Događa li se to bez obzira jel igra u fullscreen ili windowed modu?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
vjerojatno firmware od tipkovnice u banani - dogadja se sa srot kineskim markama

Ekipa,
trazim nekakve ventilatore za kuciste po mogucnosti pack od 3 komada jer ih toliko i mislim imat u kucistu + 1 koji je na cpu cooleru (njega ne mijenjam).
Gledam ove Thermaltake Ring 12 s RGB modulom da mogu mijenjat bojice tu i tamo.
Iili ima nešto bolje do tih 300-320 kn za 3 komada.
Tnx
Ekipa pomoc.
ovako ova gtx 1080ti sc2 je malo cudna kartica..
name sve ispuhuje direkt okomito gore na stranicu kucista koja je staklena btw.. niti 1% zraka ne ispuhuje sama van kucista.
temperature u igrama dosezu i 80 stupnjeva a ventove sam nariktao da pusu veoma brzo... nisu neki super kvalitetni ali opet 3 x 120mm je naprijed i ima super intake a 1 ispuhuje van i 1 je na cpu cooler i taj jedan natrag ocito ne moze obaviti posao..
pazite sad ovo.
maknem stranicu kucista ugasim sve ventove u kucistu i ostavim da radi samo grafa i cpu cooler temperature padaju na 70-71 stupnja i sve je dosta tise..
kaj da radim?
na 77-80 je grafa poprilicno glasna.. a do 70 je dosta tiha..
Nemas nista na vrhu kucista? Obavezno stavi 2 recimo...
Jače zrak ulazi nego šta izlazi, treba vruči zrak izbacit najefikasnije bi bilo na vrhu jer se gore skuplja .
Jače zrak ulazi nego šta izlazi, treba vruči zrak izbacit najefikasnije bi bilo na vrhu jer se gore skuplja .
imam i gore jedan vent i taj dok je radio nije bilo nist bolje...
jbte imam sad otvorenu stranicu komp ne cujem igram se ko i prije, grafa je doslovno jaaako tiha na 70 stupnjeva
Ekipa pomoc.
name sve ispuhuje direkt okomito gore na stranicu kucista koja je staklena btw.. niti 1% zraka ne ispuhuje sama van kucista.
temperature u igrama dosezu i 80 stupnjeva a ventove sam nariktao da pusu veoma brzo... nisu neki super kvalitetni ali opet 3 x 120mm je naprijed i ima super intake a 1 ispuhuje van i 1 je na cpu cooler i taj jedan natrag ocito ne moze obaviti posao..
pazite sad ovo.
maknem stranicu kucista ugasim sve ventove u kucistu i ostavim da radi samo grafa i cpu cooler temperature padaju na 70-71 stupnja i sve je dosta tise..
kaj da radim?
jbga, što misliš zašto ftw verzija ima tri venta i još je hladnjak širi za 20-30%
znači 50% veći hladnjak ima u dužinu i još barem 20% u širinu, to je oko 60-70% veći potencijal hlađenja
ta sc verzija naočigled ima preslab sustav hlađenja za takav čip
Ekipa pomoc.
pazite sad ovo.
kaj da radim?
jbga, što misliš zašto ftw verzija ima tri venta i još je hladnjak širi za 20-30%
znači 50% veći hladnjak ima u dužinu i još barem 20% u širinu, to je oko 60-70% veći potencijal hlađenja
a ni ftw nije neka sreća sa hlađenjem u usporedbi sa strixicama, trioxicama i aorusicama... po recenzijama i ona iznad 70°C bez greške
Ekipa pomoc.
pazite sad ovo.
kaj da radim?
ocigledno da nije do graficke kartice....
citao sam i rekli su da grafa jako dobro izbacuje zrak i da taj zrak treba izbaciti van, ja ga ne mogu izbacit van kad je stranica zatvorena...
dakle na 50% grafa je gotovo necujna i to je zakon...
jednu dodatnu stvar sam primjetio da kada puse direktno puse po dnu cpu coolera recimo da imam aio direktno bi zrak isao na straznji vent za ispuh..
a ni ftw nije neka sreća sa hlađenjem u usporedbi sa strixicama, trioxicama i aorusicama... po recenzijama i ona iznad 70°C bez greške
A ni jedna ne hladi dobro ako kuciste nije solidno ventilirano, ne bi ni one bile ispod 75°C u njegovom slucaju..
A ni jedna ne hladi dobro ako kuciste nije solidno ventilirano, ne bi ni one bile ispod 75°C u njegovom slucaju..
ali zast pobogu?
kuciste ima dobre otvore lijepo to puse unutra i lijepo to puse van..
mozda je problem staklena stranica ?
mozda 2 gore i 1 iza?
dva naprijed za intake bi bila dovoljna?
ma kak god tise od ovog kad je stranica otovrena i hladnije ne moze biti
ne znam baš, jednostavno fizički tu nema dovoljno potencijala i ne čudi što ta sc2 verzija ima problema s hlađenjem
da je hladnjak potentniji ne bi bio na rubu, a na rubu je čim on nabrije ventove a grafa i dalje na 80 stupnjeva
kod mene case ventovi su na 600-700 okretaja kod gejmanja, dakle skoro i da ne pušu, a grafa svejedno radi na 1.000-1.1000 okretaja i temperatura se vrti oko 65 stupnjeva, satima
da nemere izdržati smanjeni airflow u kućištu, onda bi se i ona dizala na 80 stupnjeva i 2.000 okretaja, no hladnjak je više nego dovoljan i ona bez problema drži normalne temperature i kad ventovi ne rade bogzna što
jest da je gtx 1070 manje zahtjevna za ohladiti, no princip je isti i da ima ftw verziju imao bi puno manje problema, ako bi uopće
za vrijeme 24-satnog majnanja rasla je temperatura i preko 70 stupnjeva, uz okretaje na 1.300 rpm, uz case ventove ne preko 1.000rpm
a to je opet daleko od temperaturnog i zvučnog maksimuma koji on doživljava u gejmanju i baš bi volio vidjet tu njegovu u takvim uvjetima s tim anemičnim hladnjakom
meni je jos veca misterija fucking WOT..
npr u toj igri mi rijetko kada igra zakuca grafu jer vecinom imam lock i na toj igri su mi najvece temperature.
Npr BF1 koji je graficki tezi/impresivniji ima u prosjeku 5 stupnjeva manju temperaturu a tamo je grafa vecinu vremena zakucana
ali zast pobogu?
kuciste ima dobre otvore lijepo to puse unutra i lijepo to puse van..
...
jako bitno a ćesto zanemareno, jeli pozitivan ili negativan tlak u kućištu?
meni kad je gpu blower slažem pozitivan tlak a kad je gpu koji puše vrući zrak unutra onda negativan tlak jer takve kartice i nisu napravljene da pušu vanka.
npr u toj igri mi rijetko kada igra zakuca grafu jer vecinom imam lock i na toj igri su mi najvece temperature.
Npr BF1 koji je graficki tezi/impresivniji ima u prosjeku 5 stupnjeva manju temperaturu a tamo je grafa vecinu vremena zakucana
To mi nema nikakvog smisla, prati power, jedino objasnjenje je da vise trosi tj. da je blize power limitu kad je manje opterecena u WOT-u nego kad je max opterecena u BF1. Po meni je to dosta nemoguc scenarij...
To mi nema nikakvog smisla, prati power, jedino objasnjenje je da vise trosi tj. da je blize power limitu kad je manje opterecena u WOT-u nego kad je max opterecena u BF1. Po meni je to dosta nemoguc scenarij...
ma eto budem, tako mi je bilo sa svakom grafom i bivsom aorus gtx 1080, wot jednostavno vise zagrije graficku..
Meni je tako sa OW, uvijek 3-4°C veca temp nego u drugim igrama
Nemojte me hebnati da pratite te temparature non stop...pukli ste.
Meni je tako sa OW, uvijek 3-4°C veca temp nego u drugim igrama
Al uz max usage? To je normalno, ali je vrlo cudno da igra s kojom je gpu na nizem usage-u daje vise temperature..
Maksimum maksimuma je bio onaj mining algoritam, to bi mu rastalilo graficku ako u igri ide do 80°C
Ne moras pratit da primjetis to...
bazi sad...
uninstalirao sam msi afterburner i riva tuner i koristim iskljucivo evgin alat i gpuz u pozadini.
temprerature u istim uslovima nize 10 stupnjeva.
ko tu koga hebe? meni vise nist nije jasno majke mi...
grafa je sada cca do 67 stupnjeva maks..
bazi sad...
uninstalirao sam msi afterburner i riva tuner i koristim iskljucivo evgin alat i gpuz u pozadini.
ti imaš neke fantomske smetnje u kompu... nemoguće da će MSI AB povećati temp za 10°C, jedino da imaš neki hidden OC profil koji se pokrene a da ne vidiš, ali to ne postoji koliko ja znam...
To vam je tak kad se stalno igrate PC doktora i imate uključen EKG.
bazi sad...
Nisu isti uslovi, to je jedino sigurno.
bazi sad...
Nisu isti uslovi, to je jedino sigurno.
mislim isti frejmrejt ista sobna temperatura itd..
dakle samo sw drugacije radi.. kako god meni je sad kud i kamo bolje a igram se isto.. s necujnim pcom..
sw jednostavno ocito drugacije barata s resursima graficke kartice
Kanta se drži ispod stola i igra se pojačanim zvučnicima od barem 20Wata, slušalice da ne spominjem. Sve drugo nema smisla.