CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.194.702
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
15 godina
neaktivan
Re: CPU hladnjaci P&O
itomic009 kaže...

Hoće ako imaš mjesta za 12cm cooler a imaš. Moze biti jedino malo problema kod matične jer je cooler 2.5cm + 2.7cm radijatora debel oko 5.2 cm pa da se sudara s nekim elementima ploče. Gdje si naručio ??

Hvala. Nece biti sudaranja sa plocom.  

alternate.de

15 godina
CPU hladnjaci P&O

Stigla Noctua NH-U14S , al s cijenom od 559 KN mislim da bas nece biti birana kraj NH-D14 po istoj cijeni !Izlanuo se

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Al sigurno ce bit ekipe koja ce se nasanjkat,tj uzet U14S,a za 10kn dobe pravu zvijer. :/

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Molim vas za pomoć!

Imam amd-ov procesor fx-4100. Prvo sam imao stock hladnjak pa mi je čovjek koji mi je slagao komp rekao da kupim bolji hladnjak. Kupio sam Scythe Katana 4 (jer nisu imali taj koji mi je on preporučio) i termalnu pastu. Do prije mjesec dana sve je štimalo, ali sad kad bi stavio opet taj hladnjak počeo bi mi se komp gasit. Stavio sam opet termalnu pastu i dalje bi se gasio pa sam stavio nazad stock i sad funkcionira sve po starom (dok upalim npr. FIFU ne prelazi 48 stupnjeva). Jel riknuo taj Katana 4 i može preporuka nekog dobrog hladnjaka za oko 300 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Mozda ti je samo riknuo vent na Katani ! Provjeri dal ti se vrti vent ! Ako se ne vrti , reklamiraj hladnjak da ne bacas pare na novi , ako mozes dobit drugi u zamjeni !

Music As A Weapon !!
14 godina

Nije dobro instalirao hladnjak 99%. Treba provjeriti jer sjeo točno onako kako treba. Kladim se da je to u pitanju.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Nije dobro instalirao hladnjak 99%. Treba provjeriti jer sjeo točno onako kako treba. Kladim se da je to u pitanju.

Ma radio je on recimo jedno 6 mjeseci normalno, onda bi mi se odmah počeo gasit da je krivo sjeo..

13 godina
CPU hladnjaci P&O

pa daj provjeri temperature....skini hladnjak...obriši pastu...nanesi novu (zrno riže,ništa više) vrati hladnjak...odvrti neki test tipa occt 10min

PCE nick: FRipper
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
TeškiPajzl kaže...

Ma radio je on recimo jedno 6 mjeseci normalno, onda bi mi se odmah počeo gasit da je krivo sjeo..

A si provjerio vent ?

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Odvrtio sam test sve je uredu s procesorom. Dok miruje temp. ne prelazi 20 stupnjeva, ali dok je u igri penje se od 40 pa do 70 i više. Ventilator normalno radi.

-Stock dok miruje oko 20-30 stupnjeva u igri ne prelazi 50. Ova Katana 4 je neko smeće najveće.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 17:02 (TeškiPajzl).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pozdrav svima

jel mi netko moze preporucit hladnjak za intel i5-3570K koji je trenutno na 3.4 ,a ja bi ga htio podici na 4.5 otprilike pa jel mi netko moze preporucit neki hladnjak za do 300 kn i do koliko je moguce oc taj procesor

(imam thermaltake element G kuciste koje ima 3 ventilatora)

0 0 hvala 0
15 godina
Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

rekli su mi da hyper ima slab ventilator i da je slim verzija jeli to tocno

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 17:49 (Lukahec123).

0 0 hvala 0
15 godina

Ako ti je 1300rpm-a malo , uzmi Hyper 212 EVO !

Slim model ima dva venta !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

ok puno hvala

12 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Trebao bih savjet za kupovinu hladnjaka za CPU  i5 2500k (socket 1155) do 300-350 kn max. Planiram dizat do 4.5 GHz u  nadi da temperature ne prelaze 80 stupnjeva.  Bih li trebao kupiti novo kućište za oveclockanje? Trenutno imam limenu kantu s jednim ventom sa  strane...
I imam jedno pitanje iako sam vjerojatno promašio temu-temperature sa stock coolerom mi se penju do 80C na default 3.3 GHz dok igram te do 98C nakon cca 15 minuta Prime95-a... čuo sam da su ljudi OC-ali i5 sa stock coolerom te uspjeli zadržat temp ispod 85C. Je li stvar u lošijem cooleru, nedovoljno dobrom kruženju zraka unutar kućišta ili je nešto  treće??? Mnogo hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 23:50 (SomeoneUnfamiliar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Pozz.

Kako okrenuti Corsair H60, ovako ili ovako? Da upuhuje zrak u kuciste ili izvan kucista?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Almin94 kaže...

Pozz.

Kako okrenuti Corsair H60, ovako ili ovako? Da upuhuje zrak u kuciste ili izvan kucista?

tu u oba slučaja vuče zrak vanka

prvo je pull način, znaci vuče kroz hladnjak van...a drugo je push, gura kroz hladnjak van...

najbolje je metnuti jos jedan ventilator i da bude push&pull

15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Mislio sam da je jedan od nacina taj da ubacuje zrak u kuciste, jer ovako mora povlaciti vruci zrak iz kucista kroz radiator.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Stavi tako da ventz uvlači ssviježi zrak iz vana kroz radijator ali onda moraš složiti ostatak ventova da rade kako treba. To u praksi znači ako staviš hladnjak na standardno mjesto a to je na ispuh kod matične i procesora da staviš onda gornje ventove (ako imaš takvo kučište) za ispuh i stabdardno dole i naprijed za usis.

15 godina
SomeoneUnfamiliar kaže...

Trebao bih savjet za kupovinu hladnjaka za CPU  i5 2500k (socket 1155) do 300-350 kn max. Planiram dizat do 4.5 GHz u  nadi da temperature ne prelaze 80 stupnjeva.  Bih li trebao kupiti novo kućište za oveclockanje? Trenutno imam limenu kantu s jednim ventom sa  strane...
I imam jedno pitanje iako sam vjerojatno promašio temu-temperature sa stock coolerom mi se penju do 80C na default 3.3 GHz dok igram te do 98C nakon cca 15 minuta Prime95-a... čuo sam da su ljudi OC-ali i5 sa stock coolerom te uspjeli zadržat temp ispod 85C. Je li stvar u lošijem cooleru, nedovoljno dobrom kruženju zraka unutar kućišta ili je nešto  treće??? Mnogo hvala

Tu moze biti i do loseg kucista i njegovok protoka zraka ! Također ako nisi dugo mijenjao pastu i cistio hladnjak od prasine - probaj prvo to !

Dobro hladnjaci s 120mm ventom imaju visinu od cca. 160mm , pa si provjeri dali je to tvoje kuciste dovoljno siroko !

Do 350kn imas npr. CM Hyper 412 Slim !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

trebao bih neki hladnjak za pentium dual core e5400 2.7GhZ 
imam jedan intelov koji nije od tog procesora nego od celereno D352,pa me zanima i dali bi taj pasao na ovaj procesor? ako ne neka preporuka do 150kn 
hvala 

0 0 hvala 0
15 godina

Probaj ak pase , ja neznam tocno ! U suprotnom uzmi na akciji Arctic Freezer 7 PRO za 149 KN !

Music As A Weapon !!
13 godina
Biller542 kaže...

trebao bih neki hladnjak za pentium dual core e5400 2.7GhZ 
imam jedan intelov koji nije od tog procesora nego od celereno D352,pa me zanima i dali bi taj pasao na ovaj procesor? ako ne neka preporuka do 150kn 
hvala 

Celeron D 352 je isti socket kao e5400, 775 socket...tako da paše taj od celerona

13 godina
CPU hladnjaci P&O

malo bi overclockao athlon x2 7750 koji hladnjak da stavim na njega?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
darkborg kaže...

Arctic Freezer 7 PRO , CM Hyper TX3 EVO , CM Hyper T4 , Spire Coolgate , CM Hyper 212 EVO , Spire Coolgate 2012 , CM Hyper 412S ... Biraj sta zelis !

Music As A Weapon !!
13 godina
darkborg kaže...

LC CC 95

13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

brzo pitanje.... 

CM hyper 212 EVO

ili                     ?

CM hyper 412S       

(ili nesto trece?)

ploca je M5A97 pro, fx8120, socket je AM3+ (moze li ovaj drugi hladnjak uopce na njega?)

onaj koji jesam
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 12:00 (shimeface).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

412S je nešto bolji, oba mogu na njega.

15 godina
odjavljen
CPU hladnjaci P&O

Ima li u nas gdje nabaviti onaj obicni AMD backplate?

Treba mi za hladnjak ali mi maticna ima sire rupice na backplateu kroz koje ide neki plasticni vijak a ne metalni pa moram sada ovaj standardni naci negdje.

To bi izgledalo ovako ali moze biti i plasticni samo da ima standardne rupe kroz koje idu metalni vijci, ima na ebayu ali stvarno mi se neda cekati mjesec dana da mi to stigne plus jos postarina skuplja od samog backplata...

Ili ako netko ima visak da se dogovorimo, zelio bi to sto prije rijesiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice