Phenom II X4 955 BE Not supported

poruka: 17
|
čitano: 2.748
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Upravo sam ugradio navedeni procesor na svoju matičnu i pri bootanju mi izbaci

'this model is not supported,chech website ovo-ono...press F1 to continue'

Pritisnem i boota win ok,everest i cpuZ pokazuju da je sve u redu,FSB,multiplyer,temperatura,jezgre.

Dakle,zasad procesor radi sasvim u redu,nisam jos probao nikakve stress testove ali svejedno.

O samom procesoru sam se informirao i on podržava AM2+/AM3 sockete,DDR2 I DDR3 tako da pretpostavljam da cu morat flashat BIOS.

Tu trebam pomoc jer to nisam nikad radio.

Nasao sam na Asus stranici u sekciji drivera update biosa za moj mobo ali neznam sto i kako dalje.

Potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 19:43 (forzzuk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Phenom II X4 955 BE Not supported
Sry Al ne vidim moj pc na m.bug-koja maticna?

Ccmos, flasha, ccmos, Namjesti postavke i to je to,.. ;)

Flashas preko usba, floppya, iz winsa... Ovisi o mbo
15 godina
neaktivan

Asus M2A74 AM-SE.

Potpis.
15 godina
neaktivan

Nakon flasha na najnoviji bios i dalje pri startupu isti problem a cooler radi na 5800RPM bez obzira na cool 'n quiet.

Help.

Potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

Upravo sam ugradio navedeni procesor na svoju matičnu i pri bootanju mi izbaci

'this model is not supported,chech website ovo-ono...press F1 to continue'

Tu poruku   dobivaš zato što tvoja matična ploča podržava samo procesore do 95W TDP-a, a tvoj Phenom II X4 955 ima TDP od 125W.

Postoji i Phenom II X4 955 s TDP-om od 95W, ali koliko znam njega nije bilo i nema ga u našim trgovinama, već samo ovaj od 125W.

17 godina
klimama kaže...  

Tu poruku   dobivaš zato što tvoja matična ploča podržava samo procesore do 95W TDP-a, a tvoj Phenom II X4 955 ima TDP od 125W.

Postoji i Phenom II X4 955 s TDP-om od 95W, ali koliko znam njega nije bilo i nema ga u našim trgovinama, već samo ovaj od 125W.

Koliko se meni čini, taj CPU uopće nije na listi podržanih! (ni u kojoj verziji)

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 23:01 (cro_blue).
16 godina
neaktivan

Underclockaj ga i smanji mu napon ili će ti regulacija na ploči prdnuti

Do the inposible, see the invisible ROW ROW FIGHT THE POWER
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Skupi nesto love i uzmi bolju maticnu, 400-600kn... bolje to nego se zezat sa biosima i clockanjem.
15 godina
neaktivan

Ok,ako smo ustanovili da sam se malo zafrkao ne gledajuci dovoljno pazljivo listu podrzanih procesora,ostaje ova situacija:

1.Prime95 2 sata blend test i everest sve ok.

2.Pritisnem F1 pr bootu i sve radi ok (hm...) Igre,aplikacije...

3.cooler,moj najveci problem sto se tice svega,molim pomoć;

Jedva sam ga uspio naštelat u biosu da prati zagrijavanje i adekvatno ubrzava/usporava jer na default radi na 5800RPM i cujem ga iz susjedne prostorije.

Uz ukljucen C 'n Q i postavku 'Q fan' u zasebnoj sekciji biosa,uredno prati temperature ali onda dobije neki visoki C pozadinski zvuk uz standardno zujanje i izluđuje me zadnjih par sati,heatsink sam montirao korektno.

Ima li kakvih ideja za to?

Da li ce ova konfiguracija moći stabilno raditi dok ne skupim novac za novu matičnu i (neizbježno) DDR3?

Potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 0:34 (forzzuk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Taj visoki C ti je pištanje feritnih zavojnica

Do the inposible, see the invisible ROW ROW FIGHT THE POWER
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Phenom II X4 955 BE Not supported
forzzuk kaže...
Da li ce ova konfiguracija moći stabilno raditi dok ne skupim novac za novu matičnu i (neizbježno) DDR3?

Raditi će dok joj se ne razleti regulacija napona. A to bi moglo biti vrlo brzo ako će procesor često biti pod opterećenjem.

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
15 godina
neaktivan

Znaci skinut phenoma cim prije i vratit stari athlon.

Jos nemogu vjerovat da sam ovo uspio izvest,uzet proc koji nije podržan.

Potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Imaš rješenje za to.

Downclockaj procesor na 2GHz i stavi mu što niži napon(za toliki takt će mu treba oko 1.1 - 1.2V). Potrošnja će mu se puno smanjiti pa bi ga matična mogla goniti bez problema i nemoj vrtit prime-ove na toj matičnoj ploči.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 16:47 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Imaš rješenje za to.

Downclockaj procesor na 2GHz i stavi mu što niži napon(za toliki takt će mu treba oko 1.1 - 1.2V). Potrošnja će mu se puno smanjiti pa bi ga matična mogla goniti bez problema i nemoj vrtit prime-ove na toj matičnoj ploči.

Da,netko je vec napisao a i palo mi je na pamet ali vec sam vratio natrag Athlona i stvarno mi se neda igrati s necim sto nije kompatibilno.

Za usporedbu,phenom je vukao 117W a trenutni Athlon ravnih 65W sa clockom od 450Mhz dakle bilo bi zafrkancije dok bi phenom spustio na ili ispod 95W.

Sada računam poceti štediti na novu matičnu i memoriju pa da ne otvaram novu temu,trebaju mi preporuke,

matična do 450kn i 4GB isto do toliko.

Nešto sa solidnim overclock potencijalom s obzirom na relativno jeftinu cijenu.

asrock,asus..nije mi bitno.

Edit:može mi neko objasnit te feritne zavojnice spomenute iznad da naucim.

Potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 17:38 (forzzuk).
15 godina
neaktivan
M4a770de maticna je u tom rangu po cijeni. Ram uzmes kingmax,corsair,gskill, nez sad sta je naj za oc-anje.
17 godina
forzzuk kaže...

Da,netko je vec napisao a i palo mi je na pamet ali vec sam vratio natrag Athlona i stvarno mi se neda igrati s necim sto nije kompatibilno.

Za usporedbu,phenom je vukao 117W a trenutni Athlon ravnih 65W sa clockom od 450Mhz dakle bilo bi zafrkancije dok bi phenom spustio na ili ispod 95W.

A ti si to mjerio s čime?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
15 godina
neaktivan

HwMonitor.

Koliko je precizan,neznam ali to su bile vrijednosti.

Potpis.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice