva procesora i 40 i nesto ploce sto je malo vise ali posto je to stari komp ne brinem se i isto tako se ni ti ne trebas brinut...Pregrijat se sa tom temperaturama ne moze nikako,tek kada stupnjevi budu skakali iznad 70 stupnjeva onda je problem...A ako imas 100-150 kn viska onda si lako nades neki bolji polovni hladnjak tu na forumu za svoj socet za cpu stavis ga gore okrenes na 50% da vrti da ti ne bude prevelika buka i temperatura ce bit jos niza a buka nece biti velika...{#} Ako se bude vise grijao procesor malo povecas brzinu vrtnje coolera i rijesen problem,ako ti ne smeta pretjerana buka onda ga pojacas malo vise i ostavis da hladi...

TL
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 19:39 (Tomo53nja).
13 godina
protjeran
Mador kaže...

Bok, imam asrock 970 extreme 3, i   temperatura mi je 55 kad igram npr nfs undeground2   na max detaljima i rezoluciji, u idlu je temperatura 33-40, a temperatura CPU-a kad igram istu igru bude 50-55, da li je to normalno, i da li se može pregrijat, kolko bi recimo došao ventilator(Ako mi treba), da bolje hladi? hvala

To su okej temperature, iako Underground II nebi trebao toliko zagrijati CPU jer koristi vjerojatno samo jednu jezgru, koji CPU imas i koji hladnjak?

clock2much
13 godina
neaktivan

Na kompu za koji sam naveo temperature je proc: athlon II X4 640 + stock cooler

13 godina
protjeran

Ako je stock cooler onda su temperature cisto ok jer je to ipak stock cooler...Ako imas nesto para viska uzmi si neki bolji cooler i stavi ga gore da bolje hladi...{#}

TL
13 godina
neaktivan

Mogao bih kupiti uskoro jedan cooler jači.Evo samo da dodam i temperatura grafe ide do 75 stupnjeva, jeli i to normalno, grafa je hd 6790?

13 godina
protjeran

Kupi,izdovji kojih 200-300 kn a dobit ces i bolje temperature i bolje hladenje...To u full loadu ili u idle-u???

TL
13 godina

Meni npr bilokoja igra na max detaljima diže temp procesora do 60-65, manje vise sve igram na max osim bf3..ali po meni su temperature 50-55 odlicne ako je full load..meni je idle 40 full load 65 stock cooler sa stock pastom koju dobijes na cooleru.. I frend mi je reko da bilokoju igricu upali na max odma bi kuciste "izletilo" sa stola. Ali to se samo tak kaze, ono kaj ocu rec je da se vent postane bucniji od cpu, ali zanemarivo..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Load naravno, ali ne full, oko 80%.

12 godina
neaktivan
Ja imam plocu AM3+ I nocuta NH UP12 Hladnjak placen 500kn.Temperatura ploce mi skace i do 38 a cpu mi ne prelazi 40c jel to OK..Hvala unapred
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa naravno da je ok.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice