Procesor mi se je zaljepio na kuler i htio sam ocistiti kuler i sve mi je iskocilo vani kako da odljepim proc od kulera jako mi je hitno i u panici sam sada ?
Kako odlijepiti procesor od coolera?
- poruka: 47
- |
- čitano: 9.821
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Koji proc i koji hladnjak?
Probaj opet ugradit i prikljuci sve na maticnoj.
Probaj spustit okretaje hladnjaku.
Pokreni prime nekih 10 minuta nek vrti tak da ti se proc dobrano zagrije(zato i smanjivanje okretaja na hladnjaku)
Onda ugasiš komp i brzo slidaj hladnjak.
Evo sad sam ga skinuo sad me zanima kak da ocistim pastu sa proca jer je tvrda i totalno se osusila ?
Žiletom.
Stavi ga skroz koso prema procesoru i ide to.
Možeš i alkoholom probat al neznam baš da ce ic ak se totalno osušila.
Uglavnom alkoholom možeš nakon što ju sastružeš sa proca
E puno ti hvala ,jako si mi pomogao !
a koj proc imaš?
Ako ti nešto ostane možeš skinuti sa ekstra finim šmig (brusnim) papirom samo nemoj puno pritiskat
NITRO razredjivac cisti a nece ostetit procesor.
oow...ja imam slican problem al znate one pinove na procesorima??? e oni su se razjebali nedaju se ispravit i neki ispali kak da ja sad ove ispravim il kak da popravim i ak ce falit pinova oce li mi htjet radit procesor jer na hardu sam sjebo 2 pina i radi kak treba.....pomazite ljudi....molimvas
Procesor je bio intel pentium 4 uspio sam ga odvojiti i ocistiti ali sad imam posla oko pinova skrivili su se kad je sve skupa sa kulerom se iscupalo jebiga stvrdla se pasta i dobio bananu !
pazi da ti ne puknu!!!!!!!!! pinovi nisu uopce elasticni i jakolako pucaju kad ih ravnas, zato PAZI !!!!!!!!!!!
Da vidio sam danas sam se zezao vise od 2 sata i skoro sam osljepio a jos moram se zezati s time ,nema veze ako ih ravnam sa zeljeznom tankom odvijacem?
Uzmi neku patneticu (probaj sa više nih) i samo ljepo nabiš jedan pin i izravnaš ga i tako redom...
p.s. barem je neko bio na ovom forumu jednom reko da je tako rješio problem..
nisam nikad ravnao s ciljem da popravim pin nego sam imao situaciju da je frend divljak zapucao stari cpu od amd.a nemam pojma vise koji je bio ali nesto jako staro (imalo je manje od 100 MHz to sam siguran) i probao sam izravnat pin i samo mi je ostao u ruci... tako da sam zato htio samo upozorit da to radis pazljivo... a sad kako nemam pojma
Kako izravnati pin:
1 možeš ga odnit u tvornicu i zamolit da ti ga isprave (hahahahahhahahahahaha)
2 možeš uzet klišta(ili neki drugi alat budi kreativan) i malo po malo to ispravljat
Hvala na odgovorima i na pomocima ,sad mi je bas palo na pamet da koristim pincetu manju to je bas savrseno za pinove .Zanimalo me je samo da zeljezo nebi smetalo za te pinove kao npr.kad bi ostalo paste po pinovima i to uslo u utor i da nebi izazvalo kratki spoj ili nes deseto.
Sad bi mi trebala velika pomoc sve sam izravnao sjeo je unutra procesor ali nemam slike na monitoru zasto ako netko mozemo pomoci bio bi zahvalan jer mi je potreban pc .
pretpostavljam da ti nije problem u pinovima ako su svi izravnati i nije ni jedan puknuo, tako da moj savjet procesor vise NE VADI dok nisi sve ostalo provjerio 2X jer sigurno pinove nemozes 5X savijat i ispravljat pa da nebi bilo sranja...
Sve sam isprobao hard sam mjenjao ,ramove,napajanje,graficku,sve sam mjenjao on je unutra sjeo normalno i vise nisam pametan sto me zeza .Uopce nemam slike na monitoru !
probaj samo jedan modul rama staviti i to probavaj malo po utorima i nakon toga jos probaj izvatiti bateriu i resetirati cmos...
Procesor je bio intel pentium 4 uspio sam ga odvojiti i ocistiti ali sad imam posla oko pinova skrivili su se kad je sve skupa sa kulerom se iscupalo jebiga stvrdla se pasta i dobio bananu !
sa pincetom se mogu jako dobro i precizno izravnati pinovi na procesoru
Pa nije nasilno izaslo nisam previse nista potezao nego je bilo zajedno sljepljeno i iskocilo ,ono sa ramima sam probao a za bateriju vidis nisam se sijetio ,ovo mi se jos tako nista nije dogodilo ali hebiga kak se kaze za sve postoji prvi put.
4 pina su mi se Razj_ _ _ _ _ al svjdno mislim da bi trebalo radit procesor je Intel Celeron D 2,13GHZ socket478 ovak ovo sam ucinio:
uzeo nitro razrjeđivac i umocio kist u njega i po procesoru gore di je pasta i zatim je malo sa tehnickom olovkom rotringa izgrebo i bezproblema uspioskinut s hladnjaka
onda kak su tako pinovi mali nisam imo s cim poravnat pa sam uzeo rotringovu tehnicku i sa vrhom ravnao (FKT POMAŽE) par su se slomila pina jos prije al nis za to trebalo bi svjdno radit...tak sam i na hard disku slomio pa nis radi kak treba...... i zatim sam stavio u slot za procesore pravilno 100% al kad sam sve prikljucio za maticnu i procesore ama bas sve nes nie bilo u redu nie mi htio prikazat sliku a siguran sam da sam sve dobro prikljucio i ostalo.....imam i snimku uploadat cu stavio sam mali mikrofon da cujem kak radi i ono je pistalo pa prestalo pa opet pocelo pistat kroz taj mikrofon hmmm sta nije uredu????
i ako tko zna di mogu kupit neki procesor al bilokoji za maticnu Socket478 javite,hvala
Nema sanse da radi ako si potrgao neki pin,pa nisu stavljali gore tolike stotine pinova zbog redundancije nego zato sto imaju neku svrhu!
Pinovi na hardu imaju posve drugu funkciju i u kombinaciji s kratkospojnicima se ponasaju kao sklopke (master-slave-cable select).
Kada se procesor "zalijepi" za cooler, nakon sto izvadite iz kompa samo fenom zagrijati, pasta ce se "popustiti" i CPU je free!!!
Sto se tice iskrivljenih pinova, probaj pincetom ili necim slicnim (ja sam malim sarafcigerom) samo pazi da ga ne ravnas previse puta jer ce ti puknuti, i polako, sa stankama!
Stavio sam natrag pastu i sve nemam slike probati cu jos izvaditi bateriju i opet staviti i ostaviti ga da radi mozda dode sebi ako nece onda vise nisam pametan niti jedan se nije slomio svi su cijeli kao da se nista nije dogodilo.Ali evo hebe me da nece pokazati sliku.
probaj kad izvadis baterju iza u utikaču od kompa kratko spojt s necim i onda upali komp na gumb i drzi gumb par sec da se kondenzatori isprazne do kraja onda oped nakon par min ukopcaj u struju..sretno!