Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.340
|
čitano: 3.130.311
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
15 godina
Re: Intel i7 Club
Tonči kaže...
LogicusMPS kaže...
Tonči kaže...

Sjedi mi kesica Grizzlyja u ladici, ali nisam imao potrebu koristit je još.

Džaba ti kad je Nano bolji :D

Nano što? Ako ću cjepidlačit, mogu ići na CLLU. :)

Ja idem na kad budem delid radia sigurno! :D

15 godina
Friday kaže...

Ma mislio sam na neki stalak/okvir/drzac ili nesto sto bi pomoglo da ga ne "izdubis". Uglavnom, da bude savrseno ravno

Mislim da je to nemoguće bez strojne obrade, nažalost.

16 godina
odjavljen
LogicusMPS kaže...
Tonči kaže...
LogicusMPS kaže...
Tonči kaže...

A delid je ionako upitno koristan, a rizik prevelik. Na dual loop 360x65 imam CPU na 48°C pod loadom na 4.6GHz i GPU-i su na 51°C.... sasvim sam zadovoljan.

17 godina
Intel i7 Club

Koristan je itekako, temp padaju od 10-20stupnjeva sa clu

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Intel i7 Club

delid je jako korisatan,to mogu iz svog primjera reci,na 3770k sam dobio po 15 stupnjeva,a sa delid tool-om nemozes fulat ni da oces...doduse,meni se pasta skorila,tvoja je novija pa bi možda dobio nšto manju razliku,ali opet značajnu...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Tonči kaže...
LogicusMPS kaže...
Tonči kaže...
LogicusMPS kaže...
Tonči kaže...

A delid je ionako upitno koristan, a rizik prevelik. Na dual loop 360x65 imam CPU na 48°C pod loadom na 4.6GHz i GPU-i su na 51°C.... sasvim sam zadovoljan.

Tebi možda i nije s tim temperaturama, a mi šta se mučimo s blizu 80 na 4.6?

16 godina
odjavljen
LogicusMPS kaže...

Gurni ga pod vodu?

15 godina
Tonči kaže...
LogicusMPS kaže...

Gurni ga pod vodu?

Tonči, realno pitanje. Ako sad, na 1.26v radi na 4.6 GHz stabilno (odličan primjerak, očito vrh), temeprature su s ovim kulerom, vidia si u reviewu paste u Primeu95 do 77 max. Ako delid skine 10, a vjerojatno će i više, padamo na 66, što ostavlja opet prostora za bar 4.7/4.8. Ako bez delida stavim vodu, a u ovo kućište (K-380) ide samo 120ka, ne dobivam puno, znači moram uzimat neku bolju 240ku, kućište.. Ovako mali rez, stavi se hermetički silikon nazad između PCB-a i IHS-a i GG. Mislim da je i više nego isplativo. Proc dok dur-dur, prodavat mi ga nije u planu, ako rikne ubodem 7700K ako bude dobar, ili novi 6700K, al vrlo je mala vjerojatnost da će crknit :)

Koliko misliš da bi dobia da bez delida stavim 120 ili 240?

13 godina
protjeran
Bacen novac ako nije 240-tka! Eventualno ako bi si uzeo onaj jeftini ac freezer od cca 600-tinjak kuna!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
Stjepanj kaže...
Bacen novac ako nije 240-tka! Eventualno ako bi si uzeo onaj jeftini ac freezer od cca 600-tinjak kuna!

Pa to i govorim :)

Ma nema do ovog D92, dok on drži na 4.7 ispod u Primeu, sve 5 Renol 4. Pred ljeto tek, kućište i voda.

13 godina
protjeran
Jbte pa koliko bu noctua drzala onda, mozda cca 5°c manje! Mislim prvo probati 6600k!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Ja veceras mozda probam koliko mojem treba za 4.6 i koje su temperature

Freak Show Inc.

2 0 hvala 1
15 godina
Stjepanj kaže...
Jbte pa koliko bu noctua drzala onda, mozda cca 5°c manje! Mislim prvo probati 6600k!

Moguće, al ovi D92 je stvarno dobar pod loadom, na idleu nije nešto, al pod loadom šiba, je da se mrvu više čuje al dere. Kad uzimaš i3cu?? :D

Friday kaže...

Ja veceras mozda probam koliko mojem treba za 4.6 i koje su temperature

Aj i javi!

16 godina
odjavljen
LogicusMPS kaže...
Tonči kaže...
LogicusMPS kaže...

Gurni ga pod vodu?

Tonči, realno pitanje. Ako sad, na 1.26v radi na 4.6 GHz stabilno (odličan primjerak, očito vrh), temeprature su s ovim kulerom, vidia si u reviewu paste u Primeu95 do 77 max. Ako delid skine 10, a vjerojatno će i više, padamo na 66, što ostavlja opet prostora za bar 4.7/4.8. Ako bez delida stavim vodu, a u ovo kućište (K-380) ide samo 120ka, ne dobivam puno, znači moram uzimat neku bolju 240ku, kućište.. Ovako mali rez, stavi se hermetički silikon nazad između PCB-a i IHS-a i GG. Mislim da je i više nego isplativo. Proc dok dur-dur, prodavat mi ga nije u planu, ako rikne ubodem 7700K ako bude dobar, ili novi 6700K, al vrlo je mala vjerojatnost da će crknit :)

Koliko misliš da bi dobia da bez delida stavim 120 ili 240?

1.26 za 4.6 je fenomenalno. 77 je također dobra temp, s tim da budi oprezan, prime je opasan za CPU. Što se vode tiče, ako ćeš na AIO, 280 je dobar izbor, Corsairov H115i ili EKWB Predator 240/360, ali custom loop je custom loop.

14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

jeben 6950x, kod mog je 4.3 max, ali temp su na granici, cache se mnogo losije clocka nego na 5960x, jedva 3.6 izvukao, doduse jest da imam bruku ram-a pa i to stvara dodatni stress.

temp jezgara na 1.25V su oko 65-75C na vodi, dosta vruc chip koji vuce bruku struje u p95, tako da p95 prakticki ne koristim.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...

jeben 6950x, kod mog je 4.3 max, ali temp su na granici, cache se mnogo losije clocka nego na 5960x, jedva 3.6 izvukao, doduse jest da imam bruku ram-a pa i to stvara dodatni stress.

temp jezgara na 1.25V su oko 65-75C na vodi, dosta vruc chip koji vuce bruku struje u p95, tako da p95 prakticki ne koristim.

Ma nema on 6950X... kakav... 4.3 je max što ćeš dobiti na njemu, to je strašno visoko, s tim da traži i više napone od 5960X.

Meni je na 4.4 na oko 35°C, na 4.5 je već na 40°C core, a na 4.6 core lupa 65°C iako je temperatura hladila ispod 40. Delta T mi je na 4.6 preko 40°C u praksi nakon duljeg opterećenja na 100%. Na 4.2 ne idem iznad 50°C ni nakon dva sata 100%.

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Leopard_st kaže...

Ma nema on 6950X... kakav... 4.3 je max što ćeš dobiti na njemu, to je strašno visoko, s tim da traži i više napone od 5960X.

Meni je na 4.4 na oko 35°C, na 4.5 je već na 40°C core, a na 4.6 core lupa 65°C iako je temperatura hladila ispod 40. Delta T mi je na 4.6 preko 40°C u praksi nakon duljeg opterećenja na 100%. Na 4.2 ne idem iznad 50°C ni nakon dva sata 100%.

de ziv bio ne skontat te ja nista.

16 godina
odjavljen

Mislio sam da misliš da kolega gore na 4.6 drži 6950X. :)))

14 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Hahahahahah, ma jok, to je moj 6950x, trazim mu neki fin clock a da ne vuce ko bojler i ne grije ko TA pec.

16 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...
Tonči kaže...

Hahahahahah, ma jok, to je moj 6950x, trazim mu neki fin clock a da ne vuce ko bojler i ne grije ko TA pec.

Probao sam 6950X i vratio ga u 14 dana. Preskup za... dvije jezgre. OK su, ali se manje clocka, a draži mi je per-core zasad. 8 jezgara mi je dosta. 

Zapravo, 1st world problems, jel... trenutno nema CPU-a kojim bih želio zamijeniti 5960X... niti ga vidim uskoro. Intelov napredak je nikakav već generacijama. IPC od 5% za ukupno tri generacije.

14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Ja sam vec imao 5960X, pa mi bilo bed izimati isto, mislim cpu je sila kao sto je i7 5960X, jesi li za par comparison testova, mojih 4.3 vs tvojih 4.6, doduse ne znam ti cache frekvu i ram je kod mene 3200 MHz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Leopard_st kaže...

Ja sam vec imao 5960X, pa mi bilo bed izimati isto, mislim cpu je sila kao sto je i7 5960X, jesi li za par comparison testova, mojih 4.3 vs tvojih 4.6, doduse ne znam ti cache frekvu i ram je kod mene 3200 MHz.

4.581 tako nešto, 1.3V, RAM je 2800, ali T1 s 15-15-15-35 na 1.36V, cache je na 4.2GHz. Reci što testiraš pa ću probati.

15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Taman su tu negdje broadwell na 4.3ghz i haswell na 4.6...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Taman su tu negdje broadwell na 4.3ghz i haswell na 4.6...

Da, možda čak i malo lošije... IPC nije išao preko 5%. 

14 godina
neaktivan
Intel i7 Club

iako moze i 4.4 ali je nategnuto, ono to je krajnji max za everyday.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Intel i7 Club

Kako sam obecao da cu uraditi testove pa evo prvi test  aida 64 30 min stres test uplodovat cu slike na google drive

1link

2link

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2016 18:09 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i7 Club

Stavi kvacicu samo na stress FPU u Aida-i pa ces vidjet vece temperature...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ansha kaže...

Stavi kvacicu samo na stress FPU u Aida-i pa ces vidjet vece temperature...

Jel dovoljno 15 min

17 godina
Intel i7 Club

Taj proc je zreo za delid, razlike izmedu temp jezgra su prevelike i ocito su shebali naveliko unutra sa pastom. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Intel i7 Club

pa moguce je evo radim novi test kako je ansha rekao

Evo prvih 5 min testovi kako stavri stoje

slika 2

16+min+ 16+min+
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2016 18:45 (dreadmoore).
Moj PC  
1 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice