Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.706.917
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
17 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Stjepanj kaže...
Patrick_cro kaže...
Po meni nema smisla, to jedino ako ides na 5+ghz ili ides izvuci max za bench. Taj proc na 4.5ghz za 24/7 bez problema i lc 120 ohladi, ako hoces malo bolje errebos.

na koju foru bi bez problema lc cc120 trebao ohladiti vreli 6700k na 4,5ghz?, ja s 4790k na 4,6ghz@1,28V doticni gori na 70°c+ pod noktu-om nh-d14? malo pretjerujes s tim lc cc120 jer si vec u par navrata napisao slicnu preporuku za i7/i5@4,5ghz i lc cc120! to nikako nije u redu! mozda na 2000rpm-a i 50db!lp

Ako moze jedan hyper evo 212 drzati 4790k na 4.4ghz onda moze bez beda i lc cc 120 drzati taj devil. A gdje ti to gori? U loadu ili u gamingu??

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

u svemu! prime95 bi ga rastalio na 1,28V@4,6ghz! to se zrakom nemre hladiti na "meni" pozeljnih cca 65°c, prime 95 bi podnio da dogura do 75 ali nemoguca misija, o buci da ne govorim!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Ovaj nije nista losiji od hyper evo 212 a on je drzao na 4.4 haswela, jer je toliko losija pasta na devilu ili?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

u svemu! prime95 bi ga rastalio na 1,28V@4,6ghz! to se zrakom nemre hladiti na "meni" pozeljnih cca 65°c, prime 95 bi podnio da dogura do 75 ali nemoguca misija, o buci da ne govorim!lp

Prime95 je nebitan, isto tako je 65°C preniska temperatura da bi se sad forsiralo da ne ide preko toga. 75° je realnije.

13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

A u igrama ga mogu drzati na max 65°c no mora ici dolje takt i napon na cca 4ghz i 1+V

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Koji CPU cooler kupiti?

što kažete da uzmem Enermax Liqmax II 240 za i7-6700k? 75 eura cijena

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Cansee kaže...

što kažete da uzmem Enermax Liqmax II 240 za i7-6700k? 75 eura cijena

Nisam ga proba al po karakteristikama bi triba bit ok a i praktično mi je najlipši od sličnih rješenja.

Ajme ljudi puka san ka kokica
10 godina
neaktivan

Nema mi smisla uzimat vodeno hlađenje na skylake procesor iskreno.. sa bilo kojim boljim air coolerom ćeš imat manje buke, manje problema a isti overclock. Jedina stvar što liquid radi brže je što brže smanji temperaturu procesora nakon korištenja na full loadu, tipa treba mu minut,dva da smanji temp sa 65 na 35, dok air cooleru treba do 10min, naravno ovisi koliki mu rpm staviš i o kojem air cooleru je riječ

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 11:34 (Kopsi1304).
17 godina

Tražim zračni cooler za i5 6500. Ploča i ostalo pod Moj PC zbog kompatibilnosti. 
Imam Corsair Hydro H90 (hvala forumašima koji su mi rekli da ga ne uzimam jer je glasan ali ja sam budala uzeo). Dakle čujem pumpu i radijator i ide mi na živce. Računalo je ispod stola pored mene i kad ne svira glazba ili nešto čujem ga. Danas sam probao odspojiti pumpu i vent i to je to, nečujan je i bez stranice kućišta. Iako je po recenzijama on tih i sve meni se uopće ne čini tako.
Da promjenim ventilator samo za neki kvalitetniji ili nešto? Mada čini mi se da to neće pomoći. Jedino što želim od novog coolera da bude crn da mi se uklopi u sadašnji ambijen unutar kućišta. Cijena nije bitna samo da je tih i da odrađuje posao kako treba.
Mogu vam snimiti "buku" možda ja samo umišljam da je to preglasno ali osjetljiv sam na to. Frendovi koji su bili kod mene kažu da ne čuju ništa ali imaju svi stare kante pa im ovo zvuči jako tiho :) thx svima

Da jedinino što je super to su temperature

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2016 21:08 (ParaNO1d).
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?
Jer imas slike kako si montirao h90? probaj malo orijentirati cpu blok pa vidi jer pumpa jos zuji. Jer pumpa ustekana na cpu fan? Ako nije ustekaj je, isto tako provjeri da si sve dobro zategnuo
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Prvo probaj reklamirati taj H90.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Poslikam kad dođem s posla. Sve je dobro spojeno, pazio sam na to i stegnio sam do kraja. Nije bio glasan odmah na početku nego mi se sad nakon mjesec dana čini da je postao glasaniji nego prije

15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Kada se postavlja ventilator na LC CC 120, jel treba biti okrenut prema RAM-u ili kontra od RAM-a? Ili zavisi od matične? Ili je svejedno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AFARON kaže...

Kada se postavlja ventilator na LC CC 120, jel treba biti okrenut prema RAM-u ili kontra od RAM-a? Ili zavisi od matične? Ili je svejedno?

Idealan sistem postavljanja te vrste hladnjaka je ovaj na slici.

14 godina
neaktivan
da,ne,da,ne
12 godina
EpicFailGuy kaže...
da,ne,da,ne

???

17 godina
nicky.sl kaže...
EpicFailGuy kaže...
da,ne,da,ne

???

Odgovorio mu je ukratko na pitanja koja je postavio. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
15 godina
nicky.sl kaže...
AFARON kaže...

Idealan sistem postavljanja te vrste hladnjaka je ovaj na slici.

Tako sam ga i postavio, hvala na slici. S tim da mi je trenutno iskljucen taj ventilator na kucistu jer kuciste drzim otvoreno.

12 godina

Više volim zatvorena kućišta, bolji je protok zraka uz jedan vent naprijed i(ili) bočno da upuhuju a taj iza da izvlači vrućinu van.

14 godina
neaktivan
uzyas,pisem na 4,5 mobu a imam cevape za prste, napiso sam zid texta i pobrisalo se
poanta je da nemres spustit temp ispod sobne, u glavnom vuci negdje s dna i tjeraj ga na vrh(ovo je relativno vec prema caseu,rasporedu hardvera itd), al nis ti to ne znaci tak puno ak ti je kuciste puno rupa i rupica.
lc cc 120 je odlicno hladilo ak je nabavljeno u rangu~150kn, eventualno neka druga pasta i vent ak oces bas ocat mu dusu.
napisao sam lijepi post no ,velim kak pisem na 4,5 inc mobitelu taman kad sam trebo stisnut send, ghosttype i puff ,ode .
U glavnom , ak sam ja dobro skuzio sliku stavi jos jedan vent na vrh kucista da vuce van i jedan na dno da vuce u nutra.
Lp
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Uploadam kasnije slike. Našao sam be quiet! Dark Rock 3. Svi hvale da odlično hladi i da je tih, tako da ako ne riješim problem s ovim H90 mislim da ću uzet njega. Ili imate neku drugu preporuku?

Evo video i slika Patrick_cro Tiby 

Malo pojačajte zvučnike

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 17:07 (ParaNO1d).
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

napravi push-pull sistem na tom radijatoru, na vodenom glavni hladnjak u pravilu mora puhati po rebrima a ne ovak ga izvlaciti, jer prvo ide topli zrak iz kucista po njima a ne ohladeni zrak...LP

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...

napravi push-pull sistem na tom radijatoru, na vodenom glavni hladnjak u pravilu mora puhati po rebrima a ne ovak ga izvlaciti, jer prvo ide topli zrak iz kucista po njima a ne ohladeni zrak...LP

Ista stvar. Što dalje?

13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

neznam kak je kod tebe isto, kod mene na seidonu 120v je razlika bila drasticna(temp),

kaj se tice buke vent koji je ispod 30db i da se vrti na max cca 2500rpm-a kosta min 200+kn!

dakle sljedeci put slusaj sta ti se govori ili nemoj ni pitati!lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2016 21:18 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
ParaNO1d kaže...

Uploadam kasnije slike. Našao sam be quiet! Dark Rock 3. Svi hvale da odlično hladi i da je tih, tako da ako ne riješim problem s ovim H90 mislim da ću uzet njega. Ili imate neku drugu preporuku?

Evo video i slika Patrick_cro Tiby 

Malo pojačajte zvučnike

Nešto čujem ali meni to zvuči kao strujanje zraka ali možda griješim.

Imao sam h11o i sada h115 i nisam imao tih problema, makar sam čitao na netu kako se ljudi žale na preglasnu pumpu.

Kažem probaj reklamirati pa ako su voljni izaći u susret zamjeni ili napravi neku kombinaciju koja tebi odgovara.

Bdw ovako je jako teško odrediti što se to točno čuje.

17 godina

Stjepanj  temperature su OK kako god okrenem. 29 u idle i 40-46 u loadu. Na to se ne mogu požalit. Samo ta buka mi postaje iritantna. Dakle alternativa ako se budem htio riješiti H90? Ipak ne radim velik OC da mi treba H90, a očekivao sam puno više. Noctua je definitivno no1 ali mi totalno odskače od konfe, još imam stranicu sa staklom pa ono. be quiet! Darko Rock 3, vidim da radi na malo okretaja i da je stvarno tih, a i crn je, da ili ne? ili nešto drugo?

17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Po meni ovo se cuje ventilator na radijatoru, i zar nebi trebao vent puhati kroz rebra van? Tebi izgleda da samo izvlaci. Ako uspijes reklamirati super. Imao je Corsair svojih losih serija, ja sam dvaput vracao h100, jednom pumpa, drugi put vent bili stalno na maxu. h100i nikakvih problema. Freezer 240 sa computeruniversa vratio. Ovisi sta te potrefi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Dark rock 3 pro je odlican cooler, cak i tisi od Noctue.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Patrick_cro kaže...

Dark rock 3 pro je odlican cooler, cak i tisi od Noctue.

Pro je istih dimenzija kao i običan rock 3 samo ima 2 ventilatora, a ovaj 1?

17 godina

Pro je tezi za nekih 400grama sa ventovima

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice