Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.323
|
čitano: 2.946.687
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: AMD Ryzen CPU
ansha kaže...
Gogy7 kaže...
De recite koji bi bilo najbolje uzeti za gaming ? 4/8 ili 6/12 (future proof?!) Vjerujete li da će neke igre traziti (moći iskoristiti) 12 jezgri tj threadova ?

Vec moze dosta igara koristiti 12threadova...

prodajem jednu od mašina
16 godina
AMD Ryzen CPU

polako ljudi vidjet cemo sto je ryzen u stanju uciniti tek kad dojde vega 

mislim da bi moj vremesni proc mogao to tit-pra kao 4k single-gpu rjesenje  

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 20:29 (4mal).
8 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Ovdje se previse malti prazna slama, ja sam prednarudzbu obavio klik  1700x - 3574kn

Posto su MSAN I Links glavni distributeri kod nas za Ryzena kod njih ce biti i najbolje cijene, a to su ove na eKupi plus kaj se tamo upise promo kod eKupi125 koji vrijedi do 28.2 pa se dobije jos 125kn popusta na 1700x, tako da ce to biti definitivno najniza moguca cijena za prvih 2-3 mjeseca, dok ce ostali dobiti vecu ulaznu cijenu i samim time ce morati raditi jos vecu marzu pa bi cijene mogle ici i do 3900-4000kn za 1700x model.

Jel ima jos netko d aje prednarucio?

16 godina
AMD Ryzen CPU

nice ! a koju mbo pikirash 

8 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Ovdje se previse malti prazna slama, ja sam prednarudzbu obavio klik  1700x - 3574kn

Posto su MSAN I Links glavni distributeri kod nas za Ryzena kod njih ce biti i najbolje cijene, a to su ove na eKupi plus kaj se tamo upise promo kod eKupi125 koji vrijedi do 28.2 pa se dobije jos 125kn popusta na 1700x, tako da ce to biti definitivno najniza moguca cijena za prvih 2-3 mjeseca, dok ce ostali dobiti vecu ulaznu cijenu i samim time ce morati raditi jos vecu marzu pa bi cijene mogle ici i do 3900-4000kn za 1700x model.

distributer za INTEL i AMD u hrvatskoj je Asbis, svi drugi kupuju od njih, ili od EU distributera kao sto su ABC Data, Siewert itd.

8 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Od MBO najizvjesnije ASUS ROG Crosshair Hero VI, ali prvi pick mi je bila Asrock X370 Taichi međutim jedan detalj koji sam kasnije uocio mi previse smeta na njoj (ona maska sa ljeve strane od procesora ima prorez klikklik 2 )

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 20:49 (Lucidius).
16 godina
neaktivan
X3M kaže...
Lucidius kaže...

distributer za INTEL i AMD u hrvatskoj je Asbis, svi drugi kupuju od njih, ili od EU distributera kao sto su ABC Data, Siewert itd.

Nema ga u Asbisu, valjda ga još nisu naveli na siteu

ASBIS ASBIS
[M|C] LuX_CRO
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 20:48 (LuX_CRO).
12 godina

Obrati pozornost i na podršku za memoriju, za pojedine ploče piše max 2666 oc, za hero 6 je 3200.

8 godina
protjeran
X3M kaže...
Lucidius kaže...

Prednarudzbe je moguce napraviti preko MSAN-a i Links-a kod nas, eto ovdje ti je sve klik (šaltaj dole, pod Croatia ti pisu Links i MSAN) 

16 godina
AMD Ryzen CPU

napravi neki osvrt kad sve sklopis 

8 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
X3M kaže...
Lucidius kaže...

Prednarudzbe je moguce napraviti preko MSAN-a i Links-a kod nas, eto ovdje ti je sve klik (šaltaj dole, pod Croatia ti pisu Links i MSAN) 

nisam rekao da ga neces moci tamo kupiti, nego da oni nisu distributeri

8 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Pa onda bi bilo logicno da je ASBIS naveden tamo na sluzbenoj stranici za pre-order kada ti kazes da su oni glavni za Ryzen 

8 godina
protjeran
4mal kaže...

napravi neki osvrt kad sve sklopis 

Strpit ces se malo za to, neznam ni kad ce maticna biti dostupna kod nas, a jos nemam ni installation kit za Swiftecha za AM4 platformu.... ali dok to ne sredim mogu i sa ovim Wrath hladnjakom kojeg dobijem u paketu istestirati kako radi ;)

8 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Pa onda bi bilo logicno da je ASBIS naveden tamo na sluzbenoj stranici za pre-order kada ti kazes da su oni glavni za Ryzen 

AMD samo navodi maloprodajna mjesta

vidis da je za MSAN, naveden ekupi(e-tailer) a ne MSAN (veleprodaja)

isto ti je recimo za srbiju, gdje je pise ALTI (veleprodaja) ali je linkan winwin, njihova maloprodaja

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 20:58 (X3M).
16 godina

Asbis nema maloprodaju kolko znam. Isto tako nije u pitanju Msan, nego eKupi.

Ima bržih... :)

Hey, it’s George… I’ve got nothing to say...
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 20:59 (lomba100).
16 godina

Meni su email poslali za preorder.

Vinchix#2942
16 godina
AMD Ryzen CPU

bas me zanima koliko ce ADM i Instar nabit cijenu 

8 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

MSAN je naveden na sluzbenoj stranici, ali od MSANA ti nemozes nista kupiti jer nemas ugovor sa njima, zato to id epreko eKupi 

8 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

MSAN je naveden na sluzbenoj stranici, ali od MSANA ti nemozes nista kupiti jer nemas ugovor sa njima, zato to id epreko eKupi 

ma kakav ugovor, svatko tko je pravna osoba ili obrt moze kupit od bilo koje veleprodaje, ne treba ti nikakav ugovor

ugovori se sklapaju za prodajne targete, gdje se ostvaruju porabati i bonusi 

veleprodajne firme ne mogu prodavati fizickim osobama, to je jedina razlika, zato MSAN ima ekupi

uglavnom, odosmo u offtopic

dobro je sto si pokazao cijenu, tako da ovi koji imaju firme i obrte, znaju na koje rabate mogu racunati u Msanu 

16 godina
4mal kaže...

Mislim da ce oni bit kamilica naspram Linksa :)

Truth in engineering.
8 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Zasto? (pricam za Links), pa prosle godine su tamo 1080ke i 1070ke bile daleko najpovoljnije (kaj se tice Gainwarda i Palita jer su bili glavni uvoznici za njih), ja sam platio 5600kn svoju gtx 1080, a Ansha 3700kn 1070ku, dok su u ostalim ducanima drugi modeli isli po 6600-6800kn, a kolko je bila dobra ponuda govori kaj ih ni sada nemas za naci po toj cijeni, vec uglavnom 100 ili vise kuna vecoj nakon skoro 9 mjeseci ;)

Links na dosta toga zna imat odlicne cijene i malo malo im budu neke super akcije, dok za neke stvari nemaju dobru cijenu, zato biras, ali je sigurno d aces uvijek naci nesto bolje nego kod drugih 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 21:18 (Lucidius).
8 godina
neaktivan
Batista kaže...
4mal kaže...

Mislim da ce oni bit kamilica naspram Linksa :)

ne treba se brinuti oko nabijanja cijene, to se nece desiti

prvo, svi zele da kupac dode kod njih u ducan, jer ako dode po proc, kupit ce jos nesto usput

drugo, svi kupuju iz istog izvora, od Asbisa, i imaju manje vise iste ulazne cijene, i moraju se drzati koliko toliko preporucenih maloprodajnih cijena koje ima diktira AMD

svi imaju partnerske odnose sa Asbisom i AMD-om i dobivaju porabate i bonuse, na ostvarene targete, tako da nece kupovati vani od dilera, jer jedino ako kupe vani mogu dobiti eventualno bolju cijenu pa imaju prostora se poigrati sa cjenom dok je hype, u zadnje vrijeme ta razlika je sve manja, tako da se ne isplati kupovati vani, mislim na veleprodaju

trece, razlike u cijenama ce se vidjeti samo kod razlicitih tipova placanja, gotovina, kartice i slicno

16 godina
AMD Ryzen CPU

Istina, nije problem povući paralelu sa situacijom kad se pojavljuje iščekivani komad hardvera. Nove nvidije, atice, ono što ljudi baš žele i traže bude koji tjedan u onom od nvidije izmišljenom "founders" cjenovnom razredu, ali ubrzo se sve stabilizira principom spojenih posuda, čim veletrogovac ustali ponudu (jer danas
je drugi dućan udaljen jedan klik a garancije su iste).

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 21:25 (overhaul).
16 godina
AMD Ryzen CPU

šta da vam kažem i grafu sam naručia kod brata u njemačku, tako bi moglo biti i s proc i matičnom

10 godina
Moram reći svaka čast Lucidusu, dok vi se tu nadmećete već 2 godine on je sebi naručio jedan primjerak, i puno mu zavidim na tome. :) Cijena je super. Bit će puno veće cijene u ozujku i ovo je super obavljena kupnja. Da mogu i da ih ima ja bi uzeo 6/12 istog trena :)
9 godina
neaktivan
Zna li itko hoće li biti dual cpu maticnih?
16 godina
AMD Ryzen CPU

Msan I links

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
8 godina
protjeran
hrvooje kaže...

Msan I links

Ovdje narucujte klik, na kraju narudzbe upisite kod eKupi125 i to vam je jos 125kn dole kaj se tice 1700x modela (za 1700 model je nesto nizi popust, a za 1800x nesto veci popust od ovih 125kn za 1700x) uglavnom sto je skuplja narudzba popust je veci, a sto je jeftinija je manji 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2017 21:42 (Lucidius).
15 godina
Lucidius kaže...

.. uglavnom sto je skuplja narudzba popust je veci, a sto je jeftinija je manji 

ili po matematici 125kn dijeli sa 3700kn... 3.5% popusta.

8 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Po matematici nije ni tocno 3.5% popusta 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice