AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.743
|
čitano: 6.758.638
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

Ima i obicna Prime B550M za 1170kn. (Ima i Strix B550 E, nemalih 2200kn )

14 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Intel dere cijene sa procesorima, a bome AMD bude napravio isto to sa pločama, mrak. 

Kaj sada kupiti i na koju komponentu baciti novce bezveze. 

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2020 17:51 (Valentin17).

2 1 hvala 0
7 godina

Ovaj AMD pobija zakone fizike. 4500U je nevjerojatan. Ne treba mi, al htio bih kupit taj laptop... 

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
cvaja997 kaže...

Ovaj AMD pobija zakone fizike. 4500U je nevjerojatan. Ne treba mi, al htio bih kupit taj laptop... 

Ja bih rađe njegovog brata 4600U, sa dodanim SMT-om

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2020 18:52 (EricCartman).
17 godina
hahhaajaads kaže...

Ima i obicna Prime B550M za 1170kn. (Ima i Strix B550 E, nemalih 2200kn )

Ajd ok, Asus barem ima HDMI 2.1 pa sve skupa može proč za 1200kn.

Kad pogledam stražnju konekciju, pa kao da gledam svoju matičnu koju sam platil 550kn.Ukratko precjenjeno da ti dođe zlo, uloženo-dobiveno preskupo smeče ili debelo precjenjeno.Od četri memorijska utora se ne živi, Asus bi vjerojatno krepal da je iza još stavio i digitalni ili optički audio izlaz.Kolko ja vidim Audio čip, to je isti Realtek model kao na Gigabituši.

https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-B550M-A/specifications/

Jezuš kristuš, pa moja stara Asrock matična koju sam platil 430kn(koristil deset godina) imala je Optički autio izlaz.Nije problem kupit adapter(matična ionako ima na sebi izlaz), i to nije skupo ali kako dalje to se sve više štedi i prodaje precjenjeno smeče.

https://www.aliexpress.com/item/32979055065.html

https://www.amazon.co.uk/SODIAL-Optical-Bracket-Digital-Gigabyte/dp/B07WNWPSS3/ref=pd_lpo_23_t_1/258-1652933-2767959?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B07WNWPSS3&pd_rd_r=2dd2f9bd-f1a6-446d-98a5-a7a73b93c9f9&pd_rd_w=v6uRB&pd_rd_wg=5gVjf&pf_rd_p=7b8e3b03-1439-4489-abd4-4a138cf4eca6&pf_rd_r=2PJNPHVWCV33XTNA8GRG&psc=1&refRID=2PJNPHVWCV33XTNA8GRG

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
9 godina

Slazem pc za brata iskljucivo za gaming, jel se isplati uzeti ryzen 3 3300x za 130 eur ili ryzen 5 3600 za 170eur, posto vidio sam par videa na internetu gdje je ryzen 3 3300x imao vise fpsa od 3600...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

R5 3600 je neuporedivo bolja kupnja

17 godina

Jim Keller Resigns from Intel, Effective Immediately

https://www.anandtech.com/show/15846/jim-keller-resigns-from-intel-effective-immediately

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Anđeo bez falinge kaže...
boxer kaže...

Da li se provjereno zna da nema te opcije? Čudno bi mi bilo da nema na modernim čipsetima. 

Pa moja stara Biostar 790GXBE ne želi upaliti ako nije priključen ispravan CPU ventilator. 

Ne ventilator za CPU već za Northbridge i Southbridge 

Pa kada sam pisao i mislio sam na čipset, a ne na CPU...

Dakle, da li se provjereno zna da PC neće na bilo koji način reagovati/pištati/baciti BSOD uslijed defekta ventilatora na čipsetu?

Yippee ki-yay, motherfucker! :)
17 godina
Valentin17 kaže...

Kažem da je šansa da procesor crkne nikakva, bio on serverski ili ne, bug je bug, ne računa se, dok s druge velika je šansa da zujalica u slučaju

ploče za mase crkne u garantnom roku kod nekoga tko koristi GEN 4 NVME SSD ili čak više njih.

Šansa da taj Avoton crkne je prilična, procesori su crkavali statistički nakon otprilike 18 mjeseci, tako da

je moj stvarno izdržao dugo...

Što se venta tiče, kladim se da nije ništa posebno pošto pasivno hlađene ploče sa istim procesorom koštaju praktički isto

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2020 23:05 (segregator).
17 godina
Valentin17 kaže...

Intel dere cijene sa procesorima, a bome AMD bude napravio isto to sa pločama, mrak. 

Kaj sada kupiti i na koju komponentu baciti novce bezveze. 

Koliko dođe Intel ploča sa PCI-E 4?

7 godina

Možda je čovjek bolestan. Uglavnom šteta. 

17 godina

A može bit i da je Intel management jednostavno pretvrdoglav za radikalne promjene.

Kod mene u firmi je unazad 5 godina došlo par senior managera i directora iz Intela, bagra samo takva, ko zna kak to još višlje u hijerarhiji izgleda

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2020 23:30 (nixass).
6 godina
protjeran

Skinuo sam nove chipset drivere s asusove stranice, no kako sam dobio 2 razlicita setup file potrazio sam informacije na internetu i rekli su mi da mogu slobodno oba pokrenuti, pa me zanima i vaše mišljenje:

0 0 hvala 0
14 godina
Riot kaže...

Skinuo sam nove chipset drivere s asusove stranice, no kako sam dobio 2 razlicita setup file potrazio sam informacije na internetu i rekli su mi da mogu slobodno oba pokrenuti, pa me zanima i vaše mišljenje:

Ja sam bio pokrenuo ovaj prvi.

8 godina
protjeran
boxer kaže...

Pa kada sam pisao i mislio sam na čipset, a ne na CPU...

Dakle, da li se provjereno zna da PC neće na bilo koji način reagovati/pištati/baciti BSOD uslijed defekta ventilatora na čipsetu?

Čitao sam na ovoj temi da su pojedinci kupili 570 i 550 ploče.

Bilo bi fino kada bi netko iskopčao zujalicu pa nam javio javlja li se ploča. 

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2020 10:52 (Anđeo bez falinge).
17 godina

Di su kupili 550 ploce? I 550 ploce nema ventilatora, bar ne one kaj sam ja videl.

17 godina

Release B550 je utorak, ako se ne varam. Ne znam tko ih je mogao kupiti ranije, osim reviewera koji su dobili na test.

Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
protjeran
R4zOR229 kaže...

Di su kupili 550 ploce? I 550 ploce nema ventilatora, bar ne one kaj sam ja videl.

Ma, b550 sam stavio bez razmišljanja. 

Žurio sam po hanumu u Kaufland.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
6 godina
protjeran
R4zOR229 kaže...

Neki retail-ovci imaju vec neke ploce za prodaju. Evo MF je prodao preko 5 od svake asrock-ice b550https://www.mindfactory.de/product_info.php/ASRock-B550-PHANTOM-GAMING-4-DDR4-So-AM4-retail_1364642.html

https://www.mindfactory.de/product_info.php/ASRock-B550-PRO4-AMD-ATX-M-2-So-AM4-retail_1364644.html

Da i ja narucim sada prosla bi mi narudjba normalno i plocu bi dobio tamo negdje utorak kad je ionako sluzbeni release.

I b550 nema venta jer b550 chipset nemoze pcie gen4, samo proc- 24 stazice ako se nevaram; 16 za gpu,4 za prvi nvme slot i 4 stazice za chipset downlink.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2020 11:51 (HCgamingCRO).
11 godina

Ta Phantom Gaming 4 izgleda tako tuzno, meni je to tesko gledat. Jos kad pogledas I/O iza, tako prazno i golo izgleda ploca.. Jedino dobro sto vidim u cijeloj B550 prici je sto su poceli stavljat 1220 Realtek audio chip i na jeftinije ploce, iako ne najjeftinije kao ta Phantom. Ne znam jesi li ti ili netko napisao da ce Taichi biti 160 eura, ali ako jesi eto ti dokaz da nece.. Nema sanse da Taichi bude 160, a ova Pro4 150 eura. Ono sto je trenutno super u MF su DAMN-Deals!, jako dobra ponuda Patriot memorije i SSD-ova itd., iako se nešto već rasprodalo. Takodjer, 3700X im je 2080kn, ali to će isto uskoro otić.

6 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Ta Phantom Gaming 4 izgleda tako tuzno, meni je to tesko gledat. Jos kad pogledas I/O iza, tako prazno i golo izgleda ploca.. Jedino dobro sto vidim u cijeloj B550 prici je sto su poceli stavljat 1220 Realtek audio chip i na jeftinije ploce, iako ne najjeftinije kao ta Phantom. Ne znam jesi li ti ili netko napisao da ce Taichi biti 160 eura, ali ako jesi eto ti dokaz da nece.. Nema sanse da Taichi bude 160, a ova Pro4 150 eura. Ono sto je trenutno super u MF su DAMN-Deals!, jako dobra ponuda Patriot memorije i SSD-ova itd., iako se nešto već rasprodalo. Takodjer, 3700X im je 2080kn, ali to će isto uskoro otić.

Da kad su oni  nizozemci prvi izbacili cijene asrock/asus-ica popusil sam foru da ce tajci biti 160 Eurica...sto je totalno nemoguce da, ma da Bude ist 250 opet Preskupo ako vidis 570 tajci ide za 300€. Ako bude 200 uzimam, ali sumnjam.

Bas sto Kazes, oder dvije asrock-ice totalno Ruzne a I/O sa nasmijati se.

11 godina

A nis ode G3258 u penziju pa nakon sto sam nadogradio/kupio klincima AMD masine danas i meni stigla robica ;-)

Battlenet - TheProdigy#2234

10 0 hvala 0
14 godina
Zemljanin kaže...

A nis ode G3258 u penziju pa nakon sto sam nadogradio/kupio klincima AMD masine danas i meni stigla robica ;-)

Zar se nije ovdje nedugo pričalo da su quad core procesori preslabi za gaming? U najmanju ruku jako čudan odabir pored 1600AF ili 3600 modela.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2020 18:34 (Valentin17).
11 godina
Valentin17 kaže...
Zemljanin kaže...

Zar se nije ovdje nedugo pričalo da su quad core procesori preslabi za gaming? U najmanju ruku jako čudan odabir pored 1600AF ili 3600 modela.

BTW htio sam kupit i treci R5 2600 medutim nisam mogao nac na lageru pa sam odlucio se za 3300X i nije mi zao, cak stovise brizi je za nekih 8% od 2600.

Battlenet - TheProdigy#2234
7 godina

Kad vidim te gluposti povraćam sam sebi u usta. Recenzenti reklamiraju taj procesor kao budget. Zatim ga upare sa 240 AIO i ultra high end  X570 te 2080 ti na 1080p. Koji vrag? To će bit stutter fest za godinu dana. Svaka čast, procesor je ok, al pored R5 3600 je preskup.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Nedavno sam prešao sa AMD A10 x4 5800K FM2 na Ryzen 5 1600 AF AM4. Frend mi je dao svoju GV-R927XOC-2GD, mene sad interesira da li je isplatljivo dati 1500 kn za RX-580P8DFD6 ili ostati na GV-R927XOC-2GD? Inače igram na TV-u  BLA-40/148M-GB-11B-FEGBPX-EU (1080/60Hz)

Igre koje igram:

utrke: F1/Rally/ETS2/BeamNG.drive

strategije: CIV/Hearts of Iron IV/COH2

Cities: Skylines, War thunder, Rainbow Six® Siege

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

3300X vs 2600 koji je u stvari overclockani 1600AF

https://www.anandtech.com/bench/product/2589?vs=2362

3300x je 4/8 procesor

ja bi isto uzeo 3300X ako bi uzimao samo za igranje

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2020 19:32 (segregator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zagi55 kaže...

Nedavno sam prešao sa AMD A10 x4 5800K FM2 na Ryzen 5 1600 AF AM4. Frend mi je dao svoju GV-R927XOC-2GD, mene sad interesira da li je isplatljivo dati 1500 kn za RX-580P8DFD6 ili ostati na GV-R927XOC-2GD? Inače igram na TV-u  BLA-40/148M-GB-11B-FEGBPX-EU (1080/60Hz)

Igre koje igram:

utrke: F1/Rally/ETS2/BeamNG.drive

strategije: CIV/Hearts of Iron IV/COH2

Cities: Skylines, War thunder, Rainbow Six® Siege

ja bi radije uzeo polovnu Vega karticu za te novce, ali i ta je puno bolja od ove koju već imaš

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice