Ljudi imam problem neznam kojoj temperaturi trebam vjerovati u speedfan-u.
CPU temp = 80C
Core temp 1 = 65C
Core temp 2 = 65C
Imam Core2Duo e6420 2.13ghz
i ploču Gigabyte 965p-s3
Što mislite?
CPU temp = 80C
Core temp 1 = 65C
Core temp 2 = 65C
i ploču Gigabyte 965p-s3
Što mislite?
vjeruj biosu!
Core temp je obicno za oko 5c veći od cpu tempa, tako da mi nije baš jasno kako si uspio dobiti cpu temp veći za 15c...
Da pokusas srediti malo protok zraka u racunalu? Moguce da ti to zajebaje senzor na procesoru? Potpuno je nelogicno da je cpu temp veci od core tempa :/
CPU temp = 80C
Core temp 1 = 65C
Core temp 2 = 65C
i ploču Gigabyte 965p-s3
Što mislite?
to je temeratura na load procesor nije ocan
temperaturna razlika je i u idleu ista
stock hladnjak nikakva pasta dodavana
to je temeratura na load procesor nije ocan
Pretpostavljam da je CPU temp ono što prijavljuje matična ploča i to zna biti prilično neprecizno. Stavi prst na hladnjak negde pri vrhu pa ga spuštaj ka dnu. Ako je CPU zaista na 80 stepeni, nećeš stići do kraja jer će biti prevruće (zato i ne savetujem da odmah staviš na deo najbliži procesoru, od 80 stepeni bi mogao zadobiti opekotine), dok je 65 neprijatno, ali podnošljivo na nekoliko sekundi. Takođe proveri da li se na sajtu proizvođača kod novijih BIOS-a pominje ispravljanje problema sa prijavljivanjem visoke temperature.
CPU temp = 80C
Core temp 1 = 65C
Core temp 2 = 65C
i ploču Gigabyte 965p-s3
Što mislite?
CPU temp = 80C
Core temp 1 = 65C
Core temp 2 = 65C
i ploču Gigabyte 965p-s3
Što mislite?
Core temperature se mjeri na povrsini jezgara unutar procesora, dok se cpu temperature mjeri na povrsini procesora, cistom logikom se da zakljuciti da je temperatura UNUTAR procesora viša nego temperatura na površini procesora. Ali očito nekima na ovom forumu ni najjednostavnija logika ne ide baš najbolje tako da, I rest my case.
Core temperature se mjeri na povrsini jezgara unutar procesora, dok se cpu temperature mjeri na povrsini procesora, cistom logikom se da zakljuciti da je temperatura UNUTAR procesora viša nego temperatura na površini procesora. Ali očito nekima na ovom forumu ni najjednostavnija logika ne ide baš najbolje tako da, I rest my case.
Odlično, hajde sad postaj isti scrn samo u loadu. ;)
Hvala na odgovorima
meni je redovito temp jezgre duplo manja nego temp CPU..primjer trenutna temp jezgre mi je 16 C,a CPU je 30 C...sta je tu logicno il ne logicno ja neam pojma...(iako mi ovo fkt nema smisla)