Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.706.894
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Može mi netko reć kakva je situacija s mojom pločom u kombinaciji sa Noctuom NH D14 ??

Gledam da nemam problema s memorijom s obzirom da imam popunjena sva 4 slota.

Dali bi taj hladnjak došao poviše memorije ili ne, jer po dužini mi nikako ne paše onda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
zabranjeniples kaže...

Može mi netko reć kakva je situacija s mojom pločom u kombinaciji sa Noctuom NH D14 ??

Gledam da nemam problema s memorijom s obzirom da imam popunjena sva 4 slota.

Dali bi taj hladnjak došao poviše memorije ili ne, jer po dužini mi nikako ne paše onda?

PartPicker kaže da je sve kompatibilno. Stranica je pouzdana i ljudi ako nešto ne štima pišu recenzije pa je kombatiblinost ažurirana tako da bi trebalo biti sve uredu. Noctua još na svojoj stranici ima kompatibilnost s MBO i RAM-om pa si provjeri još za svaki slučaj. I oni kažu da je sve uredu ali eto link da si provjeriš ako te zanima

http://noctua.at/en/products/discontinued-products/nh-d14/comp#socket_23

16 godina
ParaNO1d kaže...

Pro je istih dimenzija kao i običan rock 3 samo ima 2 ventilatora, a ovaj 1?

Pro je veći, teži i ima 7 toplovodnih cijevi 6 mm spram običnog DR3 koji ima 6 toplovodnih cijevi 6 mm. Ima još razlika (npr. buka, TDP W...). Možeš pogledati usporedbu ovdje: compare.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
17 godina

Naručio Dark Rock 3. Nisam htio pro zbog toga što ne radim OC. Nadam se da ću bit zadovoljniji nego s H90. Kad stigne DR3, šaljem H90 na reklamaciju u ADM. Tražit ću povrat novca ako je moguće pošto sam ostao razočaran s njim. RAM i napajanje Corsairovo te jedan silent ventilator rade super i jako sam zadovoljan ali očito nisam imao sreće s H90.

16 godina
ParaNO1d kaže...

Naručio Dark Rock 3. Nisam htio pro zbog toga što ne radim OC...

Grijeh bi bio da uzmeš takav stroj od coolera a da ga držiš samo na osnovnom taktu CPU-a :)

Kad ti stigne i kad ga malo isprobaš, napiši koju riječ o njemu i baci koju sliku.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
17 godina
Micek kaže...
ParaNO1d kaže...

Naručio Dark Rock 3. Nisam htio pro zbog toga što ne radim OC...

Grijeh bi bio da uzmeš takav stroj od coolera a da ga držiš samo na osnovnom taktu CPU-a :)

Kad ti stigne i kad ga malo isprobaš, napiši koju riječ o njemu i baci koju sliku.

Naravno moram updateat BIOS pa će bit OC sigurno. Odustao sam od OC-a zato što mi je ovaj H90 i sad glasan, a to me nervira. Iako sam jako želio vodeno hlađenje zbog mjesta i svega jbg očito nisam imao sreće. Kad sam gledao po forumima ljudi su 2-3 puta vraćali svoju H seriju ovo ono, nemam volje za tim natezanjem. Mislim da sam ovaj put napravio dobru stvar

16 godina
Zašto nisi jednostavno usporio pumpu? Ne radiš veliki OC, temperature bi ti i dalje bile odlične, a pumpa tiša…
17 godina
Arabarran kaže...
Zašto nisi jednostavno usporio pumpu? Ne radiš veliki OC, temperature bi ti i dalje bile odlične, a pumpa tiša…

Jesam, štogod sam probao i dalje je preglasno

13 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Na stranici piše AM3 ali ide i na AM3+ pošto on ima samo jedan dodatan pin. Tako da nemaš brige

13 godina
ParaNO1d kaže...

Na stranici piše AM3 ali ide i na AM3+ pošto on ima samo jedan dodatan pin. Tako da nemaš brige

Hvala!!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
CyberDemonVZ kaže...
ParaNO1d kaže...

Hvala!!

Da nebi bilo zabune jedan dodatan pin je za Buldozer i novije CPU-ove, a socket je istih dimenzija kao AM3

13 godina
ParaNO1d kaže...

Ide li na AM3+?

Hvala!!

Da nebi bilo zabune jedan dodatan pin je za Buldozer i novije CPU-ove, a socket je istih dimenzija kao AM3

Skužil sam :D Bitno mi je samo da su istih dimenzija i da su rupe na istim mjestima.

Mislim da je ovo najbolji cooler koji sam mogao dobiti za 200kn.

Već mjesecima nigdje nisam video Noctuu za dobru cijenu.. a već mi je vrijeme da stavim neki bolji cooler.

14 godina
CyberDemonVZ kaže...

Već mjesecima nigdje nisam video Noctuu za dobru cijenu.. a već mi je vrijeme da stavim neki bolji cooler.

Cyber daj pukni ss s slikama pod loadom, neka vidimo razliku.

Thnx.

ps. nadam se kako si popravio temperature stroja.

13 godina
Tiby kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Cyber daj pukni ss s slikama pod loadom, neka vidimo razliku.

Thnx.

ps. nadam se kako si popravio temperature stroja.

Trenutno stanje, pod opterecenjem, cpu i mbo temp?

Jos nisam kupio novi, do veceri budem.

14 godina
CyberDemonVZ kaže...

Trenutno stanje, pod opterecenjem, cpu i mbo temp?

Jos nisam kupio novi, do veceri budem.

Jep.

Polako, kad sve posložiš i testiraš.

Baš me interesira kolika bude razlika kad budeš okrenuo cooler.

13 godina
Tiby kaže...

Jep.

Htio bi izbaciti GPU iz temperaturne računice :)

Koji je najbolji prog za test temperature?

Ne mora biti nešto što će mi spaliti komp :D

12 godina
CyberDemonVZ kaže...
Tiby kaže...

Jep.

Htio bi izbaciti GPU iz temperaturne računice :)

Ja za cpu koristim Intel Burn Test

13 godina
nicky.sl kaže...

Ja za cpu koristim Intel Burn Test

Pretpostavljao sam :D

Idem ga odma pokretati:

Stavio sam 50 puta da radi. 10 mi je zvučalo malo.

1. Svi ventilatori kućišta na min

2. Svi ventilatori kućišta na max

ako ću imati vremena:

3. svi ventilatori kućišta na mid

4. otvoreno kućište i vent na min

Možda

5 sa dodatnim ventilatorima, al nemam šarafe ni dosta duge kablove pa bi morao rezati vezice s kojima sam radio cable management. Ovo je malo vjerojatno, bar dok ne dobijem novi cooler.

EDIT: Kućište je mnogo hladnije nego za vrijeme igranja, makar je CPU mnogo više iskorišten. Zaključak, Grafa mi opako grije komp.

EDIT 2: Ima li netko viška šarafe za ventilatore, oni debeli s "rijetkim" navojem, da mi može u kuverti poslati. Platim. Fali mi 8 komada.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 22:15 (CyberDemonVZ).
12 godina

Imam ti ja vijaka za ventove. Daj adresu na pp pa ću ti ujutro poslat. I ne tribaš mi to ništa platit.

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

NH-D14 s Redux ventovima na prodaju 

lako ćete naći na vuf-vuf.
Vrući su dani, dajte svojim centralnim procesorskim beštijama svježeg zraka

Batllelog: sudy_freak
Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
sudy_freak kaže...

Doslovno sam prije 30 minuta uplatio lošiji hladnjak nekoliko kuna više

Probat ću dogovoriti da mi vrati lovu.. sad će me mrziti lik...

EDIT:

Testiranja u tijeku:

Imam i svoju temu

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/bolje-kuciste-vise-temperature/241457.aspx

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 23:53 (CyberDemonVZ).
14 godina
CyberDemonVZ kaže...
sudy_freak kaže...

Doslovno sam prije 30 minuta uplatio lošiji hladnjak nekoliko kuna više

Probat ću dogovoriti da mi vrati lovu.. sad će me mrziti lik...

EDIT:

Testiranja u tijeku:

Imam i svoju temu

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/bolje-kuciste-vise-temperature/241457.aspx

odgovorio sam ti na mail.

Batllelog: sudy_freak
12 godina
CyberDemonVZ kaže...

EDIT: Kućište je mnogo hladnije nego za vrijeme igranja, makar je CPU mnogo više iskorišten. Zaključak, Grafa mi opako grije komp.

o da, itekako ona grije kućište

meni cpu na occt linpack testu satima ne prelazi 60 stupnjeva, a vent na hladnjaku ne prelazi 700 okretaja

no kad se igram i kad se grafa uključi u jednadžbu, proc ide i do 65-67 stupnjeva, a vent na hladnjaku se penje i na 900-1000 okretaja, a i svi ventovi na kućištu se pojačaju za 300-400 okretaja

ne stalno naravno, ali to budu neke vršne vrjednosti na hw montoru nakon par sati igranja

ova moja vrela fermi to sve skupa dobro ugrije

13 godina
picajzla0707 kaže...

no kad se igram i kad se grafa uključi u jednadžbu, proc ide i do 65-67 stupnjeva, a vent na hladnjaku se penje i na 900-1000 okretaja, a i svi ventovi na kućištu se pojačaju za 300-400 okretaja

Automatsko pojačanje ventilatora kućišta?

Kako to radi?

12 godina
CyberDemonVZ kaže...
picajzla0707 kaže...

Automatsko pojačanje ventilatora kućišta?

Kako to radi?

preko matične, asusice mogu kontrolirati i 3-pin ventove jednako kao i 4-pinske, a preko asus suit programčića fan xpert im namještaš brzinu ovisno o temperaturi proca ili matične, što odabereš

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 13:12 (picajzla0707).
13 godina

Lol, ja nisam ni instalirao dodatne programe, po imenu sam mislio da se radi samo o kontroli vrtnje.

Hvala.

17 godina
CyberDemonVZ kaže...

Lol, ja nisam ni instalirao dodatne programe, po imenu sam mislio da se radi samo o kontroli vrtnje.

Hvala.

To imaš i u BOIS-u ako ne želiš instalirati dodatan software

12 godina
CyberDemonVZ kaže...

Hvala.

ma programčić je izvrstan i radi kao urica, takva automatska kontrola inače košta 300 kuna u obliku nzxt grid kontrolera za ventove

još ti na toj sabertooth imaš i više priključaka za case fan ventove, pa ti i ne trebaju y-spliteri za više ventova na jednom priključku

uglavnom, namjestiš automatiku i zaboraviš na podešavanje ventova, sve samo fercera - idealno za gotovane poput mene 

13 godina

Sa prijašnjim kućištem sam imao samo 2 ventilatora, koju su bili spojeni ravno na napajanje, pa od kad imam matičnu nikad nisam ni pogledao tu opciju ni u BIOSu  ni softverski.

Hvala dečki! :D

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice