Da li ovo moze pogonit XP?

poruka: 11
|
čitano: 3.108
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Sorry na naslovu topica al nisam znao sta da napisem..dakle pretpostavljam da je ovo naziv procesora: "Genuine Intel x86 Family 6 Model 8 Stepping 10"

..ja se bas ne kuzim toliko u te stvari pa reko da vas pitam jel vi uopce znate sta je to..i jel bi to moglo pogonit Win XP..btw komp ima 128 MB RAM-a

Radi se o nekom kompu u jednoj firmi na kojem radi neka zena koja bi ubrzo (kroz nekih 6 mj) mogla otic u mirovinu i taj komp je onda visak..tako da ne planiraju kupnju novog kompa..a trebalo bi instalirat Win XP zbog jednog programa s kojim bi sad trebali pocet radit.

Hvala na odgovorima :)

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Da li ovo moze pogonit XP?
B-52 kaže...

Sorry na naslovu topica al nisam znao sta da napisem..dakle pretpostavljam da je ovo naziv procesora: "Genuine Intel x86 Family 6 Model 8 Stepping 10"

..ja se bas ne kuzim toliko u te stvari pa reko da vas pitam jel vi uopce znate sta je to..i jel bi to moglo pogonit Win XP..btw komp ima 128 MB RAM-a

Radi se o nekom kompu u jednoj firmi na kojem radi neka zena koja bi ubrzo (kroz nekih 6 mj) mogla otic u mirovinu i taj komp je onda visak..tako da ne planiraju kupnju novog kompa..a trebalo bi instalirat Win XP zbog jednog programa s kojim bi sad trebali pocet radit.

Hvala na odgovorima :)

Koliko Mhz je procesor?

128 MB RAM memorije je veoma malo, ali može XP raditi, mada se vuče ko krepana mačka.

Ja na poslu imam Celerona na 667Mhz i 192 MB memorije i primjeti se sporost, pa sam dosta procesa isključio da bio oslobodio memorije, a CPU usage često skače na 90-100%.

Po podizanju sistema sada zauzima 120 MB memorije. Koristim ga samo za piskaranje...

It's good to be smart - It's smarter to be good
17 godina
neaktivan

To je verovatno neki Celeron ili P II/III.

U principu XP ce ti raditi na Pentiumu I, 128 MB RAM-a i 10GB HDD, ali kako? Bolno sporo :))) ako ne zele da nabavljaju novu masinu neka samo dokupe 512 MB i to bi trebalo da bude OK.

BTW Nisi rekao na koliko je MHz procesor, ali veruj mi samo dodaj 512MB RAM-a i bice OK?

PS Ovu poruku ti pisem sa PII/450MHz, 512MB RAM, 30 GB HDD i podnosljivo je sporo :)

---------- markantz
16 godina
neaktivan

Ljudi hvala na odgovorima..btw nisam uspio saznat koliko to cudo ima Mhz-a ali sam vidio da ovaj drugi komp ima neki pentium il tak nesto sa oko ~770 Mhz-a i 128 MB rama i bas sam planirao stavit 512 MB RAM-a jer iam doma taman toliko i ne treba mi uopce..i planirao sam pogasit neke procese..al moram ga jos otvorit da vidim koja je maticna i oce uopce pasat ta memorija koju ja iam doma..

Btw jos samo jedno pitanje..jel mogu nekako u Control panelu il negdje drugdje provjerit koja je maticna u kompu?? ..al mislio sam bez Everest-a i tih programa..eto cisto me zanima..znaci dal se odmah ovako moze provjerit koja je tocno maticna??

Hvala unaprijed ;)

Edit: btw eo sad sam malo guglao i naletio na ovo:

http://www.ufluids.net/show_host_detail.php?hostid=53922

..neam pojma sta je to..valda podaci o nekom kompu..valda isti proc kao ovaj za kog sam pitao..po ovom ispada da lik ima XP pro..a po ovom ovdje linku se vidi da proc ima valda 996 Mhz

http://www.allprojectstats.com/show.php?projekt=62&id=508

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 22:48 (B-52).
17 godina
neaktivan

Pa skini programčić CPU-Z. Pomoću njega ćeš saznati koji procesor imaš (vjerojatno PIII), koju matičnu ploču i tip RAM-a (sigurno SDR)!

Evo linka:

http://www.cpuid.com/cpuz.php

15 godina
neaktivan

ima jos jedno lagano rijesenje... imas na netu xp-tiny verzija., instalacija je cca 100mb., kad se instalira sve oko 300mb prostora na hardu uzima., napravljena je bas za takva slaba racunala... jedini je problem., sto nema " hr " tipkovnicu kad instaliras to cudo.. ali radi ko blesavo :D

17 godina

Samo mislim da ce ti biti problem naci SDRAM, jer to ti je bolesno skupo i kad ga nades, nema ih vise, bar u hercegovini, ja sam se polomio kad sam trazio, i sve sto sam nasaosu 2 x 256 i to sam uzeo od kolega iz servisa. prvo sto ces uraditi, idi na propertise u my computer pa prezadnji tab na preformanse i tu oznaci da se komp optimizira za najbolje preformanse, znaci da ti iskljuci sve one fensi opcije i boje, vjeruj mi puuuuuno brze radi. Ja sam slicnu stvar radio na nekom p2 sa 512 rama, osjeti se ubrzanje.

I provjeri koja je maticna, da nebi negdje kupio 512 mb rama, a ona podrzava 256 :D

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za tu stvar najbolje je da instaliras windows tablet edition(druga verzija xp-a)(kao vista basic i home premium) jer je napravljena bas za low kompove kao taj npr.Cool

Paty
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 9:31 (vice).
17 godina
neaktivan
// Ovako da se razumijemo, Windows XP je najbolji windows na svijetu, a drugo, XP moze raditi i sa 7MHz i 20MB RAM. Znam da sada ima nevjernih Toma, koji hoće da VIDE, pa evo gospodo link, samo morate znati malo Njemački, ali imaju i slike koje govore za sebe. http://www.winhistory.de/more/386/xpmini.htm
"U bezptičju i krava zvuči kao slavuj"
16 godina
neaktivan

da dobro se lik iskemija,,ali da naravno bez service packa Izlanuo se

Paty
16 godina
neaktivan

Onda nista od memorije jer ovo sto ja iam doma je DDR a cisto sumnjam da tamo moze DDR jer su to dosta stari kompovi..probat cu malo podesit performanse i pogasit neke procese

Hvala na odgovorima ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice