AMD PileDriver

poruka: 16
|
čitano: 2.692
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
AMD PileDriver

Evo kako se bliži lansiranje PileDrivera da i otvorimo temu u kojoj ćemo pisat o njemu. Trenutno o njemu znamo Frekvencije, Modele, par cpuz screen shota a i znamo poneke rezultate iz nekih aplikacija. Rezultati koje trenutno imamo su bili kao i za očekivat od 10% do nekakvih 30-40% ovisno od aplikacije bolji ! I riječ je o C0 reviziji tako da je moguće da AMD još dosta toga riješi do lansiranja !

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
4 0 hvala 3
17 godina
Re: AMD PileDriver
Bulldozer kaže...

Evo kako se bliži lansiranje PileDrivera da i otvorimo temu u kojoj ćemo pisat o njemu. Trenutno o njemu znamo Frekvencije, Modele, par cpuz screen shota a i znamo poneke rezultate iz nekih aplikacija. Rezultati koje trenutno imamo su bili kao i za očekivat od 10% do nekakvih 30-40% ovisno od aplikacije bolji ! I riječ je o C0 reviziji tako da je moguće da AMD još dosta toga riješi do lansiranja !

Pa nisi trebal nit otvarat posebnu temu,{#} kad je več u vjestima od forumaša otvorena tak nekaj moglo se i tam nastavit pisat kaj ne.Zapravo prave stock frekvencije ne znamo, tj na kojim če stock frekvenciji radit konačni modeli procesora koji če ič u prodaju.Ovo kaj se sad spominje po internetu ti ne znači puno, jedino kaj sa sigurnošču moš znat je ovaj dole test u njemu je taj ES uzorak u Cinebench 11.5 radio na 3.3ghz jer taj program potegne sve jezgre i u tom slučaju Turbo Core ne radi normalno.{#}

S obzirom da je taj dole ES primjerak procesora, star minimalno 3 mjeseca pa naviše ne moš ništa znat o pravim stock frekvencijama konačnih verzija Piledriver procesora.Sječaš se prve serije Bulldozera, večina je mislila da X8 procesor ne može nikako imat stock frekvenciju višu od 3ghz.No to zapravo u praksi nije pravi X8 procesor(s obzirom kaj znamo danas) zato se večina čudila kak sad odjedom stock frekvencija od 3.6ghz jel a ostalo znamo.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-piledriver-fx-trecem-kvartalu-2012/151346.aspx?page=0&jumpto=3072478&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
protjeran
AMD PileDriver

Turbo neradi na piledriver a neradi ni na bulldozeru prvom .. Ja evo vrtio cinebench, pcmark nikad nije skoknuo sa 3.3Ghz na gore a u biosu sve poštelano dobro .. Probano na ASUS,MSI,Gigabyte

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD PileDriver

Ocekujem realno barem pomak od 15-20%, u tom slucaju prelazimo na Piledriver :)

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD PileDriver

To je već done :) Aj na skyp :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD PileDriver

Dal mu se približno zna cijena?!Al približno?!Sry

::;;;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD PileDriver

Sve ovisi dali oćeš Dual Core, Triple Core ili Quad Core

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Sve ovisi dali oćeš Dual Core, Triple Core ili Quad Core

Pa onaj najjači iz ponude tih procesora.

::;;;)
13 godina
AMD PileDriver

Pitam se zašto AMD i dalje fura tu BD arhitekturu kad očito ni programi ni Winsi neiskorištavaju to kak spada.

Mogli su jednostavno unaprijedit P2 arhitekturu sa novim điđama tipa Resonant Clock Mesh, više cache-a itd 100% bi dobili bolji cpu al moraju tupit svoje i dalje i to če im se obit o glavu.

0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Streetpunk kaže...

Pitam se zašto AMD i dalje fura tu BD arhitekturu kad očito ni programi ni Winsi neiskorištavaju to kak spada.

Mogli su jednostavno unaprijedit P2 arhitekturu sa novim điđama tipa Resonant Clock Mesh, više cache-a itd 100% bi dobili bolji cpu al moraju tupit svoje i dalje i to če im se obit o glavu.

Nema im se sto odbiti o glavu, PD ce biti 15% bolji sigurno clock per clock :) BD je odlican clocker, PD ce vjerojatno biti vrlo dobar clocker, jaci clock per clock ali samo ostaje pitanje potrosnje.

clock2much
13 godina
AMD PileDriver

Kad se mogu ocekivati prvi procesori kod nas? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD PileDriver

Vjerovatno se približava izlazak novih FX-ova, evo tablice sa specifikacijama...LINK.

Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
filterini kaže...

Vjerovatno se približava izlazak novih FX-ova, evo tablice sa specifikacijama...LINK.

potrošnja ostaje ista-..al najavljuju da če po pitanju performansi 15-20% biti brži od prethodne verzije amdeovih proceva...vidjet čemo kad izađu...

Bahrija
13 godina
protjeran
AMD PileDriver
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Eto ga na sad si zagadil Piledriver temu sa AMD Steamroller fučkaj ga sad.{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
protjeran
AMD PileDriver

a pasteam di god stignem :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice