Sve zavisi kak' je podešen PPT, TDC i EDC. Ako su te postavke relativno konzervativne onda neće ni boostat na više frekvencije pa -30 offset radi stabilno. Sa smanjenim tim stavkama i moj radi na -30 na svim jezgrama dok ako mislim izvuć više od proca i povećam PPT, TDC i EDC onda na prvoj i četvrtoj jezgri moram smanjit offset na ispod -20. Tako mi bar govori iskustvo s 5900x.
S 5x00 serijom su stvari drugačije i ima puno više prostora za zezanje, na 7x00x, pogotovo na x3d gdje ti ne daju a i 12 i 16 jezgrašima nema previše prostora zbog temperature pa se i nisam previše zezao...
Na am5 cilj je što niža tempa uz očuvanje performansi, barem meni, dakle postavke igranja s termalnim limitom odnosno strujom za određeni limit mi se ne sviđaju, možda griješim, ukoliko sam u krivu, reci...
Fora mi je na asusovim pločama što ti daju rating, i to ne samo za cijeli procesor nego i per core, ako ništa drugo barem okvirno skontaš, osim kako boostaju, i po njihovom ratingu kakva je koja otprilike uz "ai" preporuke, zgodan fičr, btw. pokušao sam pustiti asusov ai da clocka ali nisam došao do logona winsa...