Uzeo sam Liquid Freezer II 360 i instalirao u define r6. Testirao sa 5900x i danima twekao sve živo.
U cine20 dobivam MC 8800, a u SC 840. Bustaju se jezgre do 5100 Mhz...za par dana cu napisati što sam sve twekao i koliko, trenutno nemam vremena.
Nego imam problem... Freezer mi hladi super, ali mi fanovi na određenoj brzini proizvode neki rezonantni zvuk. I to samo pri srednjim brzinama pa je oscilirajuće. Zvuk je tih ali se čuje u tišini i prolazi i kroz slušalice jer je high pitch. Najsličnije je onim tibetanskim posudama, čak i potpuno isto. Evo kao ovaj dio u video kad vrti po zdjeli. Traje po par sekundi dok ubrzava ili usporavaju fanovi, a kad je neki ravnomjerni load i duže.
Pet puta sam vadio cijeli cooler i puštao ga da radi u ruci. Nije kučište. Jedini što je ostalo sumnjivo je da zrak prolazi kroz hladnjak i proizvodi neku rezonancu. Danas sam skinuo fanove sa hladnjaka i testirao i ispada da baš ventovi proizvode na određenoj frekvenciji. Zvuk je malo niži nego u video, ali baš tako zvuči. Zanima me da li je to normalno. Prvi put imam vodeno, iako ovo ima veze sa ventovima, a ne sa vodenim. Uglavnom, zvuk je iritirajuči jer se ne uklapa. Zrak i puhanje mi ne smeta toliko čak i kad u benchevima rade max, ali ovo je skoro kad je u idleu i odvrača pažnju stalno.
Molim vas mišljenja, a pogotovo od onih koji imaju Liquid Freezer II. Hvala
Kod mene nema nikakvih zvukova od Freezera II, doduse ne vrtim stress testove nego samo gejmam i u gamingu se graficka cuje jace od Freezera u svim scenarijima. Doduse ja imam 280, dakle 140 mm fanove koji su vjerojatno tisi sami po sebi, i vrtim ih na manje rpm nego sto bih sa 120tkama.
Ma ja sam to čuo kad bi npr. bio upaljen Lightroom, Photoshop i youtube video. Znači neko lagano opterečenje. Taman gdje ga vrti negdje na 50-60%. Što je najgore evo i sad čujem... a ne znam.