Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.706.882
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
17 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
nicky.sl kaže...
Patrick_cro kaže...
Ima puno boljih coolera od hyper ispod 300kn recimo cyrorig h7 samo je problem dobavljivost kod nas, ali moze se sigurno naruciti izvana.

Lipši je ali bolji sigurno nije. Taj h7 ima tri toplovodne a CM Hyper 212 ima četiri. Još nijedan s tri nije bio bolji od onih s četiri.

6 ih ima. Nabavljiv u UziShopu 

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Cryorig+h7

Ja sam uzeo Dark Rock 3 tamo i zadovoljan sam s njihovom uslugom. 

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2768727/cryorig-hyper-212-evo-killer.html

12 godina
ParaNO1d kaže...
nicky.sl kaže...
Patrick_cro kaže...
Ima puno boljih coolera od hyper ispod 300kn recimo cyrorig h7 samo je problem dobavljivost kod nas, ali moze se sigurno naruciti izvana.

Lipši je ali bolji sigurno nije. Taj h7 ima tri toplovodne a CM Hyper 212 ima četiri. Još nijedan s tri nije bio bolji od onih s četiri.

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2768727/cryorig-hyper-212-evo-killer.html

Di ih ti vidiš šest kad ih ima tri ?!?

Ako ćemo tako onda ih hyper ima osam.

17 godina
nicky.sl kaže...
ParaNO1d kaže...
nicky.sl kaže...
Patrick_cro kaže...

Na nabava.net stoji krivi opis. Ima 6 (3 sa svake strane) onda je 6 i da u tom slučaju CM ima 8

12 godina
ParaNO1d kaže...
nicky.sl kaže...
ParaNO1d kaže...
nicky.sl kaže...
Patrick_cro kaže...

Na nabava.net stoji krivi opis. Ima 6 (3 sa svake strane) onda je 6 i da u tom slučaju CM ima 8

Nisu tri sa svake strane nego tri koje prolaze kroz bazu na obje strane, oliti tri cijevi u obliku slova "U"

17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

To kao ona fora 4 core -  8 threads - pa raja govori da je 8jezgreni procesor ili 4 core procesor @ 2GHz pa je 8GHz.

Koliko vidim na slikama ima 3 cijevi.

Btw, jedno pitanje jesu li ti hladnjaci H7 (3 cijevi), LcPower 120 (4 cijevi) i Hyper 212  (4 cijevi) bolji od Scythe Mugen 2 Rev. B koji ima 5 toplovodnih cijevi?

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.8.2016 0:46 (boxer).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
boxer kaže...

To kao ona fora 4 core -  8 threads - pa raja govori da je 8jezgreni procesor ili 4 core procesor @ 2GHz pa je 8GHz.

Btw, jedno pitanje jesu li ti hladnjaci H7 (3 cijevi), LcPower 120 (4 cijevi) i Hyper 212  (4 cijevi) bolji od Scythe Mugen 2 Rev. B koji ima 5 toplovodnih cijevi?

Mugen bi teoretski triba bit bolji al pošto ga nisam nikad ima u rukama ne mogu tvrdit ali ovisi to dosta i o konstrukciji, recimo hladnjaci gdje toplovodne nasjedaju direkt na proc znaju davat bolje rezultate nego oni s klasičnom bazom a i oblik i količina listova i kako su spojeni s toplovodnim puno utječe.

To triba testirat a rezultati znaju iznenadit.

17 godina
nicky.sl kaže...
boxer kaže...

Mugen bi teoretski triba bit bolji al pošto ga nisam nikad ima u rukama ne mogu tvrdit ali ovisi to dosta i o konstrukciji, recimo hladnjaci gdje toplovodne nasjedaju direkt na proc znaju davat bolje rezultate nego oni s klasičnom bazom a i oblik i količina listova i kako su spojeni s toplovodnim puno utječe.

To triba testirat a rezultati znaju iznenadit.

Ma malo sam tražio na netu ali nisam mogao naći kako kotira Mugen sa novijim hladnjacima, baš me zanimalo.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
Evo testa cyroriga, koliko vidim bez fanova je tezi za od hypera 212x za nekih 80grama, a koliko vidim po testu bolji je od coolermaster evo 212, a on i 212x nisu toliko razliciti.
https://www.techpowerup.com/reviews/CRYORIG/H7_Universal/
S tim da u testiranju cyborig fan se vrtio na dosta manjim okretajima i jos je bio bolji od evo 212 makar ima manje toplovodnih cijevi.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
ParaNO1d kaže...

To su 3 toplovodne cijevi koje imaju 6 završetaka. 3 cijevi prolaze kroz bazu i idu na 2 kraja kroz rebra hladnjaka, zato ti se čini da ih ima 6. U Uziju su krivo napisali. Cijevi imaju promjer 6 mm. Ima sve ispravno navedeno na stranici proizvođaća, pod heatsink specification.

Nedavno sam bio naišao i na neki hladnjak koji je imao toplovodne cijevi promjera 8 mm (nisam zapamtio naziv), što je u teoriji po provodljivosti topline bolje od onog sa cijevima promjera 6 mm. Kažem u teoriji jer tu igraju ulogu i druge stavke: razmak između rebara, veličina, oblik i broj rebara, veličina i rpm ventilatora kao i oblik lopatica (što utječe na airflow), broj ventilatora, materijal od kojeg su dijelovi izrađeni, itd...

Nije da sam stručnjak za hladnjake ali sebi tražim već neko vrijeme zračni hladnjak kojim ću umiroviti Katanu 3 (koja nema neki potencijal za OC) s nekim koji ima dobar omjer cijene i mogućnosti hlađenja pod OC-om. Planiram nešto da mi može hladiti fx-a na 4.5GHz 24/7. Tako da sam dosta googlao i gledao razne testove zadnjih tjedana. Na kraju mi se čini da bi mi najbolje odgovarao SCYTHE Mugen MAX.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
17 godina
Taj mugen max je odlican po testovima, jedino sta sam bolje nasao u tom rangu je ALPENFÖHN HIMALAYA 2 ali ga nazalost nema kod nas. inace vani je 40eur
17 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Ekipa, nabavio sam proc (6700k), plocu (asus z170-k) i neku dosta visoku memoriju (G skll ripjaws V).

Kakvo hladjenje i kuciste mi preporucate a da nemam problema sa kompatibilnoscu sa navedenim komponentama. Hladnjak bih htio zracni. Gledao sam noctuu nh d15 ali cini mi se da nikako ne moze sa ovom memorijom u kompletu. Kuciste mi ne treba nikakvo fensi-smensi, samo da moze sve navedeno udomiti.

Zahvaljujem

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
12 godina
Friday kaže...

Ekipa, nabavio sam proc (6700k), plocu (asus z170-k) i neku dosta visoku memoriju (G skll ripjaws V).

Kakvo hladjenje i kuciste mi preporucate a da nemam problema sa kompatibilnoscu sa navedenim komponentama. Hladnjak bih htio zracni. Gledao sam noctuu nh d15 ali cini mi se da nikako ne moze sa ovom memorijom u kompletu. Kuciste mi ne treba nikakvo fensi-smensi, samo da moze sve navedeno udomiti.

Zahvaljujem

Ja bi to stavija u Fractal Design Define R5 a što se tiče Noctue uz malo estetskog kompromisa i dobrog kućišta može ići 

17 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
Friday kaže...

Zahvaljujem

Ja bi to stavija u Fractal Design Define R5 a što se tiče Noctue uz malo estetskog kompromisa i dobrog kućišta može ići 

O jebote, nisam bas mislio davati toliko novca na kuciste jer mi je posve sporedno

Freak Show Inc.
12 godina
Friday kaže...
nicky.sl kaže...
Friday kaže...

Zahvaljujem

O jebote, nisam bas mislio davati toliko novca na kuciste jer mi je posve sporedno

A ovakvo nešto https://www.links.hr/hr/kuciste-in-win-703-midi-window-bijelo-bez-napajanja-052632016

16 godina
Friday kaže...
nicky.sl kaže...
Friday kaže...

Zahvaljujem

MORAŠ pljunuti masu para na kućište!

17 godina
odjavljen

Vidio sam dosta antec/nzxt/CM kucista po 70-80 eura i to mi se cini OK. Ali ne bih htio uzeti nesto sto po dimenzijama ne stima.

Arabarran kaže...

Heh, ne znam bas

Freak Show Inc.
16 godina
Friday kaže..
Arabarran kaže...

Heh, ne znam bas

Koliko diskova ćeš stiškati nutra? Optika?

12 godina

Paše sve u taj InWin 703

17 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Paše sve u taj InWin 703

Moram ga u irskoj kupiti

Imas neku preporuku sa computeruniverse, komplett.ie, elara.ie ili tako nesto?

Freak Show Inc.
12 godina
Friday kaže...
nicky.sl kaže...

Paše sve u taj InWin 703

Moram ga u irskoj kupiti

Imas neku preporuku sa computeruniverse, komplett.ie, elara.ie ili tako nesto?

https://www.computeruniverse.net/en/products/90575437/fractal-design-define-r5-titanuim-edition.asp 

https://www.computeruniverse.net/en/products/90476878/fractal-design-define-r4.asp 

https://www.computeruniverse.net/en/products/90609258/aerocool-1000-midi-tower.asp

11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

0 0 hvala 0
11 godina

Za zamijeniti bučni stock ventilator ok. Za clockati procesor nije ok, nego za tu namjenu idi barem na LC CC 120.

11 godina
neaktivan

ne mislim ga clockati nego samo da zamjenim ovaj stok jer sa njim ide temperatura do 90 kad igram igrice ali je uglavnom 65,da li ce taj kuler smanjiti tu temperaturu, hvala

13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ako se ispravno postavi, smanjit će temperaturu proca pod opterećenjem i u mirovanju, a i buka će biti manje prisutna.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Aj Petko kupiš takav procesor i onda ni ne razmisljas o nekon vodenom rjesenju, bar AIO :P Prednost bi ti bila (pored nizih temp i buke) sto ne ovisi o profilu memorije i stane valjda u 80+% kucista, ovisno o velicini radijatora i mjesta za ventilator(e) u kucistu.
pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
17 godina
odjavljen
AA-d00d kaže...
Aj Petko kupiš takav procesor i onda ni ne razmisljas o nekon vodenom rjesenju, bar AIO :P Prednost bi ti bila (pored nizih temp i buke)...

Nista nije tise od noctue

Freak Show Inc.
11 godina
neaktivan
12 godina
Friday kaže...
AA-d00d kaže...
Aj Petko kupiš takav procesor i onda ni ne razmisljas o nekon vodenom rjesenju, bar AIO :P Prednost bi ti bila (pored nizih temp i buke)...

Nista nije tise od noctue

Je, druga Noctua

17 godina
Dark rock 3 pro je tisi od Noctue nh d15, a losiji 1-2 stupnja, zato je i jeftiniji 50kn a na cn razlika 15 eura izmedu dark pro 3 i noctue, s tim da dr3p po meni izgleda puno ljepse.
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/cpu_air_cooler_mega_test/1

Evo novi test, možda nekom pomogne u odabiru hladnjaka.

Moj PC  
1 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice