Pozdrav ljudi ds li bi mi htio tlo predloziti konfiguraciju uzeo bih 1060gzx 6gb i ryzen 5 1600 nov sam u tome slaganju tako da nemam pojma sta mi treba jos maticna koja hladenje koje itd??? Pomozite :)
AMD Ryzen procesori (opća tema)
- poruka: 31.031
- |
- čitano: 5.541.966
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kakav porast performansi se ocekuje sa Ryzen 2, npr. u slucaju nasljednika 1600 ili 1700? Drugim rjecima postoji li sansa da ijedan od tih bude bolji od i5-8600K?
To gledas iz perspektive igara? Jer u dosta stvari je 1600 bolji a 1700 puno bolji procesor.
??????? a sad boosta na manje jezgri?????
Biti će na sve jezgre jednak max boost. 8600 će biti zbačen sa trona hihihi
Kad bi ti znao o čemu govoriš bilo bi predivno...
da ryzeni će prestići sadašnji 8600k u gamingu cca 2023.godine ovim tempom kako su krenuli, eno i Vega je trebala rastaviti Pascal na proste faktore, vidili smo kako je to završilo...
da ryzeni će prestići sadašnji 8600k u gamingu cca 2023.godine ovim tempom kako su krenuli, eno i Vega je trebala rastaviti Pascal na proste faktore, vidili smo kako je to završilo...
s kakvim buđetom raspolaže amd , naspram nvidie i intela, po meni je sramotno koliko su onda loši intel i nvidia.
I ti i kolega pričate bezveze, bez uvrede.
I ti i kolega pričate bezveze, bez uvrede.
ovaj doslovno laprda o nečem o čemu pojma nema, a ja se sprdam, ajde nije 2023. nego 2019-2020. ako bude sreće
ovaj doslovno laprda o nečem o čemu pojma nema, a ja se sprdam, ajde nije 2023. nego 2019-2020. ako bude sreće
Laprdate jedan i drugi osim ako si vidio neke testove negdje, testove gdje se mogu pogledati performanse tih procesora u dolasku,
sve ostalo osim toga je mlaćenje prazne slame, zamaranje sa glupostima.
Kakav porast performansi se ocekuje sa Ryzen 2, npr. u slucaju nasljednika 1600 ili 1700? Drugim rjecima postoji li sansa da ijedan od tih bude bolji od i5-8600K?
To gledas iz perspektive igara? Jer u dosta stvari je 1600 bolji a 1700 puno bolji procesor.
Igre da, ali mozes odg i iz perspektive drugih stvari, npr. blendera ili nekog programa koji voli sve jezgre.
Laprdate jedan i drugi osim ako si vidio neke testove negdje, testove gdje se mogu pogledati performanse tih procesora u dolasku,
sve ostalo osim toga je mlaćenje prazne slame, zamaranje sa glupostima.
Ako ce imati tih parsto mhz vecu frekvenciju znaci da ce ryzen+ ici na cca 4.3-4.4ghz i naravno da ce to biti slabije od 5.1-5.2ghz na kolko ide 8600k koji uz to ima nesto bolji ipc i pogodniju ring arhitekturu sto se gaminga tice. Naravno 2600 ce imati 12 threadova, al ima i ryzen 1700 16 threadova pa ga 8600k opet vodi u naslovima koji mogu iskoristavati brdo threadova.
Igre da, ali mozes odg i iz perspektive drugih stvari, npr. blendera ili nekog programa koji voli sve jezgre.
Za pretpostaviti je da ce ryzen tu biti bolji posto su 1600 i 8600k sad vec tu negdje po pitanju produktivnosti, osim u nekim izoliranim slucajevima kao sto je adobe premiere pro kojem pase veca frekvencija pa je intel bolji izbor u tom slucaju.
To gledas iz perspektive igara?
Na ovom forumu je to jedina perspektiva koja se gleda izgleda, a meni npr. je to zadnja rupa na svirali.
Uvijek se može naći neki izuzetak, ali generalno, za namjenu/softver koji zna iskoristiti sve jezgre/threadove i nemaju veze sa GPU-om, kao što je već i Ansha napisao, R5 1600 i R7 1700 su bolji, odnosno jeftiniji, ne znam zašto se preskače cijena u usporedbi.
Vega APU je perverzija
Napokon smece kartice tipa 1030/550 ce biti zaboravljene
Je da, samo da razlika u cijeni 2x4 gb DDR3 <-> 2x4 GB DDR4 2933 MHz+ koji ti treba da vrtiš kako se spada taj APU nije upravo cijena jednog GT 1030 modela. Tako da ako se zadovoljavaš s tom razinom performansi, jeftinije ti je nadokrpat staru office mašinu s GT 1030 nego ić na novi APU. Velim dok ne padne cijena DDR4.
Fulao si komentar.
Stvar je u tome da napokon imamo iGPU koji nije banana na entry lvl procesorima gdje lako nadogradis grafu kasnije
Ne očekujem ništa preveliko do refresha zen2 na novom socketu, pinnacle ridge zaobići a dok amd povisi takt i ipc dovoljno visoko da pobjede intel u gamingu (zen2), intel će ih dotad stići i u produktivnosti kada stigne ice lake s 8 jezgri ali amd može lako cijenu snižavat tako da će i neko duže vrijeme biti bolji izbor ako ćemo gledat uloženo/dobiveno, a najveća nada je TR i epyc, samo da srede sve mušice i eto
2200GE i 2400GE primijećeni. 35W?
http://www.tomshardware.com/news/ryzen-2400ge-2200ge-apus-leaked,36497.html
ajme izvini nisan te prepozna, bože sačuvaj kako sam tako nešto mogo reči protiv vašeg svevišnjeg aahaha
A vega je fail inace, zato je intel ugrabio Raju :D
A vega je fail inace, zato je intel ugrabio Raju :D
Raja se javio za portira, samo da ga intel uzme
Prica mi rodjak koji vec dobrih 25 godina zivi I radi u San Franciscu, da je u zivotu upoznao dosta razlicitih nacija I kultura, ali da nema pokvarenijih I ljigavijih ljudi od Indijaca.
Prica mi rodjak koji vec dobrih 25 godina zivi I radi u San Franciscu, da je u zivotu upoznao dosta razlicitih nacija I kultura, ali da nema pokvarenijih I ljigavijih ljudi od Indijaca.
Necemo sad biti rasisti, ja bas imam kontakt sa par IT jevki iz indije kojima bi dao da mi rastave i sastave cijeli HW
Vjerovatno jer bi to jeftino odradili.
Vjerovatno jer bi to jeftino odradili.
nebi vjerovali, ali jeftiniji mi imamo cost per unit, nego oni tamo...
Dobro si cuo, vecinom razno razni muljatori u pitanju...