Flashanje BIOS-a izdvojena tema

poruka: 600
|
čitano: 496.138
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Flashanje BIOS-a
3n3m1 kaže...
pomoč dali se može nekako isključiti onaj crni ekran sa nekakvim upisanim tekstom koji se pri početku botanju windowsa stalno pojavljuju,dali se to nekako u BIOSU može isključiti?

Možda u BIOS postavkama možeš namjestiti <quick booting>  <enable> ili tako nešto slično pa ti se ne bi trebao pojavljivati toliki tekst pri bootanju.

Kod mene je to upalilo.

15 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

fleshanje biosa na asrock p67pro3..na starijim pločama sam to radil preko diskete..zadnje kaj je bilo sam flešal asus al iz biosa s funkcijom asus az flash...

sad me zanima za ovu matičnu-dal ju mogu flešati iz windovsa,biosa ili usb stika-hvala unaprijed na odgovorima!

ps-sadašnja verzija biosa je 2.00 stavil bi 3.10- e sad pitanje još jedno dal bude radila i starija generacija procesora(sandy bridge),ili samo novija generacija ivy bridge procesora ako stavim 3.10 bios??vidim da ako se stavi najnoviji bios nemože se više flešati na stariju verziju...

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 15:04 (bahrija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Pozdrav, evo da pitam samo, zanima me da li u biosu (u mene je uefi program), u njemu postavljam postavke i za boot sam stavio pod 1: HDD, pod 2: DVD Rom, da li tako treba biti? a prije je bilo obrnuto, ali neznam jel hard bio na 2. mjestu, jel tako treba da bude? hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
proteine1 kaže...

Pozdrav, evo da pitam samo, zanima me da li u biosu (u mene je uefi program), u njemu postavljam postavke i za boot sam stavio pod 1: HDD, pod 2: DVD Rom, da li tako treba biti? a prije je bilo obrnuto, ali neznam jel hard bio na 2. mjestu, jel tako treba da bude? hvala

tak mora biti--ali i da staviš prvo dvd onda hard isti k..samo kaj ti bude sporije diglo sistem jer bu prvo botal s dvda-pa onda se prebaci na hard disk....dvd-pa hard disk ti je raspored kad se nanovo instaliravaju windowsi...

Bahrija
13 godina

imam jedan problem zelim neku staru maticnoj flashati bios ali nemogu flashati sa USB, CD mogo bi samo preko hdd , e pa moje je pitanje kako napraviti bootabilni hdd

13 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

pozdrav

imam maticnu asrok z68 extreme 3 gen3 ,i flashala  sam novi bios 2.30 i od tada nemogu regulirati brzinu ventilatora koji su spojeni u maticnu? probala sam fan speed-om i nemogu ni u njemu?  kaj bi bilo najbolje da napravim? da vratim stari bios? da izvadim bateriju,jel to funkcionira?{#}

hvala unaprijed na odgovoru 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Odeš u UEFI i tamo namjestiš od LVL1 do LVL9 brzinu vrtnje.

Ili ovim:

ftp://europe.asrock.com/drivers/Intel/Others/ME_Win7-64_Win7_Vista64_Vista_XP64_XP(v8.0.2.1410_1.5M).zip

ftp://174.142.97.10/drivers/Intel/Others/ME_Win7-64_Win7_Vista64_Vista_XP64_XP(v8.0.2.1410_1.5M).zip

http://download.asrock.com/drivers/Intel/Others/ME_Win7-64_Win7_Vista64_Vista_XP64_XP(v8.0.2.1410_1.5M).zip

ftp://asrock.cn/drivers/Intel/Others/ME_Win7-64_Win7_Vista64_Vista_XP64_XP(v8.0.2.1410_1.5M).zip

To su sve mirrori, dakle bilo koji da skineš - OK si s tim.

BIOS se ne vraća ispod 2.10 zbog Intelove podrške za Ivy.

Ali skužit ćeš i sama da imaš negdje grešku u koracima, i da sve sa AXTU možeš kotrolirati (ili iz UEFI-a).

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
neaktivan

hvala na odgovoru :) inace znam da se moze namjestit od lvl 1 do lvl 9,odem u  h/w monitor,i tamo imam za svaki posebno,stavim na manual i stavim na lvl 1 a on se i dalje vrti na najjace... a probala sam i u axtu,isto neide.( mislim taj sam bios stavila prije  3mj) al sad me vec pocelo nervirati jer sam sve zivo probala i ne kuzim zasto ..mozda bi bilo najbolje da probam vratit na 2.10,ako se nebude moglo i onda regulirat,onda maticna sere.

nemogu otvorit ni jednu od stranica? why? {#}

15 godina
protjeran

Kopiraš si cijeli link i AXTU ti se počne downloadati (zadnja verzija za 2.xx EFI-je).

Anyway, poslije flashanja - uvjek napraviti "Load Optimized Defoults" - uvjek sve radi.

13 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Kopiraš si cijeli link i AXTU ti se počne downloadati (zadnja verzija za 2.xx EFI-je).

Anyway, poslije flashanja - uvjek napraviti "Load Optimized Defoults" - uvjek sve radi.

ahhaaa {#} ,imam zadnji i AXTU,stalno pratim jel izaso novi bios za moju plocu,tako da i to sam vidjela i skinula zadnji axtu,preko axtu sam probala i OC  i ok je sve radilo,bilo kakvu izmjenu da sam napravila ili preko uefi li axtu je prihvatio promjene i reagirano,osim kad bi promjenila vrtnju ventilatora. i napravila sam LOAD,al kazem sve super ,jedino ti ventilatori zaebavaju {#} 

14 godina
Flashanje BIOS-a

zna neko di da nadem verziju biosa zadnju za abit an-52 i kako se flasha

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
marxone kaže...

zna neko di da nadem verziju biosa zadnju za abit an-52 i kako se flasha

Imam ti arhivu cijele ABIT web stranice.

Upravo ti uploadam sve BIOS-e koji su ikad izašli za tu ploču.

Uz svaki BIOS u RAR-u imaš i instrukcije i sve što ti treba.

Dakle, ploča AN52, ne AN52-V ili AN52-D, jer to su dvije drugačije ploče i BIOS-i se ne pašu.

AN52:

http://www.mediafire.com/?4r4tubkfify2o4b

14 godina
Flashanje BIOS-a

an52 nforce520 - to je puni naziv.

to je za to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

To je to.

16 godina
neaktivan
Imam sljedecu plocu
http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=370

Pokušavam napraviti Update BIOS-a ali u samom BIOS-u nema opciju da to napravim preko USB sticka. Pokušao sam sa savjetom iz prvog posta da stick formatiram u FAT32 no ni ta solucija ne riješava problem, može neki konkretan savjet. Hvala.
15 godina
protjeran

Ako ti ploča podržava bootanje sa USB-a,

onda uzmeš nekakav USB stick, dovoljno i 128MB, na njega staviš DOS, BIOS ROM i alat za flashanje (ovisno o ploči, AFUDOS, AMIFLASH, AWARDFLASH itd).

Bootaš sa USB-a DOS, pokreneš alat za flashanje, ukažeš mu na BIOS ROM i to je to.

16 godina
neaktivan
U boot postavkama se ne navodi USB pa pretpostavljam da ne podržava bootanje preko istog, ponuđene su opcije (Hard Disk, CD-ROM i Removable)
12 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 15:53 (Quest).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

1. Ne, uglavnom zadnji sadrži sve update od prošlih BIOS-a, osim ako su imali specijalne funkcije (takozvani OC BIOS-i itd).

2. Ne trebaš ga spremiti, možeš ga ponovno skinuti sa interneta i preflashati.

12 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 15:54 (Quest).
15 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

Pozdrav ljudi, na prijašnjoj sam ploci flass biosa radio iz windowsa, sa nekim programom od ploce, sad imam drugu plocu, na koju bi ugradio drugi processor, ali neznam kako da na ovoj ploci odradim flass bioss dali se moze isto iz windowsa ili neki drugi nacin, radi se o ovoj ploci. 

http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2Plus/M2NXE/

Rappy
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.4.2013 11:45 (Quest).
15 godina
neaktivan

Sad me još zanima, koji bi bioss bio najbolji da skinem, tamo sam gledo ima više verzija, svaka je za nešto, 

Rappy
12 godina
neaktivan

.

15 godina
neaktivan

Nemam neki problem, vec ovaj bios je star jako, i sad bi stavio jaci processor, zbog tog, jer ovaj bioss ne podrzava nove processore.

Rappy
12 godina
neaktivan

.

13 godina
Flashanje BIOS-a

ovako zanima me dali bi ja na svojoj gigabyte ploci trebao napravit flash biosa..??
na njoj je gore f7 bios koliko sam vidio najnoviji je f10f a ja imam ib proc i mozda mi krivo ocitava temp i znaci zanima me kako to najjednostavnije napravit moze li se pomocu nekog programa mozda napravit ili kako..??

i dali mi je to stvarno potrebno..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Flashanje BIOS-a

a kak se to radi kaj stavim to na usb i kaj dalje..??

i cuo sam da ima neki program za flash biosa pa jel mogu mozda s njim i ak ima koji je to program..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Flashanje BIOS-a

moze mi ko pliz hitno odgovorit kako da vratim stari bios... buraz ima maticnuu asrock z68 extreme3 gen3 sa 2.30 na 2.10? hvala unaprijed {#}

ante
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ante.peric kaže...

moze mi ko pliz hitno odgovorit kako da vratim stari bios... buraz ima maticnuu asrock z68 extreme3 gen3 sa 2.30 na 2.10? hvala unaprijed {#}

Cuo sam neke glasine da ako izvadis bateriju na 15-ak minuta dam  se bios restarta. Unaprijed da ti kazem da nisam siguran.

pero
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice