AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.746
|
čitano: 6.775.319
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
GreenDevil kaže...
toxic kaže...

imas zapravo vrlo slican setup mojem.

ja sam postoa korisnik navedenog takoder prije par dana.

Cinebench neka ti bude omjer dal i procesor daje ispravan rezultat.. ja sam na kraju svojeg spustio s stock coolerom na 3.6ghz pri stock naponu i dobivam score do 1200, ako se ne varam normalan rezultat dakle kada je proc na stock je 1130-1150, po scoru kojeg si ti naveo proc ti radi dobro 1260 score.

Bino je da su ti temp okey i nemoj davati vise od 1.35v ne isplati se za 100mhz vise..

Koji ram imas i na koliko mhz ti radi?

Hvala na brzom odgovoru. 

Ploča je Asus Prime X370 PRO, RAM je g.Skill Flare X 3200MHz (na toliko i radi preko onog profila u biosu). Ako treba slati kakve rezultate testiranja samo recite pa možemo usporedit.

Volio bi još samo GPU testirat da vidim da je sve ispravno i stabilno pa da sam miran. 

Na stock-u sam btw, sa pastom Arctic MX-4, temperature moram pogledat ali ne idu preko 75 na full load-u

ma gle ak ti temp ne idu iznad 75 to je super.

Ja koristim njegovu origigi pastu i cini mi se super, vjerujem da bih s mx-4 dobio koji stupanj ali zaista nebitno bar meni jer ja se igram na 4k rezi i sad da li proc radi na 3.6 ili 3.8 mi je skoro pa svejedno.

Kod tebe je malo drugacija situacija i treba ti cim veci takt proceosra jer koliko sam shvatio igra se se na FHD i 144hz.

Prati gpu usage on ce ti puno reci koliko ti grafa jos moze dati

17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

GreenDevil ako ti nije problem ispuni si moj pc cisto da nam bude lakse kad se pitaju odredene informacije.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Čisto onak da bacim nesto zanimljivo:

Izgleda da Ryzen r5 1600 na 4ghz radi odlican posao na FHD i 1440p

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Samo jedno pitanje, kako ti uspjevas imati 144 fps u pubg-u ako se na linku gore vidi da ista konfiguracija ne moze vrtiti niti 100 avrg? To sa debelo smanjenim detaljima i fizikom il?
17 godina
Napravio sam računicu sa najjeftinijih h110 pločom u istom dućanu, ajde ti meni daj racunicu. Evo ti tvoja računica
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina

Kak se ponasa taj proc na 4k u aaa naslovima i SP-u ...

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 12:07 (4mal).
13 godina
protjeran
Znaci 7400 je 500kn skuplji od 1200, ploca je 170kn skuplja i ram ne mozes stavit isti vec ti za ryzen treba brza tj skuplja memorija ak hoces da nije spor (a kolko sam shvatio pozeljan je u dual chanel pa te dvije plocice ispadnu jos malo vise, neka me netko ispravi ak sam u krivu) sto je jos 150kn gore i dodes do toga da je intel 180kn skuplji.

Platis malo vise i imas plug n play, nemas zafrkancije oko klokanja, ne moras se brinuti dal ce ti memorija raditi i uz to imas brzi cpu. Nemojmo zaboraviti da ti je upgrade path na ryzenu na takvoj ploci 0. Odlicna racunica nema sta...
17 godina
4mal kaže...

Kak se ponasa taj proc na 4k u aaa naslovima i SP-u ...

a koji te naslovi zanimaju pa testiram.

Ono sto sam vidio za sada, jako sam zadovoljan.

17 godina

Ma kakva vražja skuplja memorija ti treba? Ova memorija ide na 3ghz na ryzena, za oc ne trebaš imati puno znanja, par klikova u biosu i riješen posao. Isti klinac i za memoriju. Ne treba ti nikakav dual channel. Tako da je to ta razlika koju sam i naveo. Znači dobis isti klinac i ostane ti love za bolju grafu ili neku drugu komponentu.

Upgrade path 0? Otkud si to izvukao? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 12:30 (Patrick_cro).
14 godina

Upgrade path na takvoj matičnoj je sasvim u redu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
Samo jedno pitanje, kako ti uspjevas imati 144 fps u pubg-u ako se na linku gore vidi da ista konfiguracija ne moze vrtiti niti 100 avrg? To sa debelo smanjenim detaljima i fizikom il?

Kad bi se gledalo cjelokupno avrg je iznad 100, da, ali zna držat i 144 u mirnijim okruženjima. 

Postavke su sve na very low osim tekstura na low/med i draw distance na low/med

Nisam dirao OC GPU-a pa ne znam dal bi to još donjelo šta za bolji fps

Senior IT Consultant
13 godina
protjeran
Pa ljudi se zale da im memorija koja je deklarirana na 3000 MHz ne radi, a mogu si zamisliti sto se desava sa sporijom koju treba dic gore. Cinjenica je da za ryzen treba brzi tj skuplji ram da bi postigao neku pristojnu brzinu, a ti trubi kolko hoces.

Kazem da je upgrade path 0 jer ljudi i sa jacim plocama tu jedva natezu nekih 3.7-3.8 na r5 i r7, a ti bi na par godina starom srotu od ploce sa neznam kakvim power deliverijem stavljao i klokao 6 i 8 jezgrene procesore, aj molim te...
17 godina

Ja ne trubim nego pričam iz iskustva, to šta se ljudi ne znaju informirati koji ram treba kupiti je drugi par rukava. Evo sad sa novim updatom čak i hynix radi bez beda na 2800mhz. 3.8ghz ide bez beda na svakoj ploči i za 6/12 procesore je ta ploča sasvim dovoljna.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 12:42 (Patrick_cro).
14 godina

Nisam bas vidio da jedva natezu 3.7Ghz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Neznam zasto moderator uopce pusta ovake rasprave u "only ryzen" temi.lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
protjeran
O tome ja cijelo vrijeme pricam, imas neznam kakvu zafrkanciju da bi postigao rezultate jednog non K i5...

A to da ces neki jaci ryzen na toj ploci klokati na 3.8 je skroz mastovito.
17 godina
Ako je tebi zafrkancija provesti max 15 min za oc i s time uštedjeti lovu onda nemamo o čemu pričati, a ljudi bez problema oc ryzen na 3.8ghz bez ikakvih problema. Moraš biti smotan kao kupus da ne znaš pogledati koji oc tutorial i podesiti bios za oc. Pa i baba bi znala oc otočnu današnje vrijeme
17 godina

Edit: obrisati dupli post

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 13:04 (Patrick_cro).
17 godina

Edit: obrisati dupli post

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 13:03 (Patrick_cro).
17 godina
war3_tft kaže...
O tome ja cijelo vrijeme pricam, imas neznam kakvu zafrkanciju da bi postigao rezultate jednog non K i5...

A to da ces neki jaci ryzen na toj ploci klokati na 3.8 je skroz mastovito.

linkao sam ti gore video pa pogledaj koja cuda radi ryzen 5 1600 na 4.0ghz u isti kos nikakav non k i5 ne moze..

btw na mojoj ploci moj ryzen 5 1600 ide bez hebemti na 3.8ghz i to pri niskom naponu...

napravio sam samo ovo..

odabrao takt i stavio 1.32v amen.  1 min posla 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 13:03 (toxic).
8 godina

Na temi Slaganje PC konfiguracija se vidi sto se trenutno moze dobiti za vase novce ovisno o vasim potrebama. 

Ako se netko ne slaze s trenutnim stanjem neka se vise aktivira na toj temi i dokaze da je u pravu.

Intel je prije pola godine bio best buy. trenutno je za vecinu opcija ryzen.

Sta ce biti sutra, ne znam, ali veselim se, jer cu moci dobiti vise za svoje novce.

Mozda ibme74 obmanjuje sve, u tom slucaju treba ga banat sa foruma 

Moj PC  
5 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Ako je tebi zafrkancija provesti max 15 min za oc i s time uštedjeti lovu onda nemamo o čemu pričati, a ljudi bez problema oc ryzen na 3.8ghz bez ikakvih problema. Moraš biti smotan kao kupus da ne znaš pogledati koji oc tutorial i podesiti bios za oc. Pa i baba bi znala oc otočnu današnje vrijeme

Ja sam samo odabrao XMP profil i sve morao razmontirati kako bi resetovao CMOS  zamisli koliko problema ostali mogu imati.

17 godina
Sve morao razmontirati? Jesi ti čuo za vadenje baterije za clear cmos? Očito nikad nisi ništa oc
17 godina
Patrick_cro kaže...
Sve morao razmontirati? Jesi ti čuo za vadenje baterije za clear cmos? Očito nikad nisi ništa oc

mislim da nije :)

meni xmp radi fenomenalno. Vise ne moras niti bateriju vadit neki izgasis komp prebacis jumper na 5 sec i vratis nazad uplais napajanje i vojla.

Neke bolje ploce automatski sve odrade kada shebes clock

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 13:09 (toxic).
13 godina
protjeran
Ma super ustedio si 180kn da bi se igrao klokanjem i istazivanjem trama da bi opet imao losiji cpu od non k i5...

@toxic

Usporedivali smo r3 1200 i i5 7400 i onda o nadogradnji nekog r5 ili r7 na sroteks plocu i postizanju malo visih klokova na istoj.
8 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Morao sam sve kablove odspojiti i još sam izgubio nekoliko minuta na pinovima za resetovanje  Usput kakve veze ima da li sam ikada išta OC-ao?Koliko vas AMD plaća?I meni treba novca 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 13:19 (DaShip).
17 godina
war3_tft kaže...
Ma super ustedio si 180kn da bi se igrao klokanjem i istazivanjem trama da bi opet imao losiji cpu od non k i5...

@toxic

Usporedivali smo r3 1200 i i5 7400 i onda o nadogradnji nekog r5 ili r7 na sroteks plocu i postizanju malo visih klokova na istoj.

a cek na intel srotkes ploci mozes bez problema staviti neki i5 k ili i7k i klokati bez problema?

8 godina
neaktivan
toxic kaže...
war3_tft kaže...

@toxic

a cek na intel srotkes ploci mozes bez problema staviti neki i5 k ili i7k i klokati bez problema?

Cijelo vrijeme se priča o nok K procesorima i to posebno o i5 7400 i 7500 ;)

17 godina
Nije nikakvih 180kn nego prije 350-400kn a imaš skoro na svim pločama za reset biosa. Uzmeš šarafciger i spojiš ta dva pina za clear cmos, očito je da nikad nisi oc ništa a teško ti je pitati iskusnije.Btw koju ploču imaš za ryzena?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice