Koji Intel SB procesor je...

poruka: 17
|
čitano: 1.690
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
...u igrama jednako dobar ili malo bolji od mog trenutnog AMD procesora? (vidi Moj PC) Razmisljam o tome da se prebacim na Intel (iako sam svjestan tog da je to neisplativo), jer mazohist u meni nikad ne spava i tako to... Ako se odlucim na procesor iz non-K serije, ima li smisla kupovati neku skuplju maticnu plocu? Pitam to zato sto vidim da i najvece "govna" od 1155 ploca podrzavaju 99% SB procesora, a OC kod non-K procesora ionako nije moguc/isplativ i tako to... Znaci koji Intel SB procesori daju podjednak FPS u igrama kao i moj trenutni AMD quad? Hvala!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Koji Intel SB procesor je...
The Man kaže...
...u igrama jednako dobar ili malo bolji od mog trenutnog AMD procesora? (vidi Moj PC) Razmisljam o tome da se prebacim na Intel (iako sam svjestan tog da je to neisplativo), jer mazohist u meni nikad ne spava i tako to... Ako se odlucim na procesor iz non-K serije, ima li smisla kupovati neku skuplju maticnu plocu? Pitam to zato sto vidim da i najvece "govna" od 1155 ploca podrzavaju 99% SB procesora, a OC kod non-K procesora ionako nije moguc/isplativ i tako to... Znaci koji Intel SB procesori daju podjednak FPS u igrama kao i moj trenutni AMD quad? Hvala!

Najslabiji i3 je bolji za gaming od tog tvog. KLIK

SB arhitektura je puno produktivnija u igrama.

Ofc.
16 godina
neaktivan
Ok, a sto mislis u vezi 1155 maticnih ploca? Ima li smisla za non-K SB procesor uzimati skuplju plocu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa i ne. Uzmi solidnu ploču od cca 700kn i to je to. Poslužit će svemu potrebnome.

Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
15 godina

Da stavis i7 unutra dobiti ces prosjecno po igri oko 2 fps-a... Ne vidim razlog kupnje drugog procesora ako se igras.

1 0 hvala 1
14 godina

Intel core  i3 2100 je puno bolji od tvog procesora u svemu praktički. Ako nećeš ić na skupe i otključane procesore ili dual GPU sustave, nemaš potrebe dat više od 500 kn za ploču.

15 godina
itomic009 kaže...

Intel core  i3 2100 je puno bolji od tvog procesora u svemu praktički. Ako nećeš ić na skupe i otključane procesore ili dual GPU sustave, nemaš potrebe dat više od 500 kn za ploču.

Daj link na testove... Pogotovo me igre zanimaju.

14 godina
neaktivan
Na razne nacine bi moglo da se laze i Nvidia isto tako upali PhysX i Radeon se zbuni totalno. - Vlada011
15 godina

I? U par fps-a je razlika u normalnim igrama (znamo sto cryengine preferira). L4D i Fallout3 su unutar 4-5 fps-a razlike, koju ako bas zeli moze dobiti clockom posto ima BE. Po meni inace je ovo cisto bacanje novaca.

1 0 hvala 1
14 godina

Taj Anandtechov bencmark je teško zastarjelo smeće.

15 godina

Benchmark nije njihov nego je to benchano igrom koja je navedena. Jedino ako ti je i to smece...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 12:06 (Leryan).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Moze jedna on-the-fly procjena moga CPU/MBO/RAM trojca? Cisto da vidim koliko para budem popusio ako odem na 1155 socket.
14 godina

A popušit ćeš fino, na to se spremi odmah {#}. Što se tiče Anandtechovog becha, kažem to zato što imaju igre stare i beskorisne za benchanje današnjih orocesora i grafi i zato što su njihovi rezultati drukčiji od svih redom drugih.

15 godina

Popusiti ces pare sigurno, a neces dobiti bas nista (puno). Pogotovo ako malo clocknes taj proc.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Po meni se ne isplati mijenjat tog Phenoma.

Radije uloži u novu grafu, prodaj ovu koju imaš sad i uzmeš recimo Gtx 560ti koja je pun kufer jača od tvoje sadašnje i vidjet ćeš ogromnu razliku u igrama. Imaš dobru ploču, dobar proc i dobro napajanje, nova grafa je way to go :)

Bolje imat Phenoma i Gtx 560ti nego Intel SB + Gtx 550ti. Prva kombinacija će u igrama rasturit drugu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Što se tiče igranja, potpuno se slažem sa kolegom. GTX 560 Ti ima gotovo al doslovno dvostruko jače performanse nego GTX 550 Ti. Ako ti je do igranja, onda napravi tako kako je kolega rekao i još clockneš Phenoma na preko 3,3Ghz recimo i dobar si za gaming .

P.S. Odnosi se na post iznad.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 14:10 (itomic009).
16 godina
neaktivan
Ma meni i sad sve radi super. Mijenjao bi tak bezveze, vise iz dosade nego iz potrebe. Mogao sam i prije (kad sam si kupio GTX 550 Ti) uzeti jacu grafu, ali vidio sam da je i ova dovoljno dobra, a za cca 9 mjeseci ionako opet uzimam novu na 12 rata bez kamata.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice