Lc Power LC-CC-95 hladnjak za procesor

poruka: 132
|
čitano: 52.569
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Lc Power LC-CC-95 hladnjak za procesor
robimarko kaže...

Što mislite dali bi bio dobar za Phenoma II X4 955 BE ovaj LC-CC-95?
Trenutno sam na stocku,a nisam pri novcima tako da tražim jeftinu a dobru zamjenu

Te ako netko zna može li se na ebayu ovaj cooler nabaviti još jeftinije

Ako ne misliš clockati bio bi ti super, il ako mrvicu hoćeš clockati na stock naponu, nije za neki OC ovaj hladnjak, al za držanje na stocku što se tiče quadova je prilično dobar, što je najvažnije, tih je :)

\/\/ F1des911 \/\/ The world is better without a few morons that get under the knife that I hold :)
17 godina
podaca27 kaže...

Dali se na

LC POWER LC-CC-93 može promjeniti ventilator. Ako da kakav bi mogao ići.

Može se promjenit da i to vrlo jednostavno, uglavnom treba ti neki 9cm ventilator koji se ne vrti više od 2000 okretaja to je bitno.Sve iznad tih okretaja za 9cm ventilator, imat češ veliku buku to sigurno tak da znaš izabrat recimo ovaj dole model to kupiš i rješen problem.{#}

http://www.links.hr/artikl-050.908.186

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
robimarko kaže...

Trenutno sam na stocku,a nisam pri novcima tako da tražim jeftinu a dobru zamjenu

Nećeš imat ništa bolje temperature nego sa stocokm, ako ne i gore. Bit će tiši jedino. Bolje traži na Njušci za nekih 150 kn pošten cooler i štedi malo novaca još.

13 godina
neaktivan

To govoriš iz iskustva ili napamet? Ja trenuto imam neki low end arctic freezer, tih je ali temperature mi znaju dosec 80C po ovim vrucinama sad mislim da cu ovo uzet kroz par dana pa napišem kakav je. Cpu je clockan na 3.2Ghz...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
k1klop kaže...

To govoriš iz iskustva ili napamet? Ja trenuto imam neki low end arctic freezer, tih je ali temperature mi znaju dosec 80C po ovim vrucinama sad mislim da cu ovo uzet kroz par dana pa napišem kakav je. Cpu je clockan na 3.2Ghz...

Pod hitno mijenjaj cooler, kupi si Hyper 212 EVO.

clock2much
14 godina

Iz iskustva. Imam taj cooler na Intel e5300 koji je clockan na 3.45Ghz sa minimalnim povećanjem napona. Temperature su možda jedno 7 do 8C bolje od stock Intela ali je nečujan. Phenom II X4 je jedno duplo zahtjevniji za hladnjake, tako da tu sumnjam da će biti uopće manja temperatura od AMD-ovog coolera, ali će bit barem tišina sasvim sigurno. Taj cooler nikako nije za AMD quad core procesore.

13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
k1klop kaže...

Pod hitno mijenjaj cooler, kupi si Hyper 212 EVO.

Problem mi je što je trenutni cooler za 90W rađen a cpu mi radi na 125W, nedaje mi se sad 300kn za cooler, kolko sam vidio po netu ga se dosta hvali pa ce valjda valjat...

17 godina
robimarko kaže...

Što mislite dali bi bio dobar za Phenoma II X4 955 BE(125W TDP-a) ovaj LC-CC-95?

LC Power hladnjak iz ove teme, je idealan za procesor do 65W TDP-a  jeftin je buke nema i dobro hladi takav proc. Uglavnom odlična zamjena za loš stock hladnjak, na svakom procesoru koji ne prelazi prije spomenuti TDP ko recimo neki Intel proc ili bilo koji AMD procesor/APU takvih karakteristika.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 19:14 (rambox).
13 godina
neaktivan

WTF od kud si izvuko tih 65W na linksovom siteu piše ovako: TDP (Thermal Design Power) max. 130W

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
k1klop kaže...

WTF od kud si izvuko tih 65W na linksovom siteu piše ovako: TDP (Thermal Design Power) max. 130W

Ono kaj negdje piše ti ništ ne znači,{#} papir i specifikacije trpe svašta lako je napisat pa nek stoji ali praksa je nekaj sasvim drugo.LInks je to prepisal sa LC Power stranice normalno, šta ti očekuješ od hladnjaka koji ne košta niti 100kn ima samo dvije toplovodnje cijevi i malu površinu hlađenja.{#}

Recimo dobar primjer je Scythe Katana 3 CPU hladnjak, isto tako ima 9c vent(ali kvalitetniji) tu je znatno veča površina hlađenja. Uz to taj hladnjak ima tri toplovodnje cijevi, i poseban rešetkasti dodatni hladnjak iznad toplovodnih cijevi ali u praksi efikasno hladi procesore do 100W TDP-a to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/koji-cpu-cooler-kupiti/122115.aspx?page=53&jumpto=3065449&sort=asc&view=flat

13 godina
neaktivan

Sve je to bajno i krasno ali ne daje mi se 200kn za cooler, ako cpu radi vec 2g na ovom shitu di u igrama doseže 80C radit ce i na ovom...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

U krajnjoj liniji si dobro rekao. Ljudi općenito su prehisterični oko temperatura. Jel činjenica je da dok se komp negasi, nemaš se šta zabrinjavati oko pregrijavanja {#}. Ja imam skup cooler ali to je radi drugog razloga. Oko temperaturase definitivno bezveze pretjeruje i to naravno da ljudi lupetaju bez ikakve osnove.

13 godina
protjeran
robimarko kaže...

mislim da nebi trebalo biti nikakvog problema za x4!!pa kud ces jeftinije od 89kn????!!!!i mog e7600 @ 3.8ghz u idleu hladi na 38°c {#} a u Primeu95 56°c u igrama dode do 47°c maxx!

17 godina

Može li netko od ekipe koja posjeduje dotični hladnjak poslikati isti dok se nalazi montiran na matičnu, dovoljna je i slika otvorenog kučišta?

Ono radi čega me toliko interesira ovaj hladnjak je upravo niska cijena, a uz malo modifikaciranja istoga dalo bi se srediti da hladi čipset na matičnoj ploči.
Postoje već gotova riješenja, no cijenovno su dosta skuplja od ovog hladnjaka te su teško dobavljiva kod nas.

Zahvaljujem na fotkama

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 12:43 (Branimir2412).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Branimir2412 kaže...

Može li netko od ekipe koja posjeduje dotični hladnjak poslikati isti dok se nalazi montiran na matičnu, dovoljna je i slika otvorenog kučišta?

Ono radi čega me toliko interesira ovaj hladnjak je upravo niska cijena, a uz malo modifikaciranja istoga dalo bi se srediti da hladi čipset na matičnoj ploči.
Postoje već gotova riješenja, no cijenovno su dosta skuplja od ovog hladnjaka te su teško dobavljiva kod nas.

Zahvaljujem na fotkama

Evo nešto imašovdje, staviti ću ti još jednu pobliže danas.

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 13:52 (INCOGNITO99).
16 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...
iwan7777777 kaže...

Namjeravam kupiti ovaj LC Power LC-CC-95 ali me zanima kako da skinem staru termalnu pastu sa procesora sa čime?

Hvala!

Aceton ili neki jaki alkohol. Malo na vatu i trljaj

Ja koristim papirnate ručnike i izopropilni alkohol 100-postotni - ishlapi za čas. Sebi sam stavio grand kama kross ver B, vrhunski hladi (ogroman heatsink i 140mm ventilator), no kompliciran je za ugradnju (koristi one push pine ali je do njih vrlo teško doći bez da se skine napajanje (ako je ono s gornje strane kućišta) i stražnji ventilator, a onda kad se ugradi klasični 120 mm ventilatori se jedva vrate nazad (bar je tako na mojoj matičnoj)), pa planiram uzeti ovaj lc power a grand kamu  staviti na amd 6000+ (moj stari pc) ako se uopće bude mogla staviti.

PS: Izopropilni alkohol (izopropanol) je teško nabaviti, nema ga čak ni u svim apotekama, ali sam imao sreću pa sam ga našao u jednoj jedinoj apoteci u Zadru, i to je bila poslijednja boca od litre. Njime sam čistio i procesor i gpu od Zotac GTX560Ti (na njemu je bilo previše termo paste, sad mi je u full loadu sa tvorničkim ventilatorom temperatura manja za 10-15°C).

13 godina
protjeran

neki dan stavio scythe kama flow 2 (2200rpm) za 50 kn(skoro u svim ducanima) na LC Powera(1200rpm) jednostavno pre lako, skinu se kopce i stavi se drugi jaci tj brzi cooler!!!i to je to q9400@3.2ghz@1.3v u idleu na min38°c - load u igrama max 57°c, a u primea95 kad je na stavljena opcija maxheat  dode do 64°c ps.kuciste full zatvoreno bez ijednog dodatnog ventilatora...:-)jednostavno pre zadovoljan!!

scythe kama flow 2 scythe kama flow 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

A sigurno ti je i tiho kao u dizel lokomotivi {#}.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

A sigurno ti je i tiho kao u dizel lokomotivi {#}.

zar ti stvarno mislis da se vent od 2200 o/min cuje jako? pa jace mi se grafa na idleu cuje nego taj cooler!pa ne proizvodi ni 30db!

16 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Imam taj cooler na Intel e5300 koji je clockan na 3.45Ghz sa minimalnim povećanjem napona. Temperature su možda jedno 7 do 8C bolje od stock Intela ali je nečujan. Phenom II X4 je jedno duplo zahtjevniji za hladnjake, tako da tu sumnjam da će biti uopće manja temperatura od AMD-ovog coolera, ali će bit barem tišina sasvim sigurno. Taj cooler nikako nije za AMD quad core procesore.

A toliko valjda i trgovac koji ga prodaje zna da nece covjeku za quad/hexa/octa core od 150W uvaljati hladnjak od 80kn {#}

rambox kaže...

LC Power hladnjak iz ove teme, je idealan za procesor do 65W TDP-a  jeftin je buke nema i dobro hladi takav proc. Uglavnom odlična zamjena za loš stock hladnjak, na svakom procesoru koji ne prelazi prije spomenuti TDP ko recimo neki Intel proc ili bilo koji AMD procesor/APU takvih karakteristika.{#}

Samo sto svi procesori s MaxTDP 65W ne znaci da i trose toliko. Recimo AthloniII X2 su redom svi 65W a neki ne prelaze 50W pri Prime da se ne spominje koliko ih je moguce downclockat, a neki e5300 bi trebao biti TDP 45W a ne 65W koliko mu siroke ruke daje intel marketinga radi.

Sigurno je samo da s i ovakvim aftermarketom sa samo dva heatpipe sam procesor je dosta hladniji nema osjecaja upekle prasine kad se zachadji komp i ukratko jednostavnije odrzavanje

rambox kaže...
Ono kaj negdje piše ti ništ ne znači,{#} papir i specifikacije trpe svašta lako je napisat pa nek stoji ali praksa je nekaj sasvim drugo.LInks je to prepisal sa LC Power stranice normalno, šta ti očekuješ od hladnjaka koji ne košta niti 100kn ima samo dvije toplovodnje cijevi i malu površinu hlađenja.{#}

Recimo dobar primjer je Scythe Katana 3 CPU hladnjak, isto tako ima 9c vent(ali kvalitetniji) tu je znatno veča površina hlađenja. Uz to taj hladnjak ima tri toplovodnje cijevi, i poseban rešetkasti dodatni hladnjak iznad toplovodnih cijevi ali u praksi efikasno hladi procesore do 100W TDP-a to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/koji-cpu-cooler-kupiti/122115.aspx?page=53&jumpto=3065449&sort=asc&view=flat

Samo sto si zaboravio napomenuti Dva HeatPipea fi 8mm a ne 3xfi6mm kao sto je to kod Katane 1-2-3 ili AC Freezer 64/7

Negdje sam u threadu naletio da netko laze da je freezer64/7 tisi hladnjak od Katane3 sudeci po brzini ventilatora no nije tako. Stari freezer64/7 je bucan vec pri 1600rpm o max 2150rpm da ne pricamo dok je kod katane to puno dublji i necujniji zvuk strujanaj zraka. O freezer7 rev2 ne sudim no ArcticCooling kao firma nije bas da se iskazuje s pretjeranom kvalitetom hladnjaka.

Ovaj LC-CC-95 je prava bomba za krizne dane a mala povrsina hladjenja i nije tako bitna kad vecinom ljucdi danas kupuju intela a i u doba c2d/stari a64x2 ljudi su preferirali intela tako da ovaj hladnjak stvarno uz "visoku cijenu" od 80kn ima zagarantiran uspjeh. Danas kad nema vise frizera ili katana na akciji za ~100kn

Jedini je bed ovog hladnjaka kaj nemre bit pasivac osim za izrazito undervoltani proc (aii x2/c2d/celeron-core/pentium-core) ili kakvog Bocata2.0 (E2-1800) ili Atoma a tamo ionako ne stavljamo hladnjake od onog mikro-shrota kaj dolazi vec s njim na ploci

itomic009 kaže...

U krajnjoj liniji si dobro rekao. Ljudi općenito su prehisterični oko temperatura. Jel činjenica je da dok se komp negasi, nemaš se šta zabrinjavati oko pregrijavanja {#}. Ja imam skup cooler ali to je radi drugog razloga. Oko temperaturase definitivno bezveze pretjeruje i to naravno da ljudi lupetaju bez ikakve osnove.

Ma daj prehistericni.{#} A ima ih svakojakih kaj misle da ce im se komp zapaliti ak predje 50C. No budimo realni ja osobno vise volim da mi komp kad se upali nakon xx mjeseci ne zavirivanja u kantu ne smrdi po pecenoj prasini na 60C ili se hladnjak ne dere na 3500rpm (kao intel stock) nego kad je kanturina izvor buke ispod 25db.

Bilo bi super kad bi se u uredske kompove ugradivali ovakvi hladnjaci. Mozda bi nam produktivnost porasla uslijed smanjenog stresa uzrokovanog neugodnom bukom 4g neodrzavanog racunara.

15 godina
neaktivan

Koristio sam i prvog Freezera, i Rev.2, i Katanu 3. Isti vrag, u 1c su mi razlike bile što na E8400(oc), što na i5 750 (isto oc). A ovaj jeftikaner LC95 sam ugradio starcima na Athlon II 250, nezahtjevan procesor što se tiče potrošnje i zagrijavanja, nije neko mjerilo ali sigurno je nekoliko puta tiši od stock AMD-a koji je kriminalan, a i temperature su 3-5c niže.

Sa jačim procesorom tipa neki Phenom i slično mislim da ne bi dobio Bog zna kakve performanse što se temperature tiče, 1-2c niže vjerojatno u odnosu na stock, ali buka bi nestala trenutno. Zgodno mu je eventualno ovako kao i gore zamijeniti vent jačim, pa vidjeti kako to radi.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
evo zadnje mjerenje na quadu 9400 ocan na 3.6ghz, 1.32V, fsb8x450 idle temp 38 a u primeu95 samo prva jezgra nakon vise sati mucenja na 62! sto daje da je proc debelo od max radne temp. naravno ovo sve stoji s modanim coolerom od 2200ok./min a ne stock tak da ovaj lc power moze jos poprilicno nevjerujem da je katana za 200kn nesto drasticno bolja od ovoga coolera!
14 godina

Nabavio sam dotični cooler za Phenoma II 955BE i zasad sam više nego zadovoljan, 5-6 stupnjeva manje u loadu od stock hladnjaka i par puta veća tišina što mi je najbitnije,

naravno nemože se mjeriti sa Mugenom 3 kojeg sam imao prije toga al budući da više ne držim procesor clockan LC mi je puno praktičniji zbog dimenzija jer dosta čeprkam po kućištu,

super zamjena za stock hladnjak ukoliko se ne clocka.

Sometimes you just have to pee in the sink
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ak stavis jaci ventilator imas od scyte od 1700 i 2200 ok/min kao ja sto sam stavio, mozes ga i nesto klokat, a buka na ovom jacem modelu je neznatno veca...
14 godina
neaktivan

E ekipa, znam da malo idem of toppic al puno bi mi značilo kada bi netko znao objasnit kako promjenit vent na freezeru 7 pro. Di bi mogao kupit orginalni (ako je uopće moguće) ili na koji ga način zamjenit s nečim zamjenskim (po mogućnosti ne pre skupim riješenjem).

GK
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Stadimonov kaže...

E ekipa, znam da malo idem of toppic al puno bi mi značilo kada bi netko znao objasnit kako promjenit vent na freezeru 7 pro. Di bi mogao kupit orginalni (ako je uopće moguće) ili na koji ga način zamjenit s nečim zamjenskim (po mogućnosti ne pre skupim riješenjem).

mozes jednostavno s malo zice:)ali zaista! imaju na listicima utori kroz cijelu duzinu s jedne i druge strane tam di ti je bio zakacen original evo ovaj scythe recimo a ak oces original neznam dal ovaj ide na tal cooler pitaj ih...LP

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 0:05 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan

Tnx naručio sam AC f9 pro preko e baya.

LP

GK
16 godina

jucer kupio taj hladnjak i danas ga namontirao na x4 965@ stock. nakon 50min primea, jedva sam dosegao 50°C, dok bi sa stock coolermasterom vec nakon 10ak min vodio borbe s 60-61°C. tocple preporuke svakome tko misli skinuti 10ak °C za 100kn.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bass kaže...

jucer kupio taj hladnjak i danas ga namontirao na x4 965@ stock. nakon 50min primea, jedva sam dosegao 50°C, dok bi sa stock coolermasterom vec nakon 10ak min vodio borbe s 60-61°C. tocple preporuke svakome tko misli skinuti 10ak °C za 100kn.

To je ok hladnjak no nije za proc od 125W TDP-a, kao ovaj tvoj procesor kojeg imaš sad po zimi je lako ohladit CPU ali po ljeti imat češ problema to sigurno.Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.12.2012 19:11 (rambox).
16 godina

sumnjam jer stock mi nije isao ispod 37°C za nista u idleu. ovaj ga drzi na 33°C bez problema.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice