Pozdrav! Odlucio sam se na promjenu procesora, maticne i memorije u svom stolnom racunalu starom cca 4 godine i ostao neugodno iznenaden slabom ponudom Intelovih desktop procesora. Za cca 2500 kn dobim procesor koji je svega 15% brzi od mojeg 4 godine starog i5 2500k. Nazalost, moram mijenjati procesor jer imam problema sa maticnom plocom, pa me zanima koji proc bi mi preporucili, a da se ne bace novci u vjetar?
Prelazak sa i5 2500K na noviji procesor
- poruka: 7
- |
- čitano: 1.472
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možda najbolje da pronađeš neku rabljenu P67, Z68, Z77 ploču pa dok radi radi?
Što se novih procesora tiče, i5-6600k su oko 1900kn a i7-6700k oko 2900kn. A koliko su realno brži(svi na tvorničkim taktovima) od starog i5-2500k, evo:
Možda najbolje da pronađeš neku rabljenu P67, Z68, Z77 ploču pa dok radi radi?
Što se novih procesora tiče, i5-6600k su oko 1900kn a i7-6700k oko 2900kn. A koliko su realno brži(svi na tvorničkim taktovima) od starog i5-2500k, evo:
Čisto sumnjam da će u igrama dobiti boost od 30%? Ovo je neki sintetički test?
Ma ako se ide na novu platformu onda se odma uzme i novi DDR4, nisu skupi, G.Skill 16GB 2400MHz malo preko 500kn. Sova ako nisi do sad clockao tog i5 i ne planiraš onda nađeš bilokakvu LGA1155 ploču samo da radi, ako je bio clockan onda će biti malo teže pronaći odgovarajuću ploču i u tom slučaju je možda pametnije ići na novu platformu a starog i5 i ram prodati za oko 1000kn..
Čisto sumnjam da će u igrama dobiti boost od 30%? Ovo je neki sintetički test?
U nekima neće uopće primjetit razliku jer i sa starim i5 rade ok ili ga grafa ograničava, al s vremenom kako igre postanu zahtjevnije razlika će se primjetit..
Brijem da se ljudi ne bi bunili da izlaze nove ploče i danas za taj socket.