Koji je procesor bolji za gaming?
Intel 4460 vs Amd 8300
- poruka: 52
- |
- čitano: 12.904
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Mislim da su im performanse u igrama podjednake, a s obzirom da se FX lakše i više oc, i razlika u cijeni od cca 500kn, moj glas ide FX-u.
imao sam fx 8200 i zamjenio s i5 4460. i 5 drasticno manji lagg spikovi u wot-u. tako da moj glas ide njemu. sto se tice uloga za buducnost takoder mislim da nema smisla predloziti fx jer je prestara arhitektura da bi se mogao nositi s modernim intelom. ja sam zadovoljan trenutno s i5.
imao sam fx 8200 i zamjenio s i5 4460. i 5 drasticno manji lagg spikovi u wot-u. tako da moj glas ide njemu. sto se tice uloga za buducnost takoder mislim da nema smisla predloziti fx jer je prestara arhitektura da bi se mogao nositi s modernim intelom. ja sam zadovoljan trenutno s i5.
svki gledaju samo wot i tu lakrdiju od igre u smislu optimizacije itd..
WOT radi odlično FX-u kada se instalira na SSD. Ali da je bolji Intel za tu igru, je.
Frend ima 8320 a ja dotični model i5 4460. Ja kažem da je kod mene bolje a on kaže da je kod njega bolje :P
Što god uzmeš nisi pogriješio, ma da, intel uzima manje napajanja a ovaj je jeftiniji pa eto...
Ja bi iskreno išao na Intela, jer kao što forumaši kažu, Intel je Intel :P
Dečki stvarno mi niste jasni, uspoređujete Intel vs AMD na igri koja jedva iskorištava 2 jezgre...
Ako imaš manji budget, definitivno odi na FX 8320. AMD-ovih 8 threadova je i više nego dovoljno za igranje, a o multitaskingu da ne govorim.
Bojim se za amd 8300 jer je puno slabiji u singl-core a igre jos ne korsite 8 jezgri ?
Bojim se za amd 8300 jer je puno slabiji u singl-core a igre jos ne korsite 8 jezgri ?
Budimo realni, aplikacije koje koriste samo jednu jezgru mogu nabrojati na jednu ruku...
U 2015. smo godini, igre bez problema koriste 4+ jezgre (naravno one zahtjevnije)
Trenutno nemam ništa zahtjevno da isprobam, ali vjeruj mi da se lako da opteretiti procesor.
Upalio sam War Thunder, u pozadini radi YouTube, Bug Forum i OBS. Polagano se koriste svih 8 jezgri, ali još uvijek imam dovoljno snage da se bez brige igram i surfam internetom.
Probat ću baš sada malo opteretiti procesor sa igrama pa ti javim rezultate.
Edit: evo i slika opterećenja procesora sa 3 upaljene igre (War Thunder, Battlefield: Bad Company 2 i Euro Truck Simulator 2) i browser sa strane. I još uvijek imam snage za bezbrižno streamanje na Twitch ili nešto drugo. Bilo bi super kada bi netko mogao napraviti sličan test na quad core-u da vidimo kakvo je stanje.
http://i.imgur.com/ta0QuMV.png
budimo realni nisi napisao ni sto zelis otprilike igrati ako ces igrati navedeni wot ili dotu, lol dovoljan ti je i i3.
ako ces streamati ili neki jaci multitasking uz igranje po mom iskustvu tu je fx bolji, iako bih ja u vecini slucajeva uzeo intel cist zbog konstantnosti fpsa..
edit: kolega cromaki to sto ti mozes imati 3 igrice od jednom i on nije iskoristen njemu nista ne znaci ako ima veliki peak na fpsu bar je meni tako bilo kad sam bio na amdu na intelu toga nema..
btw kao sto sam i rekao ja bih isto uzeo fx 8xxx za stream ali ako on nece onda nema nekog smisla .
budimo realni nisi napisao ni sto zelis otprilike igrati ako ces igrati navedeni wot ili dotu, lol dovoljan ti je i i3.
ako ces streamati ili neki jaci multitasking uz igranje po mom iskustvu tu je fx bolji, iako bih ja u vecini slucajeva uzeo intel cist zbog konstantnosti fpsa..
Kao što si i napisao, nije niti naveo šta misli igrati. A niti ostatak konfiguracije što je još važnije.
Nije mi jasno kako to misliš da intel ima konstantniji fps ?
recimo u nekoj igrici intel ima fps izmedju 70 i 85 dok amd ima nizi min fps ali isto tako vecinom ima i veci max fps u nekim trenutcima pa po ovom mom primjeru to moze bit 60 do 95 ovo sve lupam napamet ali nadam se da si skuzio poantu..
Čisto sumnjam u takve situacije.
U takvim situacijama utječe grafička. Nije bitno dali će nju pogoniti FX 8320 ili i5 3570k jer će gpu uvijek dati sve od sebe osim ako nema bottlenecka naravno.
za gejming 4460 > fx 8300.
Također, ako slažeš konfiguraciju za overclockat amd će te doći skuplje nego da ides na intel...
za gejming 4460 > fx 8300.
Također, ako slažeš konfiguraciju za overclockat amd će te doći skuplje nego da ides na intel...
Taj butthurt sa 2 downvota od Amd ljudi je smjesan. Sta covjek govori 100% istinu.
Svejedno je koji uzme, praktički nikakvih razlika kod tih proceora nema pod uvjetom da FX stavi na 4.0 što sigurno svaki FX8300 može...ljudi ih bez nekih problema klokaju do 4.7 i više
U nekim igrama je malo bolji Intel u drugim je nešto bolji AMD
malo offtopic a jesi nasao linkove za staviti ovaj jedan spanjolski a ovaj drugi testira 1 igricu u razlicitim kompjuterima(ista grafa al jedan ima win 7 drugi win 8).
btw siguran sam da je covjek vec odavno uzeo proc..:D
recimo u nekoj igrici intel ima fps izmedju 70 i 85 dok amd ima nizi min fps ali isto tako vecinom ima i veci max fps u nekim trenutcima pa po ovom mom primjeru to moze bit 60 do 95 ovo sve lupam napamet ali nadam se da si skuzio poantu..
dobro si ti to rekao. intel ima mnogo veći buđet i sa samim time puno puno kvalitetniju arhitekturu procesora. to stoji i stajat će i dalje. ali ovo za fps ti nema nikakve veze. razlika između mog i najjačeg intel-a na tržištu ti je 2 -3 fps uvrh glave u dobro optimiziranim igrama. u neoptimiziranima se neću upuštat jer to onda više nema veze sa hardwareom već sa softwareom. a to su već kruške i jabuke.
ali mislim kakva je ovo tema... sad tek vidim da se uspoređuje procesor iz 2012 sa ovim novima... treba gledat seriju 2000 od intela, ako će se baš testirat.
U prva dva testa ima baš I5 4460 za koji i pita, ne kužim gdje je problem?
U prva dva testa ima baš I5 4460 za koji i pita, ne kužim gdje je problem?
problem je u tome što možeš testirat i reć bolji je intel ako upariš i5-2500 i 8350, a ne 2 generacije bolju arhitekturu od intela, a amd isti.
Po meni nebitno ako je FX sa arhitekturom od prije dvije godine i dalje u prodaji i nema nasljednika. Ustalom autor teme može dobiti okvirnu sliku jer postoje testovi i ja i dalje tvrdim da nema neke velike razlike, neče pogriješti ni sa jednim od proceva uz barem osnovni overklok na 4.0.
Po meni intel je uvijek imao prednost za gaming. Danasnji quad core intel koji se moze overclockati pere svaki amd processor u gamingu.
Naravno uz adekvatnu cijenu. Najjeftiniji i5 K procesor je duplo skuplji od ovog amd-a. Koliko para toliko muzike...
edit
I da spominjao se WOT nekoliko puta kroz ovu temu...sa najnovijom zakrpom imam 50-120 fps pri visokim detaljima, konačno su tri jezgre u upotrebi a tek najavljuju poštenu višejezgrenu zakrpu. WOT leti na viskim detaljima. Naravno igra je i na SSD-u. Lag 0%.
Po tome i5 @ 3.9 brutalno gazi fx-a @4ghz...
A bacimo malo oko na cijene te konfiguracije iz tog predivnog benchmarka:
FX 8350 Setup
MOBO: ASUS m5a78l-m/usb3 - 475 kn
CPU: AMD FX 8350 @ 4.0GHz (8 Cores) - 1345 kn
i5 4690k Setup
MOBO: ASUS GENE VII - 1670 kn
CPU: i5 4690K @ 3.9GHz - 1900 kn
Dosadni ste više s tim Intel vs AMD benchmarkovima, koliko para toliko i muzike.
Po meni je puno bolja investicija FX83xx + bolji GPU nego potrošit veči dio na CPU a onda se sa ostatkom krpat za neki slabašni GPU.
Po tome i5 @ 3.9 brutalno gazi fx-a @4ghz...
Pa ne vidim da ga brutalno gazi osim u jednoj igri ali zašto ne napomenuti da je i duplo skuplji, tj. brutalno skuplji. Zašto ne reći oba proizvoda su odlična i vrijede onoliko koliko i koštaju? Zašto ne reći da netko tko ne želi potrošiti više od 1000 kn za CPU sa FX8300 dobiva jedan dobar proizvod a netko tko želi najbolje sa i5 4690K za 2100 kn dobija upravo to. Zašto ovo gazi, ne gazi i slične dječica fore?
Evo ovaj tip je proveo faking šest mjeseci u testirani, LOL i dobio je neke objektivne rezultate iako je koristio jedan FX8350 za kojim sigurno nema potrebe jer sa jeftinijim 8320 dobijaš sve isto ili sa čak još jeftinijim FX 8300.
http://www.pcper.com/reviews/Systems/Quad-Core-Gaming-Roundup-How-Much-CPU-Do-You-Really-Need
Zašto ljudi i nakon takvih tekstova i usporedbi i dalje imaju potrebu kenjati?
Koliko para toliko muzike.
A bacimo malo oko na cijene te konfiguracije iz tog predivnog benchmarka:
FX 8350 Setup
MOBO: ASUS m5a78l-m/usb3 - 475 kn
CPU: AMD FX 8350 @ 4.0GHz (8 Cores) - 1345 kn
i5 4690k Setup
MOBO: ASUS GENE VII - 1670 kn
CPU: i5 4690K @ 3.9GHz - 1900 kn
Dosadni ste više s tim Intel vs AMD benchmarkovima, koliko para toliko i muzike.
Po meni je puno bolja investicija FX83xx + bolji GPU nego potrošit veči dio na CPU a onda se sa ostatkom krpat za neki slabašni GPU.
A sta da je amd na skupoj ploci a intel na jeftinoj? Rezultati bi bili isti naravno tako da ovo tvoje zbrajanje cijena nema smisla. Usporedjuju se cijene cpu-a i cinjenica je da je amd dosta jeftiniji ali i gadno pusi u nekim igrama, vise nego sto sam mislio..