Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 613.858
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
14 godina
Re: Intel i5 Club
picajzla0707 kaže...
FushroMan kaže...

stvar je u tome sto dajem curi maticnu i procesor za njeno racunalo, tako da svakako kupujem novu maticnu... i nema sanse da ostanem na amd-u. da zelim onda nebi pisao u intel i5 club. nego bi si kupio novu maticnu i 8350 i adios.... dakle koji i5 bi radio idealno sa mojih 8 giga rama i gtx 960

od ovih dva što si naveo 4460 ti je isplativiji

4590 jest nešto jači i ima neke instrukcije više (zanemarive), ali se to ne isplati za preko 200 kuna razlike

meni se isplatilo, jer sam ga uzeo kad je tek izašao i kad razlika u cijeni bila manja od 100 kuna - a koštao me tada 1390 kuna ili 250 kuna manje nego danas

Za te novce sam kupio 3570k 2012. godine.. Tad je čak i7 koštao oko 2400-2500kn.  Oh how the times are changing.

15 godina
odjavljen
Intel i5 Club

Evo da se nabrzinu učlanim u klub, imam cpu već nekoliko mjeseci ali nikako se javit ovdje sa ss :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 23:32 (D.N.R.).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Intel i5 Club

Dugoooo intel nije bio u mom računalu, još tamo od p4 :) Vrijeme je da to ispravimo.

Uzimam r9 280x i treba mi proc koji se može nositi s tom karticom. Imao bi oko 1500kn za polovni proc i mbo ili polovni proc + neka jeftinija nova mbo. Odnosno recimo da mogu dati oko 1k za proc.
Prvo pitanje je da li je to izvedivo za tu lovu?

Drugo pitanje je vaša preporuka uz gore navedenu graficku a da se krece nekako u tim granicama ako je to moguce. Ako nije i treba dati više love onda može i savjet što uzeti.

Naravno računalo je za igre i trenutno samo za 720p, eventualno do kraja godine 1080p nista vise od toga.

Hvala vam za preporuke

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
smiglcro kaže...

Dugoooo intel nije bio u mom računalu, još tamo od p4 :) Vrijeme je da to ispravimo.

Uzimam r9 280x i treba mi proc koji se može nositi s tom karticom. Imao bi oko 1500kn za polovni proc i mbo ili polovni proc + neka jeftinija nova mbo. Odnosno recimo da mogu dati oko 1k za proc.

Drugo pitanje je vaša preporuka uz gore navedenu graficku a da se krece nekako u tim granicama ako je to moguce. Ako nije i treba dati više love onda može i savjet što uzeti.

Naravno računalo je za igre i trenutno samo za 720p, eventualno do kraja godine 1080p nista vise od toga.

Hvala vam za preporuke

1500kn je malo krznenih

14 godina
Trabant601 kaže...
smiglcro kaže...

Hvala vam za preporuke

1500kn je malo krznenih

Slažem se. 1500 je premalo za novo, no na njuški čak ima nešto

i5 4460 + matična ploča Asus b85m-g 1599kn

ili

Intel Core i5-4460 3.2GHz, Haswell, Tray probaj m se javit jer cijena je predobra i neku ploču i LC cc 95 jer se ne dobije stock cooler

ili

Intel i5-4460 CPU + GA-Z87M-D3H

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2015 14:13 (Tony1999).
15 godina
Intel i5 Club

znači i5-4460 je minimum što bi morao uzeti da mi ne bottleneck sustav ili ste ga samo stavili jer sam naveo buđet s kojim za sada mogu ici?
Odnosno da li 4460 ok za 280x, minimum ili ipak trebam uzeti nesto jace?
Nema žurbe, ako 4460 nije dovoljan uzeti cu ja skuplji proc pa poslije toga mbo :)

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i5 Club

Svaki i5 od serije sandy bridge je dovoljan za 280x. i5 4460 sam naveo jer je najjeftiniji, i razlika od skupljih je sto je na manjem taktu sto niti ne primjetis u radu

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Bio bi ok za R9 280x pa i jače, al po meni je šteta davati 1500kn za novi 4460 kad se za tu lovu nađe rabljeni 4670k ili 4690k koji ipak možeš clockati bez problema na 4.0-4.2GHz, a to je porast performansi od nemalih 20-25%. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2015 14:39 (Penryn).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Tony1999 kaže...

Svaki i5 od serije sandy bridge je dovoljan za 280x. i5 4460 sam naveo jer je najjeftiniji, i razlika od skupljih je sto je na manjem taktu sto niti ne primjetis u radu

Onda je pala odluka na i5 4460. Samo da upecam sada nešto povoljno. Hvala

13 godina
neaktivan
Intel i5 Club

da se prijavim, i5-4690k u garazi sutra cemo probat stream-at starcraft 2 da vidim dal je bolji od fx 8350 4.5ghz

2 0 hvala 1
13 godina
Ljudi zanima me kupovina procesora za gaming, e sad, budjet 1600kn, fx 8300 sa kulerom koji bi kloko ili i5 4460,sta mi se vise isplati uzet? Hvala
15 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Za gaming uvijek je AMD bolji jer ne dobijes nista sa jacim intelom koji je skuplji.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 16 hvala 0
12 godina
Intel i5 Club

Postao sam i ja članom teme

samo me zanima dal da isključim turbo opciju?

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Jonja kaže...

Za gaming uvijek je AMD bolji jer ne dobijes nista sa jacim intelom koji je skuplji.

Sad si ga zasro.

hrčak kaže...

Postao sam i ja članom teme

samo me zanima dal da isključim turbo opciju?

U tvom slučaju nema potrebe.

12 godina
Intel i5 Club

Ma kad mi voltaža stalno skače gore dolje, a ako je isključim možda bi i spustio temperaturu procesora 

ova max mi je pod prime 95

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 21:53 (hrčak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pozz ljudi. Evo da i ja predem sa amda na intel. Zamijenio fx8320 sa i5 4690k i uzeo asrock z97x fatal1ty killer. Sad da li itko ima iskustva sa ovom kombinacijom i tek cu pocet sa clockanjem intela i vec primjecujem da je malo drukcije nego sa fxom pa ako moze par savjeta. Imam 412S CM cooler i hyperx 1866 savage ram. Dakle neke upute sto mogu sa air coolerom i da li je dobra kombinacija matic+proc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Neusporedivi su u gaming performansama i to je činjenica. (Iz osobnog iskustva) 4690k i 8320 koji se cesto usporeduju ova i5 bez clocka jede amd. Sad ako ulazimo u money per fps dilemu tu amd prednjaci jer za puno nizi budzet mozes sklopit nesto relativno gamimg orijentirano ali intel je intel. Svaki benchmark i review ukazuje koliko je jaci na single core performancu intel dok fx cak ni ne prednjaci u multi taskingu vec je zanemarivo "bolji" . Gaming vrhunac je intel a amd je "best buy" investicija i tu se nemoze usporedivati nista jer su 2 razlicite klase.

14 godina
hrčak kaže...

Ma kad mi voltaža stalno skače gore dolje, a ako je isključim možda bi i spustio temperaturu procesora 

ova max mi je pod prime 95

Ne zamaraj se s tim, temperature su ti odlične. Ostavi kako je i uživaj.

14 godina
Intel i5 Club

Pozdrav, zanima me kada bih prodao svoj fx6300 i prešao na intel, dali je  Intel Core i5 4460 bolji od tog fx-a? 

Vidim da se piše da se ne isplati dati više novaca za 4590 ili 4690, pa valjda ovaj nije lošiji puno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
mate213 kaže...

Pozdrav, zanima me kada bih prodao svoj fx6300 i prešao na intel, dali je  Intel Core i5 4460 bolji od tog fx-a? 

Vidim da se piše da se ne isplati dati više novaca za 4590 ili 4690, pa valjda ovaj nije lošiji puno.

Fx kad ga clockas na cca. 4.5ghz se sigurno moze drzat sa i5 4460, tako da ti se prelazak ne isplati bas...

14 godina
Intel i5 Club

Hmm, a nebi ja razmišljao o prijelazu, al prebacujem komponente u manje kućište i sad trebam neku kvalitetnu mATX matičnu da može držat proc na 4.0 24/7..A baš ju ne nalazim, ima jedna kaj je kolega predložio, al nema sata3 pa je otpala, a ostale su nekako meh.. Pa ak ti imaš kakvu am3+ matičnu za prijedlog, meni još bolje odgovara ak bi našao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i5 Club

jel moze ovaj u i5 club?

je "malo" stariji ali drzi se dubre!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2015 15:40 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Dolazi beba iz edigitala. Nisam bas preodusevljen u kojem zastitnom paketu je poslano ali glavno da radi ( ako radi) i sad jos cekam danas cooler i grafu sa reklamacije i let the games begin

...Some games you play Some games play you...
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2015 12:16 (Sp0rZ).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Bok ekipa,cini se da sam dobiio los primjerak svog i5-4690k,za 4.3ghz mu treba 1.230v,jel to ok?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Trabant601 kaže...

Bok ekipa,cini se da sam dobiio los primjerak svog i5-4690k,za 4.3ghz mu treba 1.230v,jel to ok?

Nekakav prosjek je 4.5ghz sa 1.25V tako da je losiji primjerak. Al nije ti bitno tih par % performansi...

13 godina
neaktivan
ansha kaže...
Trabant601 kaže...

Nekakav prosjek je 4.5ghz sa 1.25V tako da je losiji primjerak. Al nije ti bitno tih par % performansi...

za 4.5ghz nece boot-at ispod 1.27-1.28v,ma ja sam sretan i s 4.0ghz..btw,kolka je max temp. iznad koje ne ici?citao nesto, jedni 70c,drugi 80c...vase misljenje?thx ansha

15 godina
protjeran
Intel i5 Club

Ovisi s cime testiras, prime95 28.5 je worst case scenarij i ako ga tu drzis ispod 90C, onda taj clock mozes slobodno koristit 24/7.

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
ansha kaže...

Ovisi s cime testiras, prime95 28.5 je worst case scenarij i ako ga tu drzis ispod 90C, onda taj clock mozes slobodno koristit 24/7.

da kkoristim 28.5,al moj mugen max,ima nategnute gace i s 1.24v u tom prajmu  oko 80c ,kaj su ti procevi inace tak vruci?

15 godina
protjeran
Intel i5 Club

80C je super za 1.24V, nisu inace vruci, al kad ih se 100% optereti sa avx2.0/fma3 instrukcijama, onda podivljaju. To se dogadja samo u stress testovima..

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Da li je ovo steta na cpu. Tj da li utjece na performanse.

http://s15.postimg.org/8gwqlbqm3/20150831_133248.jpg

To je zagrebao metalni penis od onog sto pricvrsti cpu na z97x maticnoj
...Some games you play Some games play you...
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice