Bokich...
PItanje za one, koji imaju vec AMD Ryzen 7xxx seriju.
Imam Huawei MateView 34 GT, a 2 preslaba PC
AMD Ryzen 7000 serija ima u sebi iGPU Radeon RDNA3.
Pitanje je,imam soluciju uzeti AMD Ryzen R9 7900, i (onaj s malo TDP ). da li taj iGPU moze raditi na mom monitoru (rez je 3440x1440 ) ?
Koliko se max RAM moze dati za potrebe iGPU (negdje je 8 GB, i to kod malo starijih generacija, ak moze 16GB onda super)
Ili da si uzmem neko malehno racunalo, bazirano na AMD Ryzen 7940 (Integriran iGPU) + 16GB RAN (povecao bi ja to,,,, ovisi koliko BIos MBO dopusta max RAMA) i 512GB M.2 PCIe4 itd i to sve za nekih 600-tinjak eurischa
PC koristim, igre (AOE rts, Dirt voznja, nisam ljubitelj BF. CoD FC mozda malo.) gledanje vida, internet, obrada.... HEH sto monitor,,, ne pitajte,,, bila akcija, pa uzeli, a nisam mislio na 2 kromanjonca PC,, radije bi prodao, ali ... sta je tu je.. oba moja PC su prejadni (kad je hebeni WIndows u 3D i nemre moji to odraditi, a kamoli video ili igru, komedija.
To je 2CU RDNA2 iGPU, dakle ne to nije RDNA3 iGPU.
Mališan podržava do tri monitora ili zaslona rezolucije 4K/60hz.Dalje sve ovisi kakve video izlaze ima matična ploča, ili kolko ima izlaza dakle ili HDMI 2.1 ili Display Port 1.4.
Gejming ide solidno, s obzirom da je to mali iGPU i primarno nije niti namjenjen za "ozbiljan iGPU gejming".Eto ti link na moj raniji post, pa vidi kak ide gejming na tom iGPU mališanu.
https://forum.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-7000-zen-4-cpu/282858.aspx?page=17&jumpto=6549398&sort=asc&view=flat
Teleportirano opet odgovaram u pravoj temi, s obzirom da si tu i trebal postavit pitanje.