Hoće ako imaš mjesta za 12cm cooler a imaš. Moze biti jedino malo problema kod matične jer je cooler 2.5cm + 2.7cm radijatora debel oko 5.2 cm pa da se sudara s nekim elementima ploče. Gdje si naručio ??
Hvala. Nece biti sudaranja sa plocom.
Hoće ako imaš mjesta za 12cm cooler a imaš. Moze biti jedino malo problema kod matične jer je cooler 2.5cm + 2.7cm radijatora debel oko 5.2 cm pa da se sudara s nekim elementima ploče. Gdje si naručio ??
Hvala. Nece biti sudaranja sa plocom.
Stigla Noctua NH-U14S , al s cijenom od 559 KN mislim da bas nece biti birana kraj NH-D14 po istoj cijeni !
Al sigurno ce bit ekipe koja ce se nasanjkat,tj uzet U14S,a za 10kn dobe pravu zvijer. :/
Molim vas za pomoć!
Imam amd-ov procesor fx-4100. Prvo sam imao stock hladnjak pa mi je čovjek koji mi je slagao komp rekao da kupim bolji hladnjak. Kupio sam Scythe Katana 4 (jer nisu imali taj koji mi je on preporučio) i termalnu pastu. Do prije mjesec dana sve je štimalo, ali sad kad bi stavio opet taj hladnjak počeo bi mi se komp gasit. Stavio sam opet termalnu pastu i dalje bi se gasio pa sam stavio nazad stock i sad funkcionira sve po starom (dok upalim npr. FIFU ne prelazi 48 stupnjeva). Jel riknuo taj Katana 4 i može preporuka nekog dobrog hladnjaka za oko 300 kn.
Mozda ti je samo riknuo vent na Katani ! Provjeri dal ti se vrti vent ! Ako se ne vrti , reklamiraj hladnjak da ne bacas pare na novi , ako mozes dobit drugi u zamjeni !
Nije dobro instalirao hladnjak 99%. Treba provjeriti jer sjeo točno onako kako treba. Kladim se da je to u pitanju.
Nije dobro instalirao hladnjak 99%. Treba provjeriti jer sjeo točno onako kako treba. Kladim se da je to u pitanju.
Ma radio je on recimo jedno 6 mjeseci normalno, onda bi mi se odmah počeo gasit da je krivo sjeo..
pa daj provjeri temperature....skini hladnjak...obriši pastu...nanesi novu (zrno riže,ništa više) vrati hladnjak...odvrti neki test tipa occt 10min
Ma radio je on recimo jedno 6 mjeseci normalno, onda bi mi se odmah počeo gasit da je krivo sjeo..
A si provjerio vent ?
Odvrtio sam test sve je uredu s procesorom. Dok miruje temp. ne prelazi 20 stupnjeva, ali dok je u igri penje se od 40 pa do 70 i više. Ventilator normalno radi.
-Stock dok miruje oko 20-30 stupnjeva u igri ne prelazi 50. Ova Katana 4 je neko smeće najveće.
Pozdrav svima
jel mi netko moze preporucit hladnjak za intel i5-3570K koji je trenutno na 3.4 ,a ja bi ga htio podici na 4.5 otprilike pa jel mi netko moze preporucit neki hladnjak za do 300 kn i do koliko je moguce oc taj procesor
(imam thermaltake element G kuciste koje ima 3 ventilatora)
rekli su mi da hyper ima slab ventilator i da je slim verzija jeli to tocno
ok puno hvala
Trebao bih savjet za kupovinu hladnjaka za CPU i5 2500k (socket 1155) do 300-350 kn max. Planiram dizat do 4.5 GHz u nadi da temperature ne prelaze 80 stupnjeva. Bih li trebao kupiti novo kućište za oveclockanje? Trenutno imam limenu kantu s jednim ventom sa strane...
I imam jedno pitanje iako sam vjerojatno promašio temu-temperature sa stock coolerom mi se penju do 80C na default 3.3 GHz dok igram te do 98C nakon cca 15 minuta Prime95-a... čuo sam da su ljudi OC-ali i5 sa stock coolerom te uspjeli zadržat temp ispod 85C. Je li stvar u lošijem cooleru, nedovoljno dobrom kruženju zraka unutar kućišta ili je nešto treće??? Mnogo hvala
tu u oba slučaja vuče zrak vanka
prvo je pull način, znaci vuče kroz hladnjak van...a drugo je push, gura kroz hladnjak van...
najbolje je metnuti jos jedan ventilator i da bude push&pull
Mislio sam da je jedan od nacina taj da ubacuje zrak u kuciste, jer ovako mora povlaciti vruci zrak iz kucista kroz radiator.
Stavi tako da ventz uvlači ssviježi zrak iz vana kroz radijator ali onda moraš složiti ostatak ventova da rade kako treba. To u praksi znači ako staviš hladnjak na standardno mjesto a to je na ispuh kod matične i procesora da staviš onda gornje ventove (ako imaš takvo kučište) za ispuh i stabdardno dole i naprijed za usis.
Trebao bih savjet za kupovinu hladnjaka za CPU i5 2500k (socket 1155) do 300-350 kn max. Planiram dizat do 4.5 GHz u nadi da temperature ne prelaze 80 stupnjeva. Bih li trebao kupiti novo kućište za oveclockanje? Trenutno imam limenu kantu s jednim ventom sa strane...
I imam jedno pitanje iako sam vjerojatno promašio temu-temperature sa stock coolerom mi se penju do 80C na default 3.3 GHz dok igram te do 98C nakon cca 15 minuta Prime95-a... čuo sam da su ljudi OC-ali i5 sa stock coolerom te uspjeli zadržat temp ispod 85C. Je li stvar u lošijem cooleru, nedovoljno dobrom kruženju zraka unutar kućišta ili je nešto treće??? Mnogo hvala
Tu moze biti i do loseg kucista i njegovok protoka zraka ! Također ako nisi dugo mijenjao pastu i cistio hladnjak od prasine - probaj prvo to !
Dobro hladnjaci s 120mm ventom imaju visinu od cca. 160mm , pa si provjeri dali je to tvoje kuciste dovoljno siroko !
Do 350kn imas npr. CM Hyper 412 Slim !
trebao bih neki hladnjak za pentium dual core e5400 2.7GhZ
imam jedan intelov koji nije od tog procesora nego od celereno D352,pa me zanima i dali bi taj pasao na ovaj procesor? ako ne neka preporuka do 150kn
hvala
Probaj ak pase , ja neznam tocno ! U suprotnom uzmi na akciji Arctic Freezer 7 PRO za 149 KN !
trebao bih neki hladnjak za pentium dual core e5400 2.7GhZ
imam jedan intelov koji nije od tog procesora nego od celereno D352,pa me zanima i dali bi taj pasao na ovaj procesor? ako ne neka preporuka do 150kn
hvala
Celeron D 352 je isti socket kao e5400, 775 socket...tako da paše taj od celerona
malo bi overclockao athlon x2 7750 koji hladnjak da stavim na njega?
malo bi overclockao athlon x2 7750 koji hladnjak da stavim na njega?
Arctic Freezer 7 PRO , CM Hyper TX3 EVO , CM Hyper T4 , Spire Coolgate , CM Hyper 212 EVO , Spire Coolgate 2012 , CM Hyper 412S ... Biraj sta zelis !
brzo pitanje....
CM hyper 212 EVO
ili ?
CM hyper 412S
(ili nesto trece?)
ploca je M5A97 pro, fx8120, socket je AM3+ (moze li ovaj drugi hladnjak uopce na njega?)
412S je nešto bolji, oba mogu na njega.
Ima li u nas gdje nabaviti onaj obicni AMD backplate?
Treba mi za hladnjak ali mi maticna ima sire rupice na backplateu kroz koje ide neki plasticni vijak a ne metalni pa moram sada ovaj standardni naci negdje.
To bi izgledalo ovako ali moze biti i plasticni samo da ima standardne rupe kroz koje idu metalni vijci, ima na ebayu ali stvarno mi se neda cekati mjesec dana da mi to stigne plus jos postarina skuplja od samog backplata...
Ili ako netko ima visak da se dogovorimo, zelio bi to sto prije rijesiti.