Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.068
|
čitano: 2.753.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
15 godina
Re: Intel Club (opća tema o procesorima)
Beyond Limits kaže...
forumaš kaže...

Tech yes city je utvrdio da su veliko/ malo jezgraši neupotrebljivi za posao i da su lošiji od starih intela. Imate video na Pantić kanalu gdje ga australac educira oko tech poslovanja i EVGA otkazivanja sklapanja chipovlja. Tak da je tu kristalno jasno tko je učitelj s tko početnik 💪😂😆

Također BUG je potvrdio tko ima najbolji cpu za gamere, tzv sapunator malojezgraša 😂

Mladene, ulazis u sukob bazukama sa čačkalicom u ruci 

Upravo je Tech Yes City u prijateljskim odnosima sa Frame Chasers i imali su nekoliko zajednickih klipova, a kada se tiče učitelja, eto Tech Yes City i sam tvrdi da jako poštuje Frame Chasers jer tamo gleda kvalitetan sadržaj iz kojega je i sam naucio neke stvari posebno oko klokanja DDR4 i DDR5 i onda prenio na svoje recenzije za svoju publiku, to je rekao na 12:39min nadalje 

Da jedan priča drugi, da, stvarno, ideš, ajme 😂

Naravno da je prenio, kome de da zajebavati sa 101 tajmingom....ali kad je riječ o razumjevanju stvari ondpa se tko je ekspert. Ove radne zadatke odrađuju radnici.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2023 14:03 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
forumaš kaže...

Također BUG je potvrdio tko ima najbolji cpu za gamere, tzv sapunator malojezgraša 😂

K procesor se ima da ga se nategne do ibera. Na testu u bugu vrte i7icu na stocku. Dali ima ko na forumu 7800x3d pa da ukrsti samnom koji bench da vidimo ko je sapunator?

Ove gluposti oko techa mi se neda ni komentirati...

15 godina
Intel Club (opća tema o procesorima)

Do sada smo se zezali, ajmo sad ozbiljno.

Ako netko prati neka napiše koliko malih jezgri dolazi na 14. seriji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
forumaš kaže...

Do sada smo se zezali, ajmo sad ozbiljno.

Ako netko prati neka napiše koliko malih jezgri dolazi na 14. seriji?

I nema bas nekog infoa!

14th non K info

14900/F 24/32 2G 36M

14700/F 20/28 2.1G 33M

14600 14/20 2.7G 24M

14500 14/20 2.6G 24M

14400/F 10/16 2.5G 20M
Cijene bi trebale biti iste, uglavnom refresh!

16 godina
notloB kaže...
Beyond Limits kaže...

Ovo je islo konkretno na psihov poziv na megdan sa 7800x3d posto ima 13700k. A sta se tebe tiče kao sta rekoh gejmer si a ulozio si u skupu platformu umjesto grafu, tolko o znanju

Prvo da razjasnimo s kim pričam jesi li ti Ernest Pauk, Legacy, Avalanche ili neka treća spodoba i hvala ti što me smatraš gejmerom, to je sada moderno i fensy, od svega mi je najbitnije što me pratiš i zaljubljen si, baš slatko...

dery kaže...

Ako će se banirat multići onda jednako sa svima treba. Notlob zašto bi ti trebao biti izuzet? Ja bi volio da nikoga ne baniraju.Bez didlanja notla bi bilo dosadno.

Gledaj, ne smeta multi već degenerična osobnost.

Kad prihvatiš ovaj forum kao zabavu onda ti neče smetat itko šta god on rekao. Tek onda si forumaš kakvog ovakav zajebantski forum treba. 

Beyond Limits kaže... Ja i Dery smo na provjerenim r5 5600 modelima, braca po oruzju, nemoj prenositi zen4 PMS na nas.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Ja se ne zajebavam i ne kupujem male jezgre...tzv. malojezgraš.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

A Pantić nek priča kaj ga volja, hebem ga u frizuru

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Povijest tvojih postova kaže da nisi... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
sfc_PsychQ kaže...

E jebemu mater, čekaj da iskopam...

Evo ga ovdje, u "AMD Ryzen 7000 Zen 4 CPU" temi, niš' posebno, u biti nakon eksperimentiranja odlučio sam da je najbolje samo curve podesiti u minus, dokle ide, na -35, plus nešto dignuta sabirnica i memory podešavanje by buildzoid, čekaj da nađem njegov video...

Sorry, ne mogu naći točno taj njegov video, ima ih mali milion ali sada ću skinuti screnshotove iz biosa...

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2023 17:50 (notloB).
3 godine
sfc_PsychQ kaže...

Evo ti i screenova memorijskih latencija i namiještanja ispod, inače mema nije moj izbor, ja bih izabrao jeftiniju, radi se o Teamgroup FF3D532G6200HC38ADC01 kitu od 2*16 gb ddr5 6200mhz meme spuštenoj na 6000mhz, bez dizanja napona, samo smanjenih latencija, vidi ispod screnshotove. Dio pojedinih namještanja je na auto, buildzoidove preporuke su u mojem slučaju bile većih latencija nego moje difoltne pa sam ostavio na auto odnosno niže od njegove preporuke.

Trebao bih još pokušati skinuti TRCD i TRP, inače cijeli sistem je stabilan u čemu god sam provjerio od crunchera i cjelonoćne provjere meme do primea i zadovoljan sam time plus uspio sam u ovo ljetno vrijeme dovesti proc na 94 C, doduše sa preskupim ek 360 aio, svidio mi se hebi ga.

Inače buildzoid tvrdi da ove latencije idu s bilo kojim ddr5 kitom na am5 osim frekve, TCL, TRCD i TRP, za to treba podesiti napon.

Evo vam i zadnja snimka unutrašnjosti PCa skupa sa bež dvdom da ne mislite da serem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2023 19:17 (notloB).
15 godina

Oho, sve u crvenom u kućištu

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine

Inače još jedan hint, tko ima memu koju mu ploča prijavljuje kao DOCP, EXPO, XMP ili slično, ima asusovu ploču a ne da mu se drkati po latencijama neka namjesti na tweaked namještanje vidi screenshot, to je najbolje što su u asusu iskemijali za određeni qvl kit + po mogućnosti provjeriti memoriju prije kupovine, ja to obavezno radim, i vidjeti je li testirana s vašom pločom radi što bolje kompatibilnosti iako ni to nije garant da će raditi po oglašenim vrijednostima proizvođača.

Mislim da sam danas ispunio kvotu upotrebljivih informacija, plus litra i po crnnjaka, terana, domaćeg iz istre, dobarrrr...

forumaš kaže...

Oho, sve u crvenom u kućištu

, tip sliči na Ramba Amadeusa ili Vucu, nisam siguran.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2023 19:59 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Poslušaj par puta, brzo uđe u uho 😆

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Intel raste nezaustavljivo iz kvartala u kvartal, a AMD ima slobodan pad

Jedini koji kupuju AMD procesore, su iskljucivo Mindfactory kupci 

kad smo vec kod AMD fanboj pjesmi, ovako pjevaju Intel fanboji :)

Ne vrijediš tol’ko AMD, precijenio si se,

misliš meni bit u kompu– kako da ne,
svako ko te vidi najradije bi te nogom puko,
samo si za to stvoren – tuko

Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine

Otiš'o je po 17' put, zajedno s mojim postovima, ostade samo 'ladna sarma...

Btw. kad izlazi 14. intelov refreš, ove jeseni?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
notloB kaže...

Inače još jedan hint, tko ima memu koju mu ploča prijavljuje kao DOCP, EXPO, XMP ili slično, ima asusovu ploču a ne da mu se drkati po latencijama neka namjesti na tweaked namještanje vidi screenshot, to je najbolje što su u asusu iskemijali za određeni qvl kit + po mogućnosti provjeriti memoriju prije kupovine, ja to obavezno radim, i vidjeti je li testirana s vašom pločom radi što bolje kompatibilnosti iako ni to nije garant da će raditi po oglašenim vrijednostima proizvođača.

Puno piješ JakoveP tema je intel.

Beyond Limits kaže... Ja i Dery smo na provjerenim r5 5600 modelima, braca po oruzju, nemoj prenositi zen4 PMS na nas.
15 godina
forumaš kaže...

Tech yes city je utvrdio da su veliko/ malo jezgraši neupotrebljivi za posao i da su lošiji od starih intela.

A ovaj je utvrdio suprotno. Tko je u pravu?

16 godina

Ništa nova sa 14gen osim više jezgri veči klok veča potrošnja-veče zagrijavanje. Single core jača 4% ali kad je na frekvenciji od 13700k nema razlike. Multi zadaci osjetni dobitak.Klokneš samo za dlaku 13700k i jednak si 14400k.

Ajde moj intel gasi pogone za 14gen.

https://videocardz.com/newz/intel-core-i7-14700k-tested-and-compared-to-13700k-up-to-20-7-faster-multi-core-but-needs-30-more-watts

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.8.2023 12:59 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dery kaže...

Ništa nova sa 14gen osim više jezgri veči klok veča potrošnja-veče zagrijavanje. Single core jača 4% ali kad je na frekvenciji od 13700k nema razlike. Multi zadaci osjetni dobitak.Klokneš samo za dlaku 13700k i jednak si 14400k.

https://videocardz.com/newz/intel-core-i7-14700k-tested-and-compared-to-13700k-up-to-20-7-faster-multi-core-but-needs-30-more-watts

Preciznije, dodali još četri patuljaste E CPU jezgre taman za vrtit Cinebench i CPU-Z+još veča potrošnja.

AMD,........is that Epyc or what?
16 godina
rambox kaže...
dery kaže...

Preciznije, dodali još četri patuljaste E CPU jezgre taman za vrtit Cinebench i CPU-Z+još veča potrošnja.

Ponavlja im se povijest od broadwella do kafe.Peglaju godinama isti node napucavanjem takta.Ali i sa ovakvim proizvodom gaze amd koji umislio za sebe da je intel i nevidija zajedno.

15 godina
rambox kaže...
dery kaže...

Ako je brzi u Cinebenchu 20ak posto, to znaci da je i u ostalim mutlithreaded aplikacijama, a to znaci dosta onima koji cpu koriste za posao.

16 godina
Mno kaže...
rambox kaže...
dery kaže...

Ako je brzi u Cinebenchu 20ak posto, to znaci da je i u ostalim mutlithreaded aplikacijama, a to znaci dosta onima koji cpu koriste za posao.

Bilo bi suludo da je sa 4 jezgre više jednak predhodniku naravno da je multi apl brži.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.8.2023 18:10 (dery).
14 godina
rambox kaže...
dery kaže...

rambox

Tko još gleda potrošnju daj ne pričaj bajke.

Ne gledam kod auta, a još manje kod procesora.

Kad nemaš kaj prigovoriti intelu onda kakaš o potrošnji.

3 godine
dery kaže...

Znam ga, super mi je lik, ali nisam on, sorry... a i on nije bio rječit a ja bih na dupe progovorio...

16 godina
notloB kaže...
dery kaže...

Znam ga, super mi je lik, ali nisam on, sorry... a i on nije bio rječit a ja bih na dupe progovorio...

Lucidius ti je prijetio na smrt, kako si ga iznervirao?Ja sam ga pokušao iznervirati ali nije mi zucnio ni riječ.

3 godine
dery kaže...

Lucidius ti je prijetio na smrt, kako si ga iznervirao?Ja sam ga pokušao iznervirati ali nije mi zucnio ni riječ.

Ajd', ne truj temu glupostima, nije mi prijetio nego sam ga pitao hoće li mi prijetiti kako je prijetio drugima odnosno drugome, čitaj drugi put... nebitan on, nebitna tema, boli te, boli i mene...

3 godine
Mno kaže...

Ovaj tip je teški plaćenik, ne postoji video u kojem je testirao a da nije bio plaćen od onoga čiji je proizvod testirao, gadljiv je i čak se niti ne pretvara da laže ili barem ne navlači na sponzora, fuj!

Posebno nervira s kreatorima, on ne radi recenzije za gejmere nego za kreatore sadržaja, tip glumata i teško kenja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.8.2023 0:56 (notloB).
4 godine
notloB kaže...
Mno kaže...

Ovaj tip je teški plaćenik, ne postoji video u kojem je testirao a da nije bio plaćen od onoga čiji je proizvod testirao, gadljiv je i čak se niti ne pretvara da laže ili barem ne navlači na sponzora, fuj!

Posebno nervira s kreatorima, on ne radi recenzije za gejmere nego za kreatore sadržaja, tip glumata i teško kenja.

Evo baš sam pogledao i moram reci kao korisnik Adobe paketa sve je 100% tocno, nije rekao nista sto neznam, osim ovo da intel bolje radi s manjim jezgrama tj kad je cpu na limitu ako radi nesto mozes najnormalnije raditi neki drugi task naspram amd-a, o stabilnosti i kompaktibilnosti intel+nvidia da ne pricam. Kod mene kad je kod bilo nesto ubaceno od AMD racunalo je doslovno postalo neupotrebljivo pogotovo adobe app!

16 godina
Boris grozni kaže...
notloB kaže...
Mno kaže...

Evo baš sam pogledao i moram reci kao korisnik Adobe paketa sve je 100% tocno, nije rekao nista sto neznam, osim ovo da intel bolje radi s manjim jezgrama tj kad je cpu na limitu ako radi nesto mozes najnormalnije raditi neki drugi task naspram amd-a, o stabilnosti i kompaktibilnosti intel+nvidia da ne pricam. Kod mene kad je kod bilo nesto ubaceno od AMD racunalo je doslovno postalo neupotrebljivo pogotovo adobe app!

Amd je samo za znalce drž se ti plag en pleja.

3 godine
Boris grozni kaže...
notloB kaže...
Mno kaže...

mislim da lagano seruckaš, barem s amd procom, niti ja uopće nemam problema u premieru i za divno čudo uopće se ne ruši, za encoding koristim voukoder, multicam fino radi, u media encoderu sve je u najboljem redu, photoshop, audition koje najviše koristim, nikakvih glicheva, sve glatko i po p.s.u, više me muči resolve, koji navodno više voli amd i potpuno sam odustao od njega... Što se tiče tipa i njegovog kanala, ne postoji uređaj koji je dobio na testiranje a da ne valja, svaki je najbolji, navlači rezultate, kenja i sere.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.8.2023 11:57 (notloB).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice