AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.755.701
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
XXX kaže...

Izgleda stigli prvi primjerci kod nas. klik

war3_tft kaže...
Za sad su sve cijene ryzen procesora kod bas bile preporucena cijena u dolarima * 9 i dobijes cijenu u kn, znaci najjeftiniji ryzen 3 ce biti oko 1000kn.

Patrick_cro kaže...

Kakvih vrazjih *9, ako je intelov g4560 kostao ravno nekih 50kn vise u eu nego u americi nema ama bas nikakvog smisla da ryzen r3 kosta vise, a i u ono vrijeme dolar je bio 7, sada je na 6.4. tako da nikako nece biti 1000kn

Patrick_cro O ovome sam ti pricao.

17 godina
odjavljen
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Bit će odgovor da će se cijena stabilizirati 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Skylake X za manje od 1500 kn

(vrijeme radnje: 2028. godina)

Freak Show Inc.

2 0 hvala 0
17 godina
toninho kaže...
XXX kaže...

Da su malo jeftiniji bili bi pun pogodak , alimozda se cijena i korigira kroz 2 tjedna

Je pa nisi u Americi jel, dakle malprodaja 110dolara=700kn na tržištu od 320milijuna ljudi.

EU cijene su više to je tak, ili ono opčenito Hrvatsko tržište je okvirno nebitno pa kak na kraju ispadne.S obzirom da u Americi ima prilično puno sirotinje,  najeftiniji Ryzen 4/4 proc je idealno rješenje, ili jedino kaj si mogu priuštit.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-procesori-opca-tema/249569.aspx?page=42&jumpto=5426507&sort=asc&view=flat

17 godina
war3_tft kaže...
XXX kaže...

war3_tft kaže...
Za sad su sve cijene ryzen procesora kod bas bile preporucena cijena u dolarima * 9 i dobijes cijenu u kn, znaci najjeftiniji ryzen 3 ce biti oko 1000kn.

Patrick_cro kaže...

Kakvih vrazjih *9, ako je intelov g4560 kostao ravno nekih 50kn vise u eu nego u americi nema ama bas nikakvog smisla da ryzen r3 kosta vise, a i u ono vrijeme dolar je bio 7, sada je na 6.4. tako da nikako nece biti 1000kn

Patrick_cro O ovome sam ti pricao.

U Eu 114eur, tako da opet nije *9 to kod nas cijene, opet i5 najjeftinija je 1350 i jos tome zakljucana, znaci cca 400kn vise za isti klinac 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina

Ajmo šta se čeka, dokona mladež HDZ-a ili SDP-a, lokalni močnici ili bogate slavonske lole itd, navalite na peglanje kartica.

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Ja sam rekao preporucena cijena u dolarima *9 tj 109*9=cca 1000, kao sto vidimo cijena je tocno takva tako da se po tom pitanju nema sta vise pametovati i izvlaciti.
13 godina
war3_tft kaže...
Ja sam rekao preporucena cijena u dolarima *9 tj 109*9=cca 1000, kao sto vidimo cijena je tocno takva tako da se po tom pitanju nema sta vise pametovati i izvlaciti.

Ne moze biti tolika nikako

http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=115&From=EUR&To=HRK

115eur kosta u casekingu vec 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
neaktivan
chaselol kaže...
war3_tft kaže...

Ne moze biti tolika nikako

http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=115&From=EUR&To=HRK

115eur kosta u casekingu vec 

imaju manji PDV

kod nas ce biti 999kn u maloprodaji

9 godina
protjeran

Kakve veze ima do koga je, ja ti kazem kako radi 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Evo mozda se netkome posreci pa osvoji novi ryzen 1300x:

http://www.pcekspert.com/clanak/amd-ov-ljetni-giveaway/

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
X3M kaže...

imaju manji PDV

kod nas ce biti 999kn u maloprodaji

Ima i toga 

Ali mislim da zaista nije tesko naci forumasa koji ce sebi narucivati neke komponente sa tog sajta i ubaciti jedan CPU bez problema, pa i da podjelite dostavu nije problem, pogotovo 3+ kad se nadju to je sitnis a svi bolje prodjete na kraju 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan

Da nebudem dosadan procitao negdije da B350 chipset ima samo 4 sata konektora a ja vec sada imam 4 harda a uskoro planiram kupiti jos jedan ili 2 e sad ova gigabyte B350 gaming 3 ima 6 sata utora a B350 chipset podrzava 4 sad neznam ko tu koga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
rambox kaže...

Ajmo šta se čeka, dokona mladež HDZ-a ili SDP-a, lokalni močnici ili bogate slavonske lole itd, navalite na peglanje kartica.

Izvines, al to je govno za gaming a dokona mladez bi se gejmala...

12 godina
neaktivan

Eto primjeti da mi moji i5 bottlenecka moju gtx1080 u bf1 imam zauzece grafe od 60-80% pa me zanima dali r7 1700 ce je bolje iskoristiti igram na 1080p?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozz kolega, tu bi ja prije uzeo 4k monitor, jednim potezom ubiješ bottleneck i imaš veći gušt u igri!!!

Novu platformu lako uzmeš kasnije, npr. ZEN+.

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
neaktivan
metallic kaže...

Pozz kolega, tu bi ja prije uzeo 4k monitor, jednim potezom ubiješ bottleneck i imaš veći gušt u igri!!!

Novu platformu lako uzmeš kasnije, npr. ZEN+.

Ako bi i uzimo novi monitor uzimao bi 1440p posto nema jos grafe za 4k mislim ova je za sada dobra ali iduce godine ne, a i probao sam preko nvidinog "DSR" staviti 1440p i 4k nime na 1440p se jos uvjek vidi bottleneck ali manji (85-99%) fps 90-140 dok kod 4k je stalno na 92-99% ali fps nije stabilan 30-60fps.

16 godina
Iwan7SeVeN kaže...

Eto primjeti da mi moji i5 bottlenecka moju gtx1080 u bf1 imam zauzece grafe od 60-80% pa me zanima dali r7 1700 ce je bolje iskoristiti igram na 1080p?

Ako budeš išao na ryzen, ja sam za nhd14 poslao zahtjev u srijedu za am4 mouting kit i jučer je već stiglo!

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3 uplay: StariGAD_HR
8 godina
neaktivan
Iwan7SeVeN kaže...

Ako ti je cilj 120 fps onda bi bilo bolje kupiti i7 7700k (ili cekati coffee lake).

12 godina
neaktivan
Butcher kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

Ako budeš išao na ryzen, ja sam za nhd14 poslao zahtjev u srijedu za am4 mouting kit i jučer je već stiglo!

A sta si im posalo jer tamo pise da trebas dokaz o kupljneom cooleru (to imam) i dokaz o cpu ili maticnoj na am4 (to nemam ni jedno ni drugo za sada) ili se moze kako i bez toga?

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2017 13:41 (Iwan7SeVeN).
12 godina
neaktivan
DaShip kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

Ako ti je cilj 120 fps onda bi bilo bolje kupiti i7 7700k (ili cekati coffee lake).

Nije mi cilj 120fps i necu vise uzimati intel koji svakih pola godine mjenja sokete uzmem am4 i miran do 2020 (posto je amd potvrdio da namjeravaju na am4 socketu imati 2-3 generacije procesora). Evo ovu moju intel kompu slago prije tocno 3 god i sada vise nema skoro nigdije novih maticnih sa LGA1150 ili i7 procesora sto sam isto mislio za upgrade.

8 godina
neaktivan
Iwan7SeVeN kaže...
DaShip kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

Nije mi cilj 120fps i necu vise uzimati intel koji svakih pola godine mjenja sokete uzmem am4 i miran do 2020 (posto je amd potvrdio da namjeravaju na am4 socketu imati 2-3 generacije procesora). Evo ovu moju intel kompu slago prije tocno 3 god i sada vise nema skoro nigdije novih maticnih sa LGA1150 ili i7 procesora sto sam isto mislio za upgrade.

Onda možeš odabrati i r5 1600.

16 godina
Iwan7SeVeN kaže...
Butcher kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

A sta si im posalo jer tamo pise da trebas dokaz o kupljneom cooleru (to imam) i dokaz o cpu ili maticnoj na am4 (to nemam ni jedno ni drugo za sada) ili se moze kako i bez toga?

Račun od cooler i od mbo.  Ali bilo tko ti može dati sliku računa od mbo ili cpu, ili pošalješ kad kupiš cpu ili mbo. Kažem ti stiglo za dva dana, nije neko čekanje!

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3 uplay: StariGAD_HR
12 godina
neaktivan
DaShip kaže...
Iwan7SeVeN kaže...
DaShip kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

Onda možeš odabrati i r5 1600.

Pa mogao bi samo razlika izmedu r5 1600 i r7 1700 je oko 600-700kn a je ne mislim u upgreid u narednih 4 god ili do zena 2

Butcher kaže...
Iwan7SeVeN kaže...
Butcher kaže...
Iwan7SeVeN kaže...

Račun od cooler i od mbo.  Ali bilo tko ti može dati sliku računa od mbo ili cpu, ili pošalješ kad kupiš cpu ili mbo. Kažem ti stiglo za dva dana, nije neko čekanje!

Ma ako kupim 1700 on vec dolazi sa stock coolerom tako da mogu sacekat i tjedan dana.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2017 14:17 (Iwan7SeVeN).
8 godina
neaktivan

Ako ti je cilj 60 Hz gejming onda ne vidim zašto bi uzimao išta više od r5 1600, neće se ta jezgra zahtijevati barem sljedeće 4 godine, poslije toga će već biti vrijeme za nadogradnju (zbog boljih arhitektura ili zbog nedostatka matičnih ploča, ddr-a 5, pcie 4/5...).

12 godina
neaktivan
DaShip kaže...

Ako ti je cilj 60 Hz gejming onda ne vidim zašto bi uzimao išta više od r5 1600, neće se ta jezgra zahtijevati barem sljedeće 4 godine, poslije toga će već biti vrijeme za nadogradnju (zbog boljih arhitektura ili zbog nedostatka matičnih ploča, ddr-a 5, pcie 4/5...).

A u pravu jesi ali necu ja cpu koristiti samo za gaming nego i za video editing i streaming. Tako da u svakom slucaju mibse vise isplati 1700. A i mozda kasnine kupim 1440p 144hz g-sync monitor.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2017 14:39 (Iwan7SeVeN).
13 godina
protjeran
Daj mi molim te stavi taj link gde govore da ce 2-3 generacije amd procesora ici na am4 socket, to bi znacilo da ce jos par generacija biti na 14 nm. Koliko sam ja cuo jedino bi ryzen+, koji ce imat cca skok 10-15%, trebao ici na am4.
8 godina
protjeran

Ono što bi ryzenu trebalo je malo viši takt i to je to cca 4.5-4.7 i to bi bilo čist fajn.A ako se to dogodi prelazim na ryzen, napokon da umirovim i7 3770k.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2017 15:45 (Zuperjuicy).

2 0 hvala 0
17 godina

to ces morat cekat onda godinu dvije...a zasto bi ga umirovi pa toje jos uvijek odlican cpu 

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Rečeno je da će am4 biti aktualan do najmanje 2019., odnosno dok ddr5 i pcie 4.0 ne postanu standard. Spominjali su da bi R+, R++ i RR apu išli na am4. Nemam link, ali vjerujem da bi se mogao iskopati negdje u cpu temi.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice