Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.192.138
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
@3dfx

Ja pricam o frekvencijama monitora tj fps-u dostojnima najjacim mainstream procesorima, a ne o ovim uredskim frekvencijama...

Naravno da je jedan i3 pa cak i ryzen 3 dovoljan za 60fps.
8 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Jok braco, autorevers nije premotavao traku nego je prebacivao na drugu stranu

Nisam ja imao kazic s takvom funkcijom... to je nesto napredno iz 90ih....

Walkman sa samo fwd pa okreci kazetu da ti premota ako ti se svidi pjesma neka pjesma...show... a ovdje premotavamo a pjesme nam se ne svidjaju 

7 godina
war3_tft kaže...
@3dfx

Ja pricam o frekvencijama monitora tj fps-u dostojnima najjacim mainstream procesorima, a ne o ovim uredskim frekvencijama...

high rr monitor ti omogucuje manji input lag, aim recimo, i to neprimjetno za sve koji se ne bave profesionalno igranjem i to samo izrazito u fps igrama i to bez sinhronizacije, koja povecava input lag na visokim refresh rate

high rr monitor ti kurca vrijedi, kada multiplayer igre imaju tick servera od 64Hz, i ti sve objekte i igrace vidis 15.6ms, bez obzira imao 60Hz ili 250Hz monitor

nema jebene razlike u igranju izmedu procesora koji ima 0.1% 60+fps i onoga koji ima 0.1% 100fps+

17 godina
3dfx kaže...
war3_tft kaže...
@3dfx

high rr monitor ti omogucuje manji input lag, aim recimo, i to neprimjetno za sve koji se ne bave profesionalno igranjem i to samo izrazito u fps igrama i to bez sinhronizacije, koja povecava input lag na visokim refresh rate

high rr monitor ti kurca vrijedi, kada multiplayer igre imaju tick servera od 64Hz, i ti sve objekte i igrace vidis 15.6ms, bez obzira imao 60Hz ili 250Hz monitor

nema jebene razlike u igranju izmedu procesora koji ima 0.1% 60+fps i onoga koji ima 0.1% 100fps+

konacno netko ko neki racku zapravo i razumije..

13 godina
protjeran
Kolko si ti sad nebuloza napisao...

Ne moras igrati samo fps igre da bi uzivai u high rr monitoru, od micanja misa pa sve do jednog sp naslova kad je slika fluidnija sve izgleda neusporedivo bolje.

Sto se tickova i gluposti tice, onolko kolko kartica fps-a isporuci tolko ces ih vidjeti ukoliko monitor ide do te frejvencije i tu nema previse filozofije.

Ono o cem ti pricas je lag sa servera koji moze biti manji ili veci. Ocito nikad nisi igrao neki online mp naslov pa da vidis koja je razlika izmedu 60 i 144hz... Profici online rokaju i na 240hz panelima jer im je skill toliki da mogu iskoristiti tu razliku, a ti mi pricas kako je to sve isto, aj molim te...
7 godina
war3_tft kaže...
Kolko si ti sad nebuloza napisao...

Ne moras igrati samo fps igre da bi uzivai u high rr monitoru, od micanja misa pa sve do jednog sp naslova kad je slika fluidnija sve izgleda neusporedivo bolje.

Sto se tickova i gluposti tice, onolko kolko kartica fps-a isporuci tolko ces ih vidjeti ukoliko monitor ide do te frejvencije i tu nema previse filozofije.

Ono o cem ti pricas je lag sa servera koji moze biti manji ili veci. Ocito nikad nisi igrao neki online mp naslov pa da vidis koja je razlika izmedu 60 i 144hz... Profici online rokaju i na 240hz panelima jer im je skill toliki da mogu iskoristiti tu razliku, a ti mi pricas kako je to sve isto, aj molim te...

koji lik 

mijesas PING sa server TICK

profici ne igraju na serverima koji imaju 64 tick, naravno da im brzi paneli omogucuju to o cemu pricas, jer igraju na serverima koji su za to prilagodeni, ali sve do 128 tick, mislim da je to najbrzi CS:Go server nisam siguran, sve iznad toga im ne omogucuje nista osim smanjenog input laga i to samo ako ne koriste neki sync, sto oni niti ne koriste

a ti sa svojim pro shit kompom kada igras MP mozes sebe uvjeravat koliko god hoces, igras na 64 tick serverima kao i ostatak pesant populacije

a sad bok, idem dalje rokat CS:GO na 120tick serveru sa svojim 120Hz monitorom 

16 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

War stvarno si jači od lucija i imaš oko na koje superman može zavidit jer vidiš razliku od par fps-a. Infišacjun je opasna stvar.

kradem mine iz minskog polja
13 godina
protjeran

Jasno je da se na 64 tick serveru objekt mice svakih 15.6ms i badava sto se na 144hz monitoru mice 7ms ukoliko reagiras brze od tih 15.6ms ne dobivas nista.

Bitno u cijeloj prici je da ti i dalje vidis te 144 slicice na monitoru, imas bolju percepciju slike i brzog kretanja objekata, a samim time i bolji tracking, aim i naravno reakcije, a profici zbog svog skilla isto to jos i vise.

Ono sto sam ja krivo protumacio iz tvog posta je da se ne vidi tih 120, 144 fps itd slicica na monitoru pa sam jedino taj neki drop u fpsu mogao prepisati nekakvom laggu na serveru.

13 godina
protjeran
Izgubio si se..
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
7 godina
protjeran

Eh forum 'warriorsi'. Je' vi igrate uopće ? Kod nekih vidim da su postali inventar na forumu pa mi nije jasno kada stignu uživati i u blagodatima 144Hz igranja.

17 godina
war3_tft kaže...

Jasno je da se na 64 tick serveru objekt mice svakih 15.6ms i badava sto se na 144hz monitoru mice 7ms ukoliko reagiras brze od tih 15.6ms ne dobivas nista.

Bitno u cijeloj prici je da ti i dalje vidis te 144 slicice na monitoru, imas bolju percepciju slike i brzog kretanja objekata, a samim time i bolji tracking, aim i naravno reakcije, a profici zbog svog skilla isto to jos i vise.

Ono sto sam ja krivo protumacio iz tvog posta je da se ne vidi tih 120, 144 fps itd slicica na monitoru pa sam jedino taj neki drop u fpsu mogao prepisati nekakvom laggu na serveru.

Daj ponovo objasni.. ako je apsolutno najnize sto sa severa dobijes 15.6ms kako uopce mozes reagirati s 7ms? 

13 godina
protjeran

Pa jesam napisao da ti badava ako reagiras brze od tih 15.6 ms kad server nije toliko brz ne kuzim u cemu je problem?

A ti Slijepane odi tamo mrcvari cpu il pricaj bajke u svojim "recenzijama", ako ne kuzis osnove tipa bn i da je procesoru svejedno na kojoj rezoluciji igras ovdje tek nemas sta traziti. 

17 godina
war3_tft kaže...

Pa jesam napisao da ti badava ako reagiras brze od tih 15.6 ms kad server nije toliko brz ne kuzim u cemu je problem?

A ti Slijepane odi tamo mrcvari cpu il pricaj bajke u svojim "recenzijama", ako ne kuzis osnove tipa bn i da je procesoru svejedno na kojoj rezoluciji igras ovdje tek nemas sta traziti. 

Ali ti niti ne mozes reagirati brze od 15.6ms bez obzira kakav panel imao...ti mozda vidis stvari fluidnije kod sebe i to je to.. vrijeme reakcije na takvom serveru ce biti isto tebi s 144hz i 60hz dakle nema razlike...

i nikako ne mozes reagirati prije 15.6 jer je to def kojeg ne mozes ti mijenjati bez obzira na sve.

13 godina
protjeran

Pa upravo to sam napisao, dva puta...

A u drugom odlomku pojasnio da je bit u percepciji i fluidnijoj slici u koju gledas.

17 godina
war3_tft kaže...

Pa upravo to sam napisao, dva puta...

A u drugom odlomku pojasnio da je bit u percepciji i fluidnijoj slici u koju gledas.

ak si ti to tako napisao onda ja ne znam citat...

13 godina
protjeran
Tn 144hz master race klasa je mislila da ce zbog brzeg monitora brze vidjeti neprijatelja i tako postati bolji, looool...hahaha.lp
13 godina
protjeran

Pa tako ispada...

Da pojednostavimo, na 144hz monitoru u koji gledas objekt se mice svake 0.7ms, al na serveru isti se mice svakih 15.6 sec i on kao takav diktira sve skupa.

Slijepane ja sam 144hz monitor uzeo prvenstveno radi fluidnosti i cinjenice da mi sve bolje izgleda na takvom panelu, a ti si zadnji koji se ima javljati sa tim nepreglednim uredskim komadom plastike koji ne odskace po ama bas nicemu osim ghostingu i na kojem je vrhunac pogledati youtube video.  

13 godina
protjeran
Joj decec ja sam u to govno buljio prije 10g...crt necu ni spominjati jer je to svemirski brod naspram ovoga sto se danas sve prodaje pod gaming..lp
16 godina
Stjepanj kaže...
crt necu ni spominjati jer je to svemirski brod naspram ovoga sto se danas sve prodaje pod gaming

Average input lag CRT monitora (na 60hz) nije 0 kako neki misle, nego nekakvih 8.3ms - još sitno niže na 85/90hz modelima ali ne previše.

Dakle današnji top gaming monitori su puno bolji što se toga tiče (2/3/4ms input lag).

No, slažem se da su CRT monitori bili svjetsko čudo za prve LCD-e pa i neke današnje shrotty panele, te budget/mainstream IPS monitore sa input lagom od 20ak milisekundi.

It is always darkest just before the dawn.
8 godina
protjeran
dery kaže...

War stvarno si jači od lucija i imaš oko na koje superman može zavidit jer vidiš razliku od par fps-a. Infišacjun je opasna stvar.

Luci je imao fini 1440p model od della, i zbog toga mu je vas par "mudraca" predbacivalo da nije pravi hc gamer, a sad je takav monitor samo sa 3 puta gorim panelom odjednom najmracniji predmet zelja vas nekolicine "pro casual ryzen gamera", ispod casti i sl. proljevi.... bijeda, tuga i jad koliko licemjera sa kratkotrajnim pamcenjem ovdje na forumu, Stjepan prvi medju njima 

14 godina
lav1000 kaže...

Luci je imao fini 1440p model od della 

Njegor ekran je bio i puno skuplji, a ničim nije opravdavao tu cijenu.

Ja vjerujem da je ovdje najveći argument barem meni cijena, a i Luci se je sam prozvao tako,

nisu mu trebali drugi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2018 15:31 (Valentin17).
8 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
lav1000 kaže...

Luci je imao fini 1440p model od della 

Njegor ekran je bio i puno skuplji, a ničim nije opravdavao tu cijenu.

Ja vjerujem da je ovdje najveći argument barem meni cijena, a i Luci se je sam prozvao tako,

nisu mu trebali drugi.

Pa koliko pratim i neki od ovdje prisutnih su sami sebe prozvali hc gamerima, a Luciju su se smijali za monitor.... a sad je jos gori monitor postao gamerski Eldorado...zanemarimo sad cijene, nije tada jos bilo ovog casper modela u ponudi

12 godina
war3_tft kaže...

Bitno u cijeloj prici je da ti i dalje vidis te 144 slicice na monitoru, imas bolju percepciju slike i brzog kretanja objekata

war3_tft kaže...

to ti je kao da gledaš zgodnu susjedu, a nemaš koristi jer ju dere netko drugi

nije niti čudo što ovolike frustracije izbijaju na forumu 

još da je barem monitor u boji... 

8 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
war3_tft kaže...

Bitno u cijeloj prici je da ti i dalje vidis te 144 slicice na monitoru, imas bolju percepciju slike i brzog kretanja objekata

war3_tft kaže...

to ti je kao da gledaš zgodnu susjedu, a nemaš koristi jer ju dere netko drugi

nije niti čudo što ovolike frustracije izbijaju na forumu 

još da je barem monitor u boji... 

Ja uvijek zapocnem razgovor, susjeda hocete da vam pokazem svog predatora 

17 godina
odjavljen

Da samo kod picajzle je tak doslovno, od kako je obznanio neke stvari gledam ga sa strahopoštovanjem

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2018 16:33 (XXX).
17 godina

Jos kada bi respons lag bio isti sto i input lag kao sto neki mislie bilo bi sve lijepo i krasno.

Lave koliko tvoj 240hz monitor ima input lag a koliki response lag?

14 godina
lav1000 kaže...

susjeda hocete da vam pokazem svog predatora 

A nama ovdje nećeš pokazati. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2018 17:19 (Valentin17).
16 godina
Hc gamer sa 0.7 kd , ne mogu naci sliku da se danas dobro nasmijem!? Lave gdje je slika
16 godina
Hc gamer sa 0.7 kd , ne mogu naci sliku da se danas dobro nasmijem!? Lave gdje je slika
13 godina
protjeran
U tom dijelu price sam ja failo dok sam citao/gledao o overdriveu...

Al zato sluzi ovakav forum da ljudi nauce i nije mi tesko priznti za razliku od butthurt armade koja se nikako ne miri sa nekim cinjenicama i greskama ucinjenim zbog slijepog fanbojizma :)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice