Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.290
|
čitano: 3.103.299
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
13 godina
Re: Intel i7 Club
Stjepanj kaže...
Trabant601 kaže...

sve bez frke,bsod-o mi je na 1.230v na 1.235v ide ko zmaj,trebo bi noctu-u ubacit,ovaj mugen max nije bas nesto,da sam dodo 80kn mogo sam uzet d14,kreten..

daj skor i ss od cpu-z da vidimo, ja mogu na 4,8 ali treba cca 1,38V, preko toga moram kucu ohladiti da bi vrtio!

Kopiras mi konfiguraciju, jos malo pa ces na amd preci

13 godina
Intel i7 Club

i7 3770K,.1.21v.4.4 GHz

prime 95 28.4  small FFT stres test

Cooler: Corsair H100i

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2016 17:13 (volegradele).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Trabant601 kaže...

sve bez frke,bsod-o mi je na 1.230v na 1.235v ide ko zmaj,trebo bi noctu-u ubacit,ovaj mugen max nije bas nesto,da sam dodo 80kn mogo sam uzet d14,kreten..

daj skor i ss od cpu-z da vidimo, ja mogu na 4,8 ali treba cca 1,38V, preko toga moram kucu ohladiti da bi vrtio!

wow,samo 790cb pa to je slabo kaj ne?al zakaj...a ghz mi pokazuje 4.0ghz wtf..btw ja sam nub za taj r15..

14 godina
Intel i7 Club

Dobra večer svima 

Jučer me je kolega Stjepanj zamolio da odvrtim Prime 95 28.7 Blend Test 10 minuta ili više da vidimo kakve su temperature. Rezultat možete vidjeti ovjde.

Međutim danas mi je palo na pamet da testiram razliku između 2 pločice memorije i 4 pločice da vidimo ima li kakve razlike i kolika je. 

Idemo redom: 

Cpu: I7-4790K @4.400 Mhz x4, 1.200/1.210 V

Memorija: G.Skill Ripjaws @1600 Mhz, 2x4Gb, 4x4Gb

Cooler: Coolink Corator DS @SWiF2-120P @ 1350 rpm

Sobna Temperatura: 20°C

Program: Prime95 Blend Test 26.6 i 28.7 @10 min.

Kučište otvoreno.

Prime 26.6, 2x4 Gb

Prime 26.6, 4x4 Gb

Prime 28.7, 2x4 Gb

Prime 28.7, 4x4 Gb

Znači kada su sva 4 modula instalirana temperature se penju u nenormalu pogotovo kod 28.7. Očito IMC-u treba puno više napora za 4 modula također kada sam prvi puta instalirao 4x4 primjetio sam i u igrama veće temperature.

Testove sam ponavljao 2 puta da ne bi bilo pogreške.

Lijep pozdrav svima 

Unlock the Power Within
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2016 19:26 (Puls3).
Moj PC  
3 0 hvala 3
9 godina
Puls3 kaže...

Dobra večer svima 

Jučer me je kolega Stjepanj zamolio da odvrtim Prime 95 28.7 Blend Test 10 minuta ili više da vidimo kakve su temperature. Rezultat možete vidjeti ovjde.

Međutim danas mi je palo na pamet da testiram razliku između 2 pločice memorije i 4 pločice da vidimo ima li kakve razlike i kolika je. 

Idemo redom: 

Cpu: I7-4790K @4.400 Mhz x4, 1.200/1.210 V

Memorija: G.Skill Ripjaws @1600 Mhz, 2x4Gb, 4x4Gb

Cooler: Coolink Corator DS @SWiF2-120P @ 1350 rpm

Sobna Temperatura: 20°C

Program: Prime95 Blend Test 26.6 i 28.7 @10 min.

Kučište otvoreno.

Prime 26.6, 2x4 Gb

Prime 26.6, 4x4 Gb

Prime 28.7, 2x4 Gb

Prime 28.7, 4x4 Gb

Znači kada su sva 4 modula instalirana temperature se penju u nenormalu pogotovo kod 28.7. Očito IMC-u treba puno više napora za 4 modula također kada sam prvi puta instalirao 4x4 primjetio sam i u igrama veće temperature.

Testove sam ponavljao 2 puta da ne bi bilo pogreške.

Lijep pozdrav svima 

kako bi se ponasale temp. sa 2x8 plocicama? isto ko 2x4 ili ipak vise temp?

12 godina
Intel i7 Club

Da nisan vidija nebi virova. Pa di je tu logika da raste temperatura cpu-a zbog broja memorijskih modula ?!!? Il sam ja nešto krivo skonta.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Da nisan vidija nebi virova. Pa di je tu logika da raste temperatura cpu-a zbog broja memorijskih modula ?!!? Il sam ja nešto krivo skonta.

Prije su se najveci klokovi i oc rezultati radili s jednom plocicom, neznam vise kako je sad( barem dok nije dosao duall chanell) jer je ram postao prakticki nebitan(! no ako nabijes iznad vrucih ramova gorostasni hladnjak to se zna poprilicno ugrijati!

no i vidi se iz "cpu packagea" da mu treba poprilicno vise za 4 modula!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2016 20:47 (Stjepanj).
12 godina
Intel i7 Club

Opet nema logike jer jedan modul se prije stavljao zbog stabilnosti rama a ne temperature zato što se povećanjem FSB-a klokala i memorija. Ovo sad je apsurdno jer memorija da bi onoliko utjecala na toplinu CPU-a tribala bi se pržit na 300 stupnjeva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
nicky.sl kaže...

Stjepanj kaže...
nicky.sl kaže...

Prije su se najveci klokovi i oc rezultati radili s jednom plocicom, neznam vise kako je sad( barem dok nije dosao duall chanell) jer je ram postao prakticki nebitan(! no ako nabijes iznad vrucih ramova gorostasni hladnjak to se zna poprilicno ugrijati!

no i vidi se iz "cpu packagea" da mu treba poprilicno vise za 4 modula!lp

Ja ne mogu doć sebi,očito procesor troši više resursa kad mora kontrolira više pločica RAMa,isto tako znamo da 100% loada u CPU-z  i prome95 nije isto,premda su u oba slučaja zakucani na 100%!

Npr,ja dok foldam sa GPU GTX 970,večinu vremena mogu slobodno koristit komp(internet,filmovi,muzika) ali ponekad kad dobije nekakav teži WU sve traza i sve je usporeno,a zauzeće grafike uvjek isto, varira od 90-99%!

AUDIOFIL
13 godina
Intel i7 Club

Baš budem isprobao ja sa jednim modulom od 4GB,da vidim,pošto ja imam vodeno pa neće protok zraka previše utjecat na temperature procesora!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Intel i7 Club

Zašto se čudite kada je logično ne ? Što više modula koristite IMC ( Integrated Memory Controller ) ima više posla i na njemu je viši napor = veče temperature. Ovo što sam pokazao u mome testu je apsolutno najgori mogući scenarij. Što smo i ustanovili u mome testu.

Većinu vremena ljudi preporučuju 2x8 Gb umjesto 4x4 Gb baš zbog tog napora na IMC-u.

volegradele napravi test ako imaš 4 modula vs 2 jer 1 vs 2 nema smisla.

Unlock the Power Within
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Intel i7 Club

Hahahah,meni su se temperature za stupanj dva povećale!Dobro malo je soba toplija nego danas popodne,lagano grijanje radi,oko 23-24C je u sobi!

Znači izbacio sam jedan modul,ostalo samo 4GB RAMa!

Kod mene RAM nema utjecaj na temperaturu procesora!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Puls3 kaže...

Zašto se čudite kada je logično ne ? Što više modula koristite IMC ( Integrated Memory Controller ) ima više posla i na njemu je viši napor = veče temperature. Ovo što sam pokazao u mome testu je apsolutno najgori mogući scenarij. Što smo i ustanovili u mome testu.

Većinu vremena ljudi preporučuju 2x8 Gb umjesto 4x4 Gb baš zbog tog napora na IMC-u.

volegradele napravi test ako imaš 4 modula vs 2 jer 1 vs 2 nema smisla.

DA tako i sam razmišljam,opet bez obzira po toj logici je isto lakše 1 modul nego dva,trebalo bi bit neke razlike!

Uglavno sutra posudim u susida još 2 modula pa stavim rezultate!!

AUDIOFIL
14 godina

Ovo je apsolutno nenormalna razlika i treba netko tko ima 4 pločice pod obavezno napravit isto jer ja apsolutno ne vjerujem da može biti toliko extremna razlika. Koji stupanj da ali 30C ni pod razno. Dok ne vidim još koji primjer ovo mogu priznat samo kao iznimku . Ne umanjujem test kolege i palac gore za trud nego samo konstatiram ono što izgleda logično (ili ne logično) .

13 godina
itomic009 kaže...

Ovo je apsolutno nenormalna razlika i treba netko tko ima 4 pločice pod obavezno napravit isto jer ja apsolutno ne vjerujem da može biti toliko extremna razlika. Koji stupanj da ali 30C ni pod razno. Dok ne vidim još koji primjer ovo mogu priznat samo kao iznimku . Ne umanjujem test kolege i palac gore za trud nego samo konstatiram ono što izgleda logično (ili ne logično) .

ja imam 4x4gb ak vam to ista znaci,sam mi recite koji prime da skinem

12 godina
d4rkd3atH kaže...
itomic009 kaže...

Program: Prime95 Blend Test 26.6 i (ili) 28.7 @10 min.

16 godina
Intel i7 Club

Kad svi vec postaju temperature, ovo je pod jadnom Gaiom II i pastom od 15kn.

6x4GB RAM, Prime 28.7

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i7 Club

Da, samo uzmite u obzir kako on ima H105 koji košta 1000kn a ja Coratora DS od 300kn. Pitanje je da li će se njemu pokazati slično pošto ima 240mm vodeni blok koji je u stanju puno bolje ohladiti procesor od mojeg naravno.

Ako ništa drugo onda sam bar pokrenuo raspravu u temi 

Unlock the Power Within
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2016 23:22 (Puls3).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
nicky.sl kaže...
d4rkd3atH kaže...
itomic009 kaže...

Program: Prime95 Blend Test 26.6 i (ili) 28.7 @10 min.

Oli ne testiramo Small FFT??

AUDIOFIL
14 godina

Ne nego Blend Test.

Unlock the Power Within
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Lots of RAM tested

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

To bi objasnilo zašto imam veće temperature kada koristim 4x4 umjesto 2x4.

Unlock the Power Within
13 godina
Puls3 kaže...

Ne nego Blend Test.

Stjepanj kaže...

Lots of RAM tested

Puls3 kaže...

To bi objasnilo zašto imam veće temperature kada koristim 4x4 umjesto 2x4.

LOL

Pa jel testiramo RAMe ili CPU temperature,sad qurca ne kužim!!

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

pa nebitno! ja sam im postavio postavke koje su mene zanimale, ljudi su odvrtili, ja im se zahvalio na informacijama! bili ste mi pokusni kunići

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2016 23:49 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Bice veca temperatura ljudi. 99% da ce se IMC vise grijati ako ima vise modula rama. Je li neko provjerio da li ostane isti napon memorijskog kontrolera u biosu nakon ubacivanja vise modula? Provjeravate CPU/NB Voltage u biosu...

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
Intel i7 Club

Evo jedan potpaljivac teme,na stranim forumima sam nasao kako i brzina rama ima isto utjecaja na temp. proca,tj opterecenje mem. kontorolera pa navedite i frek. koristene...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Vrti Blend (Blend je inače najbolji all round test što P95 nudi) kao i svi da bude ujednačeno i bilo bi dobro da vrtimo svi i zadnju verziju Prime-a. To što piše lots of ram tested ne objašnjava kod kolege razliku od 30C . Da je to normalno ne bi mi to valjda promaklo svih ovih godina i po stranim forumima a niti sam vidio da je itko i od nas ovdje tako nešto čuo ili primjetio.

13 godina
protjeran
Igormaric kaže...

Evo jedan potpaljivac teme,na stranim forumima sam nasao kako i brzina rama ima isto utjecaja na temp. proca,tj opterecenje mem. kontorolera pa navedite i frek. koristene...

pa koliko sam upoznat vecina ima neke 1600mhz module, rijetko da netko uzima brze...bitna je kolicina a i da bi ih izvadio moram micati cijeli cooler!

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2016 23:53 (Stjepanj).
13 godina

evo odvrtio sam Blend test Prime 95 26.6

odvrtio sam 10min

moji moduli su 1600mhz 4x4gb

jel ovo ok?

LINK za bolju sliku

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 0:01 (d4rkd3atH).
14 godina

Daj nam i sliku CPU-Z programa da vidimo taktove i napon a trebao bi napraviti isti test onda i sa 8 GB u 4GB x 2 kombinaciji pa da vidimo.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice