Danas sam kupio Cooler Master termalnu i nanjeo na procesor kako je pisalo iza na instrukciji pakovanja sprice, uradio sve kako treba i sad procesor se bolje hladi i brze mi radi racunar ALI, imam samo 512 mb rama, uostalom jos dvije imam po 512 mb rama sto bi kada bi ubacio u racunar trebao imati 1,5 gb ram memorije ali.. Desava se to da kada ubacim jos jednu ram memoriju ili dvije, racunar se upali ali nedaje sliku, ali opet ja to sredim procackam malo ram memorije i upali se da sliku ali posto mi je maticna takva da mi na pocetku mora provjeriti stanje sistema, rama i procesora, nekada mi na ram ocita 6001 kb rama.. Onda ugasim racunar i opet procackam i izvadim jednu ram memoriju koja je nova i probavana na jos jednim racunalu, i kada je izvadim racunar se upali, ocita cjelu gigu ali kada treba da pocne logo ucitavanja windowsa zacrni se sve.. Ako bi mi neko mogao pomoci sta da radim, kartice rama su ispravne i nove.. Desavalo se bez termalne da mi prihvati 1,5gb rama na maticnu i upali se racunar medjutim kada provjerim na everest temp. procesora, izadje me 100 C i racunar se automatski resetuje.. POMOC MOLIMM VASS
Ram Memorija
- poruka: 2
- |
- čitano: 1.134
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Postoji već otvorena tema pa upitaj tamo: http://www.bug.hr/forum/topic/memorije/nadogradnja-ram-memorije/46135.aspx