Mozda neko zna u cemu je problem

poruka: 64
|
čitano: 8.185
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

pozdrav svima. imam jedan problem a to je sljedeci kada igram igricu komp mi se srusi tj koda je u stand by-u ( ekran mi je crn i lampica titra, a u kompjuteru se cuju samo ventilatori koda radi) pa ako neko zna u cemu je problem mozda, i sta je najbolje komp mi je bio kod majstora 4 dana i reko je da rami ne valjaju ja ih promjenim i opet isto. I da vas odma pitam dal mozda ima kakve veze to sta mi je komp prikljucen na 2 produzna i dali moze bit stvar i u hardu jer nekad je ful bucan neznam zas i nekad kad udem u igricu napravi neki cudan zvuk i igra se zaledi na 2 sec. komp mi ima sljedecu konf:

Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4600 @ 2.40GHz (2 CPUs)
NVIDIA GeForce 9600 GT 650M 512MB DDR3 Dual DVI TV PCI-E
ASROCK CONROEEXFIRE-ESATA2 R2.0/A/ASR
Kingmax DDR2 800 MHz 1GB i kingstone 2GB
COOLER MASTER RP-500-PCAP 500W

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Mozda neko zna u cemu je problem
ovaj u servisu ak ti nije vratio rame opljacko te je ..osobno bi ga posjetio i zapalio mu radnju...drugo ja sam imo isti problem prije disk mi ej napravio tik tik i zaledi se i stavio sam drugi tad je sve bilo ok
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
16 godina
neaktivan
autorov komentar

ma vratio mi je rame i stavio sam ih nazad i sad imam 3 gige i test na memoriju je ok tako da neznam od kud mu to

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

da li moze bit problem u napajanju

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dakako to ti je u 80 posto slucajeva
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina

U produžnim kablovima nije problem sigurno, čisto sumljam da HDD zeza. Nego ti lijepo prvo izvadi tu kingmax-ovu memoriju od 1GB i probaj samo sa jednim modulom od 2GB jer nije baš najsretnije rešenje uparivati memoriju različitih kapaciteta, različitih proizvođača i različitih brzina. Javi kako je prošlo...

q9300@3,00/Gigabyte X48-DQ6/ OCZ Reaper DDR2 @ 1066/ASUS 4870/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

vec sam to probo i opet isto tako da nevjerujem da je problem u tome i da pitam kolko najvise moze bit CPU usage pri igranju neke igre jer se meni penje i do 87% pa pitam jer nisam bas neki strucnjak a mozda to niti nema nikakve veze sa nicim

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

i skuzio da kad izlazim iz igre sa tipkom koja izbacuje na desktop (nemogu se sjetit kako se zove nacrtan je znak windowsa) svakih 5 min onda mi se ne restarta a to znaci da mozda je neki problem sa temperaturom ako sam u pravu

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2008 16:50 (Boro).

0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da ti, mozda grafulja crkava.... Meni se to desavalo dok nije do kraja crkla....

Intel Core 2 Duo E6750@2.66GHz, Gigabyte P35C-DS3, s775, iP35, DDR2 2X1GB PC6400 (800MHz) OCZ, platinum XTC, BFG GTX 280 OCX, CoolerMaster HAF 932 big tower , CHIEFTEC, CFT-650-14C 650 W, LOGITECH, MX Revolution Cordless Laser Mouse, RAZER Lycosa keyboard, Samsung SyncMaster T260
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

a cudi me jer mi je komp star 3 mjeseca

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Stavi zadnji BIOS za MBO.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

od kud mi to i kako da napravim to

0 0 hvala 0
17 godina

A mogao bi i napravit scan sa HDtune svog diska pa da vidis ima li koji crveni kvadratic ali prvo ukljuci u biosu SMART funkciju a ovo COOL Master napajanje mi ne uljeva sigurnost da su ti naponi stabilni tj ispravni!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Imaš li instalirane nove drivere za grafičku?

q9300@3,00/Gigabyte X48-DQ6/ OCZ Reaper DDR2 @ 1066/ASUS 4870/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj ovo instalirati, ali nevjerujem pomoći četi jedino ako je problem u grafičkoj. To je zakrpa za Nvidiine propuste(kod starijih grafa) izdane od Nvidie - meni je pomoglo (nvidia7600 gs). probaj: nv4 loop fix.

I vi drugi probajte to rješenje - ako imate problema sa "nv4_disp-drivers"

Fuđi

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

da al sam isto skuzio da mi je maticna sad cu citirat: Supports Dual Channel DDRII667/533 x 4 DIMM slots, with max. capacity up to 4GB a ja imam od 2gige 800 i od 1gige takoder 800 pa moze to bit koji problem mozda

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

neka mi neko kaze ako znate jer sam onda skuzio u cemu mi je problem

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Boro kaže...

da al sam isto skuzio da mi je maticna sad cu citirat: Supports Dual Channel DDRII667/533 x 4 DIMM slots, with max. capacity up to 4GB a ja imam od 2gige 800 i od 1gige takoder 800 pa moze to bit koji problem mozda

Nije ti to problem, ram će ti jednostavno raditi na 667 ili 533 ovisno kako je poštelano u biosu. I ono što si prije napisao ako izađeš na desktop svakih 5 mi da se onda ne ruši, to zvuči kao pregrijavanje grafičke. Probaj igrati neku igru u Windoved mode (znači ne full screen) a koja je grafički zahtjevnija i prati temperature pomoću everesta. Prati i voltaže, jer i pad napona ti isto to može napravit
16 godina
neaktivan
autorov komentar

znaci moja od 800 MHz moze radit na 667 ili 533 MHz

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bez ikakvih problema. Čak pritom radi na nižim latencijama. Te podatke možeš vidjeti ako pogledaš informacije o modulima nekim programom tipa everest. Tamo će ti napisati na kojim frekvencijama radi i pri kojim latencijama.

16 godina
neaktivan
autorov komentar

da imam everest i sve je normalno tjekom igranja mi je temperatura svega na 28-35 i kad otvorim everest mi pise nes a neznam na sta se to odnosi. Znaci kad odem na CPUID mi pise Tjmax temperature 85 C (185 F)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Boro kaže...

... Znaci kad odem na CPUID mi pise Tjmax temperature 85 C (185 F)

To je teoretski dokle se procesor može zagrijati da ne pregori. Meni je 100 C za C2D 8500. Tako da ti to nema veze sa tvojim problemom. Meni to igleda kao problem sa napajanjem.
16 godina
neaktivan
autorov komentar

da to mi je vec dosta ljudi reklo tako da cu probat onda od nekog frenda posudit napajanje pa cu vidjet sta ce se dogadat dalje.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To bi bilo najbolje, samo pripazi da je snažnije i od poznatijeg proizvođača (možda nemoguće pronaći ali sto ćeš), jer je jednom mom frendu pregorilo napajanje kad je stavio još jednu pločicu rama ili ako nabaviš nešto relativno slabije, ogoli komp. isključi sve što ti netreba (makni dvd pogon, ostavi samo jednu pločicu rama itd.)

16 godina
neaktivan
autorov komentar

ma probo sam ja maknut ovu od 1 gige i maknut zicu od napajanja iz dvd-a tj przilice i opet isto al mi se to dogada samo kad igram wow sa likom od 70+ lvl a na manjim lvlima mi se to ne dogada al neznam zas a sad neznam dal mozda znas sta moze bit. jedan frend mi je reko da mi moze bit problem u hardu jer kad udem tako na veci lvl mi pocne hard bucit( tj koda razmislja da tako opisem) i jednom mi je napravio neki bip ko kad upalis komp pa na pocetku onaj zvuk i nakon toga mi je zaledio komp na 3 sec i od onda mi je to sad stalno

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A slušaj, može biti do harda, samo mislim da bi ti se to onda događalo češće, i na drugim igrama, ili kakvim zahtjevnijim programima koji puno rade s hardom. Bip može reći samo bios matične i ništa drugo. Sam hard ne. Koji ti je HDD? Da nije WD. Oni su nešto bučniji kad rade sa puno malih fajlova, ali to je normalno za njih. Kad hard crkne obično to znaš odmah.

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Maxtor 6Y080L0 (80 giga 7200 RPM  Ultra-ATA/133)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imaš utility od maxtora za testiranje harda, ili još bolje skini ultimate boot cd pa malo istestiraj hard.Ali neznam baš da je do njega kad ti se to samo dešava u WoW.

16 godina
neaktivan
autorov komentar

ma dogada se i ovako al u wowu sa likom na 70+ lvl-u u roku od 5 min a u drugim igricama ili na manjem lvl-u od 70 nakon 5-7 sati

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel si siguran da ti grafa radi, da je imaš u PC-u i tako to??

AMD Athlon64 X2 Dual Core 3800+, ATI Radeon HD 2400S 512MB, 2GB RAM DDR2, 320HDD...
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice