Sta odabrati CPU+MBO

poruka: 17
|
čitano: 2.653
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Sta odabrati CPU+MBO

Evo uskoro cu kupiti novi RAM MBO i CPU pa nemogu odlucit izmedju:

1. AMD Phenom II X4 940 Black Edition Gigabyte MA790X-UD3P

2. AMD Phenom II X3 720 Black EditionGigabyte MA790FXT-UD5P

Ja mislim da je druga opcija bolja jer ako budem imao srece i otkljucam 4 tu jezgru i sa odlicnom maticnom izvucem max OC potencijal iz Phenoma moze bit bolja od prve, jos k tome ima DDR3 i bolju maticnu tj. bolju nadogradivost u buducnosti.

Sta vi mislite???

Forever MUFC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Sta odabrati CPU+MBO
ManchesterUTD kaže...

Ja mislim da je druga opcija bolja jer ako budem imao srece i otkljucam 4 tu jezgru i sa odlicnom maticnom izvucem max OC potencijal iz Phenoma moze bit bolja od prve, jos k tome ima DDR3 i bolju maticnu tj. bolju nadogradivost u buducnosti.

Sta vi mislite???

Ja bi radije na prvu soluciju, ima tu više surove snage... Jedina mana naspram druge je to što ćeš imati DDR2... Ali 4GB DDR2 je i duplo više nego dovoljno za veliku većinu stvari koje normalan korisnik radi na računalu... Kod druge niti ne možeš biti siguran hoćeš li uopće moć otključati jezgru...

Moj glas prvoj...

17 godina
neaktivan
Sta odabrati CPU+MBO

Ali u drugoj je maticna odlicna i dugorocno rijesenja kao i RAM dok u prvoj su sve stvari ono nisu dugorocne.

Forever MUFC
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sta odabrati CPU+MBO

Uzmi prvi procesor i drugu matičnu. To je najbolje rješenje.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sta odabrati CPU+MBO

Ja bi se odlucio za drugu soluciju zato sto je maticna odlicna,a jos je AM3.Ako budes imao srece mozes otkljucat 4. jezgru,no ako ne otkljucas procesor ce opet biti dovoljan za sve danasnje i buduce potrebe.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2009 20:18 (besla).
Moj PC  
4 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
crystal6 kaže...

Nece ici. AM2 proceor u AM3 plocu.

Forever MUFC
17 godina
ManchesterUTD kaže...

Sta vi mislite???

Prva:

1. DDR3 nedonosi neke bolje performanse od DDR2 (barem vidne)

2. 940 ima jezgru više, a x3 720 je lutrija

Druga solucija nije dugoročna jer poslje x4 965 sumnjam da će nešto jače izaći , možda onaj C2 stepping koji diže clock u nebesa,ali nevjerujem.

Mislim,ali nisam siguran, da će poslje phenoma II mjenjat socket i sve tako da ti to dugoročno otpada, phenom II jednostavno nije za dugoročno nego je i7.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2009 20:33 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
ManchesterUTD kaže...

Sta vi mislite???

Prva:

1. DDR3 nedonosi neke bolje performanse od DDR2 (barem vidne)

2. 940 ima jezgru više, a x3 720 je lutrija

Sve to stoji ali buducnost je bitna, kod prve za nadogradnju se sve mora minžjenjat dok kod druge samo CPU, MBO  I RAM su odlicni

RAM ce bit: OCZ ReaperX HPC 2x2GB

Forever MUFC
16 godina
neaktivan
Sta odabrati CPU+MBO

Vec su poceli izlazit am3 procesori,i ako on sad uzme am2 maticnu,a kasnije bude htio mijenjat proc morat ce mijenjat i maticnu i rame.Zato bi ja uzeo drugu varijantu jer nije toliko slabija od prve,a opet je ulaganje za buducnost!

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Sta odabrati CPU+MBO

Šta si onda postao ovo kada uzimaš drugu bez obzira na mišljenja forumaša. Nevidim smisao?

Nećeš ti dobit  ni 1 fps s tim ram-ima u odnosu na moje jeftine kingmaxe 1066MHz, ako bude 100 bodova u 3dmarku više ja papa.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sta odabrati CPU+MBO

Ma problem je u tome ako uzmem prvu za neko vrijeme treba mijenjat sve a ovako MBO i RAM su dugotrajni.

Pa i mislio sam drugu ali sta samo si ti za prvu.

Forever MUFC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sta odabrati CPU+MBO

Nije tolika bit u ramima koliko je u maticnoj.On ce se sada ogranicit ako kupi am2+ maticnu za buduce nadogradnje.

@Hyperion - Zasto mislis da Phenom II nije dugorocan.Oni su tek sad poceli izlaziti pa bi bilo bolje uzet am3 maticnu i malo slabiji proc.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

A zašto bi mijenjao? Trajat će ti proc i matična barem 2 god., i recimo sada ti nakon 2 god ideš kupit novi proc (ta tvoja nadogradivost), a procesor tj. taj socket više neće ni postojat, doći će AM4 ili šta već...

Za dugoročno se ide na napajanja, kućišta, pržilice, zvučnike, monitor, a ostalo mijenjaš kao gaće svaku godinu, dve ako želiš ostati u nekakvom toku.

Core i7 je poseban po tome jer kao da ima 8 jezgri i jači je od svih današnjih procesora na istom taktu, i zbog toga će duže trajat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2009 20:54 (Hyperion).
17 godina
ManchesterUTD kaže...
crystal6 kaže...

Čekaj malo, zašto bi AMD napravio svoj najjači procesor za zastarjeli socket AM2+ i istovremeno izdao matične sa socket AM3?

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
crystal6 kaže...
ManchesterUTD kaže...
crystal6 kaže...

Čekaj malo, zašto bi AMD napravio svoj najjači procesor za zastarjeli socket AM2+ i istovremeno izdao matične sa socket AM3?

Phenom II x4 i x4 920 su prototipi, bez ddr3 kontrolera i nisu predviđeni za AM3 socket, jer on ima 938 nožica (x4 940 , 940 nožica) i zato jer koristi ddr3 memoriju.

Kada je izdao AM3 socket na trćžištu su već bili x3 720,x3 710, x4 810, pa su došli x4 955, 945, 925, x2 550 , x2 250.

16 godina
neaktivan
crystal6 kaže...
ManchesterUTD kaže...
crystal6 kaže...

Phenom II x4 940BE, nije AMD-ov najjači proc... Najjači je Phenom II x4 955BE...

17 godina
Sused kaže...
crystal6 kaže...
ManchesterUTD kaže...
crystal6 kaže...

Phenom II x4 940BE, nije AMD-ov najjači proc... Najjači je Phenom II x4 955BE...

Nije tako napisao citiram : "najjači procesor za zastarjeli socket AM2+" i uostalom tada je bio najjači.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice