Ivy Bridge delidding

poruka: 121
|
čitano: 26.705
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ivy Bridge delidding

Je li itko probao, i kakve su mogučnosti montiranja nazad bez IHS-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Ivy Bridge delidding
cecenac kaže...

Pazite kad deliddate da ne oštetite jedan od 1,4 milijarde tranzistora {#}

A posebnu pažnju obratiti na desni dio PCB-a gdje se nalazi IMC.

Ukoliko se zagrebe prilikom samog postupka, očituju se anomalije što se tiče memorije. Također nije pravilo da se problem rezultira odmah.

tokin' blunts with you... | .. you can find me @ kikimon.net - teamspeak3
13 godina
Ivy Bridge delidding

Evo i ekipe koja to radi bez skalpela i žileta,a uz to i puno brže...

Gledao sam i video čovjeka kojemu je jedna jezgra bila na 90 stupnjeva,druga na 70 a ostale dvije na 60,kad je rastavio proc i stavio novu pastu sve četiri su bile unutar jednog stupnja tako da se u tom slučaju svakako isplati riskirat.

Ja ću ić najvjerojatnije na 3570k krajem ljeta,ali mislim da ga neću dirat do isteka garancije osim ako naravno ne bude slučaj kao kod ovog "srećkovića" ili ako naletim na neki polovni bez garancije.

Danju zarađujem na crno,noću trošim na bijelo... :P
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Ivy Bridge delidding

Baš sam danas išao isprobat taj način na svom starom C2D E4600. Ugl. prelako je, u 5min sve gotovo. Sa skalpelom sam pokušavao pola sata pa odustao. I ja ću za par dana, možda tjedana jednog i7-3770k ogoliti, pa kud puklo da puklo. {#}

EDIT: A gle ovog. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.6.2013 21:44 (Penryn).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Penryn kaže...

Baš sam danas išao isprobat taj način na svom starom C2D E4600. Ugl. prelako je, u 5min sve gotovo. Sa skalpelom sam pokušavao pola sata pa odustao. I ja ću za par dana, možda tjedana jednog i7-3770k ogoliti, pa kud puklo da puklo. {#}

EDIT: A gle ovog. {#}

Hahahaha,lik je legenda! {#}

Čitao sam malo savjete na nekom forumu da nije loše malo obljepit proc sa izolirkom ili nečim da ti se upravo to ne dogodi... {#}

15 godina
neaktivan
Ivy Bridge delidding

zanimljiva metoda :) a i skroz logicna :)

samo meni se cini manje riskantno laganini skalpelom nego lupat procesor drvetom :)

windsurfing rules ! :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mario0ne kaže...
cecenac kaže...

Pazite kad deliddate da ne oštetite jedan od 1,4 milijarde tranzistora {#}

A posebnu pažnju obratiti na desni dio PCB-a gdje se nalazi IMC.

Ukoliko se zagrebe prilikom samog postupka, očituju se anomalije što se tiče memorije. Također nije pravilo da se problem rezultira odmah.

Cini se da sam ja upravo tu usrao cpu, na prvu je bilo ok, me]utim dobio sam dva plava ekrana za ram vezana, koje nikada prije nisam dobivao, doduse vratio sam na stock i sada vec dva mjeseca je ok, moram jos da testam, iako mi nije neki hit, i onako planiram da ne prodajem proc, ostaje za uspomenu.

multi-gpu 4 live
15 godina
Ivy Bridge delidding

po meni je logičnije ova daska i čekič taktika nego skalpel jer ihs je zaljepljen za pcb i kad stegneš ga u škripac nema kam

ali opet 2400 kn za novi ili 1900 za polovni proc da bi ga mlatno čekičem je malo previše.

zero core power
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
izzi kaže...

po meni je logičnije ova daska i čekič taktika nego skalpel jer ihs je zaljepljen za pcb i kad stegneš ga u škripac nema kam

ali opet 2400 kn za novi ili 1900 za polovni proc da bi ga mlatno čekičem je malo previše.

Potpuno se slazem,mislim da bi okino odma par puta sam sebe po glavi sa ljubanom da sje..m proc!

Ali ovo je kriminal kad ekipa raskopa proc pa vidis onaj kamen od paste,stvarno su zidovi u intelu...

15 godina
neaktivan
Ivy Bridge delidding

koja je fora sa Hasewellom? ista stvar sa pastom ili je solderovano ?

nisan previse obraca paznju na tu seriju jer nisu neka revolucija u odnosu na ivy bridge...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivy Bridge delidding

Isto pasta..

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivy Bridge delidding

Procesor gubi jamstvo kad se delida, ali ako malo razmislite mozete delidati procesor zamjeniti pasti i opet ga vratiti u prvobitno stanje.

NA rubove ihsa namazete gumu koju zagrijete ( neznam kak se ta guma zove koristi se npr. kod parketa koji se stavljaju u kupaonu (sluzi da popuni fuge), sluzi da voda neprolazi)

uglavnom, gumu zagrijete stavite na rubove ihsa, stavite na pcb i zategnete ga u socket,nakon dan dva koliko vam se da cekat izvadite proc iz socketa odrezete visak gume( ono kaj izade ispod ihsa na pcb) i to je to!!

izgleda isto kao i orginalni promjerak nema sanse da se skuzi razlika( tako sam ja to napravio )

P.S.

jel mozda netko nabavlja liquid pro/ultra kod nas,ove obicne paste su katastrfa, drze mi moj 3570k solidno,al kad upalim ibt il prime 95 temperature skoce s 60ak na  90'c uz to koristim h100i:S

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2013 18:21 (doza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ivy Bridge delidding

Fazon je sto guma isto koci temp, ja sam samo CLLP stavio i bilo je oko 10C manje temp, onda sam gumu i onda jos 10C manje.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jel ti ostalo kojim slucajem imalo te paste:PPP

14 godina
neaktivan
Ivy Bridge delidding

Jest puno :D

Samo sto sam ja daleko.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Fazon je sto guma isto koci temp, ja sam samo CLLP stavio i bilo je oko 10C manje temp, onda sam gumu i onda jos 10C manje.

Ček, da vidim jesam li dobro skužio. Stavio si CLLP i temps su pale za 10C, i onda kad si zalijepio IHS sa tom gumom spustilo se još 10C?

14 godina
neaktivan
Ivy Bridge delidding

Sorry, nisam bio jasan, prvo sam ostavio gumu koja je vec bila i stavio samo cllp i temp su spale za 10C, onda sam skalpelom odklonio koliko je god bilo moguce gume bez da ugrozim pcb i temp su spale za jos 10C.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2013 19:28 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivy Bridge delidding

Aa tako, to ima smisla. Jer, sa tom gumom jezgra se ne dodiruje IHS-a pa je prijenos topline slabiji, tj. mora ići preko CLLP ili tvorničke paste. Kako si sastrugao svu gumu IHS se sad direktno dodiruje jezgre, što je praktički najbitnije u cijeloj ovoj priči. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jeli znas mozda da netko nabavlja ili ju vec ima za prodaju pro/ultra, nisam dugo bio na forumu:( tk da nisam pratio

14 godina
neaktivan
Ivy Bridge delidding

Narucis sa site direktno, oko 12 eura sa postarinom.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

THX!!!

fyscfcf
15 godina
neaktivan

fakat sam danas u banani nemrem nis napravit kak  treba, nemrem naci nista uvezi te paste za naruciti, can u give me a guide:P?

fyscfcf
15 godina
moderator
Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2013 19:20 (XXX-Man).
15 godina
neaktivan

omfg stvarno sam izgorio, Leopard_st veli naruci prek site-a ja  nub trazim tu prek bug.hr-a nikak naci!! ahahahha

hvala -Man na  odgovoru, do jutra bi trazio ovdje :P

fyscfcf
15 godina
neaktivan
Ivy Bridge delidding

Jel itko od vas koristio Indigo Extreme ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ivy Bridge delidding

Pozz!
Dali bi ja imao kakve rezultate ako bi delidao i7 920 kojeg hladim sa Scythe Ninjom 3? 

Autoclimb kills more people than AIDS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivy Bridge delidding

Nebi, zato jer ti je IHS zalemljen za jezgru. Znači morao bi zagrijat cijeli proc na visoku temp da taj lem popusti pa da se IHS da skinuti. A i kad bi skinuo, vjerojatnije je da bi imao lošije temp nego bolje zato jer zapravo IHS služi da se toplina sa jezgre prenese na veću površinu da bi se bolje odvodila.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Penryn kaže...

Nebi, zato jer ti je IHS zalemljen za jezgru. Znači morao bi zagrijat cijeli proc na visoku temp da taj lem popusti pa da se IHS da skinuti. A i kad bi skinuo, vjerojatnije je da bi imao lošije temp nego bolje zato jer zapravo IHS služi da se toplina sa jezgre prenese na veću površinu da bi se bolje odvodila.

Znaci na nehalemu su to dobro napravili?

Autoclimb kills more people than AIDS
17 godina
neaktivan
Svrzic kaže...

Znaci na nehalemu su to dobro napravili?

Aha, i na Sandy-u. Pastu imaju svi Ivy, Haswell-i, i par komada iz Core 2 Duo serije. (E1xxx, E4xxx, E7xxx itd)

13 godina
neaktivan

ako zelite ovo uraditi samo me pitajte  meni je trebalo 4 sec sa cekicom i daskom  :) sve super sve ok

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice