Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 615.206
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
10 godina
Re: Intel i5 Club
Stjepanj kaže...
Magibagi kaže...
Chico12 kaže...

Nemas problema. i5 je i više nego dovoljan.

Hvala na odgovoru. Pričo sam sa nekim ljudima koji imaju i5 al treća generacija znači 3xxx i znaju imat problema. Čini se da je 4460 dovoljan onda :)

cpu zahtjevne igre(vecina online igara) imaju najvece koristi od najnovije arhitekture(najbrze) i sto veceg cpu takta! taj i5 je ubojica bez brige, frendu sam slozio za TES online s 7870ghz i igra skoro leti na najjacim detaljima, ti ces imati gtx970 koja je pak daleko jaca kartica! no posto ce ti cpu(haswell je jako vrel)i gpu (dosta vrela izvedba gtx970/ ako si mislio uzeti onu najjeftiniju izvedbu inno3d-a)biti poprilicno u visokom loadu za to ce ti trebati dobro kuciste s dobrim protokom zraka inace ces imati problema!LP

Zbog ovakvih detaljnih odgovora i dobrih ljudi ću ostat na bug.hr forumu i dalje iako sam došo samo da mi se složi konfa. Hvala ti na odgovoru i mislim da neam brige što se airflowa tiče pošto je zober sklapo sve. Zalman Z3+ white je kućište, čak mi je preporučeno i da ne uzimam cooler za cpu :) 

13 godina
protjeran
Intel i5 Club

cooler moras uzeti pod obavezno, taj haswell i5 ce da izgori u loadu(ne doslovno:), imas odlican Lc cc120 za 160kn pa ako osjetis potrebu za boljim hladenjem za malo para(a budes sigurno)!LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
Stjepanj kaže...

cooler moras uzeti pod obavezno, taj haswell i5 ce da izgori u loadu(ne doslovno:), imas odlican Lc cc120 za 160kn pa ako osjetis potrebu za boljim hladenjem za malo para(a budes sigurno)!LP

Već sam 3 puta ga stavljo u konfu za naručivanje i 3 puta mi zober reko da maknem da je stock cooler dovoljan, pogotovo jer uzimam ovo kućište... Imam još par dana za odlučit pa ću vidit al hvala ti na savjetu oko haswell jezgre. LP

15 godina
protjeran
Intel i5 Club

Evo i mene u klubu, zamjenio FX 6300 sa i5 4690K, usput presao na itx.

Prvi dojmovi? Boze sta se griju ovi Haswelli, totalno ekstremno, sa 4.5ghz @ 1.22V je na 100° nakon pola minute Prime-a sa AVX instrukcijama 

S istim coolerom sam bez problema hladio FX 6300 4.5ghz @ 1.4V.

Procitao sam poslije da nikako ne treba testirati Haswelle sa prime-om sa AVX instrukcijama jer temperature lete u nebo skoro bez obzira na cooler. Sta je najgore cooler (Freezer 13) se puno ni ne stigne zagrijat, prenos temperature je neefikasan a zagrijavanje rapidno.

Inace, ocekivano l, single core performanse ubijaju fx-a, al na moje iznenadjenje, proc je malo losiji od fx-a u novom Dragon age-u koji koristi sve raspolozive jezgre. Kod fx-a mi je gpu bio konstantno na 99% a sa i5 na momente pada i tocno se vidi da je u tim trenutcima cpu na 100% sta se.fx-u nije desavalo. To je doduse bilo na stocku..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Intel i5 Club
Poznati problem sa IHS-om na tim procesorima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Intel i5 Club

Pridružujem se klubu s i5 3340. Zanima me dali ga itko od vas forumaša imam te kako se ponaša u igrama?

sup bro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Ansha, ja sa 4690K imam drukčija iskustva.
U primeu se grije do 65C, a u igrama najviše je išao do 60 i nešto sitno u Crysis 3.
U drugima su jezgre do 55, a Package do cca. 58.

Pardon, zaboravio sam da si OC-ao i dizao voltažu. 

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2015 21:27 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
chutac kaže...

U primeu se grije do 65C, a u igrama najviše je išao do 60 i nešto sitno u Crysis 3.

bez obzira, ti imas Mugen 4 PCGH + Coolermaster CM690 II  kuciste, to je ogromna razlika!

15 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Sad sam u dilemi, da li uppgrejdati sa Phenoma II 955 na i5 4690k s obzirom na probleme s temperaturama? Kolika je uopce max temperatura?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Jonja kaže...

Sad sam u dilemi, da li uppgrejdati sa Phenoma II 955 na i5 4690k s obzirom na probleme s temperaturama? Kolika je uopce max temperatura?

pa naravno covjece , ovdje je nesto drugo veci problem (malo kuciste, nakrcano komponentama jedna do druge s slabim ili nikakvim protokom zraka)!

edit. sve informacije ti pisu na stranici od intela za i5 4690K kao i max "podnosljiva" radna temperatura:

Strm s tim gubi garanciju i ako nije vjest lako unistis cpu

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2015 22:13 (Stjepanj).
14 godina
Jonja kaže...

Stjepanj kaže...
Jonja kaže...

pa naravno covjece , ovdje je nesto drugo veci problem(malo kuciste, nakrcano komponentama jedna do druge s slabim ili nikakvim protokom zraka)!LP

I to, ali naravno, imas i onaj video gore prilozen u slucaju da ti budu visoke temp

sup bro?
14 godina
Jonja kaže...

Pa i5 4690K je daleko bolji CPU od starog Phenoma i ako možeš nadograditi ne treba se tu razmišljati ni sekunde. Problem se temperaturama se javlja samo ako ideš clockati. Ako ne kaniš clockati ili ako ćeš clockati "zeleno" (minimalni ili nikakvo dizanje napona od stocka) onda nema problema s temperaturama.

13 godina
Jonja kaže...

ili si jednostavno uzmeš non k, jeftiniju ploču, jeftiniji proc a ostatak potrošiš na bolji gpu/ssd/ku*ve ili šta već voliš i ne brineš se o temperaturama, voltažama bsod-ovima i ostalim kerefekama

14 godina
Checola kaže...
Jonja kaže...

ili si jednostavno uzmeš non k, jeftiniju ploču, jeftiniji proc a ostatak potrošiš na bolji gpu/ssd/ku*ve ili šta već voliš i ne brineš se o temperaturama, voltažama bsod-ovima i ostalim kerefekama

Krivo mislis, ako moze neka uzme K verziju. Nemora on nuzno dizat voltaže. A to s bsodovima i ostalim "kerefekama" su posljedice oc-a i ako oces oc-at moras znat da ce toga bit, no iako i malo mislis nebo trebalo biti ikakvih kerefeka osim eventualne nestabilnosti u primeu nakon 2-3h

sup bro?
13 godina
Intel i5 Club

k-evi su bili guba do sandya, ivy i hasfaila su malo žešće zajebali po pitanju oc-a (izuzev 3258), a ako netko ima baš fetiš na oc onda rađe nek se zabavlja sa fx-om

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2015 23:55 (Checola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
chutac kaže...

Hm, zanimljivo, meni u igrama nije isao preko 70°, a u prime-u sa avx-om uhvati 100° za pola minute.

Na overclock.net tip objasnjava da njemu koji ima noctu-u d15 temperature isto odu na 100°, dok u igrama ne prelazi 55-60° (1.2V).

@Stjepanj

Nije guzva u kucistu problem, unutra je 200mm fan i probao sam i bez poklopca na kucistu (razlika mozda 2 stupnja) Temperatura naraste toliko brzo da cooler ne stigne preuzeti na sebe skoro nista topline.

Jel netko ima preporuku za 140mm vodeno? Kakav je H90? A mozda je puno ucinkovitije delid napraviti...

12 godina
Intel i5 Club

Po svemu sta si napisa jedino delid bi moga pomoc koliko se meni cini.

A ako ga vec mislis delidat razmisli i o poliranju IHS-a.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 10:18 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina

Neće ti tu pomoć ništa takvo vodeno jer to nije do hladnjaka nego do jadnog Intela. I meni sa NH-D15 kad stavim na 1.3V @4.6Ghz Istavim to radi testa) ode na preko 90C u Prime-u ili OCCT-u a cooler nije ni topal. Na 1.225V je doduše solidno jer ide u stress testu do nekih 75C. Da je chip solderovan ili bolje riješeno to s jadnom pastom bilo bi puno bolje. Ja imam iste temperature sad sa NH-D15 kao i sa Venomusom. Nadogradnja hladnjaka mi nije ništa donjela kad je problem u prijenosu topline s chipa na hladnjak a ne u kapacitetu samog hladnjaka. Venomus je odličan ali ipak sa NH-D15 CPU treba biti hladniji, no nije kad je Intel fušario. Ako ti se clocka onda smao delid ti pomaže. Probaj koliko ti ide sa 1.15V recimo da ti bude manji stres i zagrijavanje.

13 godina
protjeran
A jel itko proba ugurati kvalitetan termal pad izmedu cpua i ihs-a! Jel opet treba narokati poprilicno paste izmedu?!
13 godina
Intel i5 Club

šta nebi bilo najbolje kako je nekad na starim duronima bilo, pasta i cooler drito na jezgru, samo onaj bakreni okvir okolo, doduše trebalo bi malo i ono željezo kaj stišće proc preuredit....

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 10:17 (Checola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i5 Club

Stabilan je na 4.3ghz sa 1.125V (u punom opterecenju 1.136), max. temp. je oko 80C u primeu (bez avx).

Cini mi se prilicno dobar primjerak usporedjujuci malo po netu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...

Stabilan je na 4.3ghz sa 1.125V (u punom opterecenju 1.136), max. temp. je oko 80C u primeu (bez avx).

Cini mi se prilicno dobar primjerak usporedjujuci malo po netu..

Nadprosjecan ti je proc, ja ga drzim 4.3 na 1.15V.

13 godina
neaktivan
Intel i5 Club

kako se slabo klokaju to je strasno.. poprilicno sam razocaran oc mogucnostima.. jel ih ni nema..lol

stari i7860 sa 2.8> 4.2 uz temp 80-85 u loadu a ovo malo govno sa 3.5 na 4.2 max ako se nejde sa temp preko 75-80

lose lose..

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.1.2015 12:12 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i5 Club

Zagrijavanje je problem, stabilan je i na 4.5ghz @ 1.215V (mozda i manje), al to je malo previse za freezer 13, s delidom bi islo ali ne da mi se riskirat radi 5%  performansi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Intel i5 Club

I tko ovdje od kolega sa 4690K ima najviši takt sa zračnim hlađenjem? Ja svog planiram clockat uskoro, iako još ne znam kako pa me zanima što mogu očekivati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Unimatrix 007 kaže...

I tko ovdje od kolega sa 4690K ima najviši takt sa zračnim hlađenjem? Ja svog planiram clockat uskoro, iako još ne znam kako pa me zanima što mogu očekivati.

Ma nije uopce stvar takta, moj je stabilan na 4.5 sa samo 1.2V, problem je ako opteretis proc sa stress testom sa avx/avx2 instrukcijama (tipa prime95 28.5), temperatura je instant 100C i sta je najgore cini se da nema puno veze sa hladnjakom, dogadja se i ljudima sa custom vodenim hladjenjima. Mozes delid-at i dobit 5-15C al ode garancija a i rizik je prisutan za uistit proc.

Ta cinjenica me odbija od nauma da uopce vidim dokle ide moj primjerak, pretpostavljam da bi 4.7ghz moglo ici sa 1.3V.

14 godina

A koliko se ugrije dok vrtiš Cinebench ili neki sličan program ?

15 godina
protjeran
itomic009 kaže...

A koliko se ugrije dok vrtiš Cinebench ili neki sličan program ?

Cinebench ga ne grije ni priblizno ko prime ili aida64 (fpu only test), sigurno 20-30 stupnjeva manje. 

Sad ga drzim na 4.2ghz i 1.08V, to je ok za hladjenje koje imam (freezer 13), sve iznad 1.1V trazi bolje hladjenje.

13 godina
Intel i5 Club

jesam ja ćorav ili na nabavi više nema 4460? šta se tak dobro prodaju?

zblesirala se nabava

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 22:50 (Checola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Checola kaže...

jesam ja ćorav ili na nabavi više nema 4460? šta se tak dobro prodaju?

zblesirala se nabava

http://www.bug.hr/cijene/search/?q=i5+4460

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice