Napuhnuti kondenzatori na matičnoj

poruka: 16
|
čitano: 2.203
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Zamjena napuhnutih kondenzatora na matičnoj?

Pozz, imam neku staru matičnu sa par napuhnutih kondića, jel se to isplati mjenjat? komp inaće radi al je užasno spor pa neznam jel to do toga il nekaj drugo. 

slika matične:  http://prntscr.com/9kyf3r

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Svakako da se isplati,kondenzatori su ti jefitini...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Ima li na ovom forumu kakva dobra duša da mi to rješi za neke čevape?  Žao mi je baciti matičnu a još se da iskoristit, single core 2.8   za surfanje po netu bolje netreba.

0 0 hvala 0
13 godina

tesko do cipoteke otic i kupit? Odlemit zalemit 10 min posla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

nemam tak malu lemilicu :(  najmanja mi je ona za lotat žljebove 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Napuhnuti kondenzatori na matičnoj
minarelli kaže...

Ima li na ovom forumu kakva dobra duša da mi to rješi za neke čevape?  Žao mi je baciti matičnu a još se da iskoristit, single core 2.8   za surfanje po netu bolje netreba.

možda je dobra za kasu, ruter, firewall, neki seedbox... ali surfanje zaboravi na 1 jezgri. ja sam pred malo bacio 5, 6 komada u ee otpad. jednostavno nemaju snage za videe moderne. trenutno čuvam samo ploče za dvojezgrene procesore ili više.

primjera radi imam neki mali usff dell sa p4 640 HT 3.2 ghz, troši 150 wata a guši se na yutubeu na 360p. i sad sam naručio p4 D945 dual core pa ćemo vidjet ide li i dell u ee otpad ili ću ga poklonit nekome za surf.

14 godina
Luka123 kaže...

tesko do cipoteke otic i kupit? Odlemit zalemit 10 min posla.

Ne koristi lemilicu svatko tko ima računalo. Ako to radi prvi put, jako bi se namučio zamijenit kondić. 

-bilo bi dobro da ih se zamijeni ali ako radi komp ok, onda nek tako radi i dalje ako nemaš nekoga blizu tko ti to može zamijeniti. Na brzinu rada sustava teško može utjecati 1-2 kondića. Može radit ili ne radit. Da sam ja na tvom mjestu, zamijenio bi ih. 

12 godina
protjeran
ranko091 kaže...
minarelli kaže...

možda je dobra za kasu, ruter, firewall, neki seedbox... ali surfanje zaboravi na 1 jezgri. ja sam pred malo bacio 5, 6 komada u ee otpad. jednostavno nemaju snage za videe moderne. trenutno čuvam samo ploče za dvojezgrene procesore ili više.

primjera radi imam neki mali usff dell sa p4 640 HT 3.2 ghz, troši 150 wata a guši se na yutubeu na 360p. i sad sam naručio p4 D945 dual core pa ćemo vidjet ide li i dell u ee otpad ili ću ga poklonit nekome za surf.

ima otac vremena čekati da se neka stranica učita, u penziji je :)  a mogao bi poslužiti i klincima da tipkaju po wordu i rade gluposti u paintu.  Morat ću skoknuti do pevca po neku najjeftiniju lemilicu pa se primit posla ( bivša mala koju sam imao je crkla ) 

16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
minarelli kaže...

Kad bi rekao odakle si...

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
12 godina
protjeran
XXX-Man kaže...
minarelli kaže...

Kad bi rekao odakle si...

Zagreb, Dubrava 

12 godina
minarelli kaže...

Tu pumpicu imam hh, sve imam osim male lemilice  

pa uzmi veliku lemilicu i malo jaču bakrenu žicu, namotaj je oko te jače lemilice i uobliči vrh s kombinirkama

ili je kupi, nije baš tako skupa

16 godina
neaktivan

Pumpica ti je bolja za taj posao, lemilica od nekih 25-30w je 20-30 kuna, kupi kondoše, pazi na + - i lemi. Inače kondenzatori služe za filtriranje (smanjivanje frekvencije) struje pa ako su se osušili ili pukli mogu izazvati resetiranje kompa ili čak i kvar. Sa procesorima od oko 3 ghz možeš gledati video i 240,320 rezi, uz prosječnu grafu.

14 godina
neaktivan

Potrebni su kondenzatori niske impedance, kakvih nema za kupiti u chipoteci.
Kondenzatori iz chipoteke vrlo vjerojatno nece raditi, ili nece raditi stabilno.

Sa malom tj slabom lemilicom nećeš ništa uspjeti, treba snažna lemilica za odlemiti kondenzatore, sa velikom količinom energije (a ne temperature), jer su ploče višeslojne.

Slabe lemilice neće niti moći zagrijati lemne točke na ploči, ako i uspiju brzo će se ohladiti jer nemaju dovoljnu količinu energije da bi zagrijale i ostale slojeve a veliki padovi bakra na ploči se ponašaju kao hladnjak. Za to su dobre lemne stanice koje stalno drže jednaku temperaturu, ali povečavaju snagu.
Ako su dobri čevapi, možemo se dogovorit da ti to promijenim, isto sam iz Zagreba, za 10min ti to riješim.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice